Kako je ova usrana raskrsnica, kad hoces za trebevic ne znas hoces li na sredinu pa fasovati ili desno vojvodom radomira sputnika pa ga lijevo namotati

Inzenjer nije sigurno.
A vidio sam da je ovaj koji je tema price 1975. godiste, nego mi bi nejasan tvoj odgovor na post u kojem sam ja kvotan.
Ides malo ulijevo ali ne previse da te ne bi satrali iz pravca Trebevica.Dovoljno da te pristojno mogu obici ZdeZne strane.
Ja tek vidim da sam ispod pogresnog komentara odgovorila. Ne zamjeri, prvi dan mi je bez cigaradrug_profi wrote: ↑21/02/2022 14:43A vidio sam da je ovaj koji je tema price 1975. godiste, nego mi bi nejasan tvoj odgovor na post u kojem sam ja kvotan.
Samo izdrzi. Dan po dan. Sat po sat. Proci ce krize.zla_kraljica wrote: ↑21/02/2022 14:54Ja tek vidim da sam ispod pogresnog komentara odgovorila. Ne zamjeri, prvi dan mi je bez cigaradrug_profi wrote: ↑21/02/2022 14:43
A vidio sam da je ovaj koji je tema price 1975. godiste, nego mi bi nejasan tvoj odgovor na post u kojem sam ja kvotan.![]()
Kad bi znali koliko se djela uopste ni ne prijavi, a kamol objavi..ne bi izlazili iz kuceDimu1927 wrote: ↑21/02/2022 14:22prije je manje vijesti dolazilo u javnost, a i sad je mozda 30% od svega sta se desiCaptainAmerica2021 wrote: ↑21/02/2022 14:13
Možda i jeste, ali ne sjećam se da li sam ikada pročitao ovoliko vijesti iz crne hronike vezane za Sarajevo u ovako kratkom periodu.
prije nisi imao ovoliko portala i kojekakvih instagram medija crnehronike i slicno bez redakcije i adrese, a svi samo objavljuju i pusu clanke ne bi li pokupili koji klik. kad procitas naslove sve ti je jasno
a jbg sada to je ipak rijetkost i ko ce gatati je li nekome pozlilo ili tipka na mobitel
Bjenici iz avaza na tudjoj muki zaradjuju,kad ti je zlo ne bira mjesto niti vrijeme da ti pozli, isto ko smrt
Sve znam, svakodnevno sam na tockovima--al nije problem sacekat desetak sekundi.
razumijem ja sta govoris
Pohvala za hitnuvjeshalica wrote: ↑21/02/2022 15:14Bjenici iz avaza na tudjoj muki zaradjuju,kad ti je zlo ne bira mjesto niti vrijeme da ti pozli, isto ko smrt
De ba Hamu, da čekam 10 sekundi da bi neko krenuo na zeleno, koje, uzgred, traje taman toliko?
Naslovnica wrote: ↑21/02/2022 15:25De ba Hamu, da čekam 10 sekundi da bi neko krenuo na zeleno, koje, uzgred, traje taman toliko?![]()
muha_sa wrote: ↑21/02/2022 15:29Naslovnica wrote: ↑21/02/2022 15:25
De ba Hamu, da čekam 10 sekundi da bi neko krenuo na zeleno, koje, uzgred, traje taman toliko?![]()
![]()
Ja stisnem sVirenu cim se žuto upali![]()
Nema to veze.vjeshalica wrote: ↑20/02/2022 12:28 Ubjedljivo najgori semafor je onaj kod Ambasade prema Z.Stanici....ne predjes ga vec se na pola puta ugasi
Nemas ti pojma sta je problem kod tog semafora zato mlataras i necu da citam nista.Thorgerson wrote: ↑21/02/2022 19:26Nema to veze.vjeshalica wrote: ↑20/02/2022 12:28 Ubjedljivo najgori semafor je onaj kod Ambasade prema Z.Stanici....ne predjes ga vec se na pola puta ugasi
Nasi ljudi to generalno slabo znaju.
I generalno mislim da bi svaki pjesak morao proci pa ne obuku, ali neki vid obrazbe sto se tice ponasanja u saobracaju.
Npr. Ko.navecer od pjesaka koji hodaju pored neosvjetljenih magistrala nosi relfektirajuci prsluk ili neke druge reflektirajuce oznake? Znas li nor da je u nekim zemljama OBAVEZNO da djeca nose te oznake, na ruskaku, prednjem dijelu i sl?
Evo i ovo oko semafora. Pjesaci to ne znaju. I nije problem sto ne znaju, ali pobogu pa naucite vec jednom.
Pjesak treba da gleda semafor isto kao automobil sto ga gleda. Ako je zeleno - kreces, ako je crveno - ne kreces. Sa svoje startne pozicije!
Dakle, koji god pjesak je zagazio na pjesacki dok je bilo zeleno na semaforu on ce bezbjedno preci, pa makar se crveno upalilo na njegovom drugom koraku. Testiraj i vidjet ces. Pjesaku kad se upali zeleno, postoji odgoda i tek onda se pali zeleno za auta.
Eh sta je problem u ovome i tu jeste do pjesaka. To cesto vidjam. Zeleno je za pjesaka, tri pjesaka krenu, na pola pjesackog im se pali crveno. Dolazi potom pjesak iza i konta ah vidi oni hodaju mozda i ja mogu stici i onda ulaze na pjesacki IAKO je crveno za njih. Dakle to crveno vazi za one koji tek trebaju da prelaze pjesacki. Ne za one koji su vec zagazili. Oni ce preci. I tu nastaje problem.
Ovi semafori gdje je zeleno i za pjesake i automobile - apsolutno je sve na vozacima. Dok vozis moras biti skoncentrisan i paziti na sve. Ako se priblizavas pjesackom i semaforu, za ocekivati je da ces morati stati ili proci sporije. Uostalom tu se ulazi pod uglom 90 ili 180 polukruzno, moze se divljat ne sporim - al tu je vozac 100% odgovoran. Medjutim, pjesak treba da ima na umu da on ide naspram 1.5 tone zeljeza. I isto tako otvorit 5 oci.
Bas nema.vjeshalica wrote: ↑21/02/2022 20:06Nemas ti pojma sta je problem kod tog semafora zato mlataras i necu da citam nista.Thorgerson wrote: ↑21/02/2022 19:26
Nema to veze.
Nasi ljudi to generalno slabo znaju.
I generalno mislim da bi svaki pjesak morao proci pa ne obuku, ali neki vid obrazbe sto se tice ponasanja u saobracaju.
Npr. Ko.navecer od pjesaka koji hodaju pored neosvjetljenih magistrala nosi relfektirajuci prsluk ili neke druge reflektirajuce oznake? Znas li nor da je u nekim zemljama OBAVEZNO da djeca nose te oznake, na ruskaku, prednjem dijelu i sl?
Evo i ovo oko semafora. Pjesaci to ne znaju. I nije problem sto ne znaju, ali pobogu pa naucite vec jednom.
Pjesak treba da gleda semafor isto kao automobil sto ga gleda. Ako je zeleno - kreces, ako je crveno - ne kreces. Sa svoje startne pozicije!
Dakle, koji god pjesak je zagazio na pjesacki dok je bilo zeleno na semaforu on ce bezbjedno preci, pa makar se crveno upalilo na njegovom drugom koraku. Testiraj i vidjet ces. Pjesaku kad se upali zeleno, postoji odgoda i tek onda se pali zeleno za auta.
Eh sta je problem u ovome i tu jeste do pjesaka. To cesto vidjam. Zeleno je za pjesaka, tri pjesaka krenu, na pola pjesackog im se pali crveno. Dolazi potom pjesak iza i konta ah vidi oni hodaju mozda i ja mogu stici i onda ulaze na pjesacki IAKO je crveno za njih. Dakle to crveno vazi za one koji tek trebaju da prelaze pjesacki. Ne za one koji su vec zagazili. Oni ce preci. I tu nastaje problem.
Ovi semafori gdje je zeleno i za pjesake i automobile - apsolutno je sve na vozacima. Dok vozis moras biti skoncentrisan i paziti na sve. Ako se priblizavas pjesackom i semaforu, za ocekivati je da ces morati stati ili proci sporije. Uostalom tu se ulazi pod uglom 90 ili 180 polukruzno, moze se divljat ne sporim - al tu je vozac 100% odgovoran. Medjutim, pjesak treba da ima na umu da on ide naspram 1.5 tone zeljeza. I isto tako otvorit 5 oci.
vidi se da niste procitali sta je uopste napisaoljubicasti limun wrote: ↑21/02/2022 20:42Bas nema.vjeshalica wrote: ↑21/02/2022 20:06
Nemas ti pojma sta je problem kod tog semafora zato mlataras i necu da citam nista.
@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.
Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.
Jooooj.foxlife wrote: ↑21/02/2022 21:35vidi se da niste procitali sta je uopste napisaoljubicasti limun wrote: ↑21/02/2022 20:42
Bas nema.
@Thorgerson Problem s tim pjesackim je prvo, sto ni ne dodjes do druge polovine, a vec se ukljuci crveno. Zeleno traje dakle 3 sekunde negdje, evtl. 4. Nema sanse da stignes na drugu stranu, osim sprintom.
Drugo, pjesak je tu skroz nezasticen. Crveno ti se ukljuci bukvalno na sred ceste. I onda stojis tu u moru auta, kamiona, itd. bez ikakve zastite jer potrebnog ostrva za pjesake tu nema.