Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
question7 wrote: ↑20/02/2022 21:22
Pozdrav svim dobrim ljudima,
izvinjavam se ako ovo pitam na pogresnom mjestu
Zivim u Tuzli i vec neko vrijeme razmisljam o kupovini stanova. Budzet mi je negdje oko 120k.
S obzirom da su cijene ludo skocile ovdje u Tz, da li je pametno ugrabiti dok ima, ili eventualno sacekati i pratiti trziste. Koje su sanse da cijene opadnu u skorijoj buducnosti, pa da i mi obicni smrtnici imamo sanse za kopovinu neke pristojne nekretnine? Ili ce ovo na gore ici do toga da ni supe vise necemo moci priustiti
Eto ako neko ima savjeta za ovu jadnu napacenu dusu, jako bih cijenio
Smrtnice kupuj i ne okreci glavu.
Ja sam nesto stedio i stedio te se nadao toj prici spast ce cijene, ne vrije ovo ono ovoliko.. na kraju inflacija sve pojela, a cijene samo gore i gore idu..
Ako imas kesa gl u preprodaji da napravis ugovor gdje mozes povoljnije da dobijes cijenu!
Inace cuo sam Husic da tamo pravi stanove, kakva je situacija sa novogradnjom u Tuzli??
Cijene neće pasti, može se desit samo usporenje rasta, kad se i inflacija malo "ohladi". Plus, gazde u TZ su se već dogovorile o "donjoj cijeni".
Paša Bunar, 3.000KM kvadrat
Neki forumaši bi trebali malo da se urazume. Kakav kriminal i na šta država da reaguje? Kako? Privatna imovina, ima pravo da je prodaje 10000 po m2. Da li je precjenjeno, pokazat će vrijeme provedeno u oglasu.
Cijene jesu porasle žestoko, jasno i zbog čega. Nije lako kupiti stan. Ali ako neko misli da u Sarajevu treba da košta kvadrat 1500 grdno se vara. Vala žao mi je ljudi, ali neka je i prošlo vrijeme kada je svaka šuša sebe nazivala sarajlijom. Isto tako smatram da će ta garsonjera bez obzira na rast cijena jako dugo stajati u oglasima.
Drzava reaguje. Daje npr. 10 milja mladima. Neke opcine daju povrat poreza na prodaju i slicno.
Najvise sto drzava moze jeste dopustiti gradnju novih stanova na lokacijama gdje je najveca potraznja. Ali, na mnogim ide desavanje naroda i papirologija se odlaze dok se dobro ne podmaze.
citroen xm wrote: ↑21/02/2022 23:32
Vala žao mi je ljudi, ali neka je i prošlo vrijeme kada je svaka šuša sebe nazivala sarajlijom.
Sarajlija je tako bezznačajna riječ i pojam. Ne zbog toga što ja nisam iz tog grada, ni što nikad nisam ni poželila biti nego jednostavno što je to obično mjesto kao hiljade drugih mjesta. Čovjek se slučajno rodi gdje se rodi i može živjeti bilo gdje. Osim toga, to što neko ima platežnu moć da kupi nekretninu bilo gdje pa i u tom jadnom Sarajevu ne znači da je nužno išta manje ta neka tvoja šuša. Novac često imaju brojni dileri narkoticima i do novca se može doći na brojne načine.
Agencijama zelim sve najgore kao i nabijacima cijena...Dao Bog pa propali i za hljeba nemali... Ovo je ološ od ljudi....
dakle, prodaju špajz za 120000. Drzava mora reagovati... Ovo je kriminal.
ovo je tuga sta se prodaje za 120 000. Drzava nista nece uraditi jer ce ti doci dijasporac i kupiti ovo da moze prespavat 5 dana u godini.Zato su i takve cijene
I ovo ce za par godina biti neka normalna cijena. Nece nikad vise stanovi biti za 1700km u sarajevu. Mozda u ilijasu neka nadogradnja ili suteren u hadzicina. To je tako jednostavno.
stan koji sam kupio blizu Arene i Merkatora na Novom Beogradu prije 8 god i izasao me sa renoviranjem 1200 eur po kvadratu ( 120 kvadrata ) , sada se cijeni 2000 eur....svasta...odakle ljudima tolike pare da kupuju ??? nisu svi narko dileri i lopovi...
Karikaturist wrote: ↑22/02/2022 08:00
Opet dijaspora kriva
Svi drugi krivi
kako nije. Drug moj koji zivi vani dosao sada ljetos i kupio u Tibri stan od 30 kvdrata platio 100 000. Otisao u agenciju , pitao treba mi stan i odmah iskesirao. Realno da i ja prodajem stan digao bi cijenu. Garantujem da niko iz Sarajeva ne bi dao 100 000 za Tibru i 30 kvadrata
milejovic1971 wrote: ↑22/02/2022 08:01
nisu svi narko dileri i lopovi...
Možda ih ima u udjelu najviše, ali nisu većina. Danas u BiH i SRB ima nemali broj populacije koja radi, vrlo dobro zaradjujem i može da plati stan od 1500+ eura/m2.
Dodatno, situacija u Sarajevu, svi hoće da žive na potezu MDvor - Otoka i Tibra-Bulevar. Na tim lokacijama cijene divljaju u skladu sa potražnjom.
Gledam Nina stan
milejovic1971 wrote: ↑22/02/2022 08:01
nisu svi narko dileri i lopovi...
Možda ih ima u udjelu najviše, ali nisu većina. Danas u BiH i SRB ima nemali broj populacije koja radi, vrlo dobro zaradjujem i može da plati stan od 1500+ eura/m2.
Dodatno, situacija u Sarajevu, svi hoće da žive na potezu MDvor - Otoka i Tibra-Bulevar. Na tim lokacijama cijene divljaju u skladu sa potražnjom.
Gledam Nina stan
Karikaturist wrote: ↑22/02/2022 08:00
Opet dijaspora kriva
Svi drugi krivi
kako nije. Drug moj koji zivi vani dosao sada ljetos i kupio u Tibri stan od 30 kvdrata platio 100 000. Otisao u agenciju , pitao treba mi stan i odmah iskesirao. Realno da i ja prodajem stan digao bi cijenu. Garantujem da niko iz Sarajeva ne bi dao 100 000 za Tibru i 30 kvadrata
KakvA je to dijaspora, kupuje od Tibre..
pa sta ce mu drugo bgt, jednom godisnje dodje na 7 dana. Nece u Ferhadiji kupovat