ovo jeste najbitniji video trenutno.
kako one samo erotiziraju svoju patnju. zelim da im se vapaji za udarcima uslisaju. i njima i onim koje to rado slusaju.
hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 11:13 @piupiu mislim da je procenat zena koje su dozivjele pokusaj seksualnog napastvovanja oko 20%
a veli ovdje da je CAK 40% zena u US iskusilo seksualno nasilje
https://legaljobs.io/blog/sexual-assault-statistics/
u r not special![]()
salu na stranu, ja se sjecam 3 ozbiljna pokusaja seksualnog napastvovanja. izracionaliziras ti te traume i zivis normalan zivot, samo naucis da prepoznajes i sjeme.
btw jedno je bilo clan sire porodice, u mom slucaju sam rekla nakon dvije godine sutnje roditeljima, i desilo se... nista bas iz ovih razloga koje ste pominjale. i dalje smo sjedili skupa na porodicnim bajramima, samo eto nisu bas pretjerano komunicirali s njim.
taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.KraljicaIzJajca wrote: ↑21/02/2022 12:42hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 11:13 @piupiu mislim da je procenat zena koje su dozivjele pokusaj seksualnog napastvovanja oko 20%
u r not special![]()
salu na stranu, ja se sjecam 3 ozbiljna pokusaja seksualnog napastvovanja. izracionaliziras ti te traume i zivis normalan zivot, samo naucis da prepoznajes i sjeme.
btw jedno je bilo clan sire porodice, u mom slucaju sam rekla nakon dvije godine sutnje roditeljima, i desilo se... nista bas iz ovih razloga koje ste pominjale. i dalje smo sjedili skupa na porodicnim bajramima, samo eto nisu bas pretjerano komunicirali s njim.![]()
![]()
![]()
Oh, pretpostavljam, nemanje podrške je upravo rezultiralo osjećajem stida, kao di si ti bila uzrokčnik problema.hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 12:53taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.
a sve zarad "mira u kuci" ti se stidis.
Da, da. Pa njima su molitve već uslišene, samim tim što glorificiraju takve odnose. To je taj SM/autoritarni karakter, koji zapravo predstavlja dvije strane jedne medalje. Neko voli dominirati, neko se potčinjavati, ali oni postoje u simbiozi, kao neproduktivni karakteri koji nisu sposobni postići individuaciju i slobodu, nego su sposobni jedino za simbiotske odnose, u ovisnosti o onome koga će podčiniti ili onome kome će se podčiniti. Iz dominantno autoritarne zajednice nastaju 'izmi', opsjednutost ratovanjem, odnosima dominacije, institucijama, religijom, vodjama, zlostavljanjem, ponižavanjem i pristajanjem na nezdrave odnose potčinjenosti. Ove stihove djeci treba aktivno objašnjavati. Treba se čupati. Emancipacija je tako lijepa riječ - oslobodjenje od ovisnosti i potčinjenosti.ljubicasti limun wrote: ↑20/02/2022 21:04 ovo jeste najbitniji video trenutno.
kako one samo erotiziraju svoju patnju. zelim da im se vapaji za udarcima uslisaju. i njima i onim koje to rado slusaju.
Da, i ne samo u ovakvim situacijama, nego uopšte. Kad bi se ljudi bili u stanju postaviti kao prijatelji u svim odnosima u kojima se nalaze - jer prijatelji su 'magistri' validacije i pozitivne 'provjere' realnosti, bilo bi puno manje problema u svim sferama života.hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 12:53 taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.
hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 11:13 @piupiu mislim da je procenat zena koje su dozivjele pokusaj seksualnog napastvovanja oko 20%
u r not special![]()
Ooo, hadžinice, pa ti si veteran bitke! Mislim da upravo zbog te šutnje i odbijanja da se o tome javno razgovara i reaguje i imamo tu količinu 'pokušaja', koji su u našoj kulturi očigledno normalizovani. Fakat pobjesnim kad vidim koliko ljudi ima slična iskustva i koliko žena pristaje da ignoriše i sumnjiči djecu koja su zapravo žrtve pedofilije i iskrivljenih, bolesnih društvenih vrijednosti. Tja...salu na stranu, ja se sjecam 3 ozbiljna pokusaja seksualnog napastvovanja. izracionaliziras ti te traume i zivis normalan zivot, samo naucis da prepoznajes i sjeme.
btw jedno je bilo clan sire porodice, u mom slucaju sam rekla nakon dvije godine sutnje roditeljima, i desilo se... nista bas iz ovih razloga koje ste pominjale. i dalje smo sjedili skupa na porodicnim bajramima, samo eto nisu bas pretjerano komunicirali s njim.
Ali nisam sigurna da takvim likovima to predstavalj prepreku.KraljicaIzJajca wrote: ↑21/02/2022 12:57 Ja sam vrlo rano istrenirana na opreznost, mislim da nekad oni osjete da ih kužiš pogledom ispod oka.
kako sam starija - jedini mi je kriterij pri pustanju nekoga u svoj svemir da li je on dobar covjek. odnosno da li nastupa prijateljski i ljubazno prema (svim) ljudima - je li spreman pomoci i biti nesebican, staviti drugog ispred sebe, misliti na opce dobro. generalno vec sam to rekla - svijetu nedostaje ljubaznosti i prijaznosti. ali onih iskrenih.piupiu wrote: ↑21/02/2022 13:46Da, i ne samo u ovakvim situacijama, nego uopšte. Kad bi se ljudi bili u stanju postaviti kao prijatelji u svim odnosima u kojima se nalaze - jer prijatelji su 'magistri' validacije i pozitivne 'provjere' realnosti, bilo bi puno manje problema u svim sferama života.hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 12:53 taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.
nema mi goreg (ovo boldano)piupiu wrote: ↑21/02/2022 13:54hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 11:13 @piupiu mislim da je procenat zena koje su dozivjele pokusaj seksualnog napastvovanja oko 20%
u r not special![]()
![]()
![]()
![]()
To, tooo! Čitala sam jednom knjigu nekog psihologa gdje je on pisao o tome kako mu je omiljeno pitanje pacijentima bilo - "Life is hard, why do you think you're special?" Kaže da je bio relativno uspješan u izvlačenju ljudi iz ponora samosažaljenja.![]()
Ooo, hadžinice, pa ti si veteran bitke! Mislim da upravo zbog te šutnje i odbijanja da se o tome javno razgovara i reaguje i imamo tu količinu 'pokušaja', koji su u našoj kulturi očigledno normalizovani. Fakat pobjesnim kad vidim koliko ljudi ima slična iskustva i koliko žena pristaje da ignoriše i sumnjiči djecu koja su zapravo žrtve pedofilije i iskrivljenih, bolesnih društvenih vrijednosti. Tja...salu na stranu, ja se sjecam 3 ozbiljna pokusaja seksualnog napastvovanja. izracionaliziras ti te traume i zivis normalan zivot, samo naucis da prepoznajes i sjeme.
Eee, da nam je ova pamet oduvijekhadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 14:03 kako sam starija - jedini mi je kriterij pri pustanju nekoga u svoj svemir da li je on dobar covjek. odnosno da li nastupa prijateljski i ljubazno prema (svim) ljudima - je li spreman pomoci i biti nesebican, staviti drugog ispred sebe, misliti na opce dobro. generalno vec sam to rekla - svijetu nedostaje ljubaznosti i prijaznosti. ali onih iskrenih.
i pristojno i kulturno ponasanje![]()
Vjerovatno ne, večini je svejedno, jer nisu prijavljeni policiji, ali neki paze, to pretpostavljam.piupiu wrote: ↑21/02/2022 14:01Ali nisam sigurna da takvim likovima to predstavalj prepreku.KraljicaIzJajca wrote: ↑21/02/2022 12:57 Ja sam vrlo rano istrenirana na opreznost, mislim da nekad oni osjete da ih kužiš pogledom ispod oka.
bas to. da nam je.piupiu wrote: ↑21/02/2022 14:23Eee, da nam je ova pamet oduvijekhadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 14:03 kako sam starija - jedini mi je kriterij pri pustanju nekoga u svoj svemir da li je on dobar covjek. odnosno da li nastupa prijateljski i ljubazno prema (svim) ljudima - je li spreman pomoci i biti nesebican, staviti drugog ispred sebe, misliti na opce dobro. generalno vec sam to rekla - svijetu nedostaje ljubaznosti i prijaznosti. ali onih iskrenih.
i pristojno i kulturno ponasanje![]()
![]()
![]()
A fakat je svijet nekako postao čudan, posebno ovaj internetski - k'o sredstvo za iživljavanje.
Zvuči zanimljivo, potražiću. Traume apsolutno utiču na fizičko zdravlje - treba se samo u Bosni okrenuti oko sebe i vidjeti kako ljudi koji su preživjeli rat umiru relativno mladi. Hvala i tebino_sikiriki wrote: ↑20/02/2022 16:30 Ne treba ni umanjivati niti relativizirati, svako se drugacije nosi sa raznoraznim dogadjajima.
Hvala vama dvjema, a koga interesuje preporucujem knjigu The Body keeps the Score: Brain, Mind and Body in the Healing of Trauma. Definitivno traume mogu utjecati i na fizicko zdravlje, ako se ne rjesavaju u glavi.
The new normalhadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 14:28 bas to. da nam je.
o internetu da ni ne pricam, svi nesto dokazuju, sacekuju nekoga, nadmudruju se... a kad neko posrne, hod' na cipelarenje!
dunno... ruzno.
Imam U PDF-u - ako budeš htjela javi, pa ti mogu poslati na pp.piupiu wrote: ↑21/02/2022 14:35Zvuči zanimljivo, potražiću. Traume apsolutno utiču na fizičko zdravlje - treba se samo u Bosni okrenuti oko sebe i vidjeti kako ljudi koji su preživjeli rat umiru relativno mladi. Hvala i tebino_sikiriki wrote: ↑20/02/2022 16:30 Ne treba ni umanjivati niti relativizirati, svako se drugacije nosi sa raznoraznim dogadjajima.
Hvala vama dvjema, a koga interesuje preporucujem knjigu The Body keeps the Score: Brain, Mind and Body in the Healing of Trauma. Definitivno traume mogu utjecati i na fizicko zdravlje, ako se ne rjesavaju u glavi.![]()
![]()
Seksualno nasilje nema mnogo veze sa privlačnosti žene, već je mentalno stanje seksualnog silovatelja upitno.hadzinicasa wrote: ↑21/02/2022 14:07nema mi goreg (ovo boldano)piupiu wrote: ↑21/02/2022 13:54
![]()
![]()
![]()
To, tooo! Čitala sam jednom knjigu nekog psihologa gdje je on pisao o tome kako mu je omiljeno pitanje pacijentima bilo - "Life is hard, why do you think you're special?" Kaže da je bio relativno uspješan u izvlačenju ljudi iz ponora samosažaljenja.![]()
Ooo, hadžinice, pa ti si veteran bitke! Mislim da upravo zbog te šutnje i odbijanja da se o tome javno razgovara i reaguje i imamo tu količinu 'pokušaja', koji su u našoj kulturi očigledno normalizovani. Fakat pobjesnim kad vidim koliko ljudi ima slična iskustva i koliko žena pristaje da ignoriše i sumnjiči djecu koja su zapravo žrtve pedofilije i iskrivljenih, bolesnih društvenih vrijednosti. Tja...
imamo mi i konja fizickog nasilja za utrkusve imamo. ma prodje zivot, a ja ne upitah - ono uz podrhtavanje brade.... pa ZASTO? nego naguraj nogama u sebe i pici dalje. zato se ospem i na indiciju. od dick pic pa nadalje. NIJE prihvatljivo. tacka. nema diskusije. nikakve.
na temu: nosila je ljepotu kao prokletstvomoze taman.
Hvala, ima dobar sažetak ovdje:no_sikiriki wrote: ↑21/02/2022 14:37Imam U PDF-u - ako budeš htjela javi, pa ti mogu poslati na pp.
Meni da li je etična ili ne. Zašto sposobna?MarlboroGold wrote: ↑21/02/2022 14:38 Nisu vise ni dobar ili zao neki specijalni kriteriji, jer je to relativno i velo cesto se mijenja. Ono sto je za mene presudno kako starim jeste da li je osoba s druge strane sposobna ili ne.