Primjer koji si ti dao, nema ama bas nikakve veze ni sa cime. Americka i Njemacka ekonomija su toliko isprepleane da su razmjere te isprepletanosti tolike da se nama obicnim smrtnicima vrti u glavi od tih brojeva. Ti pricas o nekim pisljivih 20 milijardi doala investicija u Rusiji, ja ti navodim da su samo u jednog godini Nijemci u USA investirali 20x vise. Da ti pak ne nabrajam da sve te investicije ulaze u USA GDP, vjerovatno neces skontati.Ironmen wrote: ↑25/02/2022 16:53Zelio si da ti navedem barem jedan primjer zasto SAD-e imaju koristi od ratnog sukoba Rusije i Ukrajine, pokusao sam ti obrazloziti kroz jedan cist primjer u autoindustriji, ali ne zelis da razumijes i diskutujes na normalan nacin, guras mi Njemacki izvoz pod nos koji je 3 puta veci od Americkog u istu i ja ti kazem da si dao sam sebi odgovor, ali ne bitno bjezim sa teme a ti ides na ignore cusss..detroit-mercy wrote: ↑25/02/2022 16:40
Joj jesi ti plitak.
Nemoj dzabe da se prosipas, ispadas gluplji. Eki, ulozilil 20 miljardi u Rusiju![]()
U istoj godini, USA je investirala u Njemacku 162 milijarde dolara. Cisto sumnjam da bi investirala toliki novac u zemlju koju zele sjebati, ili pak ti to tako zamisljas. U 2019 investirali 151 milijardu, u 2018 135 milijardi u 2017 investirali 133 milijardi. I ti kao argument povlacis 20 milijardi njemackih investicija
USA i Njemacka su ekonomski partneri sa dubokim vezama i sebe vide tako.
Sad ako ti imas neku drugu informaciju, izvoli iznesi ali se ne gadjaj tim smijesnim brojevima.
btw, koji je to primjer auto industrije, svaki sam ti broj opovrgao.