Cijene stanova All about
Moderator: anex
- _Reds_
#8476 Re: Cijene stanova All about
Koliko agencije uzimaju procentualnog kod kraceg izdavanja, na 7, 15, mjesec dana ?
- madesa
-
bumerangss
#8478 Re: Cijene stanova All about
O ukusima ne treba raspravljati... pa ni ko sta u stanu voli ili ne. Ja licno ne bih nikad aluminijske prozore, nekako mi djeluje hladno i kancelarijski... evo sama pomisao da sad umrle od korone ukupavaju u metalne a ne drvene sanduke ja se smrnemSierra club wrote: ↑08/02/2022 18:46Vidi, nemože tebe niko ubijediti da je nešto luksuz ako ti je svejedno. Meni je aluminium luksuz, ja bi platio više za nejga, ja primjetim razliku i u mehanizmu zatvaranja. Ima i dobrih PVC, ali tako ja mislim. Plafon od 3 metra meni nešto znači. bolji osjećaj, više zraka, ima mjesta za visoke police, izgleda grandioznije. Plafoni u tibri su 255cm a u zgradi predsjedništva 4.5 metara. Gdje je veću luksuz? Mada to je subjektivno, ovi koji grade znaju šta pali kod onih koji imaju 5,000 KM za kvadrat. Raspored, plafoni i prozori su to što nude. Take it or leave it.Haris.ba wrote: ↑08/02/2022 16:30 Ne znam kakav zvuk daju tvoji prozori kad se zatvaraju ili otvaraju kod mene nikakvog zvuka nema osim mehanizma zatvaranja i otvaranja.
De napisi ima li kakve ispune u okvirima, kakva su stakla, imaju li npr.punjenje argonom i sl. Milion tu detalja ima.
Meni je luksuz da napise da na 3 metra visine stropa potrosice energije na zagrijavanje i hladjenje kao na 2,6. Sama visina po sebi nista ne znaci.
P.S.
Mene su pvc prozori dosli skuplje duplo nego aluminijski. Sta je veci luksuz? Ali, zato na pvc krilo krkan od 150 kila se objesi i cuca. Nit se deformise, nit se izvali.
Materijal okolo je sporedan tu. Daj sta je ispod, kakav je okvir.
Imao dugo godina drvene i svake druge godine se za*ebavo farbajuci da im produžim vjek trajanja a na zapadnoj strani ih farbao sadolinom svake godine jer izogi i ispuca drvo. 3 dana godišnjeg potrošim na krečenje i lakiranje
Prije 8 godina promjenio i stavio PVC i prezadovoljan i funkciom i izgledom. Nit farbam nit podmazujem...
Živim u kući i imam osmicu fasadu stiropor od prije 5 godina i sad se grijem na struju konvektori i prezadovoljan a namjeravam ugraditi klime/inventere aBd
Visina plafona mi je 2,65 i mislim da je to idealno, nit bi volio da je niže a ne volim ni 3 metra a mislim da neke austrougarske imaju i više od 3. Gledam na OLX-u oglas stanove, ne mislim kupovati nego čisto iz dosade da vidim koliko se šta kreće i kako su namješteni stanovi
Cijena je oko 330000 oko 100 kvadrata što znaci da je oko 3300 po kvadratu i nije toliko skup u odnosu na lokaciju ali ocito ga niko nece ni po toj cjeni cim dugo stoji oglas
Iskreno meni su najbolji stanovi kvalitetom, rasporedom, velicinom... na Dobrinji samo da su bliže traNvaju
-
Sid the sloth
#8479 Re: Cijene stanova All about
Ima li neko iskustva s ovom lokacijom https://www.olx.ba/artikal/44858555/pro ... -grbavica/?
Stan djeluje bas fino po rasporedu, s tim da po mom misljenju ne vrijedi 3k po m2 u ovom stanju, ali moguce da je najveci problem lokacija. Nekako izgleda kao da je ovaj tranzit iznad glave ali ne mogu na slikama skontati koliko mu je blizu. I kakva je inace ova Radnicka ulica, je li za izbjegavati?
Stan djeluje bas fino po rasporedu, s tim da po mom misljenju ne vrijedi 3k po m2 u ovom stanju, ali moguce da je najveci problem lokacija. Nekako izgleda kao da je ovaj tranzit iznad glave ali ne mogu na slikama skontati koliko mu je blizu. I kakva je inace ova Radnicka ulica, je li za izbjegavati?
- alica.k
#8480 Re: Cijene stanova All about
O lokaciji itd ne mogu pricati, ali u ovim zgradama su mi najljepsi stanovi bili na citavoj Grbavici. Na prvu izgleda da nema parkinga ali sam iza jedne od zgrada nasla poveci parking s puno mjesta. Tranzit jeste odmah iznad, a zbog visine zgrada nije mi izgledalo da nizi stanovi imaju previse svjetla (ja sam gledala stan na 1. spratu).Sid the sloth wrote: ↑13/02/2022 11:02 Ima li neko iskustva s ovom lokacijom https://www.olx.ba/artikal/44858555/pro ... -grbavica/?
Stan djeluje bas fino po rasporedu, s tim da po mom misljenju ne vrijedi 3k po m2 u ovom stanju, ali moguce da je najveci problem lokacija. Nekako izgleda kao da je ovaj tranzit iznad glave ali ne mogu na slikama skontati koliko mu je blizu. I kakva je inace ova Radnicka ulica, je li za izbjegavati?![]()
Mozda ce neko ko zivi tamo imat bolje info, a najbolje ti je otic, pogledat, i kad agent ode
-
Sid the sloth
#8481 Re: Cijene stanova All about
Hvala na informacijama. I ovaj je na prvom spratu, po slikama mi ne izgleda da mu fali svjetla ali moguce da je uzivo drugacije. I meni djeluje da su stanovi bas smisleno pravljeni, tipa iz dnevne ides u odvojenu trpezariju pa iz nje mozes lijevo u hodnik ili pravo u kuhinju a u kuhinji jos imas i ostavu. Bas po PS-u. Jesi li ti konkretno gledala u ovoj zgradi koja je prva do tranzita?alica.k wrote: ↑13/02/2022 13:46O lokaciji itd ne mogu pricati, ali u ovim zgradama su mi najljepsi stanovi bili na citavoj Grbavici. Na prvu izgleda da nema parkinga ali sam iza jedne od zgrada nasla poveci parking s puno mjesta. Tranzit jeste odmah iznad, a zbog visine zgrada nije mi izgledalo da nizi stanovi imaju previse svjetla (ja sam gledala stan na 1. spratu).Sid the sloth wrote: ↑13/02/2022 11:02 Ima li neko iskustva s ovom lokacijom https://www.olx.ba/artikal/44858555/pro ... -grbavica/?
Stan djeluje bas fino po rasporedu, s tim da po mom misljenju ne vrijedi 3k po m2 u ovom stanju, ali moguce da je najveci problem lokacija. Nekako izgleda kao da je ovaj tranzit iznad glave ali ne mogu na slikama skontati koliko mu je blizu. I kakva je inace ova Radnicka ulica, je li za izbjegavati?![]()
Mozda ce neko ko zivi tamo imat bolje info, a najbolje ti je otic, pogledat, i kad agent odepokucat komsiji na vrata.
Na google maps ima par slika i cini se da je ova zgrada poprilicno blizu tranzitu pa me brine buka (uz zagadjenje naravno jer tu prolaze kamioni).
https://www.google.com/maps/place/Most+ ... 18.4016161
-
moonca
#8482 Re: Cijene stanova All about
....vrijedi milionche... sve kvalitetno. osim lokacije.S wrote: ↑12/02/2022 21:49 Zar ovo postoji u Sarajevu i koliko je kostalo?
https://www.olx.ba/artikal/46042249/bau ... grano-sip/
-
dado_
#8483 Re: Cijene stanova All about
Ti veliki stanovi su bas top, raspored je odlican. Ja zivim u zgradi ispod, u kojoj je konzum. Ne znam sta te interesuje u vezi lokacije? Naselje je mirno, tamo smo vec 5 godina, jedino ovaj konzum su znali cesto pljackat (al koji ne pljackaju). Povezanost sa svim dijelovima grada odlicna, na carsiji ili na alipasinom si za 10 min ako ne vozis po spicama, na vilsu za 10min lagane setnje. Uglavnom imas sve u krugu od 1km.Gradnja je dobra, zgrade su uglavnom odrzavane... sto se tice buke sa tranzita ne znam jer sam malo nize, ali ako stan nije u ravni sa tranzitom mislim da ne bi trebalo bit nekih problema... i da, cijene su sad... prije 5god ovakav se mogao kupit za 180-200 miljaSid the sloth wrote: ↑13/02/2022 17:03Hvala na informacijama. I ovaj je na prvom spratu, po slikama mi ne izgleda da mu fali svjetla ali moguce da je uzivo drugacije. I meni djeluje da su stanovi bas smisleno pravljeni, tipa iz dnevne ides u odvojenu trpezariju pa iz nje mozes lijevo u hodnik ili pravo u kuhinju a u kuhinji jos imas i ostavu. Bas po PS-u. Jesi li ti konkretno gledala u ovoj zgradi koja je prva do tranzita?alica.k wrote: ↑13/02/2022 13:46
O lokaciji itd ne mogu pricati, ali u ovim zgradama su mi najljepsi stanovi bili na citavoj Grbavici. Na prvu izgleda da nema parkinga ali sam iza jedne od zgrada nasla poveci parking s puno mjesta. Tranzit jeste odmah iznad, a zbog visine zgrada nije mi izgledalo da nizi stanovi imaju previse svjetla (ja sam gledala stan na 1. spratu).
Mozda ce neko ko zivi tamo imat bolje info, a najbolje ti je otic, pogledat, i kad agent odepokucat komsiji na vrata.
Na google maps ima par slika i cini se da je ova zgrada poprilicno blizu tranzitu pa me brine buka (uz zagadjenje naravno jer tu prolaze kamioni).
- addem
#8484 Re: Cijene stanova All about
Ovo je Bolicev stan a zgrada je najluksuznija u Sarajevu. Tu zive bogatuni, diplomate. Inace lokacija je ok. Sip je kako rece arhitekta Zec nedavno najbolje naselje za zivot u Sarajevu.moonca wrote: ↑13/02/2022 17:19....vrijedi milionche... sve kvalitetno. osim lokacije.S wrote: ↑12/02/2022 21:49 Zar ovo postoji u Sarajevu i koliko je kostalo?
https://www.olx.ba/artikal/46042249/bau ... grano-sip/![]()
-
Sid the sloth
#8485 Re: Cijene stanova All about
Zanima me najvise ima li klosarluka oko zgrada pa da zena ne smije pred mrak proci s djetetom. Ne mogu da skontam je li previse uzbrdice tom radnickom da se dodje do zgrade, hoce li se npr. zena sa bebom u kolicima namuciti da dodje pjehe do zgrade?dado_ wrote: ↑13/02/2022 17:40Ti veliki stanovi su bas top, raspored je odlican. Ja zivim u zgradi ispod, u kojoj je konzum. Ne znam sta te interesuje u vezi lokacije? Naselje je mirno, tamo smo vec 5 godina, jedino ovaj konzum su znali cesto pljackat (al koji ne pljackaju). Povezanost sa svim dijelovima grada odlicna, na carsiji ili na alipasinom si za 10 min ako ne vozis po spicama, na vilsu za 10min lagane setnje. Uglavnom imas sve u krugu od 1km.Gradnja je dobra, zgrade su uglavnom odrzavane... sto se tice buke sa tranzita ne znam jer sam malo nize, ali ako stan nije u ravni sa tranzitom mislim da ne bi trebalo bit nekih problema... i da, cijene su sad... prije 5god ovakav se mogao kupit za 180-200 miljaSid the sloth wrote: ↑13/02/2022 17:03
Hvala na informacijama. I ovaj je na prvom spratu, po slikama mi ne izgleda da mu fali svjetla ali moguce da je uzivo drugacije. I meni djeluje da su stanovi bas smisleno pravljeni, tipa iz dnevne ides u odvojenu trpezariju pa iz nje mozes lijevo u hodnik ili pravo u kuhinju a u kuhinji jos imas i ostavu. Bas po PS-u. Jesi li ti konkretno gledala u ovoj zgradi koja je prva do tranzita?
Iskreno meni je mjesto ok po ovome sto mogu ocijeniti po slikama i google mapama ali cu vjerovatno otici i licno da vidim. Ne moram konkretno ovaj stan nego da znam ako se pojavi neki s boljom cijenom da li da ga uopste razmatram.
Cini mi se idealno tu gdje ste vi, malo dalje od tranzita, znas li mozda prodaje li se tu neki slican stan?
-
Sid the sloth
#8486 Re: Cijene stanova All about
Meni je ovo vrhunac stanogradnje, najbolji stan koji sam vidio ako ne racunam one neke u New Yorku koji kostaju 15-ak miliona
I da, meni je lokacija sasvim ok, cak mi nekako i ide uz ovakav stan da nije negdje bas u centru grada. Mislim da je jedna od ove dvije zgrade u pitanju
https://goo.gl/maps/jWeH9d9xLgRvSYNc6
-
moonca
#8487 Re: Cijene stanova All about
U ovom stanu, izgleda familija nije zivjela.. tako izgleda... vishe je kao klub .. kao i namjestaj ..
Gledajuci slike, pogled iz stana... nije imresivan.
Ne znam ko bi mogao kupiti...
oh,
- madesa
#8488 Re: Cijene stanova All about
Bas ce ti neki guzonja pjeske Ici
-
dado_
#8489 Re: Cijene stanova All about
Klosarluka nema, okupljanja nikakvog i to, mali je isto bio beba kad smo se doselili, nama nije bio problem nikakav, ova zgrada je 20-30m iznad tako da ne vjerujem nesto, jedino mislim da vi imate par stepenica do haustora, moze to malo bit nezgodno zbog kolica. Bio je jedan isto odlican stan po puno normalnijoj cijeni u zgradi prekoputa, jedino mu nije valjala spratnost, vodio se kao 1 sprat mada je to u toj zgradi bilo vise kao visoko prizemlje. 84m2, otisao za 200000 u roku odmah... to je bilo prije par mjeseci, mozda i godinu ne znam tacno. Haustori nisu prenatrpani, u mom ulazu 6 spratova 12 stanova, komsije ni ne sretnem ugl... najbolje dodjite na lokaciju, parkirajte, prosetajte malo po okolini i snimite da li vam odg ili ne. Nekad parking zna biti problem, ali raja se ugl parkira po trotoaru jer fkt nemas nekad alternativu, i ja znam stat kad nema dole nize u radnickoj, u 5g jednu kaznu dobio... ugl to nesto ne uzimam kao manu jer je u 90% grada takva situacija...Sid the sloth wrote: ↑13/02/2022 18:13Zanima me najvise ima li klosarluka oko zgrada pa da zena ne smije pred mrak proci s djetetom. Ne mogu da skontam je li previse uzbrdice tom radnickom da se dodje do zgrade, hoce li se npr. zena sa bebom u kolicima namuciti da dodje pjehe do zgrade?dado_ wrote: ↑13/02/2022 17:40
Ti veliki stanovi su bas top, raspored je odlican. Ja zivim u zgradi ispod, u kojoj je konzum. Ne znam sta te interesuje u vezi lokacije? Naselje je mirno, tamo smo vec 5 godina, jedino ovaj konzum su znali cesto pljackat (al koji ne pljackaju). Povezanost sa svim dijelovima grada odlicna, na carsiji ili na alipasinom si za 10 min ako ne vozis po spicama, na vilsu za 10min lagane setnje. Uglavnom imas sve u krugu od 1km.Gradnja je dobra, zgrade su uglavnom odrzavane... sto se tice buke sa tranzita ne znam jer sam malo nize, ali ako stan nije u ravni sa tranzitom mislim da ne bi trebalo bit nekih problema... i da, cijene su sad... prije 5god ovakav se mogao kupit za 180-200 milja
Iskreno meni je mjesto ok po ovome sto mogu ocijeniti po slikama i google mapama ali cu vjerovatno otici i licno da vidim. Ne moram konkretno ovaj stan nego da znam ako se pojavi neki s boljom cijenom da li da ga uopste razmatram.
Cini mi se idealno tu gdje ste vi, malo dalje od tranzita, znas li mozda prodaje li se tu neki slican stan?
-
moonca
#8490 Re: Cijene stanova All about
- addem
#8491 Re: Cijene stanova All about
U toj zgradi kazem samo guzonje zive kao i u nekim pored. Tako da se ne sekiras ovdje je kvadrat stana 4 milje bio prije 10 godina. A kupice opet garant neki guzonja.
- Bullet Tooth Tony
#8492 Re: Cijene stanova All about
Ova zgrada ima bazen, teniski teren itd
-
senturk
#8493 Re: Cijene stanova All about
Čitam malo vaše postove, i ne mogu se odati dojmu da ako je takva cijena u Sarajevu,,sta onda reci za cijenu u manjim gradovima. Živim u Gračanici,,za sada kao podstanar,,ali cijena novog stana je otišla dodjavola,, ljudi ovdje i sada naplaćuju pa skoro 2k po kvadratu,,a o gradnji da vam i ne pričam,, zgrada nikne kao gljiva i kvalitet iste je katastrofa,, komšiji čuješ vibraciju na telefonu,,bukvalno kao da ti sere i piša na glavi(zao mi je sto sam vulgaran),, oko prozora se već počelo runiti a vlaga se pojavila kod nekih nakon samo 2-3 mjeseca nakon useljenja. Da stvar bude zanimljivija,,zgrade se grade NON stop,,u tako malom gradu,, meni je zanimljivo kome će se to sve prodati,,kada narod masovno odlazi vani,, opet kažem,,Sarajevo kao glavni grad i jest zanimljiv ali kakvo je opravdanje za ovakvu cijena u manjim gradovima,,Neka jos neko napise ako dolazi iz manjih mjesta,,kakva je situacija kod njih,,poz
- madesa
#8494 Re: Cijene stanova All about
evo vec nekoliko puta nalazim na piku stanove koje me interesuju zbog lokacije. Udjem na taj oglas kad samo stoji slika ulice ili slika zgrade. Pitam mogu li dobiti slike kako izgleda stan , kaze" ne moze, radim samo sa ozbiljnim ljudima koji dodju direktno da pogledaju"
. Kakvih samo kretena agenata ima pa to je nevjerovatno.
- Didier
#8495 Re: Cijene stanova All about
Pa cijena gradnje je otišla dođavola. Samim tim su novi stanovi skuplji, a ako su novi skuplji, biće onda i ovi koji su stariji ali na dobrim lokacijama.senturk wrote: ↑13/02/2022 21:31 Čitam malo vaše postove, i ne mogu se odati dojmu da ako je takva cijena u Sarajevu,,sta onda reci za cijenu u manjim gradovima. Živim u Gračanici,,za sada kao podstanar,,ali cijena novog stana je otišla dodjavola,, ljudi ovdje i sada naplaćuju pa skoro 2k po kvadratu,,a o gradnji da vam i ne pričam,, zgrada nikne kao gljiva i kvalitet iste je katastrofa,, komšiji čuješ vibraciju na telefonu,,bukvalno kao da ti sere i piša na glavi(zao mi je sto sam vulgaran),, oko prozora se već počelo runiti a vlaga se pojavila kod nekih nakon samo 2-3 mjeseca nakon useljenja. Da stvar bude zanimljivija,,zgrade se grade NON stop,,u tako malom gradu,, meni je zanimljivo kome će se to sve prodati,,kada narod masovno odlazi vani,, opet kažem,,Sarajevo kao glavni grad i jest zanimljiv ali kakvo je opravdanje za ovakvu cijena u manjim gradovima,,Neka jos neko napise ako dolazi iz manjih mjesta,,kakva je situacija kod njih,,poz
Nema tu neke pameti, materijal je u prosjeku poskupio barem 50%, i to nismo diktirali mi iz Bosne.
-
Karikaturist
#8496 Re: Cijene stanova All about
Ma samo kucu praviti. Duplo jeftinije..
- madesa
#8497 Re: Cijene stanova All about
vidim neki su poceli i da naplacaju obilazak stana 20 Kmnamiami wrote: ↑14/02/2022 10:36Pa dobro ti je rekao coek. Kakva je potraznja, da objavi i bez slike, ko zaista kupuje stan dolazi da pogledamadesa wrote: ↑14/02/2022 07:10 evo vec nekoliko puta nalazim na piku stanove koje me interesuju zbog lokacije. Udjem na taj oglas kad samo stoji slika ulice ili slika zgrade. Pitam mogu li dobiti slike kako izgleda stan , kaze" ne moze, radim samo sa ozbiljnim ljudima koji dodju direktno da pogledaju". Kakvih samo kretena agenata ima pa to je nevjerovatno.
![]()
- xamp
#8498 Re: Cijene stanova All about
Kad si posljednji put trazio cijene za izgradnju kuce?
- Haris.ba
#8499 Re: Cijene stanova All about
Mozda u Varesu.
Kako to funkcionise? Odoh odmah objaviti stan na prodaju. 20KM za razgledavanje nije lose.
Ma to se samo preskoci.madesa wrote: ↑14/02/2022 07:10 evo vec nekoliko puta nalazim na piku stanove koje me interesuju zbog lokacije. Udjem na taj oglas kad samo stoji slika ulice ili slika zgrade. Pitam mogu li dobiti slike kako izgleda stan , kaze" ne moze, radim samo sa ozbiljnim ljudima koji dodju direktno da pogledaju". Kakvih samo kretena agenata ima pa to je nevjerovatno.
Na koji Sip Zec misli? Isao sam nedavno da kupim stan na Sipu. Srednja zalost. Koncepcija naselja je veoma losa. Pri tome narocito mislim na zgrade koje su u brdu.
-
Karikaturist
#8500 Re: Cijene stanova All about
U Varesu daju trbi pare da pravis..