Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Drekavac22

#76 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

neki wrote: 20/02/2022 13:55 e žalosti, na šta čovjek potroši 10 godina svog života..
na fantasticne stvari, nesto najbolje sto mi se desilo u zivotu...da me Bog pocasti da se bavim ovom temom, i licno istrazujem.

osjecam se kao arheolog koji ulazi u tajanstvene grobnice i utvrde koje niko prije nije ulazio od arheologa i pronalazis razno blago...tako i ja kad istrazujem Kuran i njegova cuda.
Drekavac22

#77 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Bloo wrote: 20/02/2022 13:58
Piaty wrote: 20/02/2022 13:47

O.k nisam znao.

Uzeo sam zdravo za gotovo. Slazem se da te stvari stete islamu ako su lazne.

P.s islamu ne trebaju izmisljotine. Ne mogu to da shvatim kao vjernik.
Odredenim ljudima trebaju cuda za vjeru. MAtematicka cuda, prirodna cuda bilo kakva cuda kao dokaz potvrde da je njihova vjera ispravna. Vjeri ne trebaju dokazi jer to bi bilo suprotno samoj prirodi vjere.
Ljudi prelaze na islam, krscanstvo ili druge religije ili pak nereligije (poput budizma) jer im u tom trenutnu taj sistem nudi najvise utjehe, odgovora itd.

S obzirom da su i vjernici ljudi sa svim ljudskim nedostacima, javlja se takode i onaj prizemni poriv "moj tatababo je bolji od tvog tatababe" i onda dobijemo razne lazne informacije, postove o matematickim cudima et cetera.
Na to jos ima dodatni layer dokazivanja da Bog uopste postoji i onda naravno imas svakakve gluposti koje vrijedaju zdrav razum cak i vjernika.
Odredenim ljudima trebaju cuda za vjeru.
Pa Bog licno je slao cuda prvim vjernicima sa njihovim poslanicima, zasto da mi budemo uskraceni cuda sad na ovaj nacin?

Cuda su se konstantno desavala za vrijeme Muhammeda, pa sta ti mislis sto su ljudi u grupama ulazili u Islam, nego vide covjek cudo uradi.

a ta cuda ne trebaju da budu nekad velika vizuelno, dovoljno je da ti meni dodjes i ja ti kazem, jucer si ti pricao sa tom i tom osobom sami u sumi dok ste setali a obadvojica ste zaboravili mobile u autu, pricali ste o tome i tome.

pa sta bi ti pomislila onda u toj situaciji?? evo da kontas prisluskivao na mobil, a niko ga nije imao, ne mozes ni to tvrdit...sta onda osim da stvarno covjek povjeruje da dobiva objavu od Boga.
Drekavac22

#78 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

last mohicans wrote: 20/02/2022 14:13 @Drekavac22
Odakle si vadio podatke, nisu baš svi tačni? Ovo sa istim brojem spominjanja, Recimo sunce 32, a nur-svjetlost 34. Godina senet 7 puta, a 'aam 5 puta. Ovaj imperativ reci-qul itd. Imaš odličan pretraživač. Evo ti za aam-godina:
https://corpus.quran.com/search.jsp?q=% ... 8%A7%D9%85
Odakle si vadio podatke,
iz Kuranskih pretrazivaca
nisu baš svi tačni?
jesu, licno sam i prebrojavao, ne stvaljam nista sto licno ne porvjerim svojim ocima

prije ce biti da ti ne znas tacno koristiti taj pretrazivac nego da sam ja lose prebrojao i vidio :D

Recimo sunce 32, a nur-svjetlost 34
sta je ovo onda
Image
Image

Godina senet 7 puta,
sta je ovo , evo 19 totalno

12 times as the nominal sinīn (سِنِين)
7 times as the noun sanat (سَنَة)
https://corpus.quran.com/qurandictionary.jsp?q=snw
a 'aam 5 puta.
nije, vise je evo
https://corpus.quran.com/qurandictionar ... #(9:37:11)

tako se ne trazi , ovako se trazi, preko arapskog korjena a ne preko pretrazivaca gdje uneses engelsku rijec
https://corpus.quran.com/qurandictionary.jsp?q=Ewm
Drekavac22

#79 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

JohnnyS wrote: 20/02/2022 14:38 A i da je točno, fino da Allah koristi zapadnjački kalendar
Zapadnjacki kalendar je baziran na solarnom mjerenju koje Allah licno odobrio u Kuranu
Drekavac22

#80 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 14:52 je li istina da postoji bog?
da budem kratak, JESTE
Drekavac22

#81 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 16:04 vrati se drekavcu nikakav problem
inace je poznato da vjernici ne zele prihvatiti drugacije ni da razmotre a kamoli da prihvate
al dobro darvinova nagrada je glavna medju vjernicima
evo ja cu prvi prihvatit samo mi dokazi da grijesim u proracunima :D
MehmedPasaMoric

#82 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by MehmedPasaMoric »

Ja sam mislio da je pisanje uzastopnih komentara zabranjeno na ovom forumu
GAU8

#83 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by GAU8 »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 16:33
GAU8 wrote: 20/02/2022 16:26 Ti drug govori sta hoces, to je skolski primjer numerologije... To ce ti reci svako iole pismen
hajde d azajedno vidimo definiciju numerologije pa da vidimo je li to to

Numerology is the study of particular numbers, such as a person's date of birth, in the belief that they may have special significance in a person's life
.
https://www.collinsdictionary.com/dicti ... numerology

numerology
the study of numbers, as the figures designating the year of one's birth, to determine their supernatural meaning.

https://www.thefreedictionary.com/numerology

nista ovo se ne odnosi na Kuranska brojcana cuda...nikakve veze nema, ako gledamo definiciju Numerologije.
Nije ti potpuna definicija prijatelju.
Pazi ovamo https://en.m.wikipedia.org/wiki/Numerology
Drekavac22

#84 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

GAU8 wrote: 20/02/2022 17:35
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 16:33

hajde d azajedno vidimo definiciju numerologije pa da vidimo je li to to

Numerology is the study of particular numbers, such as a person's date of birth, in the belief that they may have special significance in a person's life
.
https://www.collinsdictionary.com/dicti ... numerology

numerology
the study of numbers, as the figures designating the year of one's birth, to determine their supernatural meaning.

https://www.thefreedictionary.com/numerology

nista ovo se ne odnosi na Kuranska brojcana cuda...nikakve veze nema, ako gledamo definiciju Numerologije.
da vidimo sta kazu

Numerology is the pseudoscientific belief in a divine or mystical relationship between a number and one or more coinciding events. It is also the study of the numerical value of the letters in words, names, and ideas. It is often associated with the paranormal, alongside astrology and similar to divinatory arts.
Numerology is the pseudoscientific belief in a divine or mystical relationship between a number and one or more coinciding events
brojcana cuda Kurana nemaju veze sa slucajnim dogadjajima, ili imas ili nemas brojcanu pvoeznicu ,nema mjesta slucajnostima.

It is often associated with the paranormal, alongside astrology
astrologija nema veze sa brojcanim cudima Kurana.
GAU8

#85 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by GAU8 »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 17:46
GAU8 wrote: 20/02/2022 17:35

da vidimo sta kazu

Numerology is the pseudoscientific belief in a divine or mystical relationship between a number and one or more coinciding events. It is also the study of the numerical value of the letters in words, names, and ideas. It is often associated with the paranormal, alongside astrology and similar to divinatory arts.
Numerology is the pseudoscientific belief in a divine or mystical relationship between a number and one or more coinciding events
brojcana cuda Kurana nemaju veze sa slucajnim dogadjajima, ili imas ili nemas brojcanu pvoeznicu ,nema mjesta slucajnostima.

It is often associated with the paranormal, alongside astrology
astrologija nema veze sa brojcanim cudima Kurana.
Razumiješ li ti engleski jezik? I zašto preskačeš rečenicu koja ti ne odgovara.

Numerologija se bavi i brojanjem slova i riječima, strofama,i td...

Traženjem uzoraka i slično.

Pseudoznanost koju Islam prezire. Srami se.
irac300

#86 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by irac300 »

MehmedPasaMoric wrote: 20/02/2022 17:32 Ja sam mislio da je pisanje uzastopnih komentara zabranjeno na ovom forumu
Ne znaš ti Smrleta još. :mrgreen: Ja uđem ovdje i ismijem se. Lik bukvalno lijepi iste postove kao i prije 6,7 godina. Čekam još animaciju onog robota, a znam da je@Bloo prst na okidaču. :mrgreen: Uživajte dok možete. :lol:
Drekavac22

#87 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

evo recimo da uzmemo ovaj primjer zbog svoje masivnosti i ukljucen je cijeli Kuran u ovom brojcanom cudu Kurana

Image

Imamo sljedece podatke:

SUma svih sura 6555 = Suma svih neparnih totalnih brojeva iz tabele 6555

Suma svih ajeta 6236 = Suma svih parnih totalnih brojeva iz tabele 6555

Parnih totalnih brojeva 57 = Neparnih totalnih brojeva 57

Suma svih Sura sa parnim totalnim brojem 3303 = Suma svih Ajeta sa neparnim totalnim brojem 3303

Suma svih Sura brojevi zadnja polovica sa parnim brojem 2690 = Suma svih parnih ajeti prva polovica 2690

i na kraju imamo zlatni rez na osnovu ponavljajucih i neponavljajucih cifri

Ponavljajuci brojevi / Neponavljajuci brojevi = 1.618

i ovo kad sam pokazao Transfairu, kaze mi covjek ma slucajnost i to :lol: a i corav vidi da ovako veliki brojevi ne mogu slucajno se upariti u ovolikom broju na ovakav nacin...jednostavno nema logike ljudi moji da slucajnosti kodiraju ovako sa ovako velikim brojevima i jos zlatni rez kao slag na tortu, ma ajdeeeeeeeee :-)
foxlife

#88 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by foxlife »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 17:26
foxlife wrote: 20/02/2022 14:52 je li istina da postoji bog?
da budem kratak, JESTE
ima li dokaz?
Drekavac22

#89 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

GAU8 wrote: 20/02/2022 17:52
Razumiješ li ti engleski jezik? I zašto preskačeš rečenicu koja ti ne odgovara.

brojati slova, rijeci strofe nema nista lose...i to je samo dio numerologije koja koristi ovo za druge svrhe a to je prorircanje buducnosti...to se sa Kuranom ne moze raditi, proricati buducnost.

trazenje uzoraka se i u nauci koristi :D

brojcana poveznice u Kuranu nemaju nikakve veze sa numerologijom.
Drekavac22

#90 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 17:59
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 17:26

da budem kratak, JESTE
ima li dokaz?
empirijski dokaz nema, a to je da se vidi, cuje, opipa, pomirise, cuje ...to Bog namjerno ne daje dok smo zivi na zemlji.

al inam daje dokaze svog postojanja kroz svoju kreaciju.

jedan od upecatljivih dokaza postojanja Boga kroz nereligijske i relgijske stvari jeste pojava zlatnog reza u prirodi kao dokaz/pecat da je to Bozija kreacija...dok ujedno vidimo da je cijeli Kuran kodiran u zlatnom rezu.

sto nam ukazuje da Stvoritelj prirode i nas ljudi i Autor Kurana je isto bice.

Druga stvar dokaze za njegovo postojanje moze zakljuciti na osnovu ogromne kompleksnosti u njegovoj kreaciji od kalibracije univerzalnih konstati do nanomasina u celijama koji su u interakciji jedno sa drugim i to jos kodirane masine sa kodovima. nezamisliva stvar da se samo od sebe stvori kroz nekakve slucajnosti.
foxlife

#91 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by foxlife »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:05
foxlife wrote: 20/02/2022 17:59

ima li dokaz?
empirijski dokaz nema, a to je da se vidi, cuje, opipa, pomirise, cuje ...to Bog namjerno ne daje dok smo zivi na zemlji.

jedan od upecatljivih dokaza postojanja Boga kroz nereligijske i relgijske stvari jeste pojava zlatnog reza u prirodi kao dokaz/pecat da je to Bozija kreacija...dok ujedno vidimo da je cijeli Kuran kodiran u zlatnom rezu.

Druga stvar dokaze za njegovo postojanje moze zakljuciti na osnovu ogromne kompleksnosti u njegovoj kreaciji od kalibracije univerzalnih konstati do nanomasina u celijama koji su u interakciji jedno sa drugim i to jos kodirane masine sa kodovima. nezamisliva stvar da se samo od sebe stvori kroz nekakve slucajnosti.
kad se dokaze onda mozemo pricati
Bloo
Globalna šefica

#92 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

irac300 wrote: 20/02/2022 17:56
MehmedPasaMoric wrote: 20/02/2022 17:32 Ja sam mislio da je pisanje uzastopnih komentara zabranjeno na ovom forumu
Ne znaš ti Smrleta još. :mrgreen: Ja uđem ovdje i ismijem se. Lik bukvalno lijepi iste postove kao i prije 6,7 godina. Čekam još animaciju onog robota, a znam da je@Bloo prst na okidaču. :mrgreen: Uživajte dok možete. :lol:
Pa više forumaša je patilo sto nema vise Smrcka.
Evo vam ga :D enjoy...
Drekavac22

#93 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

irac300 wrote: 20/02/2022 17:56
Ne znaš ti Smrleta još. :mrgreen: Ja uđem ovdje i ismijem se.
zdravo se ismijati, unosim veselje u zivote ljudi :D
Lik bukvalno lijepi iste postove kao i prije 6,7 godina
dobro se posjetit nekad :wink:
Čekam još animaciju onog robota,
bio je ovih dana, trazili i drugi kao ti dokaz , pa sam morao postirati :lol:
a znam da je@Bloo prst na okidaču. :mrgreen: Uživajte dok možete. :lol:
a necu valjda opet na ahiret, ni kriv ni duzan :D a jos su me ljudi prizivali sa onog svijeta kad sam bio odustan, Smrle vrati se sve ti je oprosteno i tako to :lol: ......a vidi kako odmah forum zivnu kad sam se vratio iz mrtvih....odmah pokrecem mase na diskusiju...a za to je i forum, kakav je forum koji je mrtav niko nista ne pise niti diskutuje :D
Drekavac22

#94 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 18:07
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:05

kad se dokaze, onda ti meni niti ikom drugom neces pricati, nego ces ti pricati sa Njim...a to znaci kada posalje andjela smrti, gotovo je onda prica sa nama, onda se prica sa NJim poslije smrti, tad se on empirijski pokaze jer je test zavrsen i nema potrebe za sakrivanjem.
foxlife

#95 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by foxlife »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:11
foxlife wrote: 20/02/2022 18:07

kad se dokaze, onda ti meni niti ikom drugom neces pricati, nego ces ti pricati sa Njim...a to znaci kada posalje andjela smrti, gotovo je onda prica sa nama, onda se prica sa NJim poslije smrti, tad se on empirijski pokaze jer je test zavrsen i nema potrebe za sakrivanjem.
pusti se suplje i andjela smrti zivota
ti ili bilo ko sada dokazite da postoji i onda cemo pricati

sve ovo sto pises je matematicka mogucnost da populacija majmuna tipkanjem napisu sekspira za nekoliko hiljada godina samo tipkajuci po tastaturi
Drekavac22

#96 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 18:13
Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:11

sve ovo sto pises je matematicka mogucnost da populacija majmuna tipkanjem napisu sekspira za nekoliko hiljada godina samo tipkajuci po tastaturi
ja ti opet kazem, empirijski niko nikada nece Boga na zemlji dokazati jer to Bog licno ne da, namjerno se skriva jer je test u toku, pa da ne bi test narusio kao sto se kamera sakrije da bi se pokazalo pravo lice ljudi kakvi su oni u stvari, tako i Bog se sakrije od ociju ljudi da bi pokazali svoje pravo lice...a ne da im priklijesti slobodnu volju kroz svoju pojavu, pa da poslije niko ne smije ni zucnut ni pisnut :D ovako pusti svima da se opuste u zivotu i rade sta im je volja sa slobodnom voljom koju su dobili.
ako u tvojim celijama ima fabrika, sa masinama , robotima, kodovima kao u kompijutera, automatizovana industrija u prenosu elektrona kao na traci, kopiatori, masine za razrjesavanje cvorova na DNK kad se DNK zapetlja....

da li ti mozes vjerovati da je ovo samo od sebe nekako se stvorilo sve ili da je inteligencija to jeste Bog stvorio ovakvu kompleksnost u nama?
foxlife

#97 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by foxlife »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 18:19
foxlife wrote: 20/02/2022 18:13

ja ti opet kazem, empirijski niko nikada nece Boga na zemlji dokazati jer to Bog licno ne da, namjerno se skriva jer je test u toku, pa da ne bi test narusio kao sto se kamera sakrije da bi se pokazalo pravo lice ljudi kakvi su oni u stvari, tako i Bog se sakrije od ociju ljudi da bi pokazali svoje pravo lice...a ne da im priklijesti slobodnu volju kroz svoju pojavu, pa da poslije niko ne smije ni zucnut ni pisnut :D ovako pusti svima da se opuste u zivotu i rade sta im je volja sa slobodnom voljom koju su dobili.
ako u tvojim celijama ima fabrika, sa masinama , robotima, kodovima kao u kompijutera, automatizovana industrija u prenosu elektrona kao na traci, kopiatori, masine za razrjesavanje cvorova na DNK kad se DNK zapetlja....

da li ti mozes vjerovati da je ovo samo od sebe nekako se stvorilo sve ili da je inteligencija to jeste Bog stvorio ovakvu kompleksnost u nama?
ja tebi po ko zna koji put ponavljam kad neko dokaze onda mozemo pricati smisleno
Drekavac22

#98 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

foxlife wrote: 20/02/2022 18:20 ja tebi po ko zna koji put ponavljam kad neko dokaze onda mozemo pricati smisleno
ali to neces docekati nikad na zemlji dok si....a i kad bi docekao, sta mi tu imamo pricati...pa necemo valjda pricati hej bogati vjerujes li ti da bog postoji nakon sto se pokazao ljudima i ispricao nam to sto je ispricao :D nema se tu sta vise vjerovat, tad se zna, vjera tu prestaje da postoji.
belfy

#99 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by belfy »

Piaty wrote: 20/02/2022 16:02
foxlife wrote: 20/02/2022 14:33

pa vrlo moguce da je znao neko negdje
ako znamo da je biblija napisana 600 godina a jevrejske knjige par hiljada godina prije onda zasto nije moguce da je neko samo te stvari napisao na jedno mjesto
to se moze komotno nazvati kao neka enciklopedija svog vremena samo sto je iskoristeno u svrhe religije

pa i sada mnogi vjeruju torabiju tako da ....
Ako je ovo argument protiv, onda se ja vracam opet drekavcu i njegovim hipotezama kao (jos uvijek)
40% cca. neoborivim.

@Bloo

Po meni grijese svi odnosno racionalisti kao protuargument nude svoj set dokaza koji se baziraju na njihovom vjerovanju (npr. Protivargumenti o razdvojenoj slatkoj i slanoj vodi mi nisu jaki da to do kraja obore).
protivargument je bukvalno sve i jedna rijeka na svijetu koja se ulijeva u more. ili sto bi vjernici rekli - dovoljno je samo pogledati oko sebe...
Piaty wrote: 20/02/2022 16:02 Ja sam vjernik jer licno prepoznajem Bozju umjesanost i djelo kako u samoj prirodi i prirodnim zakonima tako i u drustvu i u drustvenim zakonima.
nisi ti vjernik jer prepoznajes to u prirodi i zakonima, jer ne prepoznajes (sam sebe lazes). to je sasvim jasno i ovim napisanim iznad. da si gledao prirodu vidio bi da se slatke vode ulijevaju u slane i mijesaju od kada je svijeta i vijeka. hoces sada sa ovim saznanjem biti manje vjernik ili ne tvrditi vise da "prepoznajes" te stvari u prirodi? neces, jel tako?
Piaty wrote: 20/02/2022 16:02 Anticki filozofi uopce nisu negirali metafiziku pa je recimo sam Platon smatrao da je metafizika jedan od uslova za shvatanje nase stvarnosti. Da ne pricam o Tomi Akvinskom i toj vrsti filozofske misli.

Ukratko, ljudi odredjene dokaze obaraju/brane iz svojih subjektivnih i uskih uglova gledanja. Mene je, igrom slucaja, zanimalo vidjenje odredjenog fenomena sa svih strana i svih uglova pa sam danas tu gdje jesam.

Pozdrav svima tj zbogom "inat" argumentima i zbogom "inat" politikama.
nisu ni srenjovjekovni alkemicari odbacivali metafiziku, nego su mislili da ce od olova moci napraviti zlato, ali heba ih realnost. ali za iducu recenicu si u pravu. bolje da ti ne pricas o Tomi Akvinskom i uopste o bilo kakvoj filozofiji, jer si, ocigledno slijep da ono sto vidis svojim ocima potvrdis.

ukratko, sa ovim svojom recenicom si tacno opisao sebe. a ono napisano je samo zelja kako ti zelis da izgleda gdje te hebe samo sama priroda, realnost i tako ti nebitni fakti...

ako si se zaista pozdravio sa "inat" argumentima i faktima to je korak naprijed. svaka cast ako takav i ostanes!
Transfair

#100 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Drekavac22 wrote: 20/02/2022 16:21
Transfair wrote: 20/02/2022 12:05

Naravno da nitko od islamskih autoriteta nije stao izao ovoga jer se radi o glupostima. Drekavac pri zakljucivanju koristi isklucivo raznozazne logicke pogreske te pogresno interpretira odredjene statisticke distribucije.

U kuranu ne postoji nista sto ljudi iz 7. stoljeca nisu mogli znati. Da postoji, znanstvena zajednica bi se bavila tim pitanjima a ne mi na forumu. Ne radi se o teoloskim nego upravo o znanstvenim pitanjima.

Drekavac jednostavno izvlaci iz guzice neke svoje interpretacije.
za neupucene na forumu, ja i Transfair smo imali zestokih diskusija na ovom temu na drugom forumu cini mi se godinu evo dana se razglabamo...ali Transfair ima jednu mahanu i recu vam je koja je to mahana :D

za njega su to sve slucajnosti, znaci nema granicu za slucajnostima...pa mu kazem , covjece kako je moguce imati oko 400 brojcanih povezanica u jednoj te istoj knjizi kaze ma sve su to slucajnosti.....pa ja onda podignem hipoteticku pricu pa mu kaze, a sta ako bi bilo 1000 brojcanih poveznica u jednoj te istoj knjizi...i to slucajnosti ...pa sam podigao na 10 000 brojcanih poveznica i to je potvrdio da samo slucajnosti mogu biti......tad sa uvidio da ne pricam sa logicnom osobom, osoba koja nema granicu za slucajnosti i onda tu sva prica pada u vodu...kada se branis konstantno sa slucajnostima, covjek onda nerazumno djeluje...to ce te se i vi uvjeriti na ovom forumu vidjet ce te kako sve moguce sto se pokaze iz Kurana tvrdi da su samo slucajnosti.

Covjek je logicki puko :D ispuhao kao balon, znaci nema kod njega granice za slucajnosti...zamislite imas 400 verificirani, potvrdjenih brojcanih poveznica u knjizi, koje sam ja sabrao i potvrdio iz Kurana, i opet lik kaze sve su to slucajnosti :lol:

sta covjek da kaze na to sve....pazite ovo ljudi moji, imamo primjera u Kuranu gdje ogromni brojevi se podudaraju da prate jedno drugo

naprimjer
6555 prati na drugom mjestu 6555 necega

pa na drugom mjestu
6236 prati na drugom mjestu 6236 necega

na trecem mjestu
3303 prati na drugom mjestu 3303 necega

itd

i on kaze ma nista to, sve slucajnosti :D i sta onda covjek da kaze na to sve....zato ja nemam neku volju sa njim diskutovati kad se covjek konstantno brani magnicnim stapicem zvanim "SLUCAJNOST"
Objasnjeno ti je da je to samo rezultat vaseg ogromnog truda, jer vas nekoliko vec deset godina broji sve sto se moze izbrojati i onda povezujete sve rezultate brojenja sa svim mogucim numericim vrijednostima koja se mogu povezati za pojmove koji se spominju u tekstu i svaki put kada nadjete bila kaku podudarnost izmedju ova dva skupa, vi proglasite "cudo".

Ja se osobno cudim kako sa tom metodologijom niste nasli na tisuce podudarnosti jer sam, kao sto ti dobro znas, osobno analizirao tvoje aktuelne forumske postove i za manje od tri sata vremena na uzorku teksta koji moze stati na tri stranice nasao 4 poveznice koje su interesantnije od bilo kojih koje si ti pronasao.

Nisam siguran da li pravila foruma dozvoljavaju da linkujem postove sa konkurentskog foruma.

Dakle, sve je samo u tvojoj glavi. Brojcana cuda ne postoje. Ti si protracio godine zivota na gluposti, a nisi se sjetio da provjeris da li u drugim tekstovima mozes naci slicne ili interesantnije poveznice, kad vec nisi dovoljno inteligentan da zakljucis da nije do kurana nego do metodologije koju koristis.
Last edited by Transfair on 20/02/2022 18:32, edited 1 time in total.
Post Reply