Ima

Ja ipak mislim da u su u Ukraini glavni problem špije,koji takodjer i Rusima javljaju sljedeće poteze.Tyke wrote: ↑01/03/2022 17:03 Znam da je lahko pametovati ovako laicki kao da igras igricu ili film gledas pa bi ovako ili onako nesto radio, ali kretanje Rusa i silne informacije imaju kao na dlanu, svaki njihov korak i polozak, zar se nisi mogla minirati pojedina mjesta, dijelovi ulica i tako ih docekivati i razbijati kolone, unistavat im vojnu moc i razbijati ih koliko-toliko. Kao npr. sad ova ogromna koloma, da ih se docekuje pa makar uspori na taj nacin.
Ja sam naucio da u ratu nema pobjednika.telllindemann wrote: ↑01/03/2022 17:02nista oni nisu ispitivalielcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:53 Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Znao sam da ono nije normalana taktika ratovanja kod Rusa.
Ispipivali su teren.
Sada ide deranje guzova koliko god mi navijali.
Ide iskljucenje telekomunikacije, struje, vode, zauzimanje aerodroma, civilni objekti postaju legitimna meta. Zaspianje projektilima i dan i noc.
Eh sada cemo da vidimo stvarnu snagu i moral Ukrajinske vojske i njihovog oruzja ako sada Ruse odbiju svaka im cast.
Mada licno mislim da nemaju snage da uzvrate.
oni su isli da za 24h zauzmu ukrajinu, odnosno prvo kijev i par gradova uz granicu, gdje su ocekivali da ce petokolonasi i tenkovi izazvati strah kod ljudi i da ce uhvatiti predsjednika i postaviti svoju vladu. Kada su vidjeli da ni proruski ukrajinci nisu uz njih a kamo li ukrajinci, tu su dobili po ušima. Naravno da takva BROJNo velika sila ima mogucnost da posalje ovoliko vojske i sredstava ali to im vise nista ne znaci. Nikad ooni nece upravljati ukrajinom I ovo gradova gdje su usli, cim vojska predje 500 metara dalje, prema drugom gradu, civilna vojska ce opet da ih gađa.
Dakle, ovo je rat u kojem se vec zna pobjednik. Hoces s vojne hoces sa ekonomske strane
Američki predator dronovi s Ukrajinskim oznakama, upravljani iz Poljske ili iz samih SAD. To je maksimum koji ja vidim od zapadnog angažmana i oni bi vrlo vjerovatno promijenili smjer rata.RtrnOfSalisbury wrote: ↑01/03/2022 17:12 tovaris putnj nema puno vremena i za ocekivat je napad na sve sto se krece jer kad pokrenes civile pola posla je obavljeno ... oni sto su uz ukrajinu morace konkretnije pomoc a sta je to konkretnije ... nebi znao al sta god da je nije dobro.
sta kae japan?
Putin ima 75 godina, qurko njega zaboli za pojedinacnimGandalfSivi wrote: ↑01/03/2022 17:05Smijesno. Vec su slali specijalne jedinice po Zelinskog, sada po Ukrajini suncokreti rastu. A u medjuvremenu su dali gradjanima Kieva priliku da uce kako se braniti od agresora. Sada kada im je to propalo, salju velike jedinice, gdje je jedini garant da ce biti puno zrtava sa obje strane.elcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:58
Cak mislim da ce pokusati neki poduhvat sto se tice Ukrajinskog vodstva.
Icrpiti ce stanovnistvo Kijeva par dana ili sedmica i onda ce poslati specijalnu jedinicu ili vagner grupu u grad po Zelinskog.
Da sumiramo, bez obzira na ishod borbe u Ukrajini (ili u ovom slucaju u Kievu), Putin je vec popusio (ne racunajuci odgovor Zapada), jer ce trajati puno duze nego planirano, uz ogromne zrtve sa obje strane (a ruska javnost ne podrava ni smrti ruske vojske ni ukrajinskih civila). I moze on raketirati repetitore koliko god hoce, i cenzurisati internet koliko god hoce, istina ce doci do ruskog naroda. Pa onda moze majci pricati da je isao u misiju odrzavanja mira...
moze eu doci do sibira al hiljade mrtvih civila u kijevu niko ne vrati
Ameri su izjavili da je prema njihovim obavjestajnim podacima ukrajinska procjena blizu istine. Ne znam, mozda se i oni ukljucuju u informacioni rat, ali dosad su im sve obavjestajne procjene bile tacne.
šta je ovo
Ima 69 godina. Bar provjerite te osnovne podatke prije nego bilo sta napisete.elcaliente wrote: ↑01/03/2022 17:15Putin ima 75 godina, qurko njega zaboli za pojedinacnimGandalfSivi wrote: ↑01/03/2022 17:05
Smijesno. Vec su slali specijalne jedinice po Zelinskog, sada po Ukrajini suncokreti rastu. A u medjuvremenu su dali gradjanima Kieva priliku da uce kako se braniti od agresora. Sada kada im je to propalo, salju velike jedinice, gdje je jedini garant da ce biti puno zrtava sa obje strane.
Da sumiramo, bez obzira na ishod borbe u Ukrajini (ili u ovom slucaju u Kievu), Putin je vec popusio (ne racunajuci odgovor Zapada), jer ce trajati puno duze nego planirano, uz ogromne zrtve sa obje strane (a ruska javnost ne podrava ni smrti ruske vojske ni ukrajinskih civila). I moze on raketirati repetitore koliko god hoce, i cenzurisati internet koliko god hoce, istina ce doci do ruskog naroda. Pa onda moze majci pricati da je isao u misiju odrzavanja mira...
Rusom.
On hoce da postane istorijska licnost pa kako god.
Možebit da je ovo ona eksplozija u BejrutuGandalfSivi wrote: ↑01/03/2022 17:15 Ne znam kako da prebacim video sa FB, ali ako ko zna neka ga ubaci ovdje.
Grob te jeb'o, cime ih ovo gadjaju?
https://www.facebook.com/ivo.dumancic
Cetvrti video odozgo
Isti qurac, metuzalem. I dalje ga qurko boli sa prosjecnog rusaAlfaBetaGama wrote: ↑01/03/2022 17:19Ima 69 godina. Bar provjerite te osnovne podatke prije nego bilo sta napisete.elcaliente wrote: ↑01/03/2022 17:15
Putin ima 75 godina, qurko njega zaboli za pojedinacnim
Rusom.
On hoce da postane istorijska licnost pa kako god.
NATO se neće umiješati direktno bez obzira sta se desilo u Ukrajini.VolimPlavo wrote: ↑01/03/2022 17:14 Da vas sve pitam..Postoji li mogucnost ako Rusi pocnu nesumicno da pucaju po Kijevu pa da krenu nato snage i usa na njih i da se tu totalno zakuha. I da tu pukne ta pripravnost Putina oko nuklearne? Rat je jebi ga pravila slabo ima. Da ima ne bi ubijali djecu od 3g.
Normalno sa ne izgleda...pa nije ovo puskaranje, npr u svakoj onoj koloni od 10/15 vozila racunaj da je to puta 3 poginuli jer tesko da je neko prezivio...a tih kolona koliko hocesgeralt wrote: ↑01/03/2022 17:18Ameri su izjavili da je prema njihovim obavjestajnim podacima ukrajinska procjena blizu istine. Ne znam, mozda se i oni ukljucuju u informacioni rat, ali dosad su im sve obavjestajne procjene bile tacne.
Hajmo sabirati:
- U Bucha potoku je nekoliko stotina izginulo, mozda blizu hiljade
- Na aerodromu isto toliko
- Diverzanti koji su usli u Kijev nisu iz njega izasli. Ne znam koliko ih je bilo, ali sigurno nisu poslali 20 ili 30 ljudi.
- Oni sto su usli u Harkov (kad si nam ti rekao da grad pada istog dana) su brze izasli nego usli, tu je moralo biti jos par stotina gubitaka
- Oko Sumyja isto imas vjerodostojnih snimaka ruskih gubitaka
- Cecena je minimum par stotina izginulo
- Imas snimke dronova kako unistavaju vozove i konvoje
- Na juznom i istocnom frontu isto nisu bili bez gubitaka, bilo je i tamo ozbiljnih borbi.
Kad saberes, 5800 ne izgleda nerealno.
Ne znam, zato sam i postavio da vidim ima li iko pojma.
Nije ovo ukrajina