Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zdruzdjo

#37576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

namiami wrote: 15/02/2022 11:25

Sve je to dobro dok se ne zavrsi ovako :D
Zasto bi?
Nisam se svadjao ni sa kim. Nisam psovao ili vrijedjao. Nisam nikome uljetao u neke makazice niti ugrozavao. Oduzimao prvenstvo.....
Nigdje veze hadzija sa mojim slucajem krembila.
Naslovnica

#37577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

mega_mashcine wrote: 15/02/2022 15:41 Kad je prestalo važiti pravilo desne strane, nisam upratio izgleda ? Pošto vidim da se većina ne pridržava tog pravila pretpostavljam da je izmijenjeno, i koliko sam upratio sada je pravilo ko ide pravo ima prednost. Sinoć sam se tako uvalio nekom autu koje je meni dolazilo sa lijeve strane, morao je kočiti da me ne zalijepi, a onda je i trubio. :lol:
Ja tako kada ulazim u B-fazu...
Oba ulaza imaju prednost u odnosu na one koji su unutra, jedan nije regulisan znakom (pravilo desne strane), a da drugoj raskrsnici ovi unutar naselja imaju i znak STOP. Ali džaba. Neki dan produžim za debilom koji mi je oduzeo prednost. Stane on, parkira, ja otvorim prozor, reko komšija, oduzeo si mi prednost, pazi malo, imaš znak stop, imaš i pravilo desne strane.
Gleda on mene, ko još ljut nešto, kae ti mora da si odavde od prije rata, tako je nekada bilo. I okrenu leđa.
Tačno slijedeći put ako budem sam neću kočiti, neka me opali, BMK.
Papak došljo meni govori kako je bilo prije rata, a ne zna da je ulica bila dvosmjerna, a i da su ovaj znak STOP stavili prije 2-3 godine.
Baš se nakotilo stoke seljačke bezobrazne, isti žohari, nema gdje ih nema.
noviclan

#37578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

:lol: prvo znak ako nema znaka desno lijevo naprijed nazad
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#37579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Naslovnica wrote: 15/02/2022 17:08
alo ba rodijak nevrjedžaj
na cesti vazi zakon jaćeg ako ti se ne svidža imas tramvaj il kupi biciko
zdruzdjo

#37580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote: 15/02/2022 19:40

alo ba rodijak nevrjedžaj
na cesti vazi zakon jaćeg ako ti se ne svidža imas tramvaj il kupi biciko
Pardon
U ovim slucajevima se "kare": traNvaj
bitanga_sa_otesa

#37581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

zdruzdjo wrote: 15/02/2022 20:02

Pardon
iyvinjajemse pogresno du gme sam pretisno
Laplace

#37582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mega_mashcine wrote: 15/02/2022 15:41 Kad je prestalo važiti pravilo desne strane, nisam upratio izgleda ? Pošto vidim da se većina ne pridržava tog pravila pretpostavljam da je izmijenjeno, i koliko sam upratio sada je pravilo ko ide pravo ima prednost. Sinoć sam se tako uvalio nekom autu koje je meni dolazilo sa lijeve strane, morao je kočiti da me ne zalijepi, a onda je i trubio. :lol:
Oba ulaza imaju prednost u odnosu na one koji su unutra, jedan nije regulisan znakom (pravilo desne strane), a da drugoj raskrsnici ovi unutar naselja imaju i znak STOP. Ali džaba. Neki dan produžim za debilom koji mi je oduzeo prednost. Stane on, parkira, ja otvorim prozor, reko komšija, oduzeo si mi prednost, pazi malo, imaš znak stop, imaš i pravilo desne strane.
Gleda on mene, ko još ljut nešto, kae ti mora da si odavde od prije rata, tako je nekada bilo. I okrenu leđa.
Papak došljo meni govori kako je bilo prije rata, a ne zna da je ulica bila dvosmjerna, a i da su ovaj znak STOP stavili prije 2-3 godine.
Nisi ga dobro razumio. Htio ti je reći da je prije rata znak Stop značio obavezno zaustavljanje.
tindbe

#37583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tindbe »

zašto svaki put strepim kad stajem na pješačkom
drug_profi

#37584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Stao sam jednom tako, vise ne sjecam gdje je to bilo, i gledam u retrovizor vidim lijevom se frajer zaletio. I ja po sireni gleda me ona zena sa djetetom i nesto mi ljutito drobi kao ja lud sto je prepadam, kud se zurim itd itd. Taman je toliko zastala da ovaj debil profura bezbolno...
Concord

#37585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

Ovo je vise medvjedja usluga stati ovako, stanes da pustis i taj neko pogine tvojim postupkom... bolje ne pustiti i da ti taj neko jebe sve po spisku ali da ostane ziv.
zdruzdjo

#37586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

drug_profi

#37587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Saudijac, i to neispravan.
Sta ocekivati, klasicni stereotip.
noviclan

#37588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by noviclan »

tindbe wrote: 15/02/2022 23:00

zašto svaki put strepim kad stajem na pješačkom
Ovo je neki autobus ili kamion, ovaj mali nije moga niti vidjeti da se morao opreznije kretati nailaskom na pjesacki prijelaz do 40km/h trebao je morao je nesto kao u azize sacirbegovic kada kod "malog" bosmala preko puta dzina parkira kombi ispred zebe ti u srednjoj i samo iskoci pjesak
mega_mashcine

#37589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mega_mashcine »

Ovo mi se upravo desilo na ulazu u B fazu iz pravca Vojničkog. A inače, u B i C fazi mi se to redovno dešava, nekoliko puta sam se tako uvaljivao da je zamalo dolazilo do sudara. I najčešće oni meni trube, ne kontaju da ja imam prednost.
To nije ni bezobrazluk, nego obično neznanje, ljudi ne znaju osnovna pravila, jer mi se isto redovno dešava da kad ja idem sa lijeve strane, hoću da pustim ovog sa desne, stanem ja, stane on, i tako se gledamo :lol: Tako da u zadnje vrijeme i ja samo malo usporim, ako vidim da i on usporava i da se dvoumi, samo gas i produžim.
A što kažeš na nekim raskrsnicama ima i znak STOP, ali im ni to nije dovoljno. Pa ako ne zna pravilo desne strane, nije valjda ćorav da ne vidi STOP. Nekad mi se čini da je ljude sramota stati na znak STOP, valjda je znak Stop za mlakonje, šta li :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#37590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

al je audi kvatro
BadBoy

#37591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

zdruzdjo wrote: 15/02/2022 00:27 Pored prepadnutih i agesivnih vozaca, najvise mrzim one koji se imaju jaka auta ali ga ne znaju koristiti niti se ponasati na cesti u skladu sa tim. Pogotovo na auto putu.

Izlazim danas iz kruznog u bacicima na auto-put. Hocu u vlakovo. Ukljucujem se i krecem normalno. Ispred mene je neki kasljo mercedes. Predjem ga i vratim se u desnu. Ispred prilazim zadnjoj generaciji aaudi A4 koji pali zmigavac i obilazi nekog kombija. i ja za njim isto radim. Medjutim frajer nastavlja da vozi lijevom ispod dozvoljenog. Kontam skloniti ce se u desnu pa cu ga obici i nastaviti 120-ak. Ali jok. Da idem u desnu i da ga preteknem, hmmmm ne ide. Blicnem mu jednom kratko, lik nista. opet, on malkice ubrza ali opet oduze gas, i dalje ne mice iz lijeve. Opet blicnem on malkice ubrza opet u lijevoj. Vec sam na rubu zivaca. Blicnem ono bezobrazno vise puta dugo. Nista frajer. Kontam garant kucka na insta stori-je i statuse.
Namotam u desnu i opletem po gasu. Odjednom lik podje da ubrzava i kao vidim namjeru da bi se nesto prostrojio u desnu sad. Fuuuuuck. E neces sad pa da si mi iz oka ispao.
Opletem po gasu i on isto ali vidim da je vjerovatno bio u 6-oj jer slabo ubrzava. vrati ga u 5-u i ko malo brze krenu ubrzavati i opet ko u desnu bi.
Pukne mi film vratim u cetvrtu zakucam do 4500 i kad sam prebacio u 5-u vec vise nije imao sanse. Bio sam zestoko iznad ogranicenja. Samo sam cekao kad ce glava motora zajedno sa sarafima i komadima zupcastog remena isfurati kroz zatvorenu haubu. Razbudio sam sve konje u motoru koji su u proteklom periodu spavali. Prosao sam ga zestoko i odvojio se lijevo prema iskljucenju za tarcin. Vidim on pokusava da me stigne iza ledja ali ga strah okuke pa ne smije da oplete po gasu. nije mi vise padalo na pamet da ga pustim ispred i da me pegla.
jesam i ja krme, ne kazem(ovan u horoskopu) ali brate daj malo. Desna pa keljaj kako hoces i koliko hoces ali nemoj da ti bude udar na ego ako te neko pretekao a ti imas novo "aVto". Nije te niko vidio i dobro je, progutaj i podrigni.
Al si i ti zakrmio vala ko veliki :lol:
NediM17

#37592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Romanopisac zdruzdjo. Nije odavno nista pisao o zenama. :lol:
black_adrian
Vozim: vjetar

#37593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

NediM17 wrote: 16/02/2022 12:37 Romanopisac zdruzdjo. Nije odavno nista pisao o zenama. :lol:
zamisli da se taj dočepa Medenog :lol:
NediM17

#37594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Razigr'o bi sve konja sto ima.
A mog'o bi ih i dobro nahranit', ima onih bala sijena u polju. :run:
nepass1

#37595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

57 minuta, kruzni tok hrasno do nedjarica
bitanga_sa_otesa

#37596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

danas je guzva,praznik ...
Logovan

#37597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Ma srijeda je danas, pa je inače ovako, kao i četvrtkom i petkom, vikendom isto, isto važi i za ponedjeljak i utorak. :skoljka: :D
oruzana_pobuna

#37598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by oruzana_pobuna »

bitanga_sa_otesa wrote: 15/02/2022 20:06
zdruzdjo wrote: 15/02/2022 20:02

Pardon
iyvinjajemse pogresno du gme sam pretisno
samo šlajfaj zdravo je
bitanga_sa_otesa