SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

foxlife

#54776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

ma u biti sve se to zna samo je pitanje da li je njima u interesu da se to ganja procesuira klinac palac sta sve uz to ide
ocito imaju nekakvu zastitu od "vlasti" pa se ponasaju tako kako se ponasaju
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#54777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

uglavnomja wrote: 17/02/2022 15:43 moze se dokazati da on 100% raspolaze vozilom, bez obzira na papire o vlasnistvu
toliko puta uhvacen u istom autu, svjedoka xy da on vec 5 godina vozi samo taj auto, odnosno da je jedina osoba koja vozi taj auto (da zanemarimo zatvorski period)
na stranu insajderi koji sve znaju

a onda provjeriti osobu e.h., primanja, imovinu, daj dokaz da je auto kupljen, ugovor, pare ...odakle ti pare za porsea ... blabla ... ko placa osiguranje, ko tehnicki ... mislim ko vozi auto na tehnicki, ne mislim na papiru

sve se moze kad bi se htjelo
pa ima dosta opcija da se kazna veže i za registraciju, kako ga je uopce registrovao sa toliko prekršaja?
a koliko je još prekršaja koje je neko drugi preuzeo i podmetnuo VD ili se nije ni očitovalo...
noviclan

#54778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

foxlife wrote: 17/02/2022 15:31 samo ako je vozac vlasnik istih :D :D

jbt ispade da u saobracaju ako nisi vlasnik vozila mozes komotno raditi sta hoces i nema nikakve odgovornosti
jesmo mi banana drzava i sl al nismo bas toliki kreteni
Realno mozes, npr nemas vozacku (nemas polozeno) uzmes konakovicev karoq i uredno vozis ne prolazis kroz crveno ne pretices preko pune ukratko postujes propise zasto bi te organcici zaustavljali osim u slucaju rutinske kontole ili lijevka e sada kada te u ovom slucaju zaustave pisu ti kaznu je li pet stotila ne znam, e sada opet uzmes neko drugo vozilo na koristenje i opet postujes propise i opet lijevak i opet kazna pet stotina....
noviclan

#54779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

_BataZiv_0809 wrote: 17/02/2022 13:46
Haris.ba wrote: 17/02/2022 13:12

Da zakompliciram. Postoji i drzavni zakon o prekrsajima.

A postoji i entitetski zobs. Cak postoji i kantonalni zakon o uredjenju saobracaja.
Po kojem zakonu prekrsaj zastarjeva nakon 5 godina?
"(4) Novčane kazne i troškovi postupka evidentiraju se kao dug u Registru novčanih kazni
dok kažnjenik ne plati puni iznos novčane kazne i troškova postupka. Novčana kazna i
troškovi postupka u svakom slučaju bit će brisani iz Registra novčanih kazni po isteku
pet godina od dana kada je prekršajni nalog postao konačan i izvršan ili je rješenje o
prekršaju postalo pravomoćno i izvršno.
(5) Sud će na prijedlog ovlaštenog organa ili po službenoj dužnosti donijeti rješenje o
obustavljanju postupka izvršenja kazni i troškova postupka u slučaju smrti ili trajnog
duševnog oboljenja kažnjenika, nakon čega će se izvršiti brisanje novčane kazne i
troškova postupka."

https://propisi.ks.gov.ba/sites/propisi ... 6314_0.pdf
Hakiz

#54780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

foxlife wrote: 17/02/2022 16:04 ma u biti sve se to zna samo je pitanje da li je njima u interesu da se to ganja procesuira klinac palac sta sve uz to ide
Policija traži od sudije nalog da zaplijene auto, sudija neće da ga potpiše.

Naravno da imaju zaštitu od vlasti, i to sudbene.
r_faruk

#54781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by r_faruk »

Hakiz wrote: 17/02/2022 17:14
foxlife wrote: 17/02/2022 16:04 ma u biti sve se to zna samo je pitanje da li je njima u interesu da se to ganja procesuira klinac palac sta sve uz to ide

Ma pitanje je kako su trazili taj nalog. Za ovog sto je imao 280k kazni kazu da su trazili usmeni nalog za zapljenu... pa ko ce ti dati usmeni nalog da nesto zaplijenis. Informacije iz policije su u biti sture i polovicne. Pitanje je i za koga su trazili te naloge o zapljeni i na koji nacin. Ako je svaki bio usmeni, nije ni cudo sto nisu odobreni
Hakiz

#54782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

r_faruk wrote: 17/02/2022 17:39
Hakiz wrote: 17/02/2022 17:14

Ma pitanje je kako su trazili taj nalog. Za ovog sto je imao 280k kazni kazu da su trazili usmeni nalog za zapljenu... pa ko xe ti dati usmeni nalog da nesto zaplijenis. Informacije iz policije su u biti sture i polovicne. Pitanje je i za kako su trazili te naloge o zapljeni i na koji nacin. Ako je svaki bio usmeni, nije ni cudo sto nisu odobreni
U patroli si, zaustaviš na cesti lika, provjeriš motorolom, jave ti da nema vozačku i da na tom autu, toj registraciji, ima 300.000 KM neplaćenih kazni, zoveš dežurnog sudiju da ti odobri zapljenu auta, sudija ti kaže, dođi, napiši molbu, plati taksu i predaj na protokol i za 8 dana ćeš dobiti odgovor. Ne nužno odobrenje.

:mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#54783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Evo auto udarilo pjesaka kod Fahd dzamije :roll:
r_faruk

#54784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by r_faruk »

Hakiz wrote: 17/02/2022 17:48
r_faruk wrote: 17/02/2022 17:39

Ma pitanje je kako su trazili taj nalog. Za ovog sto je imao 280k kazni kazu da su trazili usmeni nalog za zapljenu... pa ko xe ti dati usmeni nalog da nesto zaplijenis. Informacije iz policije su u biti sture i polovicne. Pitanje je i za kako su trazili te naloge o zapljeni i na koji nacin. Ako je svaki bio usmeni, nije ni cudo sto nisu odobreni
U patroli si, zaustaviš na cesti lika, provjeriš motorolom, jave ti da nema vozačku i da na tom autu, toj registraciji, ima 300.000 KM neplaćenih kazni, zoveš dežurnog sudiju da ti odobri zapljenu auta, sudija ti kaže, dođi, napiši molbu, plati taksu i predaj na protokol i za 8 dana ćeš dobiti odgovor. Ne nužno odobrenje.

Da li se moze privesti takav vozac?
Jel policija stvarno placa takse za ovakve stvari?
sime_cipol

#54785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

sime_cipol wrote: 17/02/2022 17:49 Evo auto udarilo pjesaka kod Fahd dzamije :roll:
Odvuce ga hitna, valjda nije strasno :-)
vjeshalica

#54786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

noviclan wrote: 17/02/2022 17:09

jbt ispade da u saobracaju ako nisi vlasnik vozila mozes komotno raditi sta hoces i nema nikakve odgovornosti
Realno mozes, npr nemas vozacku (nemas polozeno) uzmes konakovicev karoq i uredno vozis ne prolazis kroz crveno ne pretices preko pune ukratko postujes propise zasto bi te organcici zaustavljali osim u slucaju rutinske kontole ili lijevka e sada kada te u ovom slucaju zaustave pisu ti kaznu je li pet stotila ne znam, e sada opet uzmes neko drugo vozilo na koristenje i opet postujes propise i opet lijevak i opet kazna pet stotina....
Ima kazna za ustupanje vozila licu koje nije polozilo vozacki
Pa kad ti selam alejk dodje na adresu onda posuđuj
vjeshalica

#54787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Za odredjene prekrsaje za fizicka,pravna,odgovrna lica dodju nalozi za sranje koje je napravio vozac.
vjeshalica

#54788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

r_faruk wrote: 17/02/2022 17:50
Ne placa,ne slusaj palamudane. Po slizbenoj duznosti se sve zavrsi i nista se ne ceka danima. ;)
pinkman

#54790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pinkman »

Ako ne mogu oduzeti vozilo jer cini prekrsaje pa da oduzimanjem sprijece ponovno cinjenje, onda valjda mogu oduzeti vozilo da se isto proda, pa izvrsi naplata vec ranije izrecenih, a neplacenih, prekrsaja.
foxlife

#54791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by foxlife »

vjeshalica wrote: 17/02/2022 18:10

Za odredjene prekrsaje za fizicka,pravna,odgovrna lica dodju nalozi za sranje koje je napravio vozac.
ma znam nego se osvrcem na onog po vokaciji
Laplace

#54792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 17/02/2022 14:56 Mozda samo tockove da skinu?
I karambolku, jer neće pješaka ili drugo vozilo udariti točkom nego karambolkom, logično.
last mohicans

#54793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Ovaj sto je nabrao 300000 kazni treba dobiti neki poseban status (ne)građanina, papka, mahera, ne znam kako nazvati tu titulu. Neka se GV i Benjamina potrude. Lik se popišao na drzavu,KS i sve druge nivoe vlasti u kojima ostvaruje neka prava, a sigurno ih ostvaruje. Popišao se na sve poštene građane koji registruju vozila, placaju poreze,kazne,jebene naknade za otpadne vode, akcize i sve druge namete. Ja bi mu zabranio da obitava, ima li LK, pasoš, zar registar kazni nije uvezan, sve pokretne imovine što ima ja bih mu oduzeo, dijetetu mu ne bi izdao dokumente, supruzi,ako ih ima.. Sve bi mu prodao imovine što ima dok ne vrati dug. Naravno, sve po Zakonu. Ne mogu da svarim ovaj apsurd da se mi kao kvazidrzva ne mozemo izboriti sa jednim ovakvim slučajem. Da li je i jadan policajac koji ga je zaustavio, napisao kaznu, evidentirao koje auto vozi, sam se založio pa potražio prekršajnog sudiju, rekao šefu za njega i sl. Pa svi ti ljudi u lancu dobijaju placu iz budzetskih sredstava u koji se i kazne slijevaju. Sve ove sudije na stup srama,imenom i prezimenom. Tematsku sjednicu skupštine samo ovih par tačaka.
Pa ima li iko da odgovorno radi svoj posao, jebem ti kasabu gdje se rodih.
vjeshalica

#54794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

last mohicans wrote: 17/02/2022 19:46
Jebo il ne jebo, eno mu na FB pisu opravdanja. Mi smo stvarno prirodno zalupano glupa nacija.
Hakiz

#54795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

r_faruk wrote: 17/02/2022 17:50
Hakiz wrote: 17/02/2022 17:48

Naravno da ne, malo karikiram.
uglavnomja

#54796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

last mohicans wrote: 17/02/2022 19:46 Ovaj sto je nabrao 300000 kazni treba dobiti neki poseban status (ne)građanina, papka, mahera, ne znam kako nazvati tu titulu. Neka se GV i Benjamina potrude. Lik se popišao na drzavu,KS i sve druge nivoe vlasti u kojima ostvaruje neka prava, a sigurno ih ostvaruje. Popišao se na sve poštene građane koji registruju vozila, placaju poreze,kazne,jebene naknade za otpadne vode, akcize i sve druge namete. Ja bi mu zabranio da obitava, ima li LK, pasoš, zar registar kazni nije uvezan, sve pokretne imovine što ima ja bih mu oduzeo, dijetetu mu ne bi izdao dokumente, supruzi,ako ih ima.. Sve bi mu prodao imovine što ima dok ne vrati dug. Naravno, sve po Zakonu. Ne mogu da svarim ovaj apsurd da se mi kao kvazidrzva ne mozemo izboriti sa jednim ovakvim slučajem. Da li je i jadan policajac koji ga je zaustavio, napisao kaznu, evidentirao koje auto vozi, sam se založio pa potražio prekršajnog sudiju, rekao šefu za njega i sl. Pa svi ti ljudi u lancu dobijaju placu iz budzetskih sredstava u koji se i kazne slijevaju. Sve ove sudije na stup srama,imenom i prezimenom. Tematsku sjednicu skupštine samo ovih par tačaka.
nema gv ni bk nista sa policijom i sudovima, to je nadleznosti ks
grad je ikebana, sa minornom ulogom i ovlastima u lijevim oblastima

sa ostalim se slazem
muha_sa

#54797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

vjeshalica wrote: 17/02/2022 20:11
last mohicans wrote: 17/02/2022 19:46
Jebo il ne jebo, eno mu na FB pisu opravdanja. Mi smo stvarno prirodno zalupano glupa nacija.
Samo krampa i lopata i krampanje sa lopatanjem 10 sati dnevno uz pauzu od pola sata za klopu. Dnevnica 50 maraka i sve dok ne otplati.
Haman 20 godina da svakodnevno rinta tamaM :D
Qler

#54798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

sime_cipol wrote: 17/02/2022 17:54
sime_cipol wrote: 17/02/2022 17:49 Evo auto udarilo pjesaka kod Fahd dzamije :roll:
Ja ne znam kako tamo svaki dan bar 5 ljudi ne bude zgaženo, svi prelaze na sred ceste gdje auta idu brzo.. Sve džematlije, a mrsko na semafor da mirne duše pređu... Smijem se kladiti da je i ovaj iskočio pred auto.
last mohicans

#54799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

uglavnomja wrote: 17/02/2022 20:14
last mohicans wrote: 17/02/2022 19:46 Ovaj sto je nabrao 300000 kazni treba dobiti neki poseban status (ne)građanina, papka, mahera, ne znam kako nazvati tu titulu. Neka se GV i Benjamina potrude. Lik se popišao na drzavu,KS i sve druge nivoe vlasti u kojima ostvaruje neka prava, a sigurno ih ostvaruje. Popišao se na sve poštene građane koji registruju vozila, placaju poreze,kazne,jebene naknade za otpadne vode, akcize i sve druge namete. Ja bi mu zabranio da obitava, ima li LK, pasoš, zar registar kazni nije uvezan, sve pokretne imovine što ima ja bih mu oduzeo, dijetetu mu ne bi izdao dokumente, supruzi,ako ih ima.. Sve bi mu prodao imovine što ima dok ne vrati dug. Naravno, sve po Zakonu. Ne mogu da svarim ovaj apsurd da se mi kao kvazidrzva ne mozemo izboriti sa jednim ovakvim slučajem. Da li je i jadan policajac koji ga je zaustavio, napisao kaznu, evidentirao koje auto vozi, sam se založio pa potražio prekršajnog sudiju, rekao šefu za njega i sl. Pa svi ti ljudi u lancu dobijaju placu iz budzetskih sredstava u koji se i kazne slijevaju. Sve ove sudije na stup srama,imenom i prezimenom. Tematsku sjednicu skupštine samo ovih par tačaka.
nema gv ni bk nista sa policijom i sudovima, to je nadleznosti ks
grad je ikebana, sa minornom ulogom i ovlastima u lijevim oblastima

sa ostalim se slazem
Ma znam,nego sam bio sarkastičan. Kako god, na svakom koraku iz dana u dan padamo sve više i dokazujemo da nikad nismo bili niti cemo biti društvo i drzava regulirana zakonima. To je prvi i osnovni razlog svih onih što napuštuju ovu zemlju.
sime_cipol

#54800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Qler wrote: 17/02/2022 20:19
sime_cipol wrote: 17/02/2022 17:54

Ja ne znam kako tamo svaki dan bar 5 ljudi ne bude zgaženo, svi prelaze na sred ceste gdje auta idu brzo.. Sve džematlije, a mrsko na semafor da mirne duše pređu... Smijem se kladiti da je i ovaj iskočio pred auto.
Na pjesackom prelazu ga je udario.
Post Reply