SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

suspect_zero

#53701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Kontam nešto, možda se bilmez nije ni namjeravao odmah zaustaviti....možda je žena bila sa njim pa zagalamila da stane, od ovakve stoke me ne iznenađuje da samo produže dalje.
Kad đavo dođe po naplatu, a hoće, ne bih im volila biti u koži...puno su ljudi ojadili, sve hramom stekli, haram jeli i pili, zulum provodili....pogide mu sin na motoru nekad poslije rata, isto tako maloljetan dao mu babo da divlja i na Tranzitu tapija...reko bi neko ohanut će, shvatiti ko opomenu....jok.
toska

#53702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by toska »

NediM17 wrote: 12/02/2022 22:39 Zalosno je sto je sve to placeno nasim parama, branilac "po sluzbenoj duznosti".
za 7 godina "Najuspješnije predvodi Mehmedbašić, zaradivši više od 4,3 miliona KM."

to mu dođe godišnje 617.000KM državnih para, mjesečno 51k i kusur
https://cin.ba/sluzbena-duznost-izmedu-pravde-i-zarade/
Last edited by toska on 12/02/2022 22:55, edited 1 time in total.
SpecialOffer

#53703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SpecialOffer »

last mohicans wrote: 12/02/2022 22:43
Bloo wrote: 12/02/2022 22:39

Mislim da je ovo moja mahala.
Krizanje Pehlivanuse i Potoklinice.
Jeste,nadgleda sve ulice oko kuce. Toliko se sigurni osjecaju. On je dugo u zatvoru,moguce da je i odlezao svoje. Nadzire privatno igraliste koje su zaposjeli kad su preko noci poravnali staru kucu nekom srbinu i tako sebi napravili igraliste, da im se djeca mogu bezbrizno igrati. Ima tu nize, kod jedne razrusene stare zgarde i šljunkasti parking. I to je njihovo. Kupili ljudi..
Evo drzave i kurca. :-)

Image
dorkcic

#53704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dorkcic »

ljubicasti limun wrote: 12/02/2022 22:17
animus wrote: 12/02/2022 21:11 Prije par sati na onom novom putu izmedju Binga i Grasa vozim i na kraju Grasa mi se upali crveno svjetlo. Stanem i par auta u mojoj traci. Pocinju pjesaci da prelaze put jer je sada za njih zeleno. U to momentu ide dzip iz pravca Otoke i svira pjesacima. Sreca jedan koji je vec bio na pjesackom se vraca na trotoar prije nego sto je taj dzip proletio pored nas. Gledam u semafor jos jednom i ne mogu da vjerujem. Nije proslo ni 24 sata od strasne nezgode a ponovo ista situacija.
Samo utoku nosati sa sobom za nedaj Boze. Ove papke mozes samo silom zaustaviti
Ovo je uobicajeno da se pjesacima ne staje na zeleno. Meni nije jasno kako policija to ne kaznjava. Nemoguce da se ne primjecuje da vozaci ne daju prednost pjesacima na pjesackom, na zelenom! :-) To je u Sa postao adet izgleda. Odes u Istocno Sarajevo, vozaci uredno staju.

Mene je lik jednom gadjao letvom iz auta jer ja kao pjesak njega nisam propustila na pjesackom. :D

edit: takodjer, taksista na Marijin Dvoru kod Alte od Unitica me zamalo udario jer ja nisam njemu htjela stati na pjesackom i na moju sokiranu facu je samo rekao "jedna manje". al je promijenio pricu kad sam se odmah obratila policajcima kod crkve na M. Dvoru.
Meni majmun svira neki dan na tom prelazu jer mu valjda presporo prelazim, trebam trčati da bi on mogao brže da svoju debelu hanumu istovari u Altu
suspect_zero

#53705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Hakiz wrote: 12/02/2022 22:43 Oko Omara.

Danas na TV Feraget reče da advokati ne brane djelo, brane ljudsko pravo (na pravedno suđenje).

Meni nikada neće biti jasno zašto ljudi napadaju advokate koji brane okrivljenika.

Šta treba, zbog monstruoznosti djela okrivljenog objesiti ne dokazavši da je kriv?

De ba Hakize ne moraš vazda u kontru, znamo svi da svaka šuga ima pravo na advokata....ali Omar je odavno stopljen sa tom gamadi...kada si zadnji put čuo da je zastupao nekog poštenog?
DonieBrasco

#53706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Mora se sistem kompletan iz temelja oboriti, restartovari pa nadograditi.

Tuzioci, sudije, advokati, razni pravni sluzbenici - su mutli-milioneri i moraju da odgovaraju i objasne kako su to stekli.
Logovan

#53707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

dorkcic wrote: 12/02/2022 22:52

Ovo je uobicajeno da se pjesacima ne staje na zeleno. Meni nije jasno kako policija to ne kaznjava. Nemoguce da se ne primjecuje da vozaci ne daju prednost pjesacima na pjesackom, na zelenom! :-) To je u Sa postao adet izgleda. Odes u Istocno Sarajevo, vozaci uredno staju.

Mene je lik jednom gadjao letvom iz auta jer ja kao pjesak njega nisam propustila na pjesackom. :D

edit: takodjer, taksista na Marijin Dvoru kod Alte od Unitica me zamalo udario jer ja nisam njemu htjela stati na pjesackom i na moju sokiranu facu je samo rekao "jedna manje". al je promijenio pricu kad sam se odmah obratila policajcima kod crkve na M. Dvoru.
Meni majmun svira neki dan na tom prelazu jer mu valjda presporo prelazim, trebam trčati da bi on mogao brže da svoju debelu hanumu istovari u Altu
Ima recimo slučajeva kada vozači puštaju na crvenom. :mrgreen: Mene frajer neki dan puštao ispred Alte na crvenom, ja mu mahnuo rukom, kontam hajde ti slobodno prođi, a ja ću na zeleno. :D
sumirprimus

#53708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

Nema pravde nema boga, pamet u glavu, u se i u svoje kljuse.
Hakiz

#53709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

suspect_zero wrote: 12/02/2022 22:54
Hakiz wrote: 12/02/2022 22:43 Oko Omara.

Danas na TV Feraget reče da advokati ne brane djelo, brane ljudsko pravo (na pravedno suđenje).

Meni nikada neće biti jasno zašto ljudi napadaju advokate koji brane okrivljenika.

Šta treba, zbog monstruoznosti djela okrivljenog objesiti ne dokazavši da je kriv?

De ba Hakize ne moraš vazda u kontru, znamo svi da svaka šuga ima pravo na advokata....ali Omar je odavno stopljen sa tom gamadi...kada si zadnji put čuo da je zastupao nekog poštenog?
Nije nepošten dok ga ne osude.

Čovjek se specijalizovao, kao što se neko specijalizuje smo za brakorazvodne parnice, samo za imovinsko pravo itd.

Hoćemo pravnu i uređenu državu, a smetaju nam pravni principi.

Moram u kontru jer ne smije se dozvoliti da "rulja", da emocije sude. Da se takav pristup smatra prihvatljivim.

Ako ćemo tako, da ukinemo pravni sistem komplet?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#53710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

Hebeni su kompleksi.
Danas sam uzeo terenca, grdosija od skoro 2T i brdo konja pod haubom. Uzet je jer imam potrebu za njim, a ne iz hira. Vozio sam kao po jajima kroz grad. Dobro sam pazio i na pješake i na druga, a posebna mala auta. Bio sam i dalje sam i pješak i biciklista, imam u porodici jedno malo auto koje povremeno vozim. Auto mi je alat kao čekić, kompjuter i mobitel. Kupljeno da služi svrsi. Auto je sloboda (komoditet) i odgovornost.
Što se nijedan od kockastih ne pohvali čekičem, bušilicom, hoblom i sl? NE MOŽE jer niti znaju niti hoće da rade.
Generacije neradnika uzor su sljedećim generacijama neradnika. Umjesto da dižu tegove i hrane se suplementima u zatvoru, poslati ih na prrinudni rad, pa bi nakon 10 godina bio izopčen onaj ko u kafani glasno opsuje.
Svi smo dijelom za ovo krivi. Trčimo za parama, a prekodrinski raliti nam odgajaju djecu.
Odbio sam nekoliko dobrih (dobro plačenih) poslova da bih se mogao posvetiti potomstvu, njihovom odgoju. Ima koliko ima, a ne želim da mi dijete priredi da se stidim. Mnogi su mi rekli šteta dobra je para, pa ugled i sl. Samo par je reklo, porodica je najvažnija.
I sad se čude što nam neradnici, djeca klošara i krimosa gaze najmilije.
invincible1921

#53711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

90minut wrote: 12/02/2022 22:21
SpecialOffer wrote: 12/02/2022 22:17 Je li ovo bgt. onaj Muhamed Ali Gasi na slobodi?

Image
Mnogi su poceli izlaziti za 5 godina ces imati ubica po ulicama bruku.
Zar nije 20 godina dobio?
suspect_zero

#53712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Kontam te, samo je previše otišao na onu stranu...valjda vizavi ličnih interesa....jbg. kocka je skup hobi a fukara slabo plaća :oops: ....neka Mjesečara, zamisli samo da nam ovakvi ljepotani završe na dugogodišnjoj robiji, šteta bi bila.
sumirprimus

#53713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

Gleaj ti ofisa i kompa okrenutog u kontru, kamera :-) a na sud vode ljude zbog 20 maraka :-)
Samprotivsviju

#53714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Samprotivsviju »

animus wrote: 12/02/2022 21:11 Prije par sati na onom novom putu izmedju Binga i Grasa vozim i na kraju Grasa mi se upali crveno svjetlo. Stanem i par auta u mojoj traci. Pocinju pjesaci da prelaze put jer je sada za njih zeleno. U to momentu ide dzip iz pravca Otoke i svira pjesacima. Sreca jedan koji je vec bio na pjesackom se vraca na trotoar prije nego sto je taj dzip proletio pored nas. Gledam u semafor jos jednom i ne mogu da vjerujem. Nije proslo ni 24 sata od strasne nezgode a ponovo ista situacija.
Samo utoku nosati sa sobom za nedaj Boze. Ove papke mozes samo silom zaustaviti

Nema tome puno mozda pola godine....Kako sam setao pjeske pored glavne ceste blizu Alipasine dzamije, na semaforu na glavnoj cesti kako se pali crveno svjetlo zaustavljaja se vise auta, ne znam sta je tacno desilo. Uglavnom iz jednog auta koje je prvo stajalo u redu ispred semafora, izlazi covjek nekih 50ak godina i iz cista mira izlazi iz svog auta i prilazi trecem autu u istoj traci u kojem su bile dvoje djevojke, otvara vrata na vozacevoj strani tog auta (u kojem su te 2 djevojke) i odvaljuje samar djevojci koja je sjedila na vozacevom mjestu i pri tome psuje joj jos nesta, zatim isti lik se vraca se svoje u auto i nastavlja voziti kao da nista nije bilo.
denis1212

#53715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by denis1212 »

suspect_zero wrote: 12/02/2022 22:49 ....pogide mu sin na motoru nekad poslije rata, isto tako maloljetan dao mu babo da divlja i na Tranzitu tapija...reko bi neko ohanut će, shvatiti ko opomenu....jok.
To sin/brat od ovih? Ono na tranzitu kod tunela prije 10ak godina?

Dijalog:
Otac: Benjo...Bengele
Sin: Volim vas
Otac: Bengaaa....

Kunem vam se da sam ja ovo uradio (na pjesackom udario pjesaka, pored skole, u naseljenom mjestu) otac, majka ili brat bi me roknuli. U najboljem slucaju ljudi od stida ne bi izlazili iz stana.

Sto kaze jedan forumas doslo je vrijeme kada bi trebalo zakonski uvesti psiho-fizicki test da se preventivno djeluje na sprjecavanje razmnozavanja ljudi koji ne ispunjavaju odredjene kriterije. Surovo zvuci ali gdje ovaj svijet generalno ide to bi bilo pozeljno.
Last edited by denis1212 on 12/02/2022 23:16, edited 1 time in total.
ljubicasti limun

#53716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubicasti limun »

Samprotivsviju wrote: 12/02/2022 23:10

Nema tome puno mozda pola godine....Kako sam setao pjeske pored glavne ceste blizu Alipasine dzamije, na semaforu na glavnoj cesti kako se pali crveno svjetlo zaustavljaja se vise auta, ne znam sta je tacno desilo. Uglavnom iz jednog auta koje je prvo stajalo u redu ispred semafora, izlazi covjek nekih 50ak godina i iz cista mira izlazi iz svog auta i prilazi trecem autu u istoj traci u kojem su bile dvoje djevojke, otvara vrata na vozacevoj strani tog auta (u kojem su te 2 djevojke) i odvaljuje samar djevojci koja je sjedila na vozacevom mjestu i pri tome psuje joj jos nesta, zatim isti lik se vraca se svoje u auto i nastavlja voziti kao da nista nije bilo.
Boze sacuvaj :-) Grad pun kabadahija. Da ga je i isprovocirala nekako, ima drugi nacin.
ljubicasti limun

#53717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ljubicasti limun »

klasika.
Svakodobro!

#53718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Svakodobro! »

Evo frisak primjer, u petak ujutru cca 10h na jezeru, ispod džamije, ima pješački prelaz, vozim 40km/h prema stadionu, vidim bakica sa štapom ceka niko joj ne staje ni s jedne strane. Prikocim, mahnem joj da prodje, on se zahvaljuje i kreće i gledam u retrovizor hop ma u.pola.metra da me spuca lik nazad, jos me krenuo i zaobilaziti gledam na retrovizor na pola mi auta, babu je tek poslije primjetio. I poce nesto psovati mahati rukama kockasta glava, izbacim ruku kroz prozor i pokazem pjesacki, a on i dalje priča nesto. Džaba kraknluk je upravu u svojoj glavi čak i nekog da ubije.
nepass1

#53719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

denis1212 wrote: 12/02/2022 23:14
suspect_zero wrote: 12/02/2022 22:49 ....pogide mu sin na motoru nekad poslije rata, isto tako maloljetan dao mu babo da divlja i na Tranzitu tapija...reko bi neko ohanut će, shvatiti ko opomenu....jok.
To sin/brat od ovih? Ono na tranzitu kod tunela prije 10ak godina?

Dijalog:
Otac: Benjo...Bengele
Sin: Volim vas
Otac: Bengaaa....

Kunem vam se da sam ja ovo uradio (na pjesackom udario pjesaka, pored skole, u naseljenom mjestu) otac, majka ili brat bi me roknuli. U najboljem slucaju ljudi od stida ne bi izlazili iz stana.

Sto kaze jedan forumas doslo je vrijeme kada bi trebalo zakonski uvesti psiho-fizicki test da se preventivno djeluje na sprjecavanje razmnozavanja ljudi koji ne ispunjavaju odredjene kriterije. Surovo zvuci ali gdje ovaj svijet generalno ide to bi bilo pozeljno.
Pa odmah posle udesa stoji sa policajcem nesta mu objasnjava, vidi se na slikama. Sta ocekivati drugo?!
Edin H.

#53720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

Logovan wrote: 12/02/2022 22:59

Ima recimo slučajeva kada vozači puštaju na crvenom. :mrgreen: Mene frajer neki dan puštao ispred Alte na crvenom, ja mu mahnuo rukom, kontam hajde ti slobodno prođi, a ja ću na zeleno. :D
Zar nemaju kod nas kamere na semaforima kada prođeš kroz crveno?
Guadalajara

#53721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

ljubicasti limun wrote: 12/02/2022 23:15
Samprotivsviju wrote: 12/02/2022 23:10

Boze sacuvaj :-) Grad pun kabadahija. Da ga je i isprovocirala nekako, ima drugi nacin.
I kad nalete na veću budalu. K'o što je fotograf Mujo Bukvić sa Dobrinje naletio na Škrbu onda cika vriska. Glavu mu odsjekla luđakinja. Pričao mi poznanik Elvir koji je našao leš.
Hakiz

#53722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

suspect_zero wrote: 12/02/2022 23:06 Kontam te, samo je previše otišao na onu stranu...valjda vizavi ličnih interesa....jbg. kocka je skup hobi a fukara slabo plaća :oops: ....neka Mjesečara, zamisli samo da nam ovakvi ljepotani završe na dugogodišnjoj robiji, šteta bi bila.
Neka tužilac bude bolji od Omara, nije Omar kriv što je sposobniji od tužilaštva. Nakon 5. klijenta, još ako je uzastopni, koji bi završio na dugogodišnjoj robiji, niko ni Omara ne bi više angažovao. Tako se i krimosa i Omara riješi, sve po zakonu i pravnim principima.

A i oni koje nije uspio spasiti mu ne bi zaboravili, ali to je već za scenario Copolinog filma...

Jadan Omar, nije mu lako, nije to samo dobiti otkaz zbog loših rezultata rada. Treba razumjeti čovjeka.
thekupus

#53723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Svakodobro! wrote: 12/02/2022 23:23 Evo frisak primjer, u petak ujutru cca 10h na jezeru, ispod džamije, ima pješački prelaz, vozim 40km/h prema stadionu, vidim bakica sa štapom ceka niko joj ne staje ni s jedne strane. Prikocim, mahnem joj da prodje, on se zahvaljuje i kreće i gledam u retrovizor hop ma u.pola.metra da me spuca lik nazad, jos me krenuo i zaobilaziti gledam na retrovizor na pola mi auta, babu je tek poslije primjetio. I poce nesto psovati mahati rukama kockasta glava, izbacim ruku kroz prozor i pokazem pjesacki, a on i dalje priča nesto. Džaba kraknluk je upravu u svojoj glavi čak i nekog da ubije.
Cijeli taj potez od pijace ciglane do okretaljke je užas živi, garantujem da će tu neko poginuti. Sestru mi je udario auto na pješačkom kod ćevabdžinice prije 15 godina, hvala Bogu bez ikakvih posljedica. Prijateljicu iz nebodera na istom mjestu, ostala bez slezene ili tako nešto. Još pješaci moraju izlaziti na ulicu kod Caspera zbog parkiranih dostavnih vozila (Ajnadžić im dao dozvolu), kao i kod slastičarne ideja (specijalci sjede svaki dan tu, policija ne daje kazne kad ih nazovemo). A škola sto metara odatle...
Guadalajara

#53724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

nepass1 wrote: 12/02/2022 23:23 Pa odmah posle udesa stoji sa policajcem nesta mu objasnjava, vidi se na slikama. Sta ocekivati drugo?!
Daje lažnu izjavu...Da prikrije šta se stvarno desilo...Ma da mu on ne može ovdje pomoći...Bitno je šta vještaci kažu...i očevici...
Logovan

#53725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Edin H. wrote: 12/02/2022 23:24 Zar nemaju kod nas kamere na semaforima kada prođeš kroz crveno?
Govorim za crveno za pješake.
Post Reply