prvo; plata! Ovo je bilo prvo pitanje koje sam ja postavljao kad sam trebao dobiti ovaj posao.
Moja plata je nekih cirka 950 KM mjesečno s tim da se radi 40 sati sedmično. Plata je na vrijeme s kašnjenjem od +-2 dana eventualno. Mislim da je visina plate dobra s obzirom na prosječnu visinu plate u BiH. Diploma ne vrijedi kod ovakvih organizacija niti računaju koeficijent vezan uz stručnu spremu ( a ja sam završio 3 god ekonomije ).
drugo; rad! Radi se punom parom. Toliko toga obuhvaća ovaj posao da bi 2 čovjeka trebala da bi se učinkovito radilo.
Sva filozofija je, kako PLASIRATI, REALIZIRATI I NAPLATITI. Treba vremena dok se nauči i namuči, ali uspije se.
Stres je ovdje največi problem. Ima ga na pretek, sada sve zavisi koliko vi oguglate na neke stvari. Da biste radili navedeni posao morate biti komunikativni, jako dobro organizirani i dobro podnositi stres.
Ovaj posao vas izgradi i osnaži. Pokaže vam koliko možete i do koje granice možete. U ovom poslu vaše kvalitete i mane dolaze do izražaja. Ovdje prvo pobijedite sami sebe.
Daleko je ovaj posao od rudnika, ali nije ni blizu prosječno dobrom poslu u BiH. Ne treba se voditi iluzijom kako je dobro imati službeni auto, telefon, kravatu i 950 "stoja" mjesečno.
Jedna dobra stvar kod ovakvog posla je ta što ćete steći iskustvo i maximalnu radnu naviku. Tjera vas na rezultat i ne prašta greške.
Tko hoće raditi i spreman je na odricanje može mnogo toga čak i u BiH. Nema kukanja idemo raditi. Pozdrav svima.