SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

noviclan

#55076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Image

Kako je ova usrana raskrsnica, kad hoces za trebevic ne znas hoces li na sredinu pa fasovati ili desno vojvodom radomira sputnika pa ga lijevo namotati
zla_kraljica

#55077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

drug_profi wrote: 21/02/2022 12:46
zla_kraljica wrote: 21/02/2022 12:41

To je taj sto si mu gledao profil

Inzenjer ili postoji neki drugi sa istim imenom?
Inzenjer nije sigurno.
drug_profi

#55078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

zla_kraljica wrote: 21/02/2022 14:39
drug_profi wrote: 21/02/2022 12:46

Inzenjer ili postoji neki drugi sa istim imenom?
Inzenjer nije sigurno.
A vidio sam da je ovaj koji je tema price 1975. godiste, nego mi bi nejasan tvoj odgovor na post u kojem sam ja kvotan.
vjeshalica

#55079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

noviclan wrote: 21/02/2022 14:28 Image

Kako je ova usrana raskrsnica, kad hoces za trebevic ne znas hoces li na sredinu pa fasovati ili desno vojvodom radomira sputnika pa ga lijevo namotati
Ides malo ulijevo ali ne previse da te ne bi satrali iz pravca Trebevica.Dovoljno da te pristojno mogu obici ZdeZne strane.
Ovdje je takodjer problem onih odozgoRa sto nazor isture haubu a hoce ulijevo.
pepeljara

#55080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Najgore fakat, a ljudi ko na pisti lete zure...
zla_kraljica

#55081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

drug_profi wrote: 21/02/2022 14:43
zla_kraljica wrote: 21/02/2022 14:39

Inzenjer nije sigurno.
A vidio sam da je ovaj koji je tema price 1975. godiste, nego mi bi nejasan tvoj odgovor na post u kojem sam ja kvotan.
Ja tek vidim da sam ispod pogresnog komentara odgovorila. Ne zamjeri, prvi dan mi je bez cigara :lol:
drug_profi

#55082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

zla_kraljica wrote: 21/02/2022 14:54
drug_profi wrote: 21/02/2022 14:43

Ja tek vidim da sam ispod pogresnog komentara odgovorila. Ne zamjeri, prvi dan mi je bez cigara :lol:
Samo izdrzi. Dan po dan. Sat po sat. Proci ce krize.
muha_sa

#55083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Ako neko ne krene sa autom kad mu se upali zeleno ne treba odma na sirenu ko u svatovima :-)
Maloprije covjek prvi na semaforu na mostu ka Bosmalu--upalilo se zeleno a on ne mrda--ozada svi na sirenu :-)
Covjeku pozlilo--eno još hitna na mostu--valjda ga reanimiraju.
Van Halen

#55084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Van Halen »

Ubilo se za kruznog toka kojeg srbi nikad nece napraviti al zastava glanc nova mitomani
invincible1921

#55085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Dimu1927 wrote: 21/02/2022 14:22
CaptainAmerica2021 wrote: 21/02/2022 14:13
Možda i jeste, ali ne sjećam se da li sam ikada pročitao ovoliko vijesti iz crne hronike vezane za Sarajevo u ovako kratkom periodu.
prije je manje vijesti dolazilo u javnost, a i sad je mozda 30% od svega sta se desi

prije nisi imao ovoliko portala i kojekakvih instagram medija crnehronike i slicno bez redakcije i adrese, a svi samo objavljuju i pusu clanke ne bi li pokupili koji klik. kad procitas naslove sve ti je jasno
Kad bi znali koliko se djela uopste ni ne prijavi, a kamol objavi..ne bi izlazili iz kuce :D
foxlife

#55087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

muha_sa wrote: 21/02/2022 14:57 Ako neko ne krene sa autom kad mu se upali zeleno ne treba odma na sirenu ko u svatovima :-)
Maloprije covjek prvi na semaforu na mostu ka Bosmalu--upalilo se zeleno a on ne mrda--ozada svi na sirenu :-)
a jbg sada to je ipak rijetkost i ko ce gatati je li nekome pozlilo ili tipka na mobitel
a slozit ces se da ima vise ovih drugih nego ovih kojima pozli
vjeshalica

#55088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Bjenici iz avaza na tudjoj muki zaradjuju,kad ti je zlo ne bira mjesto niti vrijeme da ti pozli, isto ko smrt
muha_sa

#55089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

foxlife wrote: 21/02/2022 15:14
muha_sa wrote: 21/02/2022 14:57 Ako neko ne krene sa autom kad mu se upali zeleno ne treba odma na sirenu ko u svatovima :-)
a jbg sada to je ipak rijetkost i ko ce gatati je li nekome pozlilo ili tipka na mobitel
Sve znam, svakodnevno sam na tockovima--al nije problem sacekat desetak sekundi.
Kod nas vecina svira cim se žuto prije zelenog upali :-)
Nakom se ugasi auto, nekom pokvari a nekom i pozli :(
foxlife

#55090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

muha_sa wrote: 21/02/2022 15:18

Sve znam, svakodnevno sam na tockovima--al nije problem sacekat desetak sekundi.
razumijem ja sta govoris
pa ako mu je pozlilo on je tu duze od tih 10 sekundi bio ne vjerujem da su svii svirali prvu sekundu zelenog
muha_sa

#55091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

vjeshalica wrote: 21/02/2022 15:14
Bjenici iz avaza na tudjoj muki zaradjuju,kad ti je zlo ne bira mjesto niti vrijeme da ti pozli, isto ko smrt
Pohvala za hitnu :thumbup: moja se hanuma zadesila na licinom mjestu--kaže, nije prošlo ni 5 minuta hitna je bila tu.
Covjeku jednostavno glava na volan klonula.
Naslovnica

#55092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

De ba Hamu, da čekam 10 sekundi da bi neko krenuo na zeleno, koje, uzgred, traje taman toliko? :-)
muha_sa

#55093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Naslovnica wrote: 21/02/2022 15:25

De ba Hamu, da čekam 10 sekundi da bi neko krenuo na zeleno, koje, uzgred, traje taman toliko? :-)
:lol:

Ja stisnem sVirenu cim se žuto upali :D
Naslovnica

#55094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

muha_sa wrote: 21/02/2022 15:29
Naslovnica wrote: 21/02/2022 15:25

:lol:

Ja stisnem sVirenu cim se žuto upali :D
:thumbup:
Tako treba! :)
Thorgerson

#55095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

vjeshalica wrote: 20/02/2022 12:28 Ubjedljivo najgori semafor je onaj kod Ambasade prema Z.Stanici....ne predjes ga vec se na pola puta ugasi
Nema to veze.
Nasi ljudi to generalno slabo znaju.

I generalno mislim da bi svaki pjesak morao proci pa ne obuku, ali neki vid obrazbe sto se tice ponasanja u saobracaju.

Npr. Ko.navecer od pjesaka koji hodaju pored neosvjetljenih magistrala nosi relfektirajuci prsluk ili neke druge reflektirajuce oznake? Znas li nor da je u nekim zemljama OBAVEZNO da djeca nose te oznake, na ruskaku, prednjem dijelu i sl?

Evo i ovo oko semafora. Pjesaci to ne znaju. I nije problem sto ne znaju, ali pobogu pa naucite vec jednom.

Pjesak treba da gleda semafor isto kao automobil sto ga gleda. Ako je zeleno - kreces, ako je crveno - ne kreces. Sa svoje startne pozicije!

Dakle, koji god pjesak je zagazio na pjesacki dok je bilo zeleno na semaforu on ce bezbjedno preci, pa makar se crveno upalilo na njegovom drugom koraku. Testiraj i vidjet ces. Pjesaku kad se upali zeleno, postoji odgoda i tek onda se pali zeleno za auta.

Eh sta je problem u ovome i tu jeste do pjesaka. To cesto vidjam. Zeleno je za pjesaka, tri pjesaka krenu, na pola pjesackog im se pali crveno. Dolazi potom pjesak iza i konta ah vidi oni hodaju mozda i ja mogu stici i onda ulaze na pjesacki IAKO je crveno za njih. Dakle to crveno vazi za one koji tek trebaju da prelaze pjesacki. Ne za one koji su vec zagazili. Oni ce preci. I tu nastaje problem.

Ovi semafori gdje je zeleno i za pjesake i automobile - apsolutno je sve na vozacima. Dok vozis moras biti skoncentrisan i paziti na sve. Ako se priblizavas pjesackom i semaforu, za ocekivati je da ces morati stati ili proci sporije. Uostalom tu se ulazi pod uglom 90 ili 180 polukruzno, moze se divljat ne sporim - al tu je vozac 100% odgovoran. Medjutim, pjesak treba da ima na umu da on ide naspram 1.5 tone zeljeza. I isto tako otvorit 5 oci.
vjeshalica

#55096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Thorgerson wrote: 21/02/2022 19:26
vjeshalica wrote: 20/02/2022 12:28 Ubjedljivo najgori semafor je onaj kod Ambasade prema Z.Stanici....ne predjes ga vec se na pola puta ugasi
Nema to veze.

I generalno mislim da bi svaki pjesak morao proci pa ne obuku, ali neki vid obrazbe sto se tice ponasanja u saobracaju.

Npr. Ko.navecer od pjesaka koji hodaju pored neosvjetljenih magistrala nosi relfektirajuci prsluk ili neke druge reflektirajuce oznake? Znas li nor da je u nekim zemljama OBAVEZNO da djeca nose te oznake, na ruskaku, prednjem dijelu i sl?

Evo i ovo oko semafora. Pjesaci to ne znaju. I nije problem sto ne znaju, ali pobogu pa naucite vec jednom.

Pjesak treba da gleda semafor isto kao automobil sto ga gleda. Ako je zeleno - kreces, ako je crveno - ne kreces. Sa svoje startne pozicije!

Dakle, koji god pjesak je zagazio na pjesacki dok je bilo zeleno na semaforu on ce bezbjedno preci, pa makar se crveno upalilo na njegovom drugom koraku. Testiraj i vidjet ces. Pjesaku kad se upali zeleno, postoji odgoda i tek onda se pali zeleno za auta.

Eh sta je problem u ovome i tu jeste do pjesaka. To cesto vidjam. Zeleno je za pjesaka, tri pjesaka krenu, na pola pjesackog im se pali crveno. Dolazi potom pjesak iza i konta ah vidi oni hodaju mozda i ja mogu stici i onda ulaze na pjesacki IAKO je crveno za njih. Dakle to crveno vazi za one koji tek trebaju da prelaze pjesacki. Ne za one koji su vec zagazili. Oni ce preci. I tu nastaje problem.

Ovi semafori gdje je zeleno i za pjesake i automobile - apsolutno je sve na vozacima. Dok vozis moras biti skoncentrisan i paziti na sve. Ako se priblizavas pjesackom i semaforu, za ocekivati je da ces morati stati ili proci sporije. Uostalom tu se ulazi pod uglom 90 ili 180 polukruzno, moze se divljat ne sporim - al tu je vozac 100% odgovoran. Medjutim, pjesak treba da ima na umu da on ide naspram 1.5 tone zeljeza. I isto tako otvorit 5 oci.
Nemas ti pojma sta je problem kod tog semafora zato mlataras i necu da citam nista.
ljubicasti limun

#55097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubicasti limun »

vjeshalica wrote: 21/02/2022 20:06
Thorgerson wrote: 21/02/2022 19:26
Nema to veze.

Nemas ti pojma sta je problem kod tog semafora zato mlataras i necu da citam nista.
Bas nema.

@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.

Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.
foxlife

#55098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

ljubicasti limun wrote: 21/02/2022 20:42
vjeshalica wrote: 21/02/2022 20:06

Bas nema.

@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.

Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.
vidi se da niste procitali sta je uopste napisao
vjeshalica

#55099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Nek ti jesi,ocit je oroblem intervala trajanja ojesackog zelenog i ti se nadjes da izvedes svoj drugi po redu aksiom saobracaja....
ljubicasti limun

#55100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubicasti limun »

foxlife wrote: 21/02/2022 21:35
ljubicasti limun wrote: 21/02/2022 20:42

Bas nema.

vidi se da niste procitali sta je uopste napisao
Jooooj.

De ti procitaj malo sta je on napisao, a sta mi. Ne mozes ti zakoraciti na zeleno na drugom dijelu tog pjesackog jer zeleno traje par sekundi.

Ne kontam kako ti se da stalno da kaciti za postove i onda voditi u off topic ad absurdum :-) Ne kontam svrhu tvoje replike jer se Thorgerson nije uopste dotakao pravog problema na tom pjesackom, on adresira navodno neznanje pjesaka, a mi nezasticenost pjesaka i kratko trajanje zelenog svjetla za pjesake eksplicitno na tom pjesackom. Izvini, ali ja ne bih zakoracila tamo i da stignem na zeleno ako znam da ce mi se ukljuciti crveno na sred ceste, a ja sam kao pjesak bez ikakve zastite i ako znam kakav je tamo saobracaj.

Kod tebe je problem jer ne vidis vecu sliku stvari. Tjeras svoje bez obzira cini li to vecu stetu generalnom adresiranju nekog problema cisto radi kontriranja. Nebitno jesmo li mi procitale ispravno Thorgersonov post ili ne (a jesmo), vec o tome sta je problem na tom pjesackom.

Usmjeri tu energiju i oko za detalje na rjesavanje problema, a ne na kontriranje i trazenje dlake u jajetu.

Dobra stvar tvoje replike doduse je da se skrece paznja na taj pjesacki.
Post Reply