Ukrajina
-
moonca
#50701 Re: Ukrajina
I sta je unicino.
nista. kao i sada... samo blebeche.... ceka da se ruje ukopite..
-
l33t
#50703 Re: Ukrajina
Code: Select all
https://streamable.com/fzwlrv
Last edited by l33t on 01/03/2022 16:53, edited 2 times in total.
-
Naslovnica
#50704 Re: Ukrajina
Gledam ove snimke, a poče Henda na radiju "Sviraj mi sviraj brate"...
Baš mi nekakva muka, na stranu to što me glava evo već danima počne na prestane, baš nisam dobar, ovaj mrak, transporteri, tenkovi, granatiranje, mrtvi, izbjeglice.
Imam radne kolege u Kijevu, čuli smo se jučer preko e-maila, zahvaljuju se i kažu da se nadaju da će brzo proći.
A meni u glavi skoro 4 godine Sarajeva, Henda svira li svira, ne znam šta da im kažem na to...

Baš mi nekakva muka, na stranu to što me glava evo već danima počne na prestane, baš nisam dobar, ovaj mrak, transporteri, tenkovi, granatiranje, mrtvi, izbjeglice.
Imam radne kolege u Kijevu, čuli smo se jučer preko e-maila, zahvaljuju se i kažu da se nadaju da će brzo proći.
A meni u glavi skoro 4 godine Sarajeva, Henda svira li svira, ne znam šta da im kažem na to...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#50706 Re: Ukrajina
Ako Ukrajina padne, a svijet se vrati u normalne odnose sa Rusima kroz godinu dana, jebem ja nama, njima i svima i sjeme i pleme!
-
elcaliente
#50707 Re: Ukrajina
Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Znao sam da ono nije normalana taktika ratovanja kod Rusa.
Ispipivali su teren.
Sada ide deranje guzova koliko god mi navijali.
Ide iskljucenje telekomunikacije, struje, vode, zauzimanje aerodroma, civilni objekti postaju legitimna meta. Zaspianje projektilima i dan i noc.
Eh sada cemo da vidimo stvarnu snagu i moral Ukrajinske vojske i njihovog oruzja ako sada Ruse odbiju svaka im cast.
Mada licno mislim da nemaju snage da uzvrate.
Ispipivali su teren.
Ide iskljucenje telekomunikacije, struje, vode, zauzimanje aerodroma, civilni objekti postaju legitimna meta. Zaspianje projektilima i dan i noc.
Eh sada cemo da vidimo stvarnu snagu i moral Ukrajinske vojske i njihovog oruzja ako sada Ruse odbiju svaka im cast.
-
Omerlatas
#50708 Re: Ukrajina
Koliko se samo sralo po Johnsonu prije par mjeseci a sad vam je dobar radi dvije recenice, psiha ljudska je cudo. Uvijek sam mislio da je ljudina btw.
-
zlajaBHF
#50709 Re: Ukrajina
elcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:53 Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Ispipivali su teren.
Kako da ne....
- mO k3
- Kikibombona
#50711 Re: Ukrajina
-
VolimPlavo
#50712 Re: Ukrajina
Delegacija NS BiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem posjetila FS Srbije
http://www.klix.ba/clanak/220301060
Vidi ovog Vicinog savjwtnika pored njega. Na cehri mu se vidi da je pravi cetalj onaj genocidni. Mi nesto dizemo ukrajince, sve nesto lozimo. A nismo u stanju skinuti ovakve cetnike iz NSBiH ili bqr zabraniti da sviraju harmoniku ili da hodaju u cipelama po dzamiji. Jaki smo na tastaturi. Generacija odron, zadnja generqcija vrijedna spomena su nasi roditelji.
http://www.klix.ba/clanak/220301060
Vidi ovog Vicinog savjwtnika pored njega. Na cehri mu se vidi da je pravi cetalj onaj genocidni. Mi nesto dizemo ukrajince, sve nesto lozimo. A nismo u stanju skinuti ovakve cetnike iz NSBiH ili bqr zabraniti da sviraju harmoniku ili da hodaju u cipelama po dzamiji. Jaki smo na tastaturi. Generacija odron, zadnja generqcija vrijedna spomena su nasi roditelji.
-
TomANDJerry
#50713 Re: Ukrajina
Ovo je dio problema ... Ukrajina je krenula padati jos 2014-te, ali "PLINNN, bitan je PLIIIN" ....sime_cipol wrote: ↑01/03/2022 16:53 Ako Ukrajina padne, a svijet se vrati u normalne odnose sa Rusima kroz godinu dana, jebem ja nama, njima i svima i sjeme i pleme!
I sada mongolske horde nastavljaju dalje prema zapadu, ali izgleda da su i ovi napokon skontali tko je pred zidinama EU.
ALi sve to, zajedno sa tim što spominju i BiH mi nimalo ne umanjuje bol za Ukrajincima --- da moraju trpiti ovakvo nesto u sred evrope u 2022 godini.
Kao što oni jadnici trpe u Jemenu, Siriji i na drugim mjestima --- kao da to nije dovoljno --- umjesto da svijet krene rjesavati te probleme --- ne --- nego se pojavljuje još zlotvora, i to tamo gdje ih skoro niko ne ocekuje.
-
mishic
#50714 Re: Ukrajina
"Igračka" brzo stigne kad zatreba. Sada bi oko nje bilo dosta svađe. Koliko kome pripada, čija je više. čija manje, koliko je procenata ovoga a koliko onoga... ?! Mislim da bi je Majkička stavila pod jastuk da bude sigurna da je ko nebi maznuo (mislim igračku ne majkićku)
-
pigale
#50715 Re: Ukrajina
mozemo li mi objaviti rat englezima da nas ako nista aneksiraju?
mene neki strah uhvati kad vidim da se u ukrajini tek sada zakuhava i da u biti isto kao i kod nas za ovih cirka sedmicu dana oni jos uvijek ne znaju sta ih je snaslo
cak i ove ruske vojnike s pocetka jer su izgleda vse neki gusteri koji nemaju pojma ni gdje su dosli ni gdje su posli
poceli su rokati po gradovima artiljerijom sto je los znak
nadati se da ce ako nista zapad ove ruse razbucati da ne dodju u mogucnost da okruze granatiraju i sl
mene neki strah uhvati kad vidim da se u ukrajini tek sada zakuhava i da u biti isto kao i kod nas za ovih cirka sedmicu dana oni jos uvijek ne znaju sta ih je snaslo
cak i ove ruske vojnike s pocetka jer su izgleda vse neki gusteri koji nemaju pojma ni gdje su dosli ni gdje su posli
poceli su rokati po gradovima artiljerijom sto je los znak
nadati se da ce ako nista zapad ove ruse razbucati da ne dodju u mogucnost da okruze granatiraju i sl
- tranquil
#50716 Re: Ukrajina
Ma ja, na čuvenim ruskim vojnim akademijama se odavno izučava strategija "u prvim momentima rata, kada je potreban faktor iznenađenja, tada pošalji neiskusnu vojsku, pa kad ti izgine oko 5-6 hiljada vojnika, onda upri".elcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:53 Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Ispipivali su teren.
Kakve izvlake i opravdanja!
- O'zone
- Globalni moderator
#50717 Re: Ukrajina
Pa čuj...ako nećeš na lakši način onda ćeš na teži...elcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:53 Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Ispipivali su teren.
Nije bilo teško predpostaviti da će se scenario tako odvijati. Međutim u ovim uslovima će zapad morati gurati još više oružija i "dobrovoljaca" u Ukrajinu jer oni moraju preći iz defanzive u ofanzivu inače ide "razvlačenje pameti"
-
Novosti
#50718 Re: Ukrajina
zigubigule wrote: ↑01/03/2022 16:41To.stp je grad okruzen ne znaci da je pred padom. Plus kad znam ko mu drzi bastion.. samo gledaj.![]()
RAF nadire sa Zapada (Krim) i sa Istoka zajedno sa AFDPR, Sjever neznam dal je presječen, al usko je.
Znam da je Azov tu i da imaju želju za ratovanjem al to nemora ništa značiti.
-
elcaliente
#50719 Re: Ukrajina
Cak mislim da ce pokusati neki poduhvat sto se tice Ukrajinskog vodstva.zlajaBHF wrote: ↑01/03/2022 16:55elcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:53 Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Ispipivali su teren.
Mada licno mislim da nemaju snage da uzvrate.![]()
Kako da ne....
Icrpiti ce stanovnistvo Kijeva par dana ili sedmica i onda ce poslati specijalnu jedinicu ili vagner grupu u grad po Zelinskog.
-
kecho412
#50720 Re: Ukrajina
Kako znate da nemamo igracke?mishic wrote: ↑01/03/2022 16:57"Igračka" brzo stigne kad zatreba. Sada bi oko nje bilo dosta svađe. Koliko kome pripada, čija je više. čija manje, koliko je procenata ovoga a koliko onoga... ?! Mislim da bi je Majkička stavila pod jastuk da bude sigurna da je ko nebi maznuo (mislim igračku ne majkićku)
-
BiBi911
#50721 Re: Ukrajina
Kada na ovo zapuca jedan od onih ostavljenih, oduzetih tos.
Bice ko je pucao ko se skupljo ne znamo,
-
laik1981
#50722 Re: Ukrajina
Mi smo se branili mjesecima nenaoruzani.. Ukrajinci su dobro opremljeni.. Ako imaju motiva i volje da se brane onda nema te vojne sile koja ih moze pobijediti u kratkom vremenu..elcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:53 Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Ispipivali su teren.
- GandalfSivi
#50723 Re: Ukrajina
Sta je igracka, traktor?mishic wrote: ↑01/03/2022 16:57"Igračka" brzo stigne kad zatreba. Sada bi oko nje bilo dosta svađe. Koliko kome pripada, čija je više. čija manje, koliko je procenata ovoga a koliko onoga... ?! Mislim da bi je Majkička stavila pod jastuk da bude sigurna da je ko nebi maznuo (mislim igračku ne majkićku)
- madner
#50724 Re: Ukrajina
Ono su bile igle, prvi dan napada.
Rusi nisu izgubili 5800 vojnika, da jesu dosad bi Ukrainci bili pred Rostovom.
Rusi nisu izgubili 5800 vojnika, da jesu dosad bi Ukrainci bili pred Rostovom.
-
elcaliente
#50725 Re: Ukrajina
Kijev mora da se tuce po dijelovoma grada gdje ima najmanje Ruskog zivlja.O'zone wrote: ↑01/03/2022 16:58Pa čuj...ako nećeš na lakši način onda ćeš na teži...elcaliente wrote: ↑01/03/2022 16:53 Izgleda da cu morati poceti sam sebe da citiram.
Ispipivali su teren.
Nije bilo teško predpostaviti da će se scenario tako odvijati. Međutim u ovim uslovima će zapad morati gurati još više oružija i "dobrovoljaca" u Ukrajinu jer oni moraju preći iz defanzive u ofanzivu inače ide "razvlačenje pameti"
To ce biti ta taktika, nama dobro poznata.