Sarajevo taksi nema fiskalni racun i taj njihov racun je validan 100% za bilo kakvo pravdanje. Stari mi cesto vozi za firme i slicno pa znam garantovano. Znaci ti ne mozes traziti fiskalni racun kad drzava nije uvela fiskalnu kasu taksistima.drug_profi wrote: ↑20/02/2022 22:05Pa evo da mi tvoj stari ne izda fiskalni racun, sta ce biti?
Da mu ne platim? Ne ide.
A da mu platim, a sa tim racunom ne mogu pravdati trosak, onda sam budala.
Fiskalnu kasu ima svaki dostavljac. Odavno je tehnologija sve to rijesila, ali je esnaf to sprijecio kriminalnom kombinacijom prijetnji i ucjena.
Jer bi se onda inspektori vozal i cekali da se kazna napise za voznju bez racuna, a ako izdaju racune tacno bi se znalo koliko se zaradjuje, i koliko se poreza ima za platiti.
I više ne bi bilo bogovske zarade i vise licenca ne bi bila 40-50 milja.
Porez se placa pausalno, znaci nema potrebe sabirati koliko su zaradili. Ja ti kazem da rijetko koji taksista moze da zaradi 50000KM da bi usao u pdv, a da udje u pdv moze samo propasti. Troskovi su ogromni, racunaj odrzavanje auta, gubitak na vrijednosti auta, imaju jako velike izdatke sto se tice standa, naljepnica nekakvih, sistem i jos nekih cuda, gorivo da ne spominjem, itd…