Da se i ja upišem na ovu temu
Znam da je nezahvalno pitanje obzirom da su cijene polovnih auta podivljale ali da čujem mišljenja od još ljudi. Prodajemo svoje auto (astra J, 2012, 1.6 benzin automatik) i hoćemo da kupimo nešto da dodamo 10ak milja, dakle nešto do 20-21K.
Našao sam dvije Altee XL 2016 godište, 1.6 TDI, obje sa vrlo sličnom kilometražom (85K) i vrlo vrlo sličnim stanjem auta. Provjerene obje preko brojeva šasija, sve je u 5 deka. Razlika je u transmisiji i opremi, ovaj sa manuelnim mjenjačem je malo skromniji, nisu xenon svjetla, nema parking senzore, daje samo jedan set guma dok je ovaj DSG opremljeniji, kao što rekoh ima xenon svjetla, parking senzore, 2 seta guma na felgama itd itd.
Ono u čemu mi treba vaš savjet je da li ove Altee vrijede te love, može li se naći šta bolje? Manuelna je 20000, DSG 23000 s tim što mislim da se kod obje cijena sigurno može spustiti? Ja nemam iskustva sa Seatom, meni lično je iskreno vizuelno poružan ali jebaji ga, pregrmio bih to zarad toga što dobijam jer nam fkt zbog djeteta treba malo veće auto...
Hvala unaprijed