Hrvati...hejtaju amere al vole sve njihovoVazna1 wrote: ↑24/02/2022 14:32Tačno se vidi da ne gotiviš nijednu stranu.Njanjavi wrote: ↑24/02/2022 14:21 Ja msm da je putko pametniji od toga da ostaje sa vojskom na podrucju ukrajine.
Putko ovo radi da flexa malo misice i ukaze na kulturica fazon falericnosti nato pakta.
Sa ovim je zadao jedan od kljucnih udaraca skorasnjem kraju krnjeg nato pakta a mozda i eu.
Za par dana ce "vjezbe" bit okoncane i frajer ce se povuc na teritoriju rusije.
I sinoc sam slusao lika na rt uzivo, ponavljam, nit sam rusofil nit gotivim ijednu stranu u ovom sukobu ali putko je sinoc dok su ovi supljirali u un dosta validnih cinjenica rekao o danasnjem sistemu.
Nijedna vojska nema prljavije ruke u ratovanju od nato-a i amerike.
Gdje god je amerika ratovala ostavila je vise civilnih zrtava nego vojnih.
Realno pričajući.
Nato je jedina vojska koja je mimo svih zenevskih konvencija koristila sistematski prljavu municiju zbog koje je krepalo i masa njihovih vojnika.
Mnogo ih i dan danas zivi sa brutalnim defektima zbog izlozenosti tom sranju.
A domicilne drzave im u dosta slucajeva ne dozvoljavaju besplatno lijecenje jerbo onda valjda priznat gresku a to je big no no u satro kulturnoj Evropi.
Pa ljudi mensecini da vi zaboravljate koliko podrucja u Bosni ima gdje zene dan danas imaju abnormalno mnogo pobacaja i deformiteta u plodovima zbog upotrebe takve municije u toku rata na ovim podrucjima.
A doslovno je takvu municiju samo imala nato vojska.
Treba li da spomenemo i jedini slucaj upotrebe atomskog naoružanja?
Jesu i to rusi ili ovi dezurni moralisti ameri koji vam sviruckaju a vi plesete po njihovim notama.![]()
Strašno je razočaravajuće da ima toliko ljudi pogotovo na ovom forumu da podržavaju Ruse.
Ne treba se uopšte zavarati da ijedna od ovih velikih sila iskreno brine za ove male ali porediti Ameriku i Rusiju je u najmanju ruku bolesno.
Ukrajina
-
invincible1921
#37651 Re: Ukrajina
- studiorum_tuzlaensis
#37652 Re: Ukrajina
Ovdje se podcjenjuje ukrajinska armija i pitaju se kako su im izvršili desant na aerodrom sjeverno od Kijeva. Pa lako, imaju eskorte, lovce, helikoptere i u prepadu (napadu sa svih strana) mora negdje i proguliti pogotovo ako u startu imaš par specijalnih brigada na 80km od Kijeva.
Borbe su u toku na svim frontovima, i informacije dolaze sa svih strana. I jedna i druga strana imaju jebene gubitke. Ukrajina sigurno neće šapatom pasti, ni danas ni sutra.
Borbe su u toku na svim frontovima, i informacije dolaze sa svih strana. I jedna i druga strana imaju jebene gubitke. Ukrajina sigurno neće šapatom pasti, ni danas ni sutra.
-
Avonmusk
#37653 Re: Ukrajina
Ciji su ovo preselili?
- salik79
#37654 Re: Ukrajina
Ja zelim da na vakat ukinu ono sto su sami legalizovali, poludrzavu nastalu na genocidu i etnickom ciscenju. Dok smo jos u njihovom "dvoristu" i pod njihovim "okriljem", a neka onda, s novim ustavom, krenu stvarne demokratske promjene.detroit-mercy wrote: ↑24/02/2022 14:29Je li mislis da da je Dodo jedini problem u BiH. I koga ce postaviti za kralja BIH, Baketa predpostavljam.
BiH je mirana zemlja, bez vecih problema, konstantna politicka prepucavanja ali niti imas velikih nemira, demonstracija, politicki nastrojenih ubistava ili proganjanja. Izbori se odrzavaju redovno i narod bira vlast. Sta bi ti da ti neko drugi izabere vlast i uredi po tvojim mjerilima.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#37655 Re: Ukrajina
Dajte ljudi ne vrijedjate se medjusobno, jedni navijaju za jedne, drugi za druge..a štaš. Lagano.
-
90minut
#37656 Re: Ukrajina
- House
#37657 Re: Ukrajina
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#37658 Re: Ukrajina
Gledajući ove slike i snimke moram reći da su se borci Armije Republike BiH stvarno lavovski borili, stvarno ne znam šta bi bilo sada da su naši imali to oružje 90-ih. Da su ovako reagovali naši borci, sada bi svi bili pod zemljom.
Ali u tome i jeste razlika. Recimo da je Milošević negdje 1992. rekao: "Nemojte se boriti, mi ćemo to preuzeti a vama neće ništa faliti" i da je se stvarno držao toga, bili neko od ondašnjih ljudi ratovao? Još na onaj herojski način? Teško.
Ono što su ljudi ovdje preživjeli je borba za život. Ovo sada je prije svega borba za politički uticaj, biti pod zapadom i uživati ili biti ruska sluga, ali ipak opet ostati živ.
Naravno da i u ovom ratu ima žrtava, ali nije bilo nikakvih pokolja, nikakvih teških zločina nad civilima. Nigdje nema snimke nekog ruskog generala kako viče "bombarduj onaj tamo grad, tamo nema puno Rusa".
Moram korigovati onaj prijašnji komentar. Ipak sam mišljenja, gledajući svijet oko sebe, ali i medije, da je se zapadni svijet makar malo probudio. Teško da će to Ukrajini više nešto pomoći, ali eto - nadam se ipak boljoj politici.
Ali u tome i jeste razlika. Recimo da je Milošević negdje 1992. rekao: "Nemojte se boriti, mi ćemo to preuzeti a vama neće ništa faliti" i da je se stvarno držao toga, bili neko od ondašnjih ljudi ratovao? Još na onaj herojski način? Teško.
Ono što su ljudi ovdje preživjeli je borba za život. Ovo sada je prije svega borba za politički uticaj, biti pod zapadom i uživati ili biti ruska sluga, ali ipak opet ostati živ.
Naravno da i u ovom ratu ima žrtava, ali nije bilo nikakvih pokolja, nikakvih teških zločina nad civilima. Nigdje nema snimke nekog ruskog generala kako viče "bombarduj onaj tamo grad, tamo nema puno Rusa".
Moram korigovati onaj prijašnji komentar. Ipak sam mišljenja, gledajući svijet oko sebe, ali i medije, da je se zapadni svijet makar malo probudio. Teško da će to Ukrajini više nešto pomoći, ali eto - nadam se ipak boljoj politici.
-
sumirprimus
#37659 Re: Ukrajina
As of 15.00 fights on all line of collision proceed. Breakthrough isn't allowed.
Now fierce battles are going on near the settlement of Pishchevyk.
The enemy is trying to break through the defense, using 16 tanks. OS soldiers used NLAW anti-RPG missiles. Destroyed 3 enemy tanks
vijesti od ukr armije... bore se.. poljska 39!
Now fierce battles are going on near the settlement of Pishchevyk.
The enemy is trying to break through the defense, using 16 tanks. OS soldiers used NLAW anti-RPG missiles. Destroyed 3 enemy tanks
vijesti od ukr armije... bore se.. poljska 39!
-
meridiyan
#37660 Re: Ukrajina
Odessa. Zeljeznicka stanica.
Ne bježe samo Galičani, već i lokalno stanovništvo. Panika.
Usput, nejasno je gdje bježe.
Ne bježe samo Galičani, već i lokalno stanovništvo. Panika.
Usput, nejasno je gdje bježe.
-
sumirprimus
#37661 Re: Ukrajina
kolicina pakla i olova koja je od sinnoc srucena na ukre, ne zove se dzabe soksehohari wrote: ↑24/02/2022 14:35 Gledajući ove slike i snimke moram reći da su se borci Armije Republike BiH stvarno lavovski borili, stvarno ne znam šta bi bilo sada da su naši imali to oružje 90-ih. Da su ovako reagovali naši borci, sada bi svi bili pod zemljom.
- madesa
-
BiBi911
#37663 Re: Ukrajina
Hoce li I za ovo optuziti Vikića
-
sumirprimus
- JohnnyS
#37665 Re: Ukrajina
invincible1921 wrote: ↑24/02/2022 14:34Hrvati...hejtaju amere al vole sve njihovoVazna1 wrote: ↑24/02/2022 14:32
Tačno se vidi da ne gotiviš nijednu stranu.![]()
Strašno je razočaravajuće da ima toliko ljudi pogotovo na ovom forumu da podržavaju Ruse.
Ne treba se uopšte zavarati da ijedna od ovih velikih sila iskreno brine za ove male ali porediti Ameriku i Rusiju je u najmanju ruku bolesno.
U Hrvatskoj možeš naći više ljudi koji vole Srbiju nego što mrze Ameriku. Ili, vjerojatnije identičan broj jer su isti ljudi u pitanju
- Njanjavi
#37667 Re: Ukrajina
A kralju sa cim to ja podrzah rusiju ne kontam?Vazna1 wrote: ↑24/02/2022 14:32Tačno se vidi da ne gotiviš nijednu stranu.Njanjavi wrote: ↑24/02/2022 14:21 Ja msm da je putko pametniji od toga da ostaje sa vojskom na podrucju ukrajine.
Putko ovo radi da flexa malo misice i ukaze na kulturica fazon falericnosti nato pakta.
Sa ovim je zadao jedan od kljucnih udaraca skorasnjem kraju krnjeg nato pakta a mozda i eu.
Za par dana ce "vjezbe" bit okoncane i frajer ce se povuc na teritoriju rusije.
I sinoc sam slusao lika na rt uzivo, ponavljam, nit sam rusofil nit gotivim ijednu stranu u ovom sukobu ali putko je sinoc dok su ovi supljirali u un dosta validnih cinjenica rekao o danasnjem sistemu.
Nijedna vojska nema prljavije ruke u ratovanju od nato-a i amerike.
Gdje god je amerika ratovala ostavila je vise civilnih zrtava nego vojnih.
Realno pričajući.
Nato je jedina vojska koja je mimo svih zenevskih konvencija koristila sistematski prljavu municiju zbog koje je krepalo i masa njihovih vojnika.
Mnogo ih i dan danas zivi sa brutalnim defektima zbog izlozenosti tom sranju.
A domicilne drzave im u dosta slucajeva ne dozvoljavaju besplatno lijecenje jerbo onda valjda priznat gresku a to je big no no u satro kulturnoj Evropi.
Pa ljudi mensecini da vi zaboravljate koliko podrucja u Bosni ima gdje zene dan danas imaju abnormalno mnogo pobacaja i deformiteta u plodovima zbog upotrebe takve municije u toku rata na ovim podrucjima.
A doslovno je takvu municiju samo imala nato vojska.
Treba li da spomenemo i jedini slucaj upotrebe atomskog naoružanja?
Jesu i to rusi ili ovi dezurni moralisti ameri koji vam sviruckaju a vi plesete po njihovim notama.![]()
Samo kazem realno, odrzali su lekciju amerikancima o konvencionalnom ratu.
Evo vazdan gledam cnn, puna im je ukrajina reportera.
Druze da ima civilnih zrtava, znas koliko bi krvi bilo na cnn?
Nemoj da se pravimo debili, nista od ovoga nisam izmislio.
To sto ti nisi sposoban realno sagledati stvari pa to poistovjecujes sa podrskom rusiji jerbo ovi drugi vamo imaju krvavije ruke, to halali eto sto primjetih.
Nisam zelio povrijedit tvoju senzibilnu dusu <3
- emigrazione
#37668 Re: Ukrajina
Pa nije Ukrajina RSK i kninski korpus, sta misli ovaj putko glupko
- Leverage
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#37670 Re: Ukrajina
Ljudi zaboravljaju da su Ukrajinci već bili 20 godina pod ruskom čizmom.sumirprimus wrote: ↑24/02/2022 14:35kolicina pakla i olova koja je od sinnoc srucena na ukre, ne zove se dzabe soksehohari wrote: ↑24/02/2022 14:35 Gledajući ove slike i snimke moram reći da su se borci Armije Republike BiH stvarno lavovski borili, stvarno ne znam šta bi bilo sada da su naši imali to oružje 90-ih. Da su ovako reagovali naši borci, sada bi svi bili pod zemljom.
Da, trenutno im rade svašta, ali to ljudi drugačije procesiraju nego ovdje u našim okolnostima.
- video
#37671 Re: Ukrajina
-
Škobo Habu
#37672 Re: Ukrajina
Rusi su baš nervozni:
-
invincible1921
#37673 Re: Ukrajina
- JohnnyS
#37674 Re: Ukrajina
milejovic1971 wrote: ↑24/02/2022 14:39JohnnyS wrote: ↑24/02/2022 14:27 Ukrajina je nažalost izgubljena i prije prvog ispaljenog metka. Kad ti je prvi susjed tiranija predvođena despotom i nuklearnim oružjem, nemaš puno sreće.
Ali, bilo bi korisno da međunarodne policijske agencije popišu IP adrese svih ovih koji podupiru rusku agresiju, za par mjeseci ili godina to su petokolonaši koji će po Bosni, Hrvatskoj, bilo gdje možda praviti stvarne probleme![]()
![]()
![]()
koja moronska izjava
Evo ti prvi
-
Vazna1