Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MarlboroGold wrote: ↑26/02/2022 14:49
Traje. Gdje još pored tog? Na par lokacija.
Nije neizostavan. To su gluposti.
Da nije neizostavan, ne bi ga ni bilo.
Gluposti su misliti da je rat atavistički relikt primitivnih društava.
Rat je, kao što definicija kaže, vođenje politike drugim sredstvima.
Sve više postaje upravo to. Odlika takvih društava.
Svijet je sve više povezan i sve više ide ka jednoj cjelini po pitanju toga. Rat je nekad bio prva opcija i zato i jeste zaostavština.
MarlboroGold wrote: ↑26/02/2022 14:55
Sve više postaje upravo to. Odlika takvih društava.
Svijet je sve više povezan i sve više ide ka jednoj cjelini po pitanju toga.
Tako nas je i Alija ubjeđivao da mirno spavamo, neće biti.
Drugo je Balkan kad i dalje jesmo kao plemena. Neće ni to vječno trajati
no_sikiriki wrote: ↑26/02/2022 14:45
Upravo. Ovdje se rat nikad nije završio. I baš iz tog razloga ne osjećam neki patriotizam, da bih sad to sve još jednom prolazila. Za šta?
Da joj sad javim kako joj ti želiš dokazati da si ti prestižnijeg statusa od nje, ha, što bi joj rekao? Da vidimo tvoje uspjehe?
Imam bolji profil školovanja i rada.
Ovo je sve mogla uraditi, jer je prošla na prijemnom u vojsci ispred spremnijih i sposobnijh muškaraca iz samo jednog razloga, zato što je žensko. U bodovanju fizičke spreme, kad muškarac istači 3200 sporije od 20 minuta pada, a žena dobije 55 od 100 mogućih bodova. Dalje na akademiji su svi kriteriji, što se tiče fizičke spreme, za žene manji za bar 1/3 nego za muškarce. Da se ravnopravni kriteriji primjenjuju, niti bi bila u vojsci, nit bi bila na akademiji.
Nisam ja prestižniji od nje, ali sam fizički sposobniji sigurno.
Reci školovanje i poslove
Fizički dio nije upitan, ali to ne iziskuju sve vojne pozicije.
no_sikiriki wrote: ↑26/02/2022 14:45
Upravo. Ovdje se rat nikad nije završio. I baš iz tog razloga ne osjećam neki patriotizam, da bih sad to sve još jednom prolazila. Za šta?
Tri patriotizma treba da osjecas!
Ništa to. Ako dođe do rata, samo jedan patriotizam za mene, thanks.
cLo wrote: ↑26/02/2022 15:19
Tri patriotizma treba da osjecas!
Ništa to. Ako dođe do rata, samo jedan patriotizam za mene, thanks.
Slatka je ona . Ja osjecam patriotizam jbg, prema zemlji iz koje sam ponikla, svom narodu, obicajima, tradiciji, jeziku, ma kakvi oni bili. Mene od patriotizma najvise odvlace ova tri majmuna sa slike i njihovi sljedbenici.
Slatka je ona . Ja osjecam patriotizam jbg, prema zemlji iz koje sam ponikla, svom narodu, obicajima, tradiciji, jeziku, ma kakvi oni bili. Mene od patriotizma najvise odvlace ova tri majmuna sa slike i njihovi sljedbenici.
[/quote]
Volim i ja sve to boldirano, i zato sam tu. Ali BiH kao državu, u političkom, ekonomskom, zdravstvenom i sl. smislu ne volim.
A nažalost, majmuni i njihovi sljedbenici izgleda da čine većinu, tako da...
Mugiwara wrote: ↑26/02/2022 14:50 Imam bolji profil školovanja i rada.
Ovo je sve mogla uraditi, jer je prošla na prijemnom u vojsci ispred spremnijih i sposobnijh muškaraca iz samo jednog razloga, zato što je žensko. U bodovanju fizičke spreme, kad muškarac istači 3200 sporije od 20 minuta pada, a žena dobije 55 od 100 mogućih bodova. Dalje na akademiji su svi kriteriji, što se tiče fizičke spreme, za žene manji za bar 1/3 nego za muškarce. Da se ravnopravni kriteriji primjenjuju, niti bi bila u vojsci, nit bi bila na akademiji.
Nisam ja prestižniji od nje, ali sam fizički sposobniji sigurno.
Reci školovanje i poslove
Master iz proizvodnog inženjering sa KTH Royal Institute of Technology, master iz automatike sa TU Graz. Radio sam u Preventu, AVL-u, BMW-u, sad radim u UNITY-u kao konsultant i edukator u oblasti organizacije i automatizacije proizvodnje.
Znam na šta se referiraš. Nisam ni ja ljubitelj monarhija, više je ovo bila zezancija sa no sikiriki i činjenicom da je kao Australka bila
subject Elizabete.
Master iz proizvodnog inženjering sa KTH Royal Institute of Technology, master iz automatike sa TU Graz. Radio sam u Preventu, AVL-u, BMW-u, sad radim u UNITY-u kao konsultant i edukator u oblasti organizacije i automatizacije proizvodnje.
Džaba ti sve to kada ja moram vinklo po DIN 875-0, 1, pa i 2 naručivati iz Njemačke umjesto da ga neko ovdje proizvodi
Džaba ti sve to kada ja moram vinklo po DIN 875-0, 1, pa i 2 naručivati iz Njemačke umjesto da ga neko ovdje proizvodi
On je u sektoru planiranja i upravljanja prozvodnje, a eto jedna Jasmina ima bezvezno obrazovanje i trening.
Bloo wrote: ↑26/02/2022 12:28
Ali fokusirajmo se na danas. Nema zena u elitnim jedinicama ili ih ima jako malo. Mislim da je samo jedna u Zelenim beretkama
Obuka je teska i zahtjevna. Bioloske razlike tu dolaze do izrazaja, ali naravno usporedujemo rat gdje se civili pridruzuju vojsci i elitne jedinice i/ili vojsku u mirnodopskim uslovima.
Zato sto su vojske sada profesionalizirane ili kako se to vec kaze. Kad neko kaze da tradicionalno nema zena vojnika, nije se bas dobro zagledao u istoriju. Idu zene kad treba. Ne idu nako, ne nosa ih testosteron.
Bloo wrote: ↑26/02/2022 12:28
Ali fokusirajmo se na danas. Nema zena u elitnim jedinicama ili ih ima jako malo. Mislim da je samo jedna u Zelenim beretkama
Obuka je teska i zahtjevna. Bioloske razlike tu dolaze do izrazaja, ali naravno usporedujemo rat gdje se civili pridruzuju vojsci i elitne jedinice i/ili vojsku u mirnodopskim uslovima.
Zato sto su vojske sada profesionalizirane ili kako se to vec kaze. Kad neko kaze da tradicionalno nema zena vojnika, nije se bas dobro zagledao u istoriju. Idu zene kad treba. Ne idu nako, ne nosa ih testosteron.