Moralista ne manjka vidim
Cuj bolje prositi nego raditi u MKF
I onda se pitamo sto je losa situacija, nema posla, a sve izgleda diplomirani doktori
Znaci, imas 2 djece koje trebas nahraniti, imas redovne zivotne obaveze koje moras izmiriti, pruzi ti se prilika za posao i glatko odbijes

zato sto ekipa koja se ne razumije u materiju, nego je cula od nekog drugog, posao u MKF izjednacava sa serijskim ubicom ili lopovom.
Niko nikog ne tjera ni na sta, postoje zakoni, postoje pravila koje i MKF moraju postovati, dodjes, procitas uslove, kamatu, sta uzimas, koliko vracas i odlucis se hoces ili ne. Nece ti niko prisloniti pistolj na celo
Nije ni meni drago sto imam stambeni kredit koji mi prilicno olaksa budzet i jos pored toga2 kredita, pa ne pricam da su banke lihvari, lopovi i sta ja znam sta. Ne mogu ja sa svojom platom obicnog smrtnika (dok politicari kupuju sportske automobile vise hiljada vrijedne i trose novac koji su naplatili od moje plate

) sve to iznijeti, pa moram uzeti kredit. Jest mi malo muka kad vidim koliko moram vratiti, ali takav je nazalost kod nas bankarski sistem, takav nam je status zemlje da banke placaju puno vise fondovima koji ih finansiraju od, recimo, Hrvatske ili neke druge zemlje u okruzenju.
I u MKF rade ljudi koji bi mozda radili negdje drugo za bolju platu, bolje uslove na poslu i slicne privilegije, ali nisu uspjeli naci bolje, pa se trude tu zaraditi svoju platu (za razliku od forumskih strucnjaka koji obavljaju plemeniti posao moralisanja).
Cuj kamata pd 58%

to jos nisam nigdje vidio (nisam rekao da ne vjerujem). Ono sto ja znam, kamata se krece od 15 do 25 %, mada sam skoro vidio reklamu za jednu MKF za kredite po kamati od 7,20 %.
Da, zlo ove nase lijepe su MKF, nikako ovi ushrani politicari sto nam na nase oci kradu. Da su oni ljudi, vjerovatno MKF ne bi ni postojale. Uostalom, nece ni postojati, jer za vasu informaciju, to je samo prelazni oblik od organizacije ka drustvu.
Evo pitanje za strucnjake, gdje biste radije radili, kod nekog od ovih gradjevinskih magnata ili u MKF? Sta mislite, ko daje redovnu platu i uplacuje doprinose za uposlene? I manite se moralisanja