Vidis nesto slicno je taj novinar sa cnn rekao toj zeni I Bill-u kao ako tako govorite onda propagirate ruski stav. Ja sam u jednom trenutku pomislio da ce ta.zena ustati pa mu samar opalit.Point. wrote: ↑19/02/2022 09:03Ne pitaš se šta rusi hoće u Ukrajini? Šta ruske vojne snage rade na Krimu koji je po svim pravnim i legalnim kriterijima ukrajinski teritorij? Ne vidim da NATO ili američke teže ka ukrajinskoj teritoriji niti da imaju svoje vojnike na tlu Ukrajine.exliberal-ex wrote: ↑19/02/2022 05:19 Upravo zavrso Bill.Maher show ..za one koji nisu upoznati on je deklarisani demokrata ali ne ovaj novi woke nego tradicionalni.
Veceras je ima dvoje gostiju sa demokratske strane, zenu urednika national novina I dopisnika Washington post ako se nevaram I jednog tipa sa cnn. Drudi dio emisije je bilo o situaciji u ukrajini I sta oni misle.
Ta zena I Bill dijele isto misljenje, koji kurac mi imamo sta trazit u ukrajini dok ovaj sa.cnn kaze mi.moramo spirit demokratiju...u jednom trenutku ja mislim da je Bill upitao kad kazes.moramo.sirit demolratiju jel na isti nacin ko u Iraku?.
Druga stvar je bila zasto je nato potreban...da se bori protiv rusije (cnn) , ne nato je napravljen kao protiv teza za sssr pakt ne protiv rusije, zasto je potreban nato sad?...da bi sirio demokratiju , zasto amerika prvo nepospremi u svome dvoristu prije nego sto krene da siri dalje?...uostalom zar nato nije pokrice da bi americka vojna industrial imala kome prodavat oruzje .
Eto da nekete da samo ja pricam protiv americke politike u ukrajini.
Uostalom cuo sam veceras o americkom.zakonu koji je izglasan prije 100 ili vise godina gdje oni sve teritorije koje su do 1000.km.od amerike smatraju eksluzivnom Americkom interesnom zonom I druge drzave nemaju tu sta radit....a sta amerila I nato onda hoce u ukrajini (ne moje pitanje?)
I zašto i dalje furate ovak besmisleni ruski propagandni narativ da je NATO uzrok krize, kada je i djetetu jasno da krizu svjesno potpaljuje ruska strana sa gomilanjem velikog broja vojnika oko ukrajinsko-ruske granice, pomaganjem separatista u Donbasu, anektiranju Krima i besmislenog ultimatuma da se NATO povuče na anno 1997 ili koja već?
Sam Bill Maher je rekao da rusija ima svoju istorijsku , vojnu politicku nacionalnu vezu sa ukrajinom I da zapad nije trebao potpaljivat sukobe jer nece niti moze slat svoje snage u ukrajinu.
Cak su I njih dvoje rekli da je Gorbacovu obecano da.se nato nece sirit prema rusiji I da su to prekrsili. Pa ako neko kao sto su ovo dvoje tako govori zasto onda napadate ljude ovdje koji to isto.ponavljaju.?
Zasto je amerika dala sebi pravo da proglasi interesnu zonu od 1000 km od americke granice I da im to daje pravo da se mjesaju u poslove drugih drzava dok to isto nevazi za rusiju ili kinu...opet kazem sta bi amerika sad uradila da Kuba kaze mi hocemo da bidemo u vojnom savezu sa rusijom I pozivamo ih da naprave svoje vojne baze na kubi...jel bi to bilo demokratski.ili ne?