dječak sa šibicama wrote: ↑14/02/2022 11:50
Ivi Andricu su u Sarajevu dobacivali "pisac, napisel se sta"
Mene licno ne zanimaju imena, pocinitelja stradalog, mene licno samo zanima zasto se toliko polemise oko jasne stvari, nadobudni kriminalac je neprilagodjenom brzinom vozio i udario dijete. Stvar jasna kao dan, policija je trebala uraditi svoje, tuzilastvo svoje, sud svoje.
Medjutim kako zivimo u drzavi (ako je ovo drzava) u kojoj ubica dobije halal od porodice, i ne robija niti dana, onda i imamo ovaj bolesni sistem. Vise zakona ima u onim poluprimitivnim drustvima a la
Pakistan ili neka africka banana drzava gdje rulja lincuje lopova, nego kod nas. To je tragicno.
Sad se raspreda o Tanovicu, diplomama, kakve to veze ima. Ne zanima me ni ko je Benjamin, znam da je kriminalac znam da je robijao za oruzanu pljacku, svi znamo ko su ti ljudi i ne treba mi neka velepamet da zakljucim kako je vozio. To nisu predrasude, to je zdrav razum, ja jos nisam vidio brudu sa lavorom od glave da vozi pazljivo, staje na svakom pjesackom, izadje pomogne bakici da predje cestu, odradi smjenu u javnoj kuhinji pomaze potrebitim, pomaze unesrecenim u Africi niti bilo sta slicno, a vidio sam ih kamaru u preglasnim bijesnim autima spustenog prozora, izbacenog lakta, neki mrgodni "sha je ba" pogledi, uvijek spremni na tucu, pucnjavu, prolijetanje kroz crveno, shisha barovi, jala buba i ostala bagra stil ponasanja.
Sta se bolan pravite blesavi, pojedinci.