Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
zavrzlama
#52526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Link....
Janjic BN ......pametnom dosta....
Janjic BN ......pametnom dosta....
-
Bossona
#52527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Link ti je svakodnevno Dodikovo urlanje da nema Bosne, da je nemoguća da zapad pravi unitarnu muslimansku Bosnu pa je mora blokirati iako ta blokada pogađa više rušioce i negatore države, na drugoj strani imaš Čovićevo kmekanje o ugroženosti i izjavama da je građanska Bosna u biti muslimanska.Login77777 wrote: ↑21/02/2022 18:12Imas link za ovo?zavrzlama wrote: ↑21/02/2022 18:08 Jedan od kljucnih razloga ovolikih frustracija i poteza covica i dodika prema BIH,je u cinjenici" ZAPAD JE DONIO ODLUKU O BIH U DOGOVORU SA RUSIMA ,KOJA JE TOTALNO PROTIV STRATESKIH CILJEVA VELIKOSRPSKE I VELIKOHRVATSKE POLITIKE"
treba ocekivat i sukobe u BIH,jer navedeni rusitelji BIH ce tesko ovo progutat...
Sad samo lagano pustiti da vrijeme odradi svoje![]()
![]()
![]()
Prioritet je ukloniti našu najveću štetočinu i njihove trodecenijske partnere i pamagače Izetbegoviće i njegovu SDA jer oni nemaju većeg saveznika u rušenju i devastaciji Bosne od Alije i njegovog retarda sa telećim mozgom a njihova podguzna muha Šćepo je historija.

- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#52528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://ba.ekapija.com/news/3593198/u-j ... sti-mjesecU januaru izvoz BiH veći za 50% u odnosu na isti mjesec 2021. godine
BiH je u januaru izvezla robe u vrijednosti od 1,322 mlrd KM, što je za 49,4% više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je uvoz iznosio 1,711 mlrd KM ili 46,7% više, podaci su Agencije za statistiku BiH.
Pokrivenost uvoza izvozom bila je 77,2% dok je spoljnotrgovinski robni deficit iznosio oko 390 mil KM.
Izvoz u zemlje CEFTA-e u januaru iznosio je 255 mil KM i veći je za 101,7% u odnosu na januar prošle godine, dok je uvoz bio 183 mil KM ili za 39,3% više.
Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama CEFTA-e iznosila je 139,6%, objavila je Agencija za statistiku BiH.
Izvoz u zemlje EU u prvom mjesecu iznosio je 983 mil KM, što je za 47,3% više u odnosu na januar prošle godine, dok je uvoz bio 920 mil KM ili 29,3% više.
Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU iznosila je 106,8%.
Od koga onda i sta BiH uvozi ako si pozitivan sa cijelom Evropom u Januaru ali imas na kraju 390M BAM deficit?
Last edited by Str0nz on 21/02/2022 21:44, edited 1 time in total.
-
zavrzlama
#52529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pokvari putko sve velikosrpske planove 
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
-
DonieBrasco
-
saimidin
#52532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
haj to sto ce dobiti krila, mislim da ce tumacenje biti da su srbi bili zrtva nato genocida, kojeg su za nato vrsile mazlems horde, kao i nato kroz bombardovanjeDonieBrasco wrote: ↑21/02/2022 21:46@zavrzlama aludira na ovu izavu o genocidu u BiH od Putina.
A to da ce cetnici i ustase da dobju sad krila stoji.
vidjeces da ne treba potcjenjivati ludilo, kako cetnika, tako i putina, jer ni on nije rekao tko je vrsio genocid i tko je zrtva, a zvanicno ne priznaje genocid nad bosnjacima
-
zavrzlama
#52533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rusi okupirali dijelove buduce potencijalne Nato drzave,i sad ce Nato i USA da dozvole ruskim podguznim muhama u BIH da rovare po Nato geopolitickoj zoni(BIH)
Kako da ne
Pod hitno dati covicu treci entitet,dodiku drzavnu imovinu,inace ce rusi priznat brlog i hzhb...
Kako da ne
Pod hitno dati covicu treci entitet,dodiku drzavnu imovinu,inace ce rusi priznat brlog i hzhb...
- AliceInChains
#52534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Već sam mislio, da sam usamljen u svojoj analizizavrzlama wrote: ↑21/02/2022 22:08 Rusi okupirali dijelove buduce potencijalne Nato drzave,i sad ce Nato i USA da dozvole ruskim podguznim muhama u BIH da rovare po Nato geopolitickoj zoni(BIH)
Kako da ne![]()
Pod hitno dati covicu treci entitet,dodiku drzavnu imovinu,inace ce rusi priznat brlog i hzhb...![]()
-
DonieBrasco
#52535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa kad pogledas geografski BiH je okruzena rusofilskim drzavama, tako da je vrlo moguce da se odvaze da od RS i HB prave nezavisne republike da ne napsiem da ih pripajaju "maticama".
-
Lug
#52536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"U slučaju da unilateralno preuzimanje nadležnosti države od entiteta Republika Srpska bude implementirano, onda individualne restriktivne mjere trebaju biti razmotrene na osnovu ove odluke Vijeća (zamrzavanje imovine/zabrana putovanja fizičkim i pravnim osobama)", stojalo je u prijedlogu nacrta dokumenta Vijeću EU za vanjske poslove.
Ne treba te ni tada uvoditi sankcije, cuj ako bude implementirano.. pa tad je kasno.
Ovo mi lici na embargo na oruzje u toku rata!
Na kraju, navodi da će Evropska komisija usloviti isplatu novca Bosni i Hercegovini za važne projekte i da se taj uslov upravo odnosi na povratak zvaničnika RS-a u institucije.
Ne treba te ni tada uvoditi sankcije, cuj ako bude implementirano.. pa tad je kasno.
Na kraju, navodi da će Evropska komisija usloviti isplatu novca Bosni i Hercegovini za važne projekte i da se taj uslov upravo odnosi na povratak zvaničnika RS-a u institucije.
- vee-jay
- Prpa.ba
#52538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Situacija u Ukrajini zorno pokazuje kako ce se stvari odvijati i u BiH.
Otvorena vrata pravoslavnim i katolickim separatistima da rade sta hoce. Zapad ce slijegati ramenima i pozivati zaracene strane da spuste loptu i misle na ekonomiju, da je lose da mladi odlaze iz raspale drzave, i da Bosnjaci ne eskaliraju bez potrebe, da puste diplomatiji sansu.
Otvorena vrata pravoslavnim i katolickim separatistima da rade sta hoce. Zapad ce slijegati ramenima i pozivati zaracene strane da spuste loptu i misle na ekonomiju, da je lose da mladi odlaze iz raspale drzave, i da Bosnjaci ne eskaliraju bez potrebe, da puste diplomatiji sansu.
-
DonieBrasco
#52539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako svijet zanjemi na ovo u Ukrajini onda se tesko nama.
-
A_A_AKCIJA
#52540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isto tako, idealna situacija da sa Kosovom budemo USA ono što je Izrael na bliskom istoku.DonieBrasco wrote: ↑21/02/2022 22:36 Pa kad pogledas geografski BiH je okruzena rusofilskim drzavama, tako da je vrlo moguce da se odvaze da od RS i HB prave nezavisne republike da ne napsiem da ih pripajaju "maticama".
Samo mudro odigrati i iskoristiti situaciju.
Pustiti im da povuku prvi potez i riješiti situaciju USA vojnom bazom u Brčkom..
Ovo bi bio easy win za Amere i makar malo uzvraćanje Rusima.
-
90minut
#52541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uvijek mi je presmiješno bilo citati ove dežurne Donnija koji je rekao da mentalno nije stabilan za sebe i ove druge koji nemaju proces razmišljanja do te mjere da je to ponavljam presmiješno.
Sve ovo što se dešava gore je za nas savršeno jer bijes koji NATO osjeca može samo iskaliti na bosanskim pravoslavcima na rusima ne smije..
Nema povoljnije situacije od ove sad nego da sutra pocne rat zeleno svjetlo bi dobili da ih protjeramo u Srbiju samo da se revanširaju rusima..
Rusija do nas ne moze doci ni danas niti u buducnosti.
Sve ovo što se dešava gore je za nas savršeno jer bijes koji NATO osjeca može samo iskaliti na bosanskim pravoslavcima na rusima ne smije..
Nema povoljnije situacije od ove sad nego da sutra pocne rat zeleno svjetlo bi dobili da ih protjeramo u Srbiju samo da se revanširaju rusima..
Rusija do nas ne moze doci ni danas niti u buducnosti.
-
jagugu
#52542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sutra da Hrvati dobiju svoj entitet i izborni zakon po svojoj želji i sutra da Srbi prebace sve nadležnosti na entitet i da im se pripiše državna imovina i jedni i drugi će naći neki novi razlog za dokažu da je ova zemlja nemoguća.
Jednostavno krajnji cilj je da se ova država uništi na sve moguće načine. Kad bi se ispunili svi zahtjevi Dodika i Čovića, sutra bi njih dvojica izmislili problem zašto sve zgrade nisu ofarbane u plavo. Oni sigurno ne bi počeli pričati o ekonomskim mjerama i razvoju BIH jer eto više nema nikakvih prepreka jer su im sve želje ispunjene, nego bi izmislili neko novo sranje da im smeta.
Miletova i Draganova opozicija (ako je Dragan uopšte ima), razmišlja na isti način i da sutra njih dvojica padnu, opet bi nam pamet razvlačili Stanivukovići, Trivićke, Vukanovići ili onaj ćelavi Hrvat zaboravio sam mu ime.
Ja majke mi više ne znam šta se treba uraditi da se tome stane u kraj. Svi kažu da treba hard reset, ali mi se sami od sebe nikad nećemo resetovat i vazda će biti status quo. Nas jedino gluho bilo može resetovati nešto ala treći svjetski rat pa da se krene ispočetka, a mi sami sebe da resetujemo jok...
Jednostavno krajnji cilj je da se ova država uništi na sve moguće načine. Kad bi se ispunili svi zahtjevi Dodika i Čovića, sutra bi njih dvojica izmislili problem zašto sve zgrade nisu ofarbane u plavo. Oni sigurno ne bi počeli pričati o ekonomskim mjerama i razvoju BIH jer eto više nema nikakvih prepreka jer su im sve želje ispunjene, nego bi izmislili neko novo sranje da im smeta.
Miletova i Draganova opozicija (ako je Dragan uopšte ima), razmišlja na isti način i da sutra njih dvojica padnu, opet bi nam pamet razvlačili Stanivukovići, Trivićke, Vukanovići ili onaj ćelavi Hrvat zaboravio sam mu ime.
Ja majke mi više ne znam šta se treba uraditi da se tome stane u kraj. Svi kažu da treba hard reset, ali mi se sami od sebe nikad nećemo resetovat i vazda će biti status quo. Nas jedino gluho bilo može resetovati nešto ala treći svjetski rat pa da se krene ispočetka, a mi sami sebe da resetujemo jok...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#52543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakav kukac
Gori si od mene kad sam koke ganjao
-
invincible1921
#52544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Al jok kae eskobar "korupcija je problem a ne nacionalizam"jagugu wrote: ↑22/02/2022 13:04 Sutra da Hrvati dobiju svoj entitet i izborni zakon po svojoj želji i sutra da Srbi prebace sve nadležnosti na entitet i da im se pripiše državna imovina i jedni i drugi će naći neki novi razlog za dokažu da je ova zemlja nemoguća.
Zato im nista ne treba dati jer za godinu bi RS trazio nezabisnost ovi bi trazili 3 entitet
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#52545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja znam ali šta mi vrijedi kad je večina u mom narodu ili pala u latargiju ili je podpala pod mentalitet ovce: Čuvaj se vuka dok te čoban ne pojede i tornjak gosti ne oglođe. Bosanske muslimane najviše je sjebala ulema, kukolj koncentrisan u IZ bez imalo časti, poštenja ili straha od Boga(ironično).jagugu wrote: ↑22/02/2022 13:04 Sutra da Hrvati dobiju svoj entitet i izborni zakon po svojoj želji i sutra da Srbi prebace sve nadležnosti na entitet i da im se pripiše državna imovina i jedni i drugi će naći neki novi razlog za dokažu da je ova zemlja nemoguća.
Svi se prse vjerom, a da se ponašamo u skladu s ćitabima bilo bi nam bolje neuporedivo, jer bi smo mi bili bolj.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#52546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tad bi to biio 2. entitet.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:15Al jok kae eskobar "korupcija je problem a ne nacionalizam"jagugu wrote: ↑22/02/2022 13:04 Sutra da Hrvati dobiju svoj entitet i izborni zakon po svojoj želji i sutra da Srbi prebace sve nadležnosti na entitet i da im se pripiše državna imovina i jedni i drugi će naći neki novi razlog za dokažu da je ova zemlja nemoguća.
Zato im nista ne treba dati jer za godinu bi RS trazio nezabisnost ovi bi trazili 3 entitet
-
90minut
#52547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nije psihicki dobar.
Pisao je to nedavno da je nestabilan i da nije baš u redu i onda opet piše iznova i iznova pa ga malo prenese pocne pisati da je ovom ili onom kraj i sveu krug.
-
jagugu
#52548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Srbi imaju svoj entitet, dakle imaju sve institucije na toj teritoriji pod svojom šapom. I opet nisu zadovoljni i opet koče sve moguće procese i opet rade na tome da unište ovu zemlju.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:15Al jok kae eskobar "korupcija je problem a ne nacionalizam"jagugu wrote: ↑22/02/2022 13:04 Sutra da Hrvati dobiju svoj entitet i izborni zakon po svojoj želji i sutra da Srbi prebace sve nadležnosti na entitet i da im se pripiše državna imovina i jedni i drugi će naći neki novi razlog za dokažu da je ova zemlja nemoguća.
Znači da bi isti kurac bio kad bi i Hrvati hipotetički dobili sutra svoj entitet jer i nakon što bi se formirala herceg bosna, HDZ bi izmislio neki novi problem o ugroženosti Hrvata kao što to radi i Dodik o ugroženosti Srba iako Srbi imaju entitet.
-
plavi_E
#52549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo u Ukrajini je nesto najbolje sto se je moglo dogoditi BiH. Zao mi je Ukrajinaca ali uvijek nekom smrkne da bi nekom drugom svanulo.
-
90minut
#52550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zadovoljni su srbi, al' pokušavali da ponište zakon..jagugu wrote: ↑22/02/2022 13:27Srbi imaju svoj entitet, dakle imaju sve institucije na toj teritoriji pod svojom šapom. I opet nisu zadovoljni i opet koče sve moguće procese i opet rade na tome da unište ovu zemlju.invincible1921 wrote: ↑22/02/2022 13:15
Al jok kae eskobar "korupcija je problem a ne nacionalizam"
Znači da bi isti kurac bio kad bi i Hrvati hipotetički dobili sutra svoj entitet jer i nakon što bi se formirala herceg bosna, HDZ bi izmislio neki novi problem o ugroženosti Hrvata kao što to radi i Dodik o ugroženosti Srba iako Srbi imaju entitet.
Pored toga se udruzili s uzpovcima da ga ponište sad su opet donji.