Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubicasti limun

#20801 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ljubicasti limun »

piupiu wrote: 20/02/2022 02:27
ovo jeste najbitniji video trenutno.
kako one samo erotiziraju svoju patnju. zelim da im se vapaji za udarcima uslisaju. i njima i onim koje to rado slusaju.
saint_mirad

#20802 Re: Danasnji "feminizam"

Post by saint_mirad »

sledeci pasus sadrzi spojlere:

kako tinder swindler nakon svega ima hot devojku?
hadzinicasa

#20803 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

@piupiu mislim da je procenat zena koje su dozivjele pokusaj seksualnog napastvovanja oko 20%
a veli ovdje da je CAK 40% zena u US iskusilo seksualno nasilje
https://legaljobs.io/blog/sexual-assault-statistics/

u r not special :lol:

salu na stranu, ja se sjecam 3 ozbiljna pokusaja seksualnog napastvovanja. izracionaliziras ti te traume i zivis normalan zivot, samo naucis da prepoznajes i sjeme.

btw jedno je bilo clan sire porodice, u mom slucaju sam rekla nakon dvije godine sutnje roditeljima, i desilo se... nista bas iz ovih razloga koje ste pominjale. i dalje smo sjedili skupa na porodicnim bajramima, samo eto nisu bas pretjerano komunicirali s njim.
KraljicaIzJajca

#20804 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KraljicaIzJajca »

hadzinicasa wrote: 21/02/2022 11:13 @piupiu mislim da je procenat zena koje su dozivjele pokusaj seksualnog napastvovanja oko 20%

salu na stranu, ja se sjecam 3 ozbiljna pokusaja seksualnog napastvovanja. izracionaliziras ti te traume i zivis normalan zivot, samo naucis da prepoznajes i sjeme.

btw jedno je bilo clan sire porodice, u mom slucaju sam rekla nakon dvije godine sutnje roditeljima, i desilo se... nista bas iz ovih razloga koje ste pominjale. i dalje smo sjedili skupa na porodicnim bajramima, samo eto nisu bas pretjerano komunicirali s njim.
:-x :cry: :kiss:
hadzinicasa

#20805 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

KraljicaIzJajca wrote: 21/02/2022 12:42
hadzinicasa wrote: 21/02/2022 11:13 @piupiu mislim da je procenat zena koje su dozivjele pokusaj seksualnog napastvovanja oko 20%

taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.
a sve zarad "mira u kuci" ti se stidis.
KraljicaIzJajca

#20806 Re: Danasnji "feminizam"

hadzinicasa wrote: 21/02/2022 12:53
KraljicaIzJajca wrote: 21/02/2022 12:42

taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.
a sve zarad "mira u kuci" ti se stidis.
Oh, pretpostavljam, nemanje podrške je upravo rezultiralo osjećajem stida, kao di si ti bila uzrokčnik problema. :sad: :kiss:

Ja sam vrlo rano istrenirana na opreznost, mislim da nekad oni osjete da ih kužiš pogledom ispod oka.
piupiu

#20807 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

ljubicasti limun wrote: 20/02/2022 21:04 ovo jeste najbitniji video trenutno.
kako one samo erotiziraju svoju patnju. zelim da im se vapaji za udarcima uslisaju. i njima i onim koje to rado slusaju.
Da, da. Pa njima su molitve već uslišene, samim tim što glorificiraju takve odnose. To je taj SM/autoritarni karakter, koji zapravo predstavlja dvije strane jedne medalje. Neko voli dominirati, neko se potčinjavati, ali oni postoje u simbiozi, kao neproduktivni karakteri koji nisu sposobni postići individuaciju i slobodu, nego su sposobni jedino za simbiotske odnose, u ovisnosti o onome koga će podčiniti ili onome kome će se podčiniti. Iz dominantno autoritarne zajednice nastaju 'izmi', opsjednutost ratovanjem, odnosima dominacije, institucijama, religijom, vodjama, zlostavljanjem, ponižavanjem i pristajanjem na nezdrave odnose potčinjenosti. Ove stihove djeci treba aktivno objašnjavati. Treba se čupati. Emancipacija je tako lijepa riječ - oslobodjenje od ovisnosti i potčinjenosti.
piupiu

#20808 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

hadzinicasa wrote: 21/02/2022 12:53 taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.
Da, i ne samo u ovakvim situacijama, nego uopšte. Kad bi se ljudi bili u stanju postaviti kao prijatelji u svim odnosima u kojima se nalaze - jer prijatelji su 'magistri' validacije i pozitivne 'provjere' realnosti, bilo bi puno manje problema u svim sferama života.
piupiu

#20809 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

:lol: :lol: :lol:

To, tooo! Čitala sam jednom knjigu nekog psihologa gdje je on pisao o tome kako mu je omiljeno pitanje pacijentima bilo - "Life is hard, why do you think you're special?" Kaže da je bio relativno uspješan u izvlačenju ljudi iz ponora samosažaljenja. :lol:

Ooo, hadžinice, pa ti si veteran bitke! Mislim da upravo zbog te šutnje i odbijanja da se o tome javno razgovara i reaguje i imamo tu količinu 'pokušaja', koji su u našoj kulturi očigledno normalizovani. Fakat pobjesnim kad vidim koliko ljudi ima slična iskustva i koliko žena pristaje da ignoriše i sumnjiči djecu koja su zapravo žrtve pedofilije i iskrivljenih, bolesnih društvenih vrijednosti. Tja...
piupiu

#20810 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

KraljicaIzJajca wrote: 21/02/2022 12:57 Ja sam vrlo rano istrenirana na opreznost, mislim da nekad oni osjete da ih kužiš pogledom ispod oka.
Ali nisam sigurna da takvim likovima to predstavalj prepreku.
hadzinicasa

#20811 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

piupiu wrote: 21/02/2022 13:46
hadzinicasa wrote: 21/02/2022 12:53 taj osjecaj emotivne izdaje od strane najblizih je gori od fizickog nasrtaja.
Da, i ne samo u ovakvim situacijama, nego uopšte. Kad bi se ljudi bili u stanju postaviti kao prijatelji u svim odnosima u kojima se nalaze - jer prijatelji su 'magistri' validacije i pozitivne 'provjere' realnosti, bilo bi puno manje problema u svim sferama života.
kako sam starija - jedini mi je kriterij pri pustanju nekoga u svoj svemir da li je on dobar covjek. odnosno da li nastupa prijateljski i ljubazno prema (svim) ljudima - je li spreman pomoci i biti nesebican, staviti drugog ispred sebe, misliti na opce dobro. generalno vec sam to rekla - svijetu nedostaje ljubaznosti i prijaznosti. ali onih iskrenih.
i pristojno i kulturno ponasanje :lol:
hadzinicasa

#20812 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

piupiu wrote: 21/02/2022 13:54

To, tooo! Čitala sam jednom knjigu nekog psihologa gdje je on pisao o tome kako mu je omiljeno pitanje pacijentima bilo - "Life is hard, why do you think you're special?" Kaže da je bio relativno uspješan u izvlačenju ljudi iz ponora samosažaljenja. :lol:

Ooo, hadžinice, pa ti si veteran bitke! Mislim da upravo zbog te šutnje i odbijanja da se o tome javno razgovara i reaguje i imamo tu količinu 'pokušaja', koji su u našoj kulturi očigledno normalizovani. Fakat pobjesnim kad vidim koliko ljudi ima slična iskustva i koliko žena pristaje da ignoriše i sumnjiči djecu koja su zapravo žrtve pedofilije i iskrivljenih, bolesnih društvenih vrijednosti. Tja...
nema mi goreg (ovo boldano)

imamo mi i konja fizickog nasilja za utrku :D sve imamo. ma prodje zivot, a ja ne upitah - ono uz podrhtavanje brade.... pa ZASTO? nego naguraj nogama u sebe i pici dalje. zato se ospem i na indiciju. od dick pic pa nadalje. NIJE prihvatljivo. tacka. nema diskusije. nikakve.

na temu: nosila je ljepotu kao prokletstvo :cry: moze taman.
piupiu

#20813 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

hadzinicasa wrote: 21/02/2022 14:07
:thumbup:

Elvis i Sejo! Prvi feministi jugoslovenske pop-kulture!
piupiu

#20814 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

hadzinicasa wrote: 21/02/2022 14:03 kako sam starija - jedini mi je kriterij pri pustanju nekoga u svoj svemir da li je on dobar covjek. odnosno da li nastupa prijateljski i ljubazno prema (svim) ljudima - je li spreman pomoci i biti nesebican, staviti drugog ispred sebe, misliti na opce dobro. generalno vec sam to rekla - svijetu nedostaje ljubaznosti i prijaznosti. ali onih iskrenih.
Eee, da nam je ova pamet oduvijek :D :lol:

A fakat je svijet nekako postao čudan, posebno ovaj internetski - k'o sredstvo za iživljavanje.
KraljicaIzJajca

#20815 Re: Danasnji "feminizam"

piupiu wrote: 21/02/2022 14:01
KraljicaIzJajca wrote: 21/02/2022 12:57 Ja sam vrlo rano istrenirana na opreznost, mislim da nekad oni osjete da ih kužiš pogledom ispod oka.
Ali nisam sigurna da takvim likovima to predstavalj prepreku.
Vjerovatno ne, večini je svejedno, jer nisu prijavljeni policiji, ali neki paze, to pretpostavljam.

Mislim da ne postoji adekvatno kažnjavanje, dok su pod procesom, sjede kući, rade, kao da nisu zločinci.
hadzinicasa

#20816 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

piupiu wrote: 21/02/2022 14:23
hadzinicasa wrote: 21/02/2022 14:03 kako sam starija - jedini mi je kriterij pri pustanju nekoga u svoj svemir da li je on dobar covjek. odnosno da li nastupa prijateljski i ljubazno prema (svim) ljudima - je li spreman pomoci i biti nesebican, staviti drugog ispred sebe, misliti na opce dobro. generalno vec sam to rekla - svijetu nedostaje ljubaznosti i prijaznosti. ali onih iskrenih.
Eee, da nam je ova pamet oduvijek :D :lol:

A fakat je svijet nekako postao čudan, posebno ovaj internetski - k'o sredstvo za iživljavanje.
bas to. da nam je.

o internetu da ni ne pricam, svi nesto dokazuju, sacekuju nekoga, nadmudruju se... a kad neko posrne, hod' na cipelarenje!
dunno... ruzno.
piupiu

#20817 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Cregan wrote: 20/02/2022 18:32

Priča o seksualnom zlostavljanju počinje od 22e minute.
Inače, jako zanimljiv i koristan kanal. Među najboljim na YT-u.
Fali mi onaj 'lajk' dugmić što su ga bili uveli, baš je bio zgodan... Bumo pogledali, hvala.
hadzinicasa

#20818 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

@Cregan tebe zaboravih ali pogledam i ja.
piupiu

#20819 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

no_sikiriki wrote: 20/02/2022 16:30 Ne treba ni umanjivati niti relativizirati, svako se drugacije nosi sa raznoraznim dogadjajima.
Hvala vama dvjema, a koga interesuje preporucujem knjigu The Body keeps the Score: Brain, Mind and Body in the Healing of Trauma. Definitivno traume mogu utjecati i na fizicko zdravlje, ako se ne rjesavaju u glavi.
Zvuči zanimljivo, potražiću. Traume apsolutno utiču na fizičko zdravlje - treba se samo u Bosni okrenuti oko sebe i vidjeti kako ljudi koji su preživjeli rat umiru relativno mladi. Hvala i tebi :) :kiss:
piupiu

#20820 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

hadzinicasa wrote: 21/02/2022 14:28 bas to. da nam je.

o internetu da ni ne pricam, svi nesto dokazuju, sacekuju nekoga, nadmudruju se... a kad neko posrne, hod' na cipelarenje!
dunno... ruzno.
The new normal :D :lol:

Aj, preživjećemo :bih:
no_sikiriki

#20821 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

piupiu wrote: 21/02/2022 14:35
no_sikiriki wrote: 20/02/2022 16:30 Ne treba ni umanjivati niti relativizirati, svako se drugacije nosi sa raznoraznim dogadjajima.
Hvala vama dvjema, a koga interesuje preporucujem knjigu The Body keeps the Score: Brain, Mind and Body in the Healing of Trauma. Definitivno traume mogu utjecati i na fizicko zdravlje, ako se ne rjesavaju u glavi.
Zvuči zanimljivo, potražiću. Traume apsolutno utiču na fizičko zdravlje - treba se samo u Bosni okrenuti oko sebe i vidjeti kako ljudi koji su preživjeli rat umiru relativno mladi. Hvala i tebi :) :kiss:
Imam U PDF-u - ako budeš htjela javi, pa ti mogu poslati na pp.
MarlboroGold

#20822 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Nisu vise ni dobar ili zao neki specijalni kriteriji, jer je to relativno i velo cesto se mijenja. Ono sto je za mene presudno kako starim jeste da li je osoba s druge strane sposobna ili ne.
KraljicaIzJajca

#20823 Re: Danasnji "feminizam"

hadzinicasa wrote: 21/02/2022 14:07
piupiu wrote: 21/02/2022 13:54

nema mi goreg (ovo boldano)

imamo mi i konja fizickog nasilja za utrku :D sve imamo. ma prodje zivot, a ja ne upitah - ono uz podrhtavanje brade.... pa ZASTO? nego naguraj nogama u sebe i pici dalje. zato se ospem i na indiciju. od dick pic pa nadalje. NIJE prihvatljivo. tacka. nema diskusije. nikakve.

na temu: nosila je ljepotu kao prokletstvo :cry: moze taman.
Seksualno nasilje nema mnogo veze sa privlačnosti žene, već je mentalno stanje seksualnog silovatelja upitno.

Akt silovanja je povezan sa težnjom nasilnika iz raznih motiva.

http://zenskasoba.hr/hr/podrucja-rada/s ... m-nasilju/
piupiu

#20824 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

no_sikiriki wrote: 21/02/2022 14:37
piupiu wrote: 21/02/2022 14:35

Imam U PDF-u - ako budeš htjela javi, pa ti mogu poslati na pp.
Hvala, ima dobar sažetak ovdje:

https://www.getstoryshots.com/books/the ... e-summary/
piupiu

#20825 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

MarlboroGold wrote: 21/02/2022 14:38 Nisu vise ni dobar ili zao neki specijalni kriteriji, jer je to relativno i velo cesto se mijenja. Ono sto je za mene presudno kako starim jeste da li je osoba s druge strane sposobna ili ne.
Meni da li je etična ili ne. Zašto sposobna?
Post Reply