Ukrajina

exliberal-ex

#33351 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Point. wrote: 19/02/2022 09:03
exliberal-ex wrote: 19/02/2022 05:19 Upravo zavrso Bill.Maher show ..za one koji nisu upoznati on je deklarisani demokrata ali ne ovaj novi woke nego tradicionalni.
Veceras je ima dvoje gostiju sa demokratske strane, zenu urednika national novina I dopisnika Washington post ako se nevaram I jednog tipa sa cnn. Drudi dio emisije je bilo o situaciji u ukrajini I sta oni misle.
Ta zena I Bill dijele isto misljenje, koji kurac mi imamo sta trazit u ukrajini dok ovaj sa.cnn kaze mi.moramo spirit demokratiju...u jednom trenutku ja mislim da je Bill upitao kad kazes.moramo.sirit demolratiju jel na isti nacin ko u Iraku?.
Druga stvar je bila zasto je nato potreban...da se bori protiv rusije (cnn) , ne nato je napravljen kao protiv teza za sssr pakt ne protiv rusije, zasto je potreban nato sad?...da bi sirio demokratiju , zasto amerika prvo nepospremi u svome dvoristu prije nego sto krene da siri dalje?...uostalom zar nato nije pokrice da bi americka vojna industrial imala kome prodavat oruzje .

Eto da nekete da samo ja pricam protiv americke politike u ukrajini.

Uostalom cuo sam veceras o americkom.zakonu koji je izglasan prije 100 ili vise godina gdje oni sve teritorije koje su do 1000.km.od amerike smatraju eksluzivnom Americkom interesnom zonom I druge drzave nemaju tu sta radit....a sta amerila I nato onda hoce u ukrajini (ne moje pitanje?)
Ne pitaš se šta rusi hoće u Ukrajini? Šta ruske vojne snage rade na Krimu koji je po svim pravnim i legalnim kriterijima ukrajinski teritorij? Ne vidim da NATO ili američke teže ka ukrajinskoj teritoriji niti da imaju svoje vojnike na tlu Ukrajine.

I zašto i dalje furate ovak besmisleni ruski propagandni narativ da je NATO uzrok krize, kada je i djetetu jasno da krizu svjesno potpaljuje ruska strana sa gomilanjem velikog broja vojnika oko ukrajinsko-ruske granice, pomaganjem separatista u Donbasu, anektiranju Krima i besmislenog ultimatuma da se NATO povuče na anno 1997 ili koja već?
Vidis nesto slicno je taj novinar sa cnn rekao toj zeni I Bill-u kao ako tako govorite onda propagirate ruski stav. Ja sam u jednom trenutku pomislio da ce ta.zena ustati pa mu samar opalit.
Sam Bill Maher je rekao da rusija ima svoju istorijsku , vojnu politicku nacionalnu vezu sa ukrajinom I da zapad nije trebao potpaljivat sukobe jer nece niti moze slat svoje snage u ukrajinu.
Cak su I njih dvoje rekli da je Gorbacovu obecano da.se nato nece sirit prema rusiji I da su to prekrsili. Pa ako neko kao sto su ovo dvoje tako govori zasto onda napadate ljude ovdje koji to isto.ponavljaju.?
Zasto je amerika dala sebi pravo da proglasi interesnu zonu od 1000 km od americke granice I da im to daje pravo da se mjesaju u poslove drugih drzava dok to isto nevazi za rusiju ili kinu...opet kazem sta bi amerika sad uradila da Kuba kaze mi hocemo da bidemo u vojnom savezu sa rusijom I pozivamo ih da naprave svoje vojne baze na kubi...jel bi to bilo demokratski.ili ne?
exliberal-ex

#33352 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

sherbett wrote: 19/02/2022 10:01
exliberal-ex wrote: 19/02/2022 05:19 Upravo zavrso Bill.Maher show ..za one koji nisu upoznati on je deklarisani demokrata ali ne ovaj novi woke nego tradicionalni.
Veceras je ima dvoje gostiju sa demokratske strane, zenu urednika national novina I dopisnika Washington post ako se nevaram I jednog tipa sa cnn. Drudi dio emisije je bilo o situaciji u ukrajini I sta oni misle.
Ta zena I Bill dijele isto misljenje, koji kurac mi imamo sta trazit u ukrajini dok ovaj sa.cnn kaze mi.moramo spirit demokratiju...u jednom trenutku ja mislim da je Bill upitao kad kazes.moramo.sirit demolratiju jel na isti nacin ko u Iraku?.
Druga stvar je bila zasto je nato potreban...da se bori protiv rusije (cnn) , ne nato je napravljen kao protiv teza za sssr pakt ne protiv rusije, zasto je potreban nato sad?...da bi sirio demokratiju , zasto amerika prvo nepospremi u svome dvoristu prije nego sto krene da siri dalje?...uostalom zar nato nije pokrice da bi americka vojna industrial imala kome prodavat oruzje .

Uostalom cuo sam veceras o americkom.zakonu koji je izglasan prije 100 ili vise godina gdje oni sve teritorije koje su do 1000.km.od amerike smatraju eksluzivnom Americkom interesnom zonom I druge drzave nemaju tu sta radit....a sta amerila I nato onda hoce u ukrajini (ne moje pitanje?)
Ou yesss CNN propagandno klasicno neoimperijalisticko orijentalisticko smece. Zapad je tu da Vlada a istok da se njime vlada. Istok je egzotika, a orijentalci nisu sposobni voditi svoje drzave jer su neuki i divljaci. Zato je zapad tu u ulozi soasitelja i uvodjenja demokracije i ostaloga.
A dushee :srce:
To je I ova zena rekla na taj njegov komentar....kaze sirimo demokratiju...koju demokratiju, pa pogledaj nasu drzavu zar nebi trebali prvo kod kuce pospremit prije nego sto drugima pocnemo pametovat . Uostalom sta. e demokratija?....

Zizek je imao zanimljiv komentar o zapadnoj demokratiji nedavno alo ga nadjem postavit cu ga.
AliceInChains

#33353 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Kikibombona wrote: 19/02/2022 14:39
Samprotivsviju wrote: 19/02/2022 14:30Vala ni Amerika nije goloruka u Aziji, vec imaju pakt sa Indijom, Japanom, Australijom, Korejom i Tajvanom
Jeste, samo Indija, a moguce ni Japan i Koreja, nece slijediti politiku zapada prema Rusiji. Mahom se radi o ogromnim drzavama, koje imaju nacionalno dostojanstvo i koje se vode vlastitim interesima. Jebe se Indiji za Ukrajinom, a sigurno nece prihvatiti diktat bilo koga. Isto vazi za veliku vecinu drugih azijskih drzava.

Sto se tice Tajvana, on ce se veoma brzo vratiti u sastav Kine, sto ce azijskog diva dodatno ucvrstiti na Budicin poziciji vodece svjetske super sile. Pored ogromnog geostrateskog znacaja Tajvana, velike i produktivne populacije, Kini ce biti dostupna tajvanska napredna tehnologija koja ce dati novi impuls razvoju Kine. Naime, Tajvan prednjaci u tehnologiji mikrocipova i mnogim drugim oblastima visoke tehnologije sto nedostaje Kini.
Ovo samo da podvučem. Slomiše se Amerikanci privući Indiju na svoju stranu, i to već od Bush-ove vlade. Ali, za Indijce su Rusi prosto pouzdan partner.

A u Japanu, Australiji i Koreji ima sve vise glasova, koji otprilike dijele mišljenje ‘ne trebamo se previše fokusirati na konflikt između Rusije i EU. Naš imperativ treba biti umanjivanje Kinezke hegemonije u Aziji, a zato nam Rusija može biti od koristi.’
Last edited by AliceInChains on 19/02/2022 15:04, edited 1 time in total.
exliberal-ex

#33354 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote: 19/02/2022 08:06

Nisam siguran znas li, ali niti Amerika niti NATO nisu u Ukrajini niti ce se boriti zarad iste. Ovo je samo ruska agresija na nezavisnu drzavu, i ako im prodje, onda cemo za par godina otvarati slicne teme za Estoniju, Latviju, Litvaniju, Moldaviju, itd itd…
Evo madner je odgovorio ispod ali da ponovim sve te druge drzave su clanice nato snaga I to vazi pavilo zastite .
Netreba se bas pravit naivan I prodavat tu ricku pricu svi losi samo mi dobri.
Kikibombona

#33355 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Milenkov buraz wrote: 19/02/2022 14:55
Kikibombona wrote: 19/02/2022 14:26 Ceceni stigli na ukrajinsku granicu. Ranije je Ramzan Kadirov molio Putina da ga pusti da on sam rijesi Ukrajince :-)

Kakvi Munafici jbt. :-? Nisu ih Ukrajinci tukli ili Ameriknaci već Rusi i ono snishodljivo sa njima. @salik79 Je li ovo isti onaj tvoj argument kao u vezi BiH? Zašto ne vrijedi za ove munafike? :?
Kadirov prosle godine

Ramzan Kadirov: Dajte da pripojim Ukrajinu Čečeniji
On je na godišnjoj konferenciji za novinare rekao da je njegov stav takav da su Ukrajinci, takođe, ruski narod.

“Duboko sam uvjeren da ukoliko se Zelenski i njegov tim ovako ponašaju, Ukrajina treba da bude pripojena našoj zemlji. Ukrajinci su naš narod. To je naša teritorija. To je moje mišljenje”, istakao je Kadirov.

“Da mi je to povjereno, davno bi bilo riješeno”, naveo je Kadirov, napomenuvši još jednom da on “samo izražava svoje lično mišljenje”.

Međutim, Kadirov ima sasvim drugačije mišljenje i želi da Rusija riješi problem Ukrajine vojnim sredstvima. Prema njegovim riječima, “Putin mora da odbije nametanje uslova drugih zemalja, jer je bezbjednost države i naroda najvažnija, a čečenska pješadija je apsolutno spremna da krene i izvrši naređenja bez problema”.
https://ba.n1info.com/svijet/ramzan-kad ... -ceceniji/

...

Postrojavanje nacionalne garde, Kadirov drzi anti-zapadni govor i hvali Putina kao velikog lidera

https://youtu.be/xgzFw7ZznRM
Milenkov buraz

#33356 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

exliberal-ex wrote: 19/02/2022 14:56
Point. wrote: 19/02/2022 09:03
Ne pitaš se šta rusi hoće u Ukrajini? Šta ruske vojne snage rade na Krimu koji je po svim pravnim i legalnim kriterijima ukrajinski teritorij? Ne vidim da NATO ili američke teže ka ukrajinskoj teritoriji niti da imaju svoje vojnike na tlu Ukrajine.

I zašto i dalje furate ovak besmisleni ruski propagandni narativ da je NATO uzrok krize, kada je i djetetu jasno da krizu svjesno potpaljuje ruska strana sa gomilanjem velikog broja vojnika oko ukrajinsko-ruske granice, pomaganjem separatista u Donbasu, anektiranju Krima i besmislenog ultimatuma da se NATO povuče na anno 1997 ili koja već?
Vidis nesto slicno je taj novinar sa cnn rekao toj zeni I Bill-u kao ako tako govorite onda propagirate ruski stav. Ja sam u jednom trenutku pomislio da ce ta.zena ustati pa mu samar opalit.
Sam Bill Maher je rekao da rusija ima svoju istorijsku , vojnu politicku nacionalnu vezu sa ukrajinom I da zapad nije trebao potpaljivat sukobe jer nece niti moze slat svoje snage u ukrajinu.
Cak su I njih dvoje rekli da je Gorbacovu obecano da.se nato nece sirit prema rusiji I da su to prekrsili. Pa ako neko kao sto su ovo dvoje tako govori zasto onda napadate ljude ovdje koji to isto.ponavljaju.?
Zasto je amerika dala sebi pravo da proglasi interesnu zonu od 1000 km od americke granice I da im to daje pravo da se mjesaju u poslove drugih drzava dok to isto nevazi za rusiju ili kinu...opet kazem sta bi amerika sad uradila da Kuba kaze mi hocemo da bidemo u vojnom savezu sa rusijom I pozivamo ih da naprave svoje vojne baze na kubi...jel bi to bilo demokratski.ili ne?
Usmeni dogovor i usmene garancije ne piju vode ni kod spora oko 100KM kamoli u tako ozbiljnim međudržavnim stvarima. Postojao je i Budimpeštanski ugovor u pisanom obliku pa je Rusija pogazila.
Last edited by Milenkov buraz on 19/02/2022 15:06, edited 1 time in total.
zlajaBHF

#33357 Re: Ukrajina

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote: 19/02/2022 14:26 Ceceni stigli na ukrajinsku granicu. Ranije je Ramzan Kadirov molio Putina da ga pusti da on sam rijesi Ukrajince :-)

Kakvi Munafici jbt. :-? Nisu ih Ukrajinci tukli ili Ameriknaci već Rusi i ono snishodljivo sa njima. @salik79 Je li ovo isti onaj tvoj argument kao u vezi BiH? Zašto ne vrijedi za ove munafike? :?
Ma ovo su placenici Kadirova....
muzicar_iz_parka

#33358 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Čečeni su posebno lud i hrabar narod.
Nema ih u brojevima puno po zapadu, ali opet ne smije im niko ništa. Ništa im ne smeta zakačiti se npr sa Arapima u Francuskoj: https://youtu.be/CUbZVP2lQzE
Guadalajara

#33359 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

joooj... Kiki je legenda...kad se samo sjetim onih kurda u Siriji... :lol: :D
Guadalajara

#33360 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

muzicar_iz_parka wrote: 19/02/2022 15:09 Čečeni su posebno lud i hrabar narod.
Nema ih u brojevima puno po zapadu, ali opet ne smije im niko ništa. Ništa im ne smeta zakačiti se npr sa Arapima u Francuskoj: https://youtu.be/CUbZVP2lQzE
pa koliko arapa ima samo u Parizu...da ih pojedu za dorucak :lol:
Guadalajara

#33361 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

zlajaBHF wrote: 19/02/2022 15:06

Ma ovo su placenici Kadirova....
nego sta nego placenici...dosli da zarade koju paru...sirotinja...
Osmi Socrates

#33362 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Čečena ima na obje strane.
eltroxin

#33363 Re: Ukrajina

Post by eltroxin »

sherbett wrote: 19/02/2022 12:15
istra_hr wrote: 19/02/2022 12:11
:-D @sher
Plin kod nas još nije poskupio. poskupljuje u 4. mjesecu i to max. 20%
Nemaš brige; imamo prek 50% vlastititog plina-proizvodnje, imamo LNG na Krku
Poskupit će, ali uvijek ćemo imati plina - neovisno o Rusima
Sta nije da nas uzimaju Madjari? Odnosno mi ne koliko bibtrebali?
A poskupio je industrijski, a zbog njega i sve ostalo :cry:
Sve je otislo u pm
Al bitno je da nismo materijalisti :lol:
Osmi Socrates

#33364 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Sam Gorbachov kaže da mu niko nije obećavao ništa oko širenja NATO, ali Bill Maher vjerovatno bolje zna od njega. :-)

Inače, odsad navijam za Ruse da pobiju milion Ukrajinaca jer oni imaju kulturu, i, za razliku od Amerikanaca, onoliku zemlju su napravili miroljubivim putem i saradnjom sa svima ostalima. Tako su isto miroljubivo svoja carstva napravili Kinezi, Indijci, Turci i tako dalje.

Samo miroljubivost i kultura. :thumbup:

Ubjedila me sherba neponovljivo čvrstim argumentima.
Last edited by Osmi Socrates on 19/02/2022 15:25, edited 3 times in total.
muzicar_iz_parka

#33365 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Guadalajara wrote: 19/02/2022 15:11
muzicar_iz_parka wrote: 19/02/2022 15:09 Čečeni su posebno lud i hrabar narod.
pa koliko arapa ima samo u Parizu...da ih pojedu za dorucak :lol:
Onda zamisli koliko su ludi
Nadzornik

#33366 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

:-)

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33367 Re: Ukrajina

Post by _BataZiv_0809 »

Nadzornik wrote: 19/02/2022 15:25 :-)

Image
:lol:
Osmi Socrates

#33368 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Navijam i protiv Blinkena jer je dosad pogodio da će biti fabrikovani snimci o evakuaciji, da će Putin govoriti o genocidu u dijelu zemlje u kojem još nijedan civil nije ubijen ove godine.

Kulturni Putin ima pravo da lažima opravda buduće ubijanje Ukrajinaca. Jer je Rus i jer je Lav Tolstoj tako rekao.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#33369 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Guadalajara wrote: 19/02/2022 13:14
Vanredna situacija zbog priliva izbeglica u Rostovsku oblast
U Rostovskoj oblasti u Rusiji od danas je uvedena vanredna situacija zbog priliva izbeglica iz Donbasa, na istoku Ukrajine.

To je saopštio gubernator Rostovske oblasti Vasilij Golubjev na sastanku sa vršiocem dužnosti ministra za vanredne situacije Rusije Aleksandrom Čuprijanom.

Sva ministarstva i svi članovi vlade u toj oblasti prešli su na 24-časovni režim rada.
U Donjecku i Lugansku proglašena opšta mobilizacija
Predsednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin proglasio je opštu mobilizaciju, prenose ruske agencije.
"Pozivam sunarodnike koji su u rezervi da dođu u vojne komesarijate. Danas sam potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji", rekao je Pušilin u video poruci građanima.

Pušilin je ocenio da će samoproglašena DNR moći da zaustavi, kako je rekao, "agresiju" Kijeva.

Odmah potom i predsednik samoproglašene Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik potpisao je ukaz o opštoj mobilizaciji u toj oblasti
Jašta brate. Postavljati ovakve relevantne vijesti i komentare koji se tiču teme a ne pisati gluposti, koje treba brisati a trolanje banovati. Samo mislim da trebamo postavljati izvor vijesti. Toliko.

________

Evakuacija civila se nastavlja:

madner

#33370 Re: Ukrajina

Post by madner »

Nije tacno za Gorbacova, tvrdio je da mu je obecano.
Obecano i stavljeno na papir su dvije razlicite stvari.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#33371 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Milenkov buraz wrote: 19/02/2022 14:55Kakvi Munafici jbt. :-? Nisu ih Ukrajinci tukli ili Ameriknaci već Rusi i ono snishodljivo sa njima. @salik79 Je li ovo isti onaj tvoj argument kao u vezi BiH? Zašto ne vrijedi za ove munafike? :?
Oni munafici, a ti kome je kibla u Vašingtonu a ne u Mekki si mumin. Potegni iz flaše da se utvrdiš u dinu i imanu.
Osmi Socrates

#33372 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

madner wrote: 19/02/2022 15:35 Nije tacno za Gorbacova, tvrdio je da mu je obecano.

Aha, I ti bolje znaš od njega samog. Mogao bi i ti kod Bill Mahera na show. Šta fali?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#33373 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Ovo prešlo u dosadu, kad će više jednom da zapuca...tow,orkan,javelin...ovo.ono :D..klipovi.
madner

#33374 Re: Ukrajina

Post by madner »

Osmi Socrates wrote: 19/02/2022 15:38
madner wrote: 19/02/2022 15:35 Nije tacno za Gorbacova, tvrdio je da mu je obecano.

Aha, I ti bolje znaš od njega samog. Mogao bi i ti kod Bill Mahera na show. Šta fali?
Otkud ti ideja da je rekao da mu nije obecano kod ujedinjena Njemacke?

Zasto izmisljas gluposti.
Guadalajara

#33375 Re: Ukrajina

Post by Guadalajara »

Bobi wrote: 19/02/2022 15:40 Ovo prešlo u dosadu, kad će više jednom da zapuca...tow,orkan,javelin...ovo.ono :D..klipovi.
Zapucat ce...sad samo da se prati i broji koliko ce civila da deportuju u Rusiju.

Slabo prebacuju Rusi ove izbjeglice...Spori su...Dnevno trebaju po 10-20 hiljada da prebace...e onda bi haos nastao... :shock:

Slabo raja hoce da bjezi...Nije ih strah Ukrajinske vojske...ocito je... :D
Post Reply