Hakiz wrote: ↑23/02/2022 11:37
Drekavac22 wrote: ↑23/02/2022 11:31
pa to ja cijelo vrijeme trubim ovdje, da je zlatni rez svukuda prisutan u prirodi, pa cak i nasa galaksija je u formi zlatnog reza, spirala.
Zlatni rez je kao neki otisak bozijeg prsta , pecak na svoju kreaciju.
nista to nije slucajno, nego Bog samo odredi kada nekome nece podariti ljepotu tijela da odstupi od zlatnog reza
dok onima lijepog tijela, i lica je stvoreno u zlatnom rezu.
pahuljice prezentirane i vecina su takve koje normalno padaju na zemlju su u zlatnom rezu generisane.
niko ne tvrdi da je sve u zlatnom rezu, nego stvari koje su u zlatnom rezu su lijepog izgleda u dosta slucajeva.
Ali, kako zlatni rez nije apsolutno svuda, čak ni u svim pojedinim primjercima iste stvari (svim pahuljama, svim ljudima itd), on je prije slučajnost nego što je inteligentni dizajn.
Ali, kako zlatni rez nije apsolutno svuda, čak ni u svim pojedinim primjercima iste stvari (svim pahuljama, svim ljudima itd), on je prije slučajnost nego što je inteligentni dizajn.
ja sve pahulje nisam analizirao da kazem jeste ili nisu sve u zlatnom rezu.
sto se tice ljudi
mozda neko na licu nema zlatni rez, nekoga Bog uskratio za ljepotu lica, ali zato na drugim dijelovima tijela moze se mozda uociti zlatni rez, recimo pupak pozicioniran na zlatni rez u odnocu na velicinu covjeka...ili zglobovi prsta pozicionirani na zlatni rez itd
nismo mi analizirali sve ljude da mozemo reci jeste ili nije.
ali jedna stvar je fakt, da se zlatni rez svukuda pojavljuje u prirodi, od covjeka, zivotinje, biljke itd