Ti kao da ne zelis da shvatis poentu. Niko ne kaze da je Irak bila u redu stvar. Ali, trebali su onda valjda pravdoljubivi Rusi intervenisati nekako. A Sadama i Zelenskog ne mozes porediti nikako. Ali jok, ti se slomi da dokazes da je u redu sta Putin danas radi zato jer je Bush cinio nesto slicno u proslosti, pa eto nije odgovarao. Neka barem jedan zavrsi gdje mu je mjesto.exliberal-ex wrote: ↑02/03/2022 05:12Hm jel.sad I Sanders lupa....kazu treba Putina pred sud...slazem se,.mogu zajedno sa.Busem ili us army sto je bacila 350 tona osiromasenog uranium po Iraku zbog kojeg ce ljudi umirati decenijama....znas oni kad su rekli imaju dokaze da irak ima oruzje..pa ubise milion ljudi ono eto malo.se.zajebali...eto nemoramo ici 60.godina nazad...Osmi Socrates wrote: ↑02/03/2022 05:06
Šta sad, nemaš pametnija posla nego da se vraćaš 60 godina unazad?
Kubanska kriza je prošla jer su ljudi pregovarali. Kako tako.
Ono što je Putin indirektno rekao je "idem sada pregaziti Ukrajinu a ako se neko umiješa počeću nuklearni rat".
To nisu pregovori nego ultimatum.
Znači, ne lupaj.
Ukrajina
-
Awakened
#52026 Re: Ukrajina
- exliberal-ex
#52027 Re: Ukrajina
https://vm.tiktok.com/ZMLAHa8qP/jeza u ledja wrote: ↑02/03/2022 05:26
Ono kad si toliko zaljubljen u svoje rijeci pa ne vidis sumu od drveta.
Sto se tice Sandersa i misljenja o trenutnoj krizi dovoljno je proguglati. No ljudi poput tebe ce izvaditi ovo i onda mlatiti suplju pricu.
Sve sto je rekao Sanders, dezurni otvarac ociju, je ovdje tacno. Ja sam isto rekao na ovoj temi - da zemlje poput Ukrajine ne mogu imati nezavisnost kad su u pitanju pristupanja vojnik alijansama.
Problem sa ljudima poput Sandersa je sto ne razumiju koliko se nesrazmjerno njihove rijeci zloupotrebljavaju. Nisu sve zemlje jednako nezavisne, i sam koncept je glupost. No sve to je besides the point. Ono sto je ovdje ubjedljivo najbitnije - je da ljudi ginu jer se Putinu digo kurac. Sve drugo je manje bitno u ovom trenutku, a trazenje hipokrizije je u vecini slucajeva samo izgovor za skrivanje pravog misljenja.
- madner
#52028 Re: Ukrajina
Ovaj Rus na jugu se ne zajebaje, kreno odmah na juris na oba pravca.
- jeza u ledja
#52029 Re: Ukrajina
Ne znam kako se otvara taj link na TiKTok.
-
Osmi Socrates
#52030 Re: Ukrajina
Više od šest hiljada Rusa je uhapšeno zbog protesta protiv rata.
Četiri člana Dume su osudila rat. Ne znam o čemu su razmišljali kad su glasali za priznavanje dvije takozvane republike. I idiot je mogao znati čemu to vodi.
Četiri člana Dume su osudila rat. Ne znam o čemu su razmišljali kad su glasali za priznavanje dvije takozvane republike. I idiot je mogao znati čemu to vodi.
- jeza u ledja
#52031 Re: Ukrajina
Sad nek dumaju sta i kako.
-
noviclan
#52032 Re: Ukrajina
Ma joook neutrala cista, isto kao sto su nama braca turci pomagali
-
Osmi Socrates
#52033 Re: Ukrajina
Sanders je upravo live na Colbertu i nijedne riječi nije zamjerio Bidenu na dosadašnjim postupcima oko Ukrajine.
- Point.
#52034 Re: Ukrajina
Šta se bolan ustručavaš i uvijaš priču u celofan, priznaj otvoreno da podržavaš majku Rusiju i kepeca Putina, nije da se ne može izvesti takav zaključak.exliberal-ex wrote: ↑02/03/2022 03:53 Maloprije sretnem komsiju poljaka....sreli se u garazi, ja posao vanka on se vraca sa posla.
I naravno krene prica o Ukrajini i sranju sto se tamo desava kad on iz topa ma ko im jebe mater !...kome ? ...pa Ukrajincima !
Ja ostao frapiran, kako bolan zar ti nisi protiv rusa?
Jesam ali ovdje se neprica sta su ti isti ukrajinci uradili poljacima i bjelorusima tokom drugog svjetskog rata, meni su pobili pola familije sa oceve strane treba Putin da im se najebe matere pogotovo ovim nacistima.....ja kontam on mene zajebava kad fakat covjek izdrobi svasta i ode kuci...ja ostadoh bez teksta!
Ja gledam americku tv i zna se da cu cnn i druge "lijeve" stanice na strani Ukrajine dok je fox kontra ali primjecujem da se sve vise lijevicara javlja i postavlja pitanja zasto se amerika mjesa u ovaj sukob, od Bill Mahera i njegovih monologa , do obracanja Sandersa u senatu, pa do raznih profesora sa univerziteta... svi su rekli Putin je diktator i o tome nema rasprave ali to nije razlog americi da zavaljuje ukrajinski narod ( cak i kazu , zavalili smo kurde, zavalili smo afganistance zasto je to potrebno i u ukrajini).
Najgore mi je bilo kad sam vidio izjavu G. Busha kako niko nema pravo da ilegalno napadne drugi drzavu...mislim cinizam bez presedana.
Sve iz topline kanadskog doma, a ne negdje u Rostovu ili Novosibirisku.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#52036 Re: Ukrajina
Ne kontam sta misle da ce biti sa tih 6000 ljudi kad ih puste iz zatvora, a morace ih pustiti relativno brzo, da ce sjediti kod kuce i promjeniti misljenje. Mogu samo jos vise ljudi za sobom povuci na proteste. Ili kontaju opet naseljavati Sibir?Osmi Socrates wrote: ↑02/03/2022 05:46 Više od šest hiljada Rusa je uhapšeno zbog protesta protiv rata.
-
Karikaturist
#52037 Re: Ukrajina
I u kojem momentu krecu da se ukljucuju EU, Nato i ostala elita i svita?
Evo Rusi ce pokoriti Ukrajini i sta sad. Stati ce kao tu i EU i Ameri ce to gledati normalno i zivjeti se kao i prije, cvijece mir i pregovori..
Evo Rusi ce pokoriti Ukrajini i sta sad. Stati ce kao tu i EU i Ameri ce to gledati normalno i zivjeti se kao i prije, cvijece mir i pregovori..
-
Sydnor
#52038 Re: Ukrajina
Može li neko ukratko napisat šta se sve dogodilo sinoć od 22h?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Pryda
#52041 Re: Ukrajina
Po jedno osmi put od početka su pali Kijev, Harkov, Herson..
Čini mi se Rusi sve više gaze u zločin, počeli su stradat civili, još uvijek vojska ne puca po njima na viđeno ali udaraju artiljerijom, rekao bih da su došli na korak od najružnijeg oblika rata usmjerenog protiv običnog čovjeka jedne države.
Mariupolj je okružen, a koliko sam shvatio tu su Azov jedinice njima bi se mogli krvi napit, ne bi im bio u koži sad.
Što se tiče kolone koja je krenula na Kijev, negdje sam pročitao da su se parkirali na obližnjem aerodromu da se regrupišu i tu su ih udarili balističkom raketom. Ovo bi dobro bilo da neko potvrdi ili demantira, snimaka nigdje nema.
-
Vazna1
#52042 Re: Ukrajina
Ma treba im uraditi denacifikaciju.exliberal-ex wrote: ↑02/03/2022 03:53 Maloprije sretnem komsiju poljaka....sreli se u garazi, ja posao vanka on se vraca sa posla.
I naravno krene prica o Ukrajini i sranju sto se tamo desava kad on iz topa ma ko im jebe mater !...kome ? ...pa Ukrajincima !
Ja ostao frapiran, kako bolan zar ti nisi protiv rusa?
Jesam ali ovdje se neprica sta su ti isti ukrajinci uradili poljacima i bjelorusima tokom drugog svjetskog rata, meni su pobili pola familije sa oceve strane treba Putin da im se najebe matere pogotovo ovim nacistima.....ja kontam on mene zajebava kad fakat covjek izdrobi svasta i ode kuci...ja ostadoh bez teksta!
Ja gledam americku tv i zna se da cu cnn i druge "lijeve" stanice na strani Ukrajine dok je fox kontra ali primjecujem da se sve vise lijevicara javlja i postavlja pitanja zasto se amerika mjesa u ovaj sukob, od Bill Mahera i njegovih monologa , do obracanja Sandersa u senatu, pa do raznih profesora sa univerziteta... svi su rekli Putin je diktator i o tome nema rasprave ali to nije razlog americi da zavaljuje ukrajinski narod ( cak i kazu , zavalili smo kurde, zavalili smo afganistance zasto je to potrebno i u ukrajini).
Najgore mi je bilo kad sam vidio izjavu G. Busha kako niko nema pravo da ilegalno napadne drugi drzavu...mislim cinizam bez presedana.
- Pryda
#52044 Re: Ukrajina
Šta se ovo crveni iz Moldavije, Jel ta proruska separatistička teritorija isto krenula u rat?
Sa karte se izvlače zaključci
1. Spojili se na pravcu Melitopolj - Donbas i odsjekli Mariupolj i te fanatične Azov brigade.
2. Spajanje na pravcu Melitopolj - Harkov i tu će bit odsječena glavnina ukrajinske vojske, navodno ih je tu i do 100k
3. Spajanje na pravcu Herson - Kijev i tako će bukvalno prepolovit Ukrajinu
Ako još ovi iz Moldavije nagrnu prema Krimu i Odesa će bit okružena.
Sve u svemu loša situacija
-
elcaliente
#52045 Re: Ukrajina
Sta je sa Bajrom, vec drugi dan ni traga ni glasa od njega ovdje na forumu? Hajde dajte klipove kako je Bajro jucer dejstvovo.
-
Naslovnica
-
VolimPlavo
#52047 Re: Ukrajina
Jeste dojasili sa glupim mapama napada. Harison i Harkov najveci udari i cao. Svi sve znaju a ne znaju gdje kolona od 64 kilometra.
-
laik1981
#52048 Re: Ukrajina
Znaci ne da nije tacno, nego je vjerovatno i podaleko od istine.. Do duse takvih je 90% dostupnih informacija i sa jedne i sa druge strane..Naslovnica wrote: ↑02/03/2022 08:09
Readovka kao izvor aktuelne mape?
Ne kažem da možda nije tačno, ali ovo je isto kao vjerovati Risti Đogi...
-
llull
#52049 Re: Ukrajina
Kadirovci su definitivno najbolje opremljeni u ovom ratu
https://www.youtube.com/watch?v=J2Bl9LFa6cs&t=6s
-
Naslovnica
#52050 Re: Ukrajina
Šehidi inšalahllull wrote: ↑02/03/2022 08:22 Kadirovci su definitivno najbolje opremljeni u ovom ratu