Ukrajina

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#52001 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

aktuelna mapa

Image
jeza u ledja

#52002 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Poenta je da se relativizira, dezavuise, i tako.
mali jomu

#52003 Re: Ukrajina

Post by mali jomu »

Osmi Socrates wrote: 02/03/2022 04:32

Koja je tačno poenta ovog posta? Da su Ukrajinci nacisti? Da su zaslužili da ih poludjeli idiot iz Kremlja ubija? Da svi šutimo o tome? Da svi ostali faktori šute oko toga? I šta je to Amerika uradila? Ujedinila evropske zemlje da konačno shvate sa čim se suočavaju.

Ja ne znam kad ćete vi koji pišete ovako besmislene postove, sa obavezno nekim privatnim primjerima, prihvatiti da je Putler zaprijetio nuklearnim oružjem? I da sa te crte nema nazad? Čovjek je zaprijetio uništenjem čitave ljudske vrste. Wake up and smell the fuckin' coffee. Ili se, zbog bilo kojeg razloga a vi znate koji su, pravite ludi kao da se ništa ne dešava.

Ja bih ovdje mogao barem deset privatnih primjera navesti koji zapravo govore nešto sasvim drugo od tvoje priče.

Al' nastavite, interesantno vas je čitati. I obavezno Mahera spominjite kad pričate o veoma fuckin' ozbiljnim stvarima.

Nece Putin bacit atomsku, htjeti hoce kad dodju po njega, ali ubit ce ga njegovi, zato na panicarite, ima Rusa pametnih glava... samo cekaju da ga sjebu.

a i vrijeme je vise da svijet uvidi kakvih sve likovi hodaju Zemljom.
mo-town

#52004 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

Leopard_SA wrote: 02/03/2022 03:20
Cincilonac22 wrote: 02/03/2022 03:10 Kako se samo naslađujete s ovim nesretnim ratom u Ukrajini za koji su odgovorni ruski i
ukrajinski nacionalisti koji samo zbog kriminala zavađaju narode...

Ovako su i nas zavadili nacionalisti iz sva 3 naroda 90-ih da skrenu pažnju sa korupcije, a isto rade i sadašnji nacionalisti.

Mi jugobalije smo to nacionalističko zlo prepoznali još davno kada smo nosali Titine slike i tražili Alijinu smjenu,ali su nas već bili preduhitrili nacionalisti u istočnoj Bosni koji su već zavadili bili zavadili narode i skrenuli temu sa bitnih životnih pitanja.

Dohakaćemo mi jugobalije nacionalistima kad tad,pa ćemo onda svi zajedno uz čvarke i
kifle iz Manje praviti šale na račun zlih nacionalista kojih više neće biti...

I mogli su vala Ukrajinci da se prvo obračunaju sa svojim nacionalistima, pa onda ne bi bilo razloga da ratuju sa ruskim nacionalistima jer ne bi više postojao dvonožac nacionalista koji zavađaju narode. Svašta..
Evo ga jos jedan :lol:
Makar bre doznasmo ko nas bre zavadi.
Osmi Socrates

#52005 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Evo šta je pomenuti Sanders izjavio kad je počela invazija
The Russian invasion of Ukraine that the world is witnessing today is a blatant violation of international law and of basic human decency. It may well kill thousands and displace millions. It could plunge Europe into long-term economic and political instability.

The United States and our allies must impose severe sanctions on Vladimir Putin and his fellow oligarchs. At a time when thousands may die as a result of his war, Putin, one of the richest people in the world, should not be allowed to enjoy the billions he stole from the Russian people. The United States must also work closely with international partners to provide humanitarian relief for the Ukrainian people.

Šta to Biden radi različito?

Ako je Sanders u međuvremenu drastično promjenio priču, možda je to razlog zašto nikad neće biti predsjednik. On nije materijal za predsjednika nego za vođu pokreta.
mo-town

#52006 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

Sile_sile_sa wrote: 02/03/2022 03:41 Da li vi zaista mislite da nece biti ubijana civila ili silovanja, paljenja itd. Još malo sacekajte, kad ruska vojska malo "zagori" pa postanu nervozni, još deset dana medju svojim mudonjama, ima da popizde, bojim se ako se medjusobno ne pocnu "taslaciti" onda se bojim da ce poceti silovati civile, divljaci su to, ako ukrajinci se jos jace budu drzali iz nemoci ce poceti gadjati sve sto stignu, paliti itd.
Vjerovatan slijed dogadjaja kada se ugase kamere. Ona denacifikacija koju Putler spominje ce vjerovatno biti u formi logora (slicno sto Kina radi sa Ujgurima). Ne bore se Ukrajinici ovako zestko tek bezveze. Znaju sta ih ceka.
mo-town

#52007 Re: Ukrajina

Post by mo-town »

jeza u ledja wrote: 02/03/2022 03:46
Kikibombona wrote: 02/03/2022 01:25 @jeza u ledja

Je li ovo FOX šilji za Putina? :D

Ne pratim FOX, ali znam da njegovi neki njegovi najpoznatiji voditelji zvuce ko ovi ko nas bre zavadi na ovoj temi.

Ne znam koja je ovo emisija ali ovaj lijevo je bivsi republikanski politicar Trey Gowdy. Nisam znao da sad vodi emisije. Ovaj desno, gost, je zesci debil. Klasicni Trumpov freak sa dna kace.
Koga zanima ideologija americkih cetnika neka gleda par dana Fox News i sve ce mu biti jasno.
mali jomu

#52008 Re: Ukrajina

Post by mali jomu »

Hajmo panicari, jeste li se sjebali...???

Pa ovako to ide: Nece Putin stici da baci atomsku, htjeti hoce kad dodju po njega, ali ubit ce ga njegovi, ima Rusa pametnih glava... samo cekaju da ga sjebu.

a i vrijeme je vise da svijet uvidi kakvih sve likovi hodaju Zemljom.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#52009 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

vidi ekipe :-)

jeza u ledja

#52010 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Ovo je najveci problem s diktatorima, sto previse dugo ostanu na poziciji bez nacina da se normalno skinu s vlasti, pa se nafuraju da mogu nesto sto ne mogu. Nakon toliko dugo vremena relativne popularnosti i uspjeha u ekonomiji na spoljnopolitickom planu, pocnes misliti da si nedodirljiv i svemoguci. A niko ti ne smije pisnuti.
Onda zagrizes previse…
Sile_sile_sa

#52011 Re: Ukrajina

Post by Sile_sile_sa »

mo-town wrote: 02/03/2022 04:48
Sile_sile_sa wrote: 02/03/2022 03:41 Da li vi zaista mislite da nece biti ubijana civila ili silovanja, paljenja itd. Još malo sacekajte, kad ruska vojska malo "zagori" pa postanu nervozni, još deset dana medju svojim mudonjama, ima da popizde, bojim se ako se medjusobno ne pocnu "taslaciti" onda se bojim da ce poceti silovati civile, divljaci su to, ako ukrajinci se jos jace budu drzali iz nemoci ce poceti gadjati sve sto stignu, paliti itd.
Vjerovatan slijed dogadjaja kada se ugase kamere. Ona denacifikacija koju Putler spominje ce vjerovatno biti u formi logora (slicno sto Kina radi sa Ujgurima). Ne bore se Ukrajinici ovako zestko tek bezveze. Znaju sta ih ceka.
Skloni su nasilju, silovanju i ubijanju, ti na njihovim licima izopacenim i ruznim facama vidis da je to spremo na sve, na svaki zlocin, jos kad ovo portaje, gube kontrolu nad zdravim razumom, ako ga imaju uopste,
corolla02

#52012 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

sva trojica, ugnjetavaju manjine i sve suprotnog misljenja; mi smo u 30tim godinama momentalno :mrgreen:
Osmi Socrates

#52013 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ms nisam se ja uspaničio. Jednom kad zaprijeti, to je zapravo izvjesno olakšanje, jer znaš da u budućnosti neće nikad prestati prijetiti.

Kad to znaš, jbg, onda je svejedno. Nagađati da li on misli ozbiljno ili ne je uzaludna disciplina.

Niko ga nije tjerao na invaziju, niko ga nije tjerao da prijeti. Sa njim mira nema dok ne crkne. Hladni Rat je najbolja opcija koju imaš. Ili da ga neko rokne.
jeza u ledja

#52014 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Pa nije Erdogan valjda na strani Putina?
exliberal-ex

#52015 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote: 02/03/2022 03:53 Maloprije sretnem komsiju poljaka....sreli se u garazi, ja posao vanka on se vraca sa posla.
I naravno krene prica o Ukrajini i sranju sto se tamo desava kad on iz topa ma ko im jebe mater !...kome ? ...pa Ukrajincima !

Ja ostao frapiran, kako bolan zar ti nisi protiv rusa?

Jesam ali ovdje se neprica sta su ti isti ukrajinci uradili poljacima i bjelorusima tokom drugog svjetskog rata, meni su pobili pola familije sa oceve strane treba Putin da im se najebe matere pogotovo ovim nacistima.....ja kontam on mene zajebava kad fakat covjek izdrobi svasta i ode kuci...ja ostadoh bez teksta!

Ja gledam americku tv i zna se da cu cnn i druge "lijeve" stanice na strani Ukrajine dok je fox kontra ali primjecujem da se sve vise lijevicara javlja i postavlja pitanja zasto se amerika mjesa u ovaj sukob, od Bill Mahera i njegovih monologa , do obracanja Sandersa u senatu, pa do raznih profesora sa univerziteta... svi su rekli Putin je diktator i o tome nema rasprave ali to nije razlog americi da zavaljuje ukrajinski narod ( cak i kazu , zavalili smo kurde, zavalili smo afganistance zasto je to potrebno i u ukrajini).

Najgore mi je bilo kad sam vidio izjavu G. Busha kako niko nema pravo da ilegalno napadne drugi drzavu...mislim cinizam bez presedana.
Koja je tačno poenta ovog posta? Da su Ukrajinci nacisti? Da su zaslužili da ih poludjeli idiot iz Kremlja ubija? Da svi šutimo o tome? Da svi ostali faktori šute oko toga? I šta je to Amerika uradila? Ujedinila evropske zemlje da konačno shvate sa čim se suočavaju.

Ja ne znam kad ćete vi koji pišete ovako besmislene postove, sa obavezno nekim privatnim primjerima, prihvatiti da je Putler zaprijetio nuklearnim oružjem? I da sa te crte nema nazad? Čovjek je zaprijetio uništenjem čitave ljudske vrste. Wake up and smell the fuckin' coffee. Ili se, zbog bilo kojeg razloga a vi znate koji su, pravite ludi kao da se ništa ne dešava.

Ja bih ovdje mogao barem deset privatnih primjera navesti koji zapravo govore nešto sasvim drugo od tvoje priče.

Al' nastavite, interesantno vas je čitati. I obavezno Mahera spominjite kad pričate o veoma fuckin' ozbiljnim stvarima.
Sta je bila kubanska kriza kad je us zaprijetio nuklearnim ratom?
O cemu ti pricas...
Osmi Socrates

#52016 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Ma Erdo je to fino upakovao.

Kao "mora neko ostati otvoren da priča sa njim". To meni zvuči kao "bolestan je u glavu, ja ću ga obilaziti". :lol:
Last edited by Osmi Socrates on 02/03/2022 05:09, edited 1 time in total.
exliberal-ex

#52017 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

jeza u ledja wrote: 02/03/2022 04:02
exliberal-ex wrote: 02/03/2022 03:53 Maloprije sretnem komsiju poljaka....sreli se u garazi, ja posao vanka on se vraca sa posla.
I naravno krene prica o Ukrajini i sranju sto se tamo desava kad on iz topa ma ko im jebe mater !...kome ? ...pa Ukrajincima !

Ja ostao frapiran, kako bolan zar ti nisi protiv rusa?

Jesam ali ovdje se neprica sta su ti isti ukrajinci uradili poljacima i bjelorusima tokom drugog svjetskog rata, meni su pobili pola familije sa oceve strane treba Putin da im se najebe matere pogotovo ovim nacistima.....ja kontam on mene zajebava kad fakat covjek izdrobi svasta i ode kuci...ja ostadoh bez teksta!

Ja gledam americku tv i zna se da cu cnn i druge "lijeve" stanice na strani Ukrajine dok je fox kontra ali primjecujem da se sve vise lijevicara javlja i postavlja pitanja zasto se amerika mjesa u ovaj sukob, od Bill Mahera i njegovih monologa , do obracanja Sandersa u senatu, pa do raznih profesora sa univerziteta... svi su rekli Putin je diktator i o tome nema rasprave ali to nije razlog americi da zavaljuje ukrajinski narod ( cak i kazu , zavalili smo kurde, zavalili smo afganistance zasto je to potrebno i u ukrajini).

Najgore mi je bilo kad sam vidio izjavu G. Busha kako niko nema pravo da ilegalno napadne drugi drzavu...mislim cinizam bez presedana.
Sta su rekli Sanders i Maher, nisam upratio? Nije valjda da govoris i dalje o onom u sustini nicemu sto je Maher spomenuo prije par sedmica?

A sta Poljaci misle o svemu ovome…moze se vidjeti na granici i na ulicama Varsave.

Al jbg svako moze izvuci detalj koji odgovara njegovom mentalnom sklopu.
Osmi Socrates

#52018 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

exliberal-ex wrote: 02/03/2022 05:01

O cemu ti pricas...
Šta sad, nemaš pametnija posla nego da se vraćaš 60 godina unazad?

Kubanska kriza je prošla jer su ljudi pregovarali. Kako tako.

Ono što je Putin indirektno rekao je "idem sada pregaziti Ukrajinu a ako se neko umiješa počeću nuklearni rat".

To nisu pregovori nego ultimatum.

Znači, ne lupaj.
mali jomu

#52019 Re: Ukrajina

Post by mali jomu »

Vlast je zajebana... narocito u pogresnim rukama.
jeza u ledja

#52020 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 02/03/2022 05:03 Ma Erdo je ti fino upakovao.

Kao "mora neko ostati otvoren da priča sa njim". To meni zvuči kao "bolestan je u glavu, ja ću ga obilaziti". :lol:
Ma problem s nacionalistickim diktaturama je sto su po defaultu u kontradikciji sa samim sobom, kad su u pitanju medjunarodne alijanse. Turska i Rusija su na suprotnim stranama, ma koliko bi zeljele biti na istim. A Kina i Rusija nikad ne mogu biti pravi saveznici, ma koliko su sustinski isti.

Zato takvi vazda na kraju popuse…i zadnji saznaju da su osudjeni na propast.
exliberal-ex

#52021 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Osmi Socrates wrote: 02/03/2022 05:06
exliberal-ex wrote: 02/03/2022 05:01
O cemu ti pricas...

Ono što je Putin indirektno rekao je "idem sada pregaziti Ukrajinu a ako se neko umiješa počeću nuklearni rat".

Znači, ne lupaj.
Hm jel.sad I Sanders lupa....kazu treba Putina pred sud...slazem se,.mogu zajedno sa.Busem ili us army sto je bacila 350 tona osiromasenog uranium po Iraku zbog kojeg ce ljudi umirati decenijama....znas oni kad su rekli imaju dokaze da irak ima oruzje..pa ubise milion ljudi ono eto malo.se.zajebali...eto nemoramo ici 60.godina nazad...
DEMONIKA

#52022 Re: Ukrajina

Post by DEMONIKA »

hatemondays wrote: 02/03/2022 04:08 Kratak sazetak ovih prvih 6 dana u 3 imena: Bajro, Zeleni i Amidza.
i bajrina mater
Osmi Socrates

#52023 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

exliberal-ex wrote: 02/03/2022 05:12
Osmi Socrates wrote: 02/03/2022 05:06

Znači, ne lupaj.
Hm jel.sad I Sanders lupa....kazu treba Putina pred sud...slazem se,.mogu zajedno sa.Busem ili us army sto je bacila 350 tona osiromasenog uranium po Iraku zbog kojeg ce ljudi umirati decenijama....znas oni kad su rekli imaju dokaze da irak ima oruzje..pa ubise milion ljudi ono eto malo.se.zajebali...eto nemoramo ici 60.godina nazad...
Rusi sigurno cvijeće bacali po Čečeniji i po Siriji.

Uostalom, jesu li Ukrajinci igdje išta bacali?

Kad te vidim da ovdje nedvosmisleno osudiš sve pokolje (od prvog do zadnjeg) koje je četnička bagra radila po BiH, vjerovaću u tvoju humanitarnu prirodu iz dubine duše. I ta četnička bagra dobija i danas podršku Rusije. Meni dosta da vidim u kom grmu zec leži.

Ne moraš više, bgt. Ako nisi otišao ni na jedan protest protiv rata u Iraku, ne javljaj se više sa tim šupljim pričama. Ja jesam. U dvije zemlje.
Last edited by Osmi Socrates on 02/03/2022 05:26, edited 1 time in total.
corolla02

#52024 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

najezda rusa u parlamentu :mrgreen:

jeza u ledja

#52025 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

exliberal-ex wrote: 02/03/2022 05:06
jeza u ledja wrote: 02/03/2022 04:02

Sta su rekli Sanders i Maher, nisam upratio? Nije valjda da govoris i dalje o onom u sustini nicemu sto je Maher spomenuo prije par sedmica?

A sta Poljaci misle o svemu ovome…moze se vidjeti na granici i na ulicama Varsave.

Al jbg svako moze izvuci detalj koji odgovara njegovom mentalnom sklopu.

Ono kad si toliko zaljubljen u svoje rijeci pa ne vidis sumu od drveta.

Sto se tice Sandersa i misljenja o trenutnoj krizi dovoljno je proguglati. No ljudi poput tebe ce izvaditi ovo i onda mlatiti suplju pricu.

Sve sto je rekao Sanders, dezurni otvarac ociju, je ovdje tacno. Ja sam isto rekao na ovoj temi - da zemlje poput Ukrajine ne mogu imati nezavisnost kad su u pitanju pristupanja vojnik alijansama.

Problem sa ljudima poput Sandersa je sto ne razumiju koliko se nesrazmjerno njihove rijeci zloupotrebljavaju. Nisu sve zemlje jednako nezavisne, i sam koncept je glupost. No sve to je besides the point. Ono sto je ovdje ubjedljivo najbitnije - je da ljudi ginu jer se Putinu digo kurac. Sve drugo je manje bitno u ovom trenutku, a trazenje hipokrizije je u vecini slucajeva samo izgovor za skrivanje pravog misljenja.
Post Reply