Dobar potez Izedbegovica, kad ga kritikujemo treba i pohvaliti ono sto uradi ispravno. Stvarno je bilo degutantno citati izjave Borrella i ostalih dusebriznika koji tek tako daju izjave o mogucem raspadu. Nema raspada, nije ga bilo ni 92', 93', 95', nece biti ni sad.Izetbegović pisao Borrellu: Raspad BiH nije moguć i neće se desiti, ali se može ugroziti mir
Također je istaknuo kako cijeni Borrellov angažman u posljednjim mjesecima, tokom krize izazvane nasrtajima vlasti entiteta RS na ustavnopravni sistem BiH.
"Međutim, želim Vam sugerisati i zamoliti Vas da u Vašim javnim nastupima izbjegnete spominjanje „raspada Bosne i Hercegovine“, jer se time stvara narativ da je tako nešto moguće. Raspad Bosne i Hercegovine nije moguć i neće se desiti. Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija i o njenom raspadu se ne može, niti bi se smjelo govoriti",
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /220222093
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Grean
#52551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Last edited by Grean on 22/02/2022 13:31, edited 2 times in total.
-
invincible1921
#52552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znas, jer si upravo takav kako si opisao navodnof Bosnjaka...vazda trazis krivicu u sebi.arman1 wrote: ↑22/02/2022 13:18Ja znam ali šta mi vrijedi kad je večina u mom narodu ili pala u latargiju ili je podpala pod mentalitet ovce: Čuvaj se vuka dok te čoban ne pojede i tornjak gosti ne oglođe. Bosanske muslimane najviše je sjebala ulema, kukolj koncentrisan u IZ bez imalo časti, poštenja ili straha od Boga(ironično).jagugu wrote: ↑22/02/2022 13:04 Sutra da Hrvati dobiju svoj entitet i izborni zakon po svojoj želji i sutra da Srbi prebace sve nadležnosti na entitet i da im se pripiše državna imovina i jedni i drugi će naći neki novi razlog za dokažu da je ova zemlja nemoguća.
Jednostavno krajnji cilj je da se ova država uništi na sve moguće načine. Kad bi se ispunili svi zahtjevi Dodika i Čovića, sutra bi njih dvojica izmislili problem zašto sve zgrade nisu ofarbane u plavo. Oni sigurno ne bi počeli pričati o ekonomskim mjerama i razvoju BIH jer eto više nema nikakvih prepreka jer su im sve želje ispunjene, nego bi izmislili neko novo sranje da im smeta.
Miletova i Draganova opozicija (ako je Dragan uopšte ima), razmišlja na isti način i da sutra njih dvojica padnu, opet bi nam pamet razvlačili Stanivukovići, Trivićke, Vukanovići ili onaj ćelavi Hrvat zaboravio sam mu ime.
Ja majke mi više ne znam šta se treba uraditi da se tome stane u kraj. Svi kažu da treba hard reset, ali mi se sami od sebe nikad nećemo resetovat i vazda će biti status quo. Nas jedino gluho bilo može resetovati nešto ala treći svjetski rat pa da se krene ispočetka, a mi sami sebe da resetujemo jok...
Svi se prse vjerom, a da se ponašamo u skladu s ćitabima bilo bi nam bolje neuporedivo, jer bi smo mi bili bolj.
Ako je krivica sto pokusavas gradit suzivot pa i na svoju stetu onda jesmo krivi.
Sa ovom bagrom se ne moze normalno jedino ce razumjeti jezik sile..das mu prat hoce ruku...
Sta god da smo uradili nsita se ne bi promijenilo, yebe im se za tvoje postuptke oni hoce svoje i to ce gurati bez obzira sta ti uradio...a ti guslaj o Bakiru i IZ i krivi bosnjake
..nego sta ti preldazes da zaratimo sutra?
- Gandalf
#52553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kirbaš u posljednje vrijeme zna i pogodit sa izjavama
Ko da mu godi ova odvojenost od baye i ćirila
Ko da mu godi ova odvojenost od baye i ćirila
-
jagugu
#52554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mišljenja sam da je politika kompromisa davno prošla, to je MOŽDA moglo nekad 2000-tih kad je bilo nade. Probosanski predstavnici moraju podhitno prekinuti pregovore sa Čovićem. Mi od tog kompromisa nemamo ništa već samo dajemo krila rušiteljima države koji će poslije kompromisa tražiti nešto novo i nešto još više nego prije. Kao što kažeš daš mu prst, hoće ruku. Dosta je više. 25 godina pružamo ruku prijateljstva, a u znak zahvalnosti oni te prijete da će stvoriti Herceg Bosnu ukoliko ne udovoljiš njegovim zahtjevima. Ma mrš u pičku materinu više.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:30arman1 wrote: ↑22/02/2022 13:18
Ja znam ali šta mi vrijedi kad je večina u mom narodu ili pala u latargiju ili je podpala pod mentalitet ovce: Čuvaj se vuka dok te čoban ne pojede i tornjak gosti ne oglođe. Bosanske muslimane najviše je sjebala ulema, kukolj koncentrisan u IZ bez imalo časti, poštenja ili straha od Boga(ironično).
Svi se prse vjerom, a da se ponašamo u skladu s ćitabima bilo bi nam bolje neuporedivo, jer bi smo mi bili bolj.
Sa ovom bagrom se ne moze normalno jedino ce razumjeti jezik sile..das mu prat hoce ruku...
Sta god da smo uradili nsita se ne bi promijenilo, yebe im se za tvoje postuptke oni hoce svoje i to ce gurati bez obzira sta ti uradio
-
90minut
#52555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da kompromis ne postoji nije postojao jucer nece ni u buducnosti fazon je što moramo zaratiti, al' pošto smo mi narod koji nije sklon da napada prvi do toga nece doci..jagugu wrote: ↑22/02/2022 13:41Mišljenja sam da je politika kompromisa davno prošla, to je MOŽDA moglo nekad 2000-tih kad je bilo nade. Probosanski predstavnici moraju podhitno prekinuti pregovore sa Čovićem. Mi od tog kompromisa nemamo ništa već samo dajemo krila rušiteljima države koji će poslije kompromisa tražiti nešto novo i nešto još više nego prije. Kao što kažeš daš mu prst, hoće ruku. Dosta je više. 25 godina pružamo ruku prijateljstva, a u znak zahvalnosti oni te prijete da će stvoriti Herceg Bosnu ukoliko ne udovoljiš njegovim zahtjevima. Ma mrš u pičku materinu više.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:30
Sta god da smo uradili nsita se ne bi promijenilo, yebe im se za tvoje postuptke oni hoce svoje i to ce gurati bez obzira sta ti uradio
I ostaje nam jedino da ubrajamo ove nebitne pobjede od zapada i to je to nastavak propadanja kolektivnog.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#52556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne nego da se okrenemo prije svega sebi, poradimo na sebi kulturno, nacionalno(kao Bosanci, a ne samo Bosanski muslimani), edukujemo se, poradimo na sebi ekonomski(da se bacimo na posao jer posla ima), i isčistimo redove od lažnih autoriteta, kriminalaca, petokolonaša i sve bagre.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:30Ne znas, jer si upravo takav kako si opisao navodnof Bosnjaka...vazda trazis krivicu u sebi.arman1 wrote: ↑22/02/2022 13:18
Ja znam ali šta mi vrijedi kad je večina u mom narodu ili pala u latargiju ili je podpala pod mentalitet ovce: Čuvaj se vuka dok te čoban ne pojede i tornjak gosti ne oglođe. Bosanske muslimane najviše je sjebala ulema, kukolj koncentrisan u IZ bez imalo časti, poštenja ili straha od Boga(ironično).
Ako je krivica sto pokusavas gradit suzivot pa i na svoju stetu onda jesmo krivi.
Sta god da smo uradili nsita se ne bi promijenilo, yebe im se za tvoje postuptke oni hoce svoje i to ce gurati bez obzira sta ti uradio...a ti guslaj o Bakiru i IZ i krivi bosnjake
Trebamo tjerati svoje i ne popuštati i ne zadovoljavati se mrvicama i simboličkim ustupcima.
-
invincible1921
#52557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pogresno...sebi cemo se okrenut kad vanjske prijetnje vise ne budearman1 wrote: ↑22/02/2022 13:48Ne nego da se okrenemo prije svega sebi, poradimo na sebi kulturno, nacionalno(kao Bosanci, a ne samo Bosanski muslimani), edukujemo se, poradimo na sebi ekonomski(da se bacimo na posao jer posla ima), i isčistimo redove od lažnih autoriteta, kriminalaca, petokolonaša i sve bagre.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:30
Ne znas, jer si upravo takav kako si opisao navodnof Bosnjaka...vazda trazis krivicu u sebi.
Trebamo tjerati svoje i ne popuštati i ne zadovoljavati se mrvicama i simboličkim ustupcima.
- arman1
#52558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovakvi se ničem ne možemo oduprijeti. Samo se rasipamo i osipamo. Trebamo prvo sami sa sobom rasčistiti šta hočemo.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:52Pogresno...sebi cemo se okrenut kad vanjske prijetnje vise ne budearman1 wrote: ↑22/02/2022 13:48
Ne nego da se okrenemo prije svega sebi, poradimo na sebi kulturno, nacionalno(kao Bosanci, a ne samo Bosanski muslimani), edukujemo se, poradimo na sebi ekonomski(da se bacimo na posao jer posla ima), i isčistimo redove od lažnih autoriteta, kriminalaca, petokolonaša i sve bagre.
-
90minut
#52559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zašto pišeš da se mi " rasipamo " pricaj o sebi da se rasipaš i da nisi mentalno jak za bilo šta jer da poznaješ iole situaciju i da se malo druzis s rajom shvatio bi dokle si dogurao.arman1 wrote: ↑22/02/2022 14:03Ovakvi se ničem ne možemo oduprijeti. Samo se rasipamo i osipamo. Trebamo prvo sami sa sobom rasčistiti šta hočemo.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:52
Pogresno...sebi cemo se okrenut kad vanjske prijetnje vise ne bude
Cini mi se da su ti jedini relevantni likovi ovi što kukaju po ovom forumu i to je to dozovi se " decko " dok ti nije kasno.
-
invincible1921
#52560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
arman1 wrote: ↑22/02/2022 14:03Ovakvi se ničem ne možemo oduprijeti. Samo se rasipamo i osipamo. Trebamo prvo sami sa sobom rasčistiti šta hočemo.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:52
Pogresno...sebi cemo se okrenut kad vanjske prijetnje vise ne bude
Eto mi smo jade i glupe bosnje...ja sve defetizma sto sam vidio
je na ovom forumu
Eto Srbi i Hrvati su superiorne nacije i narodi koji ce nas zgazit
Last edited by invincible1921 on 22/02/2022 14:08, edited 1 time in total.
-
90minut
#52561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najgore što vecina njih sama za sebe piše da nisu mentalno dobri da su obolili..invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 14:07![]()
Eto mi smo jade i glupe bosnje...ja sve defetizma sto sam vidio
je na ovom forumu
-
DonieBrasco
#52562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Oni su glavni krivici za ovu situaciju kod nas, samo popustaju i popustaju Dodiku i Covicu, eto dace Dodiku 600. miliona samo da se vrati, doci ce uzeti pare i opet po starome.Grean wrote: ↑22/02/2022 13:30Dobar potez Izedbegovica, kad ga kritikujemo treba i pohvaliti ono sto uradi ispravno. Stvarno je bilo degutantno citati izjave Borrella i ostalih dusebriznika koji tek tako daju izjave o mogucem raspadu. Nema raspada, nije ga bilo ni 92', 93', 95', nece biti ni sad.Izetbegović pisao Borrellu: Raspad BiH nije moguć i neće se desiti, ali se može ugroziti mir
Također je istaknuo kako cijeni Borrellov angažman u posljednjim mjesecima, tokom krize izazvane nasrtajima vlasti entiteta RS na ustavnopravni sistem BiH.
"Međutim, želim Vam sugerisati i zamoliti Vas da u Vašim javnim nastupima izbjegnete spominjanje „raspada Bosne i Hercegovine“, jer se time stvara narativ da je tako nešto moguće. Raspad Bosne i Hercegovine nije moguć i neće se desiti. Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, članica Ujedinjenih nacija i o njenom raspadu se ne može, niti bi se smjelo govoriti",
- arman1
#52563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prvi korak ka napredku je da se suočiš sa svojim slabostima i da prepoznaš u čem leži tvoja snaga.
- vee-jay
#52564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A ko kaze da je Borell dobronamjeram prema BiH?Grean wrote: ↑22/02/2022 13:30Dobar potez Izedbegovica, kad ga kritikujemo treba i pohvaliti ono sto uradi ispravno. Stvarno je bilo degutantno citati izjave Borrella i ostalih dusebriznika koji tek tako daju izjave o mogucem raspadu. Nema raspada, nije ga bilo ni 92', 93', 95', nece biti ni sad.Izetbegović pisao Borrellu: Raspad BiH nije moguć i neće se desiti, ali se može ugroziti mir
- Gandalf
#52565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne uzdati se u lažljive evropljane, već u sebe, zauzeti stav i čvrstu politiku nepopuštanja separatistima
Interesi BiH prije svega, interesi entiteta i legitimnih vratolomija su totalno nebitni.
Interesi BiH prije svega, interesi entiteta i legitimnih vratolomija su totalno nebitni.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#52566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@Grean
Narativ i kreairanje percepcija o podjeli i raspadu BiH je nesto cemu se koristi Dodik i Covic kao proxy SRB-HR i njihovi velikodrzavni projekta ali i Borell i njegove direktne sluge Sattler i Eichhorst. Tu je i Schmidt, odma poslje registracije pisao sam da Schmidt u kratkom vremenu spomenuo BiH i raspad u istoj recenici vise nego Dodik za 16 godina. Njega je Merkelca licno stavila na poziciju, znajuci ko je ona, Smitova anti-Bih retorika ne cudi.
Vazno je znati ko je neprijatelj, opozicija je donkle skontala jer otvoreno napadaju sve spomenute gore a sa ovom izjavom i Bakiru izgleda da je jasno. Radi se o igri percepcija, pricaju rusitelji o BiH kao pred raspadom a institucije koliko god slabe nikada nisu bile jace. Prihvatanje takvog narativa znaci prihvatanje mogucnosti raspada BiH za sta fakticki nema argumenata, pametnim potezima lako se moze okrenuti pricu, meni djeluje da ide u tom pravcu.
P.S koliko vidim nema informacija da ce Palmer dolaziti i ako Borrell salje Angelinu u vezi IZ, mozda su Ameri napokon skontali da igraju za pogresnu stranu.
- Prpa.ba
#52567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ukrajinski primjer nam zorno pokazuje da ce Bosne biti onoliko koliko je mi uspijemo isposlovati i izvojevati. Ko se zadovoljava sa misljenjima i radom "zapadnih partnera", taj se moze radovati sto ce par firmica i ljudi pod sankcije dok se drzavu cijepa.
- Gandalf
#52568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo tako, čvrst stav, beskompromisan stav se mora zauzeti u ovoj političkoj i politikantskoj borbi u i oko BiH. Iskrenog prijatelja ova država nema, a oko nas se šunjaju neki palmeri i angeline, loše holbrukove kopije. Nema tu prijateljske podrške, već samo pokušaji birokratskih aparatčika da raznim intrigama unište BiH. Razgovarati samo o onome što je u interesu cjelovite, građanske BiH, separatizme koji im se ovde serviraju evropljani slobodno neka nose svojoj kući. Bon apetit.
-
zavrzlama
#52569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da poslozimo kockice
Posto su rusi okupirali i priznali dijelove Ukrajine,to ce se na situaciju u BIH odraziti ko kec na desetku za probih stranu...
Ova situacija oko Ukrajine je smrtni udarac za velikosrpske ciljeve ,jer se "srpski polusvijet" mora pod hitno staviti na hold,pa mozda cak i radikalno promijeniti srpsku politiku i strateske ciljeve...rusi su stavili srbiju u veoma tezak polozaj,jer su par puta ulazuci Veto u SB spasili srbiju,a danas u ovoj situaciji to je bila medvjedja usluga srbiji,jer zapad nece sada srbiji dozvoliti ko fol neutralno ponasanje,jer ce morati birat stranu...na drugoj strani dodik xe morati krenut u akciju,jer ga sepurenje sa putinom zadnjih godina sada stize ko bumerang...
Na drugoj strani govnari jansa,orban,milanovic ce kad bude glasala EU o sankcijama rusima ko popisani podvit rep..
Sve se poslozilo za BIH,cak na domacoj sceni se uspjelo ukrotit sda ,sazrilaje probih strana i konacno se i pederima u MZ pocelo sa njet ...
Stanje u srbiji ce se zaostrit jer ce vucica rusofili razapinjat danonocno...
Sve ide po planu. ..rahat patnja uzima danak..
Posto su rusi okupirali i priznali dijelove Ukrajine,to ce se na situaciju u BIH odraziti ko kec na desetku za probih stranu...
Ova situacija oko Ukrajine je smrtni udarac za velikosrpske ciljeve ,jer se "srpski polusvijet" mora pod hitno staviti na hold,pa mozda cak i radikalno promijeniti srpsku politiku i strateske ciljeve...rusi su stavili srbiju u veoma tezak polozaj,jer su par puta ulazuci Veto u SB spasili srbiju,a danas u ovoj situaciji to je bila medvjedja usluga srbiji,jer zapad nece sada srbiji dozvoliti ko fol neutralno ponasanje,jer ce morati birat stranu...na drugoj strani dodik xe morati krenut u akciju,jer ga sepurenje sa putinom zadnjih godina sada stize ko bumerang...
Na drugoj strani govnari jansa,orban,milanovic ce kad bude glasala EU o sankcijama rusima ko popisani podvit rep..
Sve se poslozilo za BIH,cak na domacoj sceni se uspjelo ukrotit sda ,sazrilaje probih strana i konacno se i pederima u MZ pocelo sa njet ...
Stanje u srbiji ce se zaostrit jer ce vucica rusofili razapinjat danonocno...
Sve ide po planu. ..rahat patnja uzima danak..
-
zavrzlama
#52570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da prikacim
"EU od Srbije očekuje da se uskladi sa sankcijama Rusiji"
Brisel -- EU će reagovati sankcijama na rusko kršenje međunarodnog prava i od država u procesu pristupanja očekuje da se usklade sa odlukama Brisela.
"EU od Srbije očekuje da se uskladi sa sankcijama Rusiji"
Brisel -- EU će reagovati sankcijama na rusko kršenje međunarodnog prava i od država u procesu pristupanja očekuje da se usklade sa odlukama Brisela.
- muha_sa
#52571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... uda/448102
Ja mislim / Bursać: Onaj izraz 'Neće Evropa dati' je naša najveća zabluda
22. 02. 2022. u 22:11:00Radiosarajevo.ba
Ratnohuškačke naslovnice žalosno jesu Srbija. To je ta rusofilska Srbija koja želi još autoritarnijeg Vučića, koja mašta o despotu koji će joj “vratiti“ Kosovo i pripojiti RS, donijeti izlaz na more. Da se ne lažemo, Srbija je to koja sanja Putina na svom čelu, sve sa silom njegovog oružja i tiranije.
Piše: Dragan Bursać za portal Autonomija
Uporedo sa ruskom okupacijom istočnih dijelova Ukrajine, javili su se velikosrpski jastrebovi, koji su ne samo pružili punu podršku Putinovom ekspanzionističkom djelovanju, nego su u svoje vlažne snove, izmađijanog rusko-srpskog prijateljstva, ugradili i priču o “oslobađanju RS“ uz pomoć Rusije po uzoru na Luganjsk i Donjeck u Ukrajini.
Ne vjerujete?
Ratnohuškačko ludilo Vučićevih tabloida
Vučićevi tablodi, kao vjeran glas srbijanskog despotskog dvora, vrište kako je u toku agresija na, pazite sad, Rusiju. Ne Ukrajinu, nego Rusiju. Tako Vučićevićev “Informer“ baš tim riječima potpisuje svoju kriminalnu ratnohuškačku naslovnicu. Odgovara mu sa druge strane Beograda “Kurir“, koji urliče sa front pejdža kao “nema nade“ i kako je “Rusija učinila sve što je mogla za mir Ukrajini“. Valjda je okupacija dijelova druge zemlje poziv na mir, šta li? Da ne bude dužan, u prvi red se ubacuje “Srpski telegraf“, koji je ipak u sudijskom vremenu pobijedio sa svojom opskurnalijom po sred naslovnice na kojoj stoji „Putin šalje vojsku da spoji Srbiju i RS“.
Nije nego, reći će neki osvješten čovjek!
Vlažni snovi o Putinu na čelu Srba
Ali, to što je on osviješten, ne znači da je u većini, naprotiv, predstavlja puku statističku grešku u ovakvoj Srbiji. I zato ove naslovnice JESU Srbija. Predominatno rusofilska, Srbija koja mašta o još luđem i autoritarnijem Vučiću, koja mašta o Vučiću koji će joj “vratiti“ Kosovo i pripojiti RS, da se ne zajebavamo, Srbija koja mašta o Putinu na svom čelu, sve sa silom njegovog oružja. Srbija je to svetosavlja, koja je i pravoslavlje demontirala, koja je hrišćanskog Isusa Hrista poslala na smetljište svoje revizionističke kanonike, a Rastka Nemanjića i njegovo montirano žitije uz pomoć neonacista stavila na religijski tron. Srbija je to u kojoj se misli, ideje i djela najokorjelijih ruskih separatista i terorista slave kao neviđena herojstva. Srbija je to koja je odavno one tihe i usmaljene glasove razuma, a koji bi da je odvedu u civilizovan svijet, svrsatala u autošoviniste, izdajnike, strane plaćenike i stavila im mete na čela. Batinanja, uništavanje imovine i sve ostalo, došli su kao prirodan slijed neprirodne situacije.
Ali, pustimo mi sad to.
Sve je ludilo dok ne postane istina
Okrenimo se ovoj naslovnici “Srpskog telegrafa“ u kojoj će “Rusi spojiti Srbiju i RS“. Vojno. Naravno da je preludo, umobolno, manipulantski, naravno da je ljigavo, udvornički, netačno i iznad svega ratnohuškački.
Ali.
Ali šta ako u sebi sadrži trunke namjere u geostrategiji koja može postati istina?
Zamislimo na momenat da entitet RS proglasi nezavisnost (o čemu sam pričao na Aljazeeri), pa zamislimo da Srbija sa Rusijom uz Luganjsk i Donjeck prizna tu i takvu RS. Pa onda zamislimo da RS zatraži vojnu zaštitu, a preko Srbije u Banjoj Luci osvanu ruski tenkovi i oklopna vozila. EU bi se bunila, zahtijevala sastanke, pozivala na zdrav razum i razboritost, prijetila sankcijama i slične zamlate, dok bi Banja Luka slavila uz šampanjac, dobro de, uz votku i baćuške.
Taj scenario se iznenada, pod ovim okolnostima ukidanja svih pravila, u očima krvoloka otvara kao datost, koji uz impotentni zapad može postati nekakva ralnost na terenu.
A kakvo bi bilo djelovanje tih “mirovnih trupa“?
Pa, sjetimo se kako su “mirovne trupe“ Novosadskog i Užičkog korpusa djelovale u Hrvatskoj i BiH.
E, to odjednom postaje problem svih nas. Naravski, stalno je to bio problem svih nas, ali dok se guzica nije tresla, moglo se latentno rusofilski teoretisati sa sigurne udaljenosti od dvije hiljade kilometara.
Neće Evropa dati i ostale zablude
Ovako su, paradoksalno najpošteniji najdosljedniji iskonski rusofili koji su pomirili četništvo i boljševizam, koji se odavno dive Počuči i ostalim proruskim teroristima na istočnim ratištima i kojima je svanulo. Oni latentni rusofili će se držati, cijenim, još neko vrijeme uopštenih fraza tipa – ko rat želio u kući mu bio – i mi se nećemo miješati, dok maštaju o baćuškinom strojevom koraku na Vračaru, u Dunavskoj ili Gospodskoj ulici i dalje diljem srpskog sveta, pa prema zapadu, sve do tzv. srpskog mora u Herceg Novom.
Ostaje siva, nedefinasna masa, koja ne zna šta se to tačno dešava na istoku Ukrajine, a koja nekom analogijom vjeruje u pravednost ruske vojske i ruskog vođe Putina, poistovjećujući ih sa Crvenom armijom u Drugom svjetskom ratu.
Zanimljivo je, da je tu analogiju razbio upravo Putin kazavši da je Ukrajina sovjetska, preciznije Lenjinova tvorevina, koja nema uporište u povijesti. Ovakve izjave se ne bi postidio ni najokorjeliji četnik-monarhista i ljubitelj alternativne povijesti, ili sam Adolf Hitler. To što srednjičari ne žele da čuju Putina koji zvuči kao Hitler, a ne kao Lenjin, pa do njih je.
Ima li išta pozitivno u ovom zlu, koje se nadvija nad Evropom, a bogme najviše na Balkanom nakon okupacije dijelova Ukrajine?
Nekoliko stvari:
Prvo, srbijanski tabloidi kao neuptini vox populi, pokazali su identičnu matricu medijskog zločinačkog ponašanja kao na početku agresije na BiH ili još prije toga u napadima JNA na Hrvatsku ili Sloveniju, kao što su to radili Miloševićevi medijski telali. Drugo, silni okrugli stolovi, NGO sjedeljke, suočavanje i ostale zamlate – piši propalo! Treće, svi, apsolutno svi, uživo mogu promatrati kako se preko društvenih mreža izvorna rusofilija poput žuči izlijeva u etar i pretvara u opetovani velikosrpski projekat srpskog sveta – otuda i namaštavanje (realno) nekakve ruske intervencije u BiH. Peto, riječi “neće Evropa dati“, strašno podsjećaju na ono u Crnoj Gori “neće URA dati“, dok je ta ista URA paktirala sa četnicima dovodeći uz pomoć Crkve Srbije iste na vlast.
Eto tako djeluje danas Evropa, nakon što je molodjec Putin naredio pun gas ruskim oklopnim vozilima na jednu suverenu državu. Djeluje kao nesrećni konstrukt koji ni sam sa sobom nije načisto šta će i kud će.
A izvještači iz RS-a na ulicama okupiranih ukrajinskih gradova poručuju osokoljeni, neka se spremi RS (sic!).
Na koncu, pokazala je ova kriza, koja polako prerasta u otvorenu okupaciju i(ili) veliki rat na totalno licemjerstvo ljudi koji žive oko nas.
U konačnici, Putinova Rusija je počela okupaciju Ukrajine i tu nema povratka na staro. Ostaće trajno, u digitalnim zapisima zabilježeno, ko je bio i ostao na strani pravde, a ko se povinovao zlu! Kao da ništa naučili nismo.
-
90minut
#52572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i nece evropa dati, al' naravno da ces morati ginuti za državu kao i stotine i stotine godine ranije.
- muha_sa
#52573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad ce klošari usvojit da imamo jedinstven državni kod o vakcinisanju
Koji su to klošari
da sam se vakciniso u Srbiji mogo bi putovat bez obzira što imam BH pasoš.
Ovako, vakcinisan uredno kod nas, sve papire imam al ne mogu otic kcerki u ŠveCku jer idioti nece da rade svoj poso
Ovako, vakcinisan uredno kod nas, sve papire imam al ne mogu otic kcerki u ŠveCku jer idioti nece da rade svoj poso
- skafiskafsnjak
#52574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bitno da je ona u Swemuha_sa wrote: ↑23/02/2022 10:37 Kad ce klošari usvojit da imamo jedinstven državni kod o vakcinisanjuKoji su to klošari
![]()
Ovako, vakcinisan uredno kod nas, sve papire imam al ne mogu otic kcerki u ŠveCku jer idioti nece da rade svoj poso![]()
A ti ces kad tad otici posjetiti
- muha_sa
#52575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I to što kažeš mada bih ja volio da je ovdje--iskren da budem do daskeskafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2022 10:39Bitno da je ona u Swemuha_sa wrote: ↑23/02/2022 10:37 Kad ce klošari usvojit da imamo jedinstven državni kod o vakcinisanjuKoji su to klošari
![]()
Ovako, vakcinisan uredno kod nas, sve papire imam al ne mogu otic kcerki u ŠveCku jer idioti nece da rade svoj poso![]()
![]()
A ti ces kad tad otici posjetiti![]()
Koji smo mi apsurdistan i ko s nama djeli ovaj vazduh
Hajd što sebe jebu vec jebu i normalan svijet.