Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
belfy

#101 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by belfy »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 16:58
belfy wrote: 20/02/2022 16:52
ne znam zasto otvaras novu temu o istom kada imas onu lijepu koju si sam otvorio i gdje ti je odgovoreno na mnostvo stvari koje sada ponovo postavljas. evo teme:
brojcana-cuda-kur-ana-diskusije-analize-t148102.html
nisam je nasao, ali nema veze sad, evo ova je otvorena pa cemo tu promuhabetit :D
ja sam 100% siguran da lazes da je nisi nasao. ti sada samo zelis da zavrtis jedan novi krug, kao sto i svi drugi iz vjerske lige rade.

ajde, posto znam da znas reci posteno i istinito, reci mi zasto nisi nastavio na staroj temi, nego otvorio ovu novu?
belfy

#102 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by belfy »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 17:01 vjeruj mi da cu biti sretan ako mi dokazes kako je to numeroloski trik....hajde budi dobar i dokazi kako je numeroloski trik ili slucajnost.
ne postoji nikakav numeroloski trik. numerologija ne sadrzi nikakve trikove niti cuda. ona je samo zabava za dokone i nikakav dokaz za bilo sta.
irac300

#103 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by irac300 »

Bloo wrote: 20/02/2022 18:09
irac300 wrote: 20/02/2022 17:56

Ne znaš ti Smrleta još. :mrgreen: Ja uđem ovdje i ismijem se. Lik bukvalno lijepi iste postove kao i prije 6,7 godina. Čekam još animaciju onog robota, a znam da je@Bloo prst na okidaču. :mrgreen: Uživajte dok možete. :lol:
Pa više forumaša je patilo sto nema vise Smrcka.
Evo vam ga :D enjoy...
Neka Smrleta, bar nikada nije nikog uvrijedio.
Drekavac22

#104 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 20/02/2022 18:23
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 16:21

za neupucene na forumu, ja i Transfair smo imali zestokih diskusija na ovom temu na drugom forumu cini mi se godinu evo dana se razglabamo...ali Transfair ima jednu mahanu i recu vam je koja je to mahana :D

za njega su to sve slucajnosti, znaci nema granicu za slucajnostima...pa mu kazem , covjece kako je moguce imati oko 400 brojcanih povezanica u jednoj te istoj knjizi kaze ma sve su to slucajnosti.....pa ja onda podignem hipoteticku pricu pa mu kaze, a sta ako bi bilo 1000 brojcanih poveznica u jednoj te istoj knjizi...i to slucajnosti ...pa sam podigao na 10 000 brojcanih poveznica i to je potvrdio da samo slucajnosti mogu biti......tad sa uvidio da ne pricam sa logicnom osobom, osoba koja nema granicu za slucajnosti i onda tu sva prica pada u vodu...kada se branis konstantno sa slucajnostima, covjek onda nerazumno djeluje...to ce te se i vi uvjeriti na ovom forumu vidjet ce te kako sve moguce sto se pokaze iz Kurana tvrdi da su samo slucajnosti.

Covjek je logicki puko :D ispuhao kao balon, znaci nema kod njega granice za slucajnosti...zamislite imas 400 verificirani, potvrdjenih brojcanih poveznica u knjizi, koje sam ja sabrao i potvrdio iz Kurana, i opet lik kaze sve su to slucajnosti :lol:

sta covjek da kaze na to sve....pazite ovo ljudi moji, imamo primjera u Kuranu gdje ogromni brojevi se podudaraju da prate jedno drugo

naprimjer
6555 prati na drugom mjestu 6555 necega

pa na drugom mjestu
6236 prati na drugom mjestu 6236 necega

na trecem mjestu
3303 prati na drugom mjestu 3303 necega

itd

i on kaze ma nista to, sve slucajnosti :D i sta onda covjek da kaze na to sve....zato ja nemam neku volju sa njim diskutovati kad se covjek konstantno brani magnicnim stapicem zvanim "SLUCAJNOST"
Objasnjeno ti je da je to samo rezultat vaseg ogromnog truda, jer vas nekoliko vec deset godina broji sve sto se moze izbrojati i onda povezujete sve rezultate brojenja sa svim mogucim numericim vrijednostima koja se mogu povezati za pojmove koji se spominju u tekstu.

Ja se osobno cudim kako sa tom metodologijom niste nasli na tisuce podudarnosti jer sam, kao sto ti dobro znas, osobno analizirao tvoje aktuelne forumske postove i za manje od tri sata vremena na uzorku teksta koji moze stati na tri stranice nasao 4 poveznice koje su interesantnije od bilo kojih koje si ti pronasao.

Nisam siguran da li pravila foruma dozvoljavaju da linkujem postove sa konkurentskog foruma.

Dakle, sve je samo u tvojoj glavi. Brojcana cuda ne postoje. Ti si protracio godine zivota na gluposti, a nisi se sjetio da provjeris da li u drugim tekstovima mozes naci slicne ili interesantnije poveznice, kad vec nisi dovoljno inteligentan da zakljucis da nije do kurana nego do metodologije koju koristis.
nije do kurana nego do metodologije koju koristis.
metodologija je cista logika

nego de nam reci ovo sad

je li i ovo slucjanost, da vidi narod skim sam imao poslao zadnju godinu dana :D

od prvog spominjanja tvrdog Zeljeza u Kuranu pa do jedino spominjanja mehkog zeljeza u Kuranu ima
1538 ajeta

Nauka nam kaze da Zeljezo se topi na 1538 celzijusa.....
Image

i ne samo to nego

od tog mehkog spominjanja zeljeza pa sve do kraja sure ima 2862 slova

nauka nam kaze da Zeljezo pocinje da kljuca na 2862 stepeni celzijusa, to znaci atomi se razgradjuju, molekule razdvaajaju jedno od drugih u toj fazi.
Image

Kako to

Prvo spominjanje zeljeza------1538 ajeta-----Jedino spominjenje mehkog zeljeza-------2862 slova------Kraj sure
Tvrdo zeljezo kada pocinje da se topi, to jeste bude mehko je kad bude 1538 celzijusa, a kad pocinje da kljuca i ide svom Kraju bude na tacki 2862 stepeni celzijusa?

kako to da se potrefi slucajno u Kuranu de mi reci? :D
Last edited by Drekavac22 on 20/02/2022 18:33, edited 1 time in total.
foxlife

#105 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by foxlife »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:21
foxlife wrote: 20/02/2022 18:20 ja tebi po ko zna koji put ponavljam kad neko dokaze onda mozemo pricati smisleno
ali to neces docekati nikad na zemlji dok si....a i kad bi docekao, sta mi tu imamo pricati...pa necemo valjda pricati hej bogati vjerujes li ti da bog postoji nakon sto se pokazao ljudima i ispricao nam to sto je ispricao :D nema se tu sta vise vjerovat, tad se zna, vjera tu prestaje da postoji.
ocito necemo docekati kad ne postoji
kao sto se i prije 1000 godina munja pripisivala bogu
tako i danas ono sto ne znamo i nismo jos otkrili ljudi pripisuju bogu
zamisljam samo kako ce se mozda tamo neke 3022 ljudi smijati u stasu ljudi vjerovali prije 1000 godina
Drekavac22

#106 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

belfy wrote: 20/02/2022 18:27
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 16:58

nisam je nasao, ali nema veze sad, evo ova je otvorena pa cemo tu promuhabetit :D
ja sam 100% siguran da lazes da je nisi nasao. ti sada samo zelis da zavrtis jedan novi krug, kao sto i svi drugi iz vjerske lige rade.

ajde, posto znam da znas reci posteno i istinito, reci mi zasto nisi nastavio na staroj temi, nego otvorio ovu novu?
zato sto je nisam nasao niti mi je na um palo :roll: a da sam se sjetio nastavio bi na njoj.

hajde eto lazem onda, je li ti srce na mjestu :)
Drekavac22

#107 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

belfy wrote: 20/02/2022 18:29
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 17:01 vjeruj mi da cu biti sretan ako mi dokazes kako je to numeroloski trik....hajde budi dobar i dokazi kako je numeroloski trik ili slucajnost.
ne postoji nikakav numeroloski trik. numerologija ne sadrzi nikakve trikove niti cuda. ona je samo zabava za dokone i nikakav dokaz za bilo sta.
ovo nije numerologija

numerologija s ebavi nesto poput astrologije, pozicijama zvijezda, datuma rodjenja ljudi, proricanjem buducnosti...nista od ovoga nema veze sa brojcanim kodiranjem Kurana.
niti cuda. ona je samo zabava za dokone i nikakav dokaz za bilo sta.
jeste cudo, jer nemoguce je da ljudi mogu ovako smisljati kodiranja koja ce povezati sa buducim naucnim cinjenicama i dogadjajima.

dokaz je da je Kuran knjiga od Boga.
karanana

#108 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by karanana »

Malo celzijusi, malo kelvini.....ocekujem poveznicu i sa fahrenheitima uskoro.
Drekavac22

#109 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

irac300 wrote: 20/02/2022 18:30

mudro zboris, i dobro je da se to naznaci jer je sama istina. :)
Drekavac22

#110 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

karanana wrote: 20/02/2022 18:37 Malo celzijusi, malo kelvini.....ocekujem poveznicu i sa fahrenheitima uskoro.
ako Bog da nace se i to, ali se jos nije pronaslo sto se tice fahrenheita

nasle su se druge mjerene jedinice, tipa kilometri, milje, metri, konverzija kubita u metre, celzijusi i kelvini.

za ostale mjerene jedinice vidjet cemo hoce li se pronaci.
foxlife

#111 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by foxlife »

jesi li ti svjestan da uzmes crvenkapu i prodjes svaku stranicu naci ces poveznice sa nekim stvarima preko brojeva

jednostavno uvijek ima procenat kad se u nekoj knjizi moze povezati tekst sa necim skroz drugim

koja je mogucnost da su simpsoni bozija animirana serija kad su "pogodili" toliko stvari
Transfair

#112 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:31
Transfair wrote: 20/02/2022 18:23

Objasnjeno ti je da je to samo rezultat vaseg ogromnog truda, jer vas nekoliko vec deset godina broji sve sto se moze izbrojati i onda povezujete sve rezultate brojenja sa svim mogucim numericim vrijednostima koja se mogu povezati za pojmove koji se spominju u tekstu.

Ja se osobno cudim kako sa tom metodologijom niste nasli na tisuce podudarnosti jer sam, kao sto ti dobro znas, osobno analizirao tvoje aktuelne forumske postove i za manje od tri sata vremena na uzorku teksta koji moze stati na tri stranice nasao 4 poveznice koje su interesantnije od bilo kojih koje si ti pronasao.

Nisam siguran da li pravila foruma dozvoljavaju da linkujem postove sa konkurentskog foruma.

Dakle, sve je samo u tvojoj glavi. Brojcana cuda ne postoje. Ti si protracio godine zivota na gluposti, a nisi se sjetio da provjeris da li u drugim tekstovima mozes naci slicne ili interesantnije poveznice, kad vec nisi dovoljno inteligentan da zakljucis da nije do kurana nego do metodologije koju koristis.
nije do kurana nego do metodologije koju koristis.

nego de nam reci ovo sad

je li i ovo slucjanost, da vidi narod skim sam imao poslao zadnju godinu dana :D

od prvog spominjanja tvrdog Zeljeza u Kuranu pa do jedino spominjanja mehkog zeljeza u Kuranu ima
1538 ajeta

Image

i ne samo to nego

nauka nam kaze da Zeljezo pocinje da kljuca na 2862 stepeni celzijusa, to znaci atomi se razgradjuju, molekule razdvaajaju jedno od drugih u toj fazi.
Image

Kako to

Prvo spominjanje zeljeza------1538 ajeta-----Jedino spominjenje mehkog zeljeza-------2862 slova------Kraj sure
Tvrdo zeljezo kada pocinje da se topi, to jeste bude mehko je kad bude 1538 celzijusa, a kad pocinje da kljuca i ide svom Kraju bude na tacki 2862 stepeni celzijusa?

Znam, sad se na ovom forumu mozes praviti lud, jer jos nitko nije vidio cuda koja sam nasao u tvojim postovima.

Ali naravno i sam znas, da si u svom postu u kojem si govorio o napadima na tornjeve blizance, "slucajno" ukodirao visinu prvog tornja u metrima (417) te visinu drugog tornja u stopama (1361) kao broj slova od prvih ponavljanja dokraja teksta.

A savrseno si ukodirao i godinu dodjele nobelove nagrade za otkrice DNA (1962) kao ukupni broj slova u tvome postu, na stranici gdje si zapoceo raspravu o DNA.

Sve tvoje poveznice idu na isti kalup. I mogu se naci u svakom tekstu.
Last edited by Transfair on 20/02/2022 18:48, edited 3 times in total.
Drekavac22

#113 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Narode, hocete li da vam pokazem jedno vizuelno cudo Kurana, koje sami mozete da ocima vidite

pazite sad ovo

Pogledajte gdje se spermina celija, spermatozoid najvise puta spominje u Kuranu u kojoj suri :D
Image

Sura 23, a sta je to specijalno sa brojem 23, pa svaki spermatozoid ima 23 kromozoma.

od 114 sura, bas da se spominje u suri 23 najvise puta, sansa za to da se desi slucajno je 1 /114 = manje od 1%
Bloo
Globalna šefica

#114 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

bilo je i toga :D
Drekavac22

#115 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 18:41 jesi li ti svjestan da uzmes crvenkapu i prodjes svaku stranicu naci ces poveznice sa nekim stvarima preko brojeva

jednostavno uvijek ima procenat kad se u nekoj knjizi moze povezati tekst sa necim skroz drugim

koja je mogucnost da su simpsoni bozija animirana serija kad su "pogodili" toliko stvari
moram te malo ovdje razocarat na kulturan nacin

do sad je od mene verificirano oko 400 brojcanih cuda u Kuranu

je li moguce da oko 400 potvrdjenih brojcanih poveznica se nadju u jednoj te istoj knjizi

i da tvrdimo da su tamo samo slucajnosti, pa makar se ogromni brojevi poklapali zajedno

kao ono 6236-6236 , 6555-6555, 3303-3303, 57-57, 2690 -2690 i onda slag na tortu zlatni rez od 1.618

je li moguce ovo slucajno da se ovako veliki brojevi prate jedno drugo?
irac300

#116 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by irac300 »

Bloo wrote: 20/02/2022 18:44

bilo je i toga :D
Nu to!? :shock: :D
Drekavac22

#117 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 20/02/2022 18:42
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:31

nego de nam reci ovo sad

1538 ajeta

Image

i ne samo to nego

Image

Kako to

Znam, sad se na ovom forumu mozes praviti lud, jer jos nitko nije vidio cuda koja sam nasao u tvojim postovima.

Ali naravno i sam znas, da si u svom postu u kojem si govorio o napadima na tornjeve blizance, "slucajno" ukodirao visinu prvog tornja u metrima (417) te visinu drugog tornja u stopama (1361) kao broj slova od prvih ponavljanja dokraja teksta.

A savrseno si ukodirao i godinu dodjele nobelove nagrade za otkrice DNA (1962) kao ukupni broj slova u tvome postu, na stranici gdje si zapoceo raspravu o DNA.

samo nam svima reci jesu li sve ove stvari sto prezentiram slucajnosti? :)
belfy

#118 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by belfy »

osim inteligenciju sve i jedne osobe koja ima mozak . :D

i meni je drag, ali nece ni da pokusa uzeti u obzir da nije u pravu. tolika tvrdoglavost i zaludjenost upucuje samo na jedno... koliko god bio dobro odgojen i stprljiv (mada bih tu opet prije rekao tvrdoglav i zaludjen) on je ipak nesto nizih intelektualnih kapaciteta, a okusao bi se i u filozofiji... dobar primjer je onaj njegov odgovor na moj post kako ne razumije. kao sto mu je i krajnji doseg numerologija cije znacenje nakon ovoliko godina jos nije uspio razumjeti.

zato sam i postavio onu njegovu staru temu gdje je sve isto pricao, pa da se mi ne moramo ponavljati, ali on veselo odluci da sve to prodje jos jedan krug... jer je tvrdoglav i zaludjen i nije mu mrsko pisati sve iznova, a sada se moram ponovo pozvati na misljenje onog nama svima dragog naucnika koji je rekao: “Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.”

:kakoste:
Transfair

#119 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:51
Transfair wrote: 20/02/2022 18:42

Naravno, sve do jedne puka slucajnost.

Meni upoce nije jasno koji argument to pokusavas da povuces nakon sto si i sam vidio da se ista ili cak bolja brojcana "cuda" mogu pronaci u svakom tekstu pa i u tvojem hebenim forumskim postovima.

Cak bi i osobe sa IQ-om od 80 vjerovatno shvatile da je tu kraj bilo kakve rasprave.
JohnnyS

#120 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by JohnnyS »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 17:25
JohnnyS wrote: 20/02/2022 14:38 A i da je točno, fino da Allah koristi zapadnjački kalendar
Zapadnjacki kalendar je baziran na solarnom mjerenju koje Allah licno odobrio u Kuranu
A prva godina je ona za koju se mislilo da je Isusov rođendan. Međutim i to je pogrešno za 7-13 godina, Allah bi to trebao znati
Drekavac22

#121 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

belfy wrote: 20/02/2022 18:51

i meni je drag, ali nece ni da pokusa uzeti u obzir da nije u pravu. tolika tvrdoglavost i zaludjenost upucuje samo na jedno... koliko god bio dobro odgojen i stprljiv (mada bih tu opet prije rekao tvrdoglav i zaludjen) on je ipak nesto nizih intelektualnih kapaciteta, a okusao bi se i u filozofiji... dobar primjer je onaj njegov odgovor na moj post kako ne razumije. kao sto mu je i krajnji doseg numerologija cije znacenje nakon ovoliko godina jos nije uspio razumjeti.

zato sam i postavio onu njegovu staru temu gdje je sve isto pricao, pa da se mi ne moramo ponavljati, ali on veselo odluci da sve to prodje jos jedan krug... jer je tvrdoglav i zaludjen i nije mu mrsko pisati sve iznova, a sada se moram ponovo pozvati na misljenje onog nama svima dragog naucnika koji je rekao: “Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.”

:kakoste:
vidi jednu stvar, ja kad tvrdim nesto ja dostavim i argument i dokaz...znaci nije mi samo prazna prica, onako na suho

a do tebe je da osporis legalno i kvalitetno taj dokaz ili argument... i sva prica se vrti oko toga.
i meni je drag, ali nece ni da pokusa uzeti u obzir da nije u pravu.
argumentuj sa dokazima i uzet cu te za ozbiljno :)

olika tvrdoglavost i zaludjenost upucuje samo na jedno... koliko god bio dobro odgojen i stprljiv (mada bih tu opet prije rekao tvrdoglav i zaludjen) on je ipak nesto nizih intelektualnih kapaciteta,
svjestan sam sve ove godine da kada neko ne moze da te ospori argumentima i dokazima onda krece ad hominem napadi, glup, ovakav onakav, drljaav mrljav :D ali to kod intelektualnih ljudi ne pali...kod ljudi od razuma samo pali jak argument i ocit dokaz...ostalo je sve palamudjenje.

jer je tvrdoglav i zaludjen i nije mu mrsko pisati sve iznova, a sada se moram ponovo pozvati na misljenje onog nama svima dragog naucnika koji je rekao: “Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.”
vjeruj mi, najlakse me osporiti tako da dokazes matematicki da nisam u pravu kad dostavljam ove primjere

naprimjer ja kazem Dan se spominje 365 puta u Kuranu, a ti meni dostavis jos jednu rijec i ono bude 366 il idvije pa bude 367 rijeci Dan

i onda si me potukao do nogu, to je neodbranjivo onda, znaci se mogu poklopiti po usima i priznat gresku...na takav legelan nacin se ja mogu osporiti...a ako ces me ad hominem napadima osporavati, neces daleko dogurati vjeruj mi ;-)
foxlife

#122 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by foxlife »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:46
foxlife wrote: 20/02/2022 18:41 jesi li ti svjestan da uzmes crvenkapu i prodjes svaku stranicu naci ces poveznice sa nekim stvarima preko brojeva

je li moguce da oko 400 potvrdjenih brojcanih poveznica se nadju u jednoj te istoj knjizi

i da tvrdimo da su tamo samo slucajnosti, pa makar se ogromni brojevi poklapali zajedno

kao ono 6236-6236 , 6555-6555, 3303-3303, 57-57, 2690 -2690 i onda slag na tortu zlatni rez od 1.618

i od mene u snjeguljici
Drekavac22

#123 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 20/02/2022 18:56
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:51

Meni upoce nije jasno koji argument to pokusavas da povuces nakon sto si i sam vidio da se ista ili cak bolja brojcana "cuda" mogu pronaci u svakom tekstu pa i u tvojem hebenim forumskim postovima.

Cak bi i osobe sa IQ-om od 80 vjerovatno shvatile da je tu kraj bilo kakve rasprave.

ma bravooooo legendo moja tako te volim

Eh vidite sad narode sa kakvim likovima ja imam posla i ko mi sve oponira, znaci ocite stvari on naziva slucajnostima, pa barem da je prikrio se i rekao, ne nisu slucajnosti to su samo ljudi smislili nekako i ubacili u Kuran, oni koji su ga pisali....vjeruj mi da bi vjerodostojnije zvucalo to nego da kazes slucajnosti

Ti neshvatas da se samo brukas kada nesto sto je ocito kodirano (nevazno od koga) nazivas slucajnostima, tad sam svoju logiku degradiras jer si slabe pronicljivosti a ako vidis da je namjerna brojcana poveznica ali to opet negiras, to je onda bezobrazluk.
Drekavac22

#124 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

JohnnyS wrote: 20/02/2022 18:58
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 17:25

Zapadnjacki kalendar je baziran na solarnom mjerenju koje Allah licno odobrio u Kuranu
A prva godina je ona za koju se mislilo da je Isusov rođendan. Međutim i to je pogrešno za 7-13 godina, Allah bi to trebao znati
nevazno je to sad kad se Isus rodio, vazno je kako covjecanstvo broji trenutno vrijeme...pa ako Bog najavi da ce se desiti te i te godine i ono se desi, nevazno je u toj prici kad se Isus rodio, vazno je samo kako ljudi trenutno racunaju vrijeme.
Drekavac22

#125 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 19:01
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:46

i od mene u snjeguljici
hajmo ovako

pokazi nam jedan legalan primjer iz te snjeguljice, i da mi svi provjerimo to , pokazi nam tu knjigu na internetu pa da se uvjerimo, samo 1 primjer , moze li :D

ako ne dostavis

Onda ima jedna izreka:

"AKo pricas ono sto ne znas, posumnjat ce se i u ono sto znas"
Post Reply