Ukrajina

90minut

#37626 Re: Ukrajina

Post by 90minut »

Riddle wrote: 24/02/2022 14:21 Ja više ne znam šta da vjerujem ovdje. :-)

Javite ako Kijev padne.
Pa ti nisi normalan lik kad vjeruješ twitteru bolan poceo rat prije 10 sati dođi za par dana bice ti jasnije. :D
meridiyan

#37627 Re: Ukrajina

Post by meridiyan »

Njanjavi wrote: 24/02/2022 14:21 Ja msm da je putko pametniji od toga da ostaje sa vojskom na podrucju ukrajine.
Putko ovo radi da flexa malo misice i ukaze na kulturica fazon falericnosti nato pakta.
Sa ovim je zadao jedan od kljucnih udaraca skorasnjem kraju krnjeg nato pakta a mozda i eu.
Za par dana ce "vjezbe" bit okoncane i frajer ce se povuc na teritoriju rusije.
I sinoc sam slusao lika na rt uzivo, ponavljam, nit sam rusofil nit gotivim ijednu stranu u ovom sukobu ali putko je sinoc dok su ovi supljirali u un dosta validnih cinjenica rekao o danasnjem sistemu.
Nijedna vojska nema prljavije ruke u ratovanju od nato-a i amerike.
Gdje god je amerika ratovala ostavila je vise civilnih zrtava nego vojnih.
Realno pričajući.
Nato je jedina vojska koja je mimo svih zenevskih konvencija koristila sistematski prljavu municiju zbog koje je krepalo i masa njihovih vojnika.
Mnogo ih i dan danas zivi sa brutalnim defektima zbog izlozenosti tom sranju.
A domicilne drzave im u dosta slucajeva ne dozvoljavaju besplatno lijecenje jerbo onda valjda priznat gresku a to je big no no u satro kulturnoj Evropi.
Pa ljudi mensecini da vi zaboravljate koliko podrucja u Bosni ima gdje zene dan danas imaju abnormalno mnogo pobacaja i deformiteta u plodovima zbog upotrebe takve municije u toku rata na ovim podrucjima.
A doslovno je takvu municiju samo imala nato vojska.
Treba li da spomenemo i jedini slucaj upotrebe atomskog naoružanja?
Jesu i to rusi ili ovi dezurni moralisti ameri koji vam sviruckaju a vi plesete po njihovim notama.
:thumbup:
sumirprimus

#37628 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Operational information as of 14:00
From 5:00 to 24.02, the Armed Forces of Ukraine are conducting intense hostilities in the areas of the enemy's advance.
In the Black Sea Operational Zone, the Armed Forces of Ukraine use Bayraktar unmanned aerial vehicles.
tindbe

#37629 Re: Ukrajina

Post by tindbe »

@Njanjavi
Ti nemaš dvije zdrave moždane ćelije, osobo.
zforumas

#37630 Re: Ukrajina

Post by zforumas »

MorningStar wrote: 24/02/2022 14:22
zforumas wrote: 24/02/2022 14:19

Ukrajina odgovara invazijom...
Kako ? mimoilaze se sa rusima 40ak kilometara u svojoj teritoriji :? :D
Tek krenuli...vi nama Kijev mi vama Moskvu...oko za oko pasta za zube
Romanija

#37631 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

U svom ovom sranju znam da se nece desiti, ali volio bih neko saopstenje pro-bosanske strane da ne zele Ruse u bilo kakvim buducim pregovorima koji se ticu unutarnjih BiH problema. Ili jos bolje da ih proglase neprijateljima BiH. Svi mi jos ne kontamo, ali ova kompletna invazija i neprovocirani rat bez cak i objave rata, je veci geo-politicki momenat nego 1991, 2001 i 2003 i imace nesagledive posledice po geo-politicku buducnost Evrope - i ostatka svjeta, clue Kina - Tajvan. Jer ne zaboravimo, Putin nije samo trazio da Ukrajina ostane u njegovoj zoni, nego je nedvosmisleno trazio povlacenje NATO-a iz svih zemalja nekadasnjeg Varsavskog Saveza. Ja iskreno mislim da je za Ukrajinu kasno.
Last edited by Romanija on 24/02/2022 14:29, edited 1 time in total.
MorningStar

#37632 Re: Ukrajina

Post by MorningStar »

zforumas wrote: 24/02/2022 14:26
MorningStar wrote: 24/02/2022 14:22

Kako ? mimoilaze se sa rusima 40ak kilometara u svojoj teritoriji :? :D
Tek krenuli...vi nama Kijev mi vama Moskvu...oko za oko pasta za zube
Moguce dobra taktika - ocito su Rusi zbunjeni :lol:
JohnnyS

#37633 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Ukrajina je nažalost izgubljena i prije prvog ispaljenog metka. Kad ti je prvi susjed tiranija predvođena despotom i nuklearnim oružjem, nemaš puno sreće.
Ali, bilo bi korisno da međunarodne policijske agencije popišu IP adrese svih ovih koji podupiru rusku agresiju, za par mjeseci ili godina to su petokolonaši koji će po Bosni, Hrvatskoj, bilo gdje možda praviti stvarne probleme
sumirprimus

#37634 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Lukashenko says that after the referendum (in three days) on the constitution, #Belarus will have a completely different political map

pazi ovog martića iz bjelorusije :-)
sad kad utopi drzavu u rusiju za saku rublji
madesa

#37635 Re: Ukrajina

Post by madesa »

Romanija wrote: 24/02/2022 14:26 U svom ovom sranju znam da se nece desiti, ali volio bih neko saopstenje pro-bosanske strane da ne zele Ruse u bilo kakvim buducim pregovorima koji se ticu unutarnjih BiH problema. Ili jos bolje da ih proglase neprijateljima BiH. Svi mi jos ne kontamo, ali ova kompletna invazija i neprovocirani rat bez cak i objave rata, je veci geo-politicki momenat nego 1991, 2001 i 2003 i imace nesagledive posledice po geo-politicku buducnost Evrope. Jer ne zaboravimo, Putin nije samo trazio da Ukrajina ostane u njegovoj zoni, nego je nedvosmisleno trazio povlacenje NATO-a iz svih zemalja nekadasnjeg Varsavskog Saveza. Ja iskreno mislim da je za Ukrajinu kasno.
pa da nam udju sutra u bosnu. Bolje da sutimo :D
Leverage

#37636 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

meridiyan wrote: 24/02/2022 14:25
Njanjavi wrote: 24/02/2022 14:21 Ja msm da je putko pametniji od toga da ostaje sa vojskom na podrucju ukrajine.
Putko ovo radi da flexa malo misice i ukaze na kulturica fazon falericnosti nato pakta.
Sa ovim je zadao jedan od kljucnih udaraca skorasnjem kraju krnjeg nato pakta a mozda i eu.
I sinoc sam slusao lika na rt uzivo, ponavljam, nit sam rusofil nit gotivim ijednu stranu u ovom sukobu ali putko je sinoc dok su ovi supljirali u un dosta validnih cinjenica rekao o danasnjem sistemu.
Realno pričajući.
Nato je jedina vojska koja je mimo svih zenevskih konvencija koristila sistematski prljavu municiju zbog koje je krepalo i masa njihovih vojnika.
A domicilne drzave im u dosta slucajeva ne dozvoljavaju besplatno lijecenje jerbo onda valjda priznat gresku a to je big no no u satro kulturnoj Evropi.
Pa ljudi mensecini da vi zaboravljate koliko podrucja u Bosni ima gdje zene dan danas imaju abnormalno mnogo pobacaja i deformiteta u plodovima zbog upotrebe takve municije u toku rata na ovim podrucjima.
Jesu i to rusi ili ovi dezurni moralisti ameri koji vam sviruckaju a vi plesete po njihovim notama.
:thumbup:
:lol:

Putinofili se pregrupisali, nakon što su danima pričali kako neće biti invazije što se naravno pokazalo kao notorna laž, sad pričaju kako će se ruska vojska malo prošetati po Ukrajini i vratiti nazad :lol:

Nisam za Putina, ali :lol:

Smiješni ste.
detroit-mercy

#37637 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

salik79 wrote: 24/02/2022 14:23
detroit-mercy wrote: 24/02/2022 14:19
Sad je hipoteticka prica, hipoteticki ce se odvojiti, hipoteticki su nam ruski vojnici na Vracama, hipoteticki rusi salju ljudstvo i tehniku gdje hoce i kako hoce i onda kad ti se kaze da hipoteticki to nije bas tako, koristiti zracni prostor NATO drzava za prevoz ljudstva i tehnike onda ja to hipoteticki.
Evo i ja hipoteticki, trenutak je super sto se ne odvoji kad se vec ne boji Zapadnih pedera :skoljka:
Ja sam pitao, zasto Amerika i zapad u pravom momentu ne zatuku prorusku zmiju (koju su, pak, oni i uzgojili) u glavu, dok im se Rusi nisu poceli sepuriti i ovdje kao u Lugansku i Donjecku?!!! Mislim, ako su nam "prijatelji" i ako imaju "iskrene namjere" prema BiH...
Je li mislis da da je Dodo jedini problem u BiH :mrgreen:. I koga ce postaviti za kralja BIH, Baketa predpostavljam.
BiH je mirana zemlja, bez vecih problema, konstantna politicka prepucavanja ali niti imas velikih nemira, demonstracija, politicki nastrojenih ubistava ili proganjanja. Izbori se odrzavaju redovno i narod bira vlast. Sta bi ti da ti neko drugi izabere vlast i uredi po tvojim mjerilima.
invincible1921

#37638 Re: Ukrajina

Post by invincible1921 »

Od hrvatske srbije vucica milanovica dodika draska petog desetog jasno trazit da se izjasne ...ne moze jare i pare i bit na 5 stolica. Nek pokazu sad da podrzavaju ono sto zagovaraju godinama, al isto tako nek onda snose posljedice...il nek se poklope jednom zauvijek i ostave BiH na miru
Bazinga1234

#37639 Re: Ukrajina

Post by Bazinga1234 »

TAIWAN DEFENCE MINISTRY SAYS 9 CHINESE AIR FORCE PLANES ENTERED ITS AIR DEFENCE ZONE ON THURSDAY :D
sumirprimus

#37640 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nije im bas sve med i mlijeko. melem
video

#37641 Re: Ukrajina

Post by video »

salik79 wrote: 24/02/2022 14:13
detroit-mercy wrote: 24/02/2022 14:09
O kojoj ti suverenoj RS pricas, jel se tebi muti od zadovoljstva jutros. I procitaj kako i od kuda su dosli i kako ipak nisu mogli tek tako da vozaju svoje vojnike kako ti mislis. Tako ne lupetaj vise o ovome :skoljka:
https://www.washingtonpost.com/wp-srv/i ... 062599.htm
Ja pricam o situaciji koja se, hipoteticki, moze desiti ako dozvole nastavak divljanje sovinisticko-kleptomanskog vepra, kojeg su oni doveli na vlast u RS-u i na cije divljanje reaguju saopcenjima i nekakvim sankcijama. I to u saopcenjima, kao i u ratu, apeluju na "zaracene strane"...
Hajde se ti stvarno a ne hipoteticki makni sa ovog topica i ne zagadjuj vise svojim malicioznim komentarima.
Popusti vise covjece!
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#37642 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 24/02/2022 14:27 Lukashenko says that after the referendum (in three days) on the constitution, #Belarus will have a completely different political map

pazi ovog martića iz bjelorusije :-)
sad kad utopi drzavu u rusiju za saku rublji
Jesu došle one trole iz Bjelorusije, ostadoše sarajlije bez njih :mrgreen: . Trole iz Bjelorusije..mislim se :D, jesu ih našli :D.
Riddle

#37643 Re: Ukrajina

Post by Riddle »

90minut wrote: 24/02/2022 14:24

Javite ako Kijev padne.
Pa ti nisi normalan lik kad vjeruješ twitteru bolan poceo rat prije 10 sati dođi za par dana bice ti jasnije. :D
Brate, naši ljudi ovdje lijepe informacije, neću ja sad ići tamo negdje i provjeravati izvore. :lol:

Ima slika kako se mimoilaze vozila zaraćenih strana. Gdje si to prije vidio dan te jebo? :lol:
sumirprimus

#37644 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

carsije/metropole ce branit cast i drzavu! valjda haha

ti si mi na foe, insignija salon , mir i spokoj zakletva :thumbup:
Toffee karamela

#37645 Re: Ukrajina

Post by Toffee karamela »

Realno pričajući.
Njanjavi beli iz Hadžića, doručkuje uranij ruča plutonij? Uskoro seli na Kripton
:lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Toffee karamela on 24/02/2022 14:32, edited 1 time in total.
House

#37646 Re: Ukrajina

Post by House »

sumirprimus wrote: 24/02/2022 14:30

nije im bas sve med i mlijeko. melem
forumski stručnjaci kažu kijev pada u roku od 24 sata :mrgreen:
Vazna1

#37647 Re: Ukrajina

Post by Vazna1 »

Realno pričajući.
Tačno se vidi da ne gotiviš nijednu stranu. :lol:
Strašno je razočaravajuće da ima toliko ljudi pogotovo na ovom forumu da podržavaju Ruse.
Ne treba se uopšte zavarati da ijedna od ovih velikih sila iskreno brine za ove male ali porediti Ameriku i Rusiju je u najmanju ruku bolesno.
Romanija

#37648 Re: Ukrajina

Post by Romanija »

madesa wrote: 24/02/2022 14:28
Romanija wrote: 24/02/2022 14:26 U svom ovom sranju znam da se nece desiti, ali volio bih neko saopstenje pro-bosanske strane da ne zele Ruse u bilo kakvim buducim pregovorima koji se ticu unutarnjih BiH problema. Ili jos bolje da ih proglase neprijateljima BiH. Svi mi jos ne kontamo, ali ova kompletna invazija i neprovocirani rat bez cak i objave rata, je veci geo-politicki momenat nego 1991, 2001 i 2003 i imace nesagledive posledice po geo-politicku buducnost Evrope. Jer ne zaboravimo, Putin nije samo trazio da Ukrajina ostane u njegovoj zoni, nego je nedvosmisleno trazio povlacenje NATO-a iz svih zemalja nekadasnjeg Varsavskog Saveza. Ja iskreno mislim da je za Ukrajinu kasno.
pa da nam udju sutra u bosnu. Bolje da sutimo :D
Udju od kuda? Nije tema, ali ovo je u nekim srednjorocnim i dugorocnim relacijama moze biti pozitivno za BiH.
Riddle

#37649 Re: Ukrajina

Post by Riddle »

Bobi wrote: 24/02/2022 14:24

Javite ako Kijev padne.
Nemere, budi online kao ovih 1000 korisnika koji trenutno čitaju ovu temu :D.
Klik klik. Evo da ti malo pojačam prihode, teška su vremena. :D
House

#37650 Re: Ukrajina

Post by House »

Image
Post Reply