Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/02/2022 12:30
Interesantno je da je kljukusa kao takva, samo u Sarajevu... takva.
Naime, sretao sam i upoznao jako puno ljudi iz BiH, za sve njih kljukusa je nesto drugo, a ovo sto mi zovemo kljukusa, oni zovu razljevak, uljevak i tako to.
Kljukusa je neko tijesto sa piletinom, meni licno se ne svidja, bar u bos. krajini imaju to jelo.
Tačno, i ja sam to primijetio, svi različito zovu, i prave različito
A to s piletinom sam čuo da zovu i kvrguša u Krajini.
sime_cipol wrote: ↑18/02/2022 15:48
Nije Sarajevo, ali Koga put nanese preko Han Pijeska, prema Vlasenici neka proba sirnicu u Restoran Pogled
Moze i ustipke, puru...
Ja sam tamo ljetos ubio miješano, kad nisam umro...
madesa wrote: ↑18/02/2022 12:45
volite li učkur pitu , danas pola kg leglo bas
Volim. Nisam odavno. Jel dobra još uvijek, neko mi reče da nije ko prije.
nekad je u kralja tomislava bila buregdžinica koja je imala učkur burek. nisam nikad prošao tuda a da nisam svratio da jedem. sada je tu tašnarska radnja. gdje je ta buregdžinica što je spominjete
nekad je u kralja tomislava bila buregdžinica koja je imala učkur burek. nisam nikad prošao tuda a da nisam svratio da jedem. sada je tu tašnarska radnja. gdje je ta buregdžinica što je spominjete
sime_cipol wrote: ↑18/02/2022 15:48
Nije Sarajevo, ali Koga put nanese preko Han Pijeska, prema Vlasenici neka proba sirnicu u Restoran Pogled
Moze i ustipke, puru...
pio kafu u Pogledu, doduse zimi i unutra, ima napolju basta sa dobrim pogledom
Ona ispod Logavine, jedino sam tu jela učkur pitu i tu prave samo učkur, nema drugih pita.
Ovo je slana torta koju je otac naručivao da počasti kolege s posla pred odlazak u penziju. Jako cijenim urednost i smatram da zaslužuje da se podijeli.
nepass1 wrote: ↑18/02/2022 13:48
Volim kljuku ali ovo nesta kuhan krompir to ipak ne
Kljuka moze max debljina 0,5cm samo biber i so od zacina. Vise krompira nego ostalog i da "pocrveni" sva
Ja to samo jedem kad mi stara napravi,nigdje drugo
Ja u mislim Umoljani, Šabici, sa zenom i djecom i hoce kljukusu, i ja, naivan ko francuska sobarica, narucim tepsiju... prvo debela, drugo vise onog brasna nego krompira... trece nije vala ni neka tepsija, i onda na kraju, kad sam vidio cijenu, lose mi bilo.. 20KM... jos to nisam sebi oprostio
van Basten wrote: ↑02/04/2022 11:54
Odakle je torta?
To je buregdzinica na Socijalnom kod Mercatora. Imaju dvije jedna pored druge. Ovo je iz Pite Plus, crvena je reklama mislim na ulazu i ogroman burek na izlogu