Slučaj Dženan Memić
-
bitangeIprinceze
#24826 Re: Slučaj Dženan Memić
A znaci policsjci nisu htjeli doci?? E sto li bas me zsnima
U tom grmu lezi zec. A policija valjds naivna, nemaju valjda odgovarajuce skole
-
denden
#24827 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne znam iz kog razloga, ali su ti policajci svjedoci Tužilaštva i Muriz se baš juče ponizno izvinio jednom od njih, Elmedinu Konakoviću, i rekao da ga je neosnovano napadao i optuživao i još mu posvetio hvalospjev o tome kako je taj policajac (kog optužuješ da nije htio doći) osvjetlao obraz policiji.bitangeIprinceze wrote: ↑11/02/2022 19:24 A znaci policsjci nisu htjeli doci?? E sto li bas me zsnima
-
dzolix
#24828 Re: Slučaj Dženan Memić
Sta bi bilo da su kamere zabiljezile registarske tablice, da je Sheval naveo sljepoocni dio umjesto potilljak, da je Gadzo naveo tamnozeleni kombi, da su svi svjedoci naveli istu boju kombija, da je Dzenan imo lomove i u donjem dijelu tijela, da je Gadzo cuo samo udar bez onog dodatka metal o metal , da su odmah izuzeti snimci bez da se cekalo 2 mjeseca .
Sve bi to palo na sudu ako bi Alisa rekla na sudu da se ne sjeca.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sta bi bilo da je sud prihvatio izjavu svjedoka .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[youtube]https://youtu.be/hkSzmPnzF-o[/youtube]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-
zijancer
#24829 Re: Slučaj Dženan Memić
Presuda je kosmicka sala na Feragetov račun. On sada treba pronaći bordo kombi (sve sa galerijom) koji se te večeri u kritičnom vremenu brzo kretao alejom, I povezati ga sa događajem. A na raspolaganju ima samo komadiće stakla i jedan komadić zelene farbe. 
-
bitangeIprinceze
#24830 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ja, policajac ko policajac kriv. Ko ga ne bi šutnuo lijevom nogom u voleju pa u lijevi bubreg.denden wrote: ↑11/02/2022 19:31Ne znam iz kog razloga, ali su ti policajci svjedoci Tužilaštva i Muriz se baš juče ponizno izvinio jednom od njih, Elmedinu Konakoviću, i rekao da ga je neosnovano napadao i optuživao i još mu posvetio hvalospjev o tome kako je taj policajac (kog optužuješ da nije htio doći) osvjetlao obraz policiji.bitangeIprinceze wrote: ↑11/02/2022 19:24 A znaci policsjci nisu htjeli doci?? E sto li bas me zsnima
U tom grmu lezi zec. A policija valjds naivna, nemaju valjda odgovarajuce skole![]()
-
bitangeIprinceze
#24831 Re: Slučaj Dženan Memić
A zašto bi to Feraget morao učiniti?
- kakotakonikako
-
bitangeIprinceze
#24833 Re: Slučaj Dženan Memić
Jel opet bio problem sa strujom ? I (ne)odredjenim razlogom za nestanakdzolix wrote: ↑11/02/2022 20:52 Sta bi bilo da su kamere zabiljezile registarske tablice, da je Sheval naveo sljepoocni dio umjesto potilljak, da je Gadzo naveo tamnozeleni kombi, da su svi svjedoci naveli istu boju kombija, da je Dzenan imo lomove i u donjem dijelu tijela, da je Gadzo cuo samo udar bez onog dodatka metal o metal , da su odmah izuzeti snimci bez da se cekalo 2 mjeseca .
![]()
-
zijancer
#24834 Re: Slučaj Dženan Memić
Pardon, ne kosmička, nego šala vrhovnog suda na Feragetov račun. 
- Haris.ba
#24835 Re: Slučaj Dženan Memić
Veoma zanimljiva presuda. Nadam se da je to citav tekst. U uvodu presude imena kako su navedena mi je malo neobicno, ali sve je oko ovoga slucaja neobicno.
Bice zanimljivo citati i prvostepenu Suda BiH.
Bice zanimljivo citati i prvostepenu Suda BiH.
Last edited by Haris.ba on 11/02/2022 22:19, edited 1 time in total.
-
zijancer
#24836 Re: Slučaj Dženan Memić
Zato što samo on može, do zadnjeg zareza (sam postavio standard), dokazivati vlastita ubjeđenja.
-
bitangeIprinceze
#24837 Re: Slučaj Dženan Memić
-
dzolix
#24838 Re: Slučaj Dženan Memić
Pito ga je za agregat,,,nije dobio odgovor.bitangeIprinceze wrote: ↑11/02/2022 21:59 Jel opet bio problem sa strujom ? I (ne)odredjenim razlogom za nestanak
Nije objasnio na sudjenju sta je prico sa bageristom. Razlog za nestanak je kvar u kablu.
ne znam, skoro, ne sjecam se su vecina odgovora,,
-
bitangeIprinceze
#24839 Re: Slučaj Dženan Memić
A zna li se ko je popravio kvar u kablu koji je otklonjen u ponedeljak?dzolix wrote: ↑11/02/2022 22:58Pito ga je za agregat,,,nije dobio odgovor.bitangeIprinceze wrote: ↑11/02/2022 21:59 Jel opet bio problem sa strujom ? I (ne)odredjenim razlogom za nestanak
Nije objasnio na sudjenju sta je prico sa bageristom. Razlog za nestanak je kvar u kablu.
ne znam, skoro, ne sjecam se su vecina odgovora,,
-
dzolix
#24840 Re: Slučaj Dženan Memić
Otkud tebi da je kvar uklonjen u ponedeljak.bitangeIprinceze wrote: ↑11/02/2022 23:03A zna li se ko je popravio kvar u kablu koji je otklonjen u ponedeljak?
Ona je ispričala da je jednom prilikom došla u drugu smjenu i zatekla Muamera kako priča sa dvije osobe, da je stajala sa strane i nije se uključivala u razgovor i čekala da preuzme smjenu. Rekla je da joj je kasnije Muamer rekao da su to bili policajci koji su došli po videonadzor. Rekla je da se on nije dugo zadržao, nakon što je ona preuzela smjenu, kao i da u objektu nije bilo struje. Nije se mogla sjetiti kad je struja došla, niti da li joj je Muamer tražio da ga obavijesti kad se to desi.

Da li je struja dosla u njenoj smjeni.
Da li je bilo struje za vikend.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teško povrijeđenom pješaku pruža se ljekarska pomoć na KUM-u. Kako nezvanično saznajemo, povrijeđeni pješak je 2005. godište. On je intubiran i ima povrede glave, odnosno veliki hematom na mozgu i unutrašnje krvarenje.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... 2hm6kVQ1kZ
Last edited by dzolix on 12/02/2022 15:48, edited 1 time in total.
-
denden
#24841 Re: Slučaj Dženan Memić
Što kolega Gau8 reče, "internet sve pamti".Budnjo: Ima ta Jasminka neka, znam. Muamer kao direktor ide na suđenja ako ih ima, ja ne. Mogu se na ovu vodu zakleti. Nemam se šta pravdati. 18. 02. su došla dva policajca, nisu imali nikakv nalog, tražili su snimak. Rekli su da to stoji, da će doći forenzičari. Sutradan su došli, Ibro Stambolić je kopao kanal, prekinuo je glavni kanal, nestalo je struje, policajci su se pokupili i otišli. Oni nisu imali nikakav nalog. U ponedjeljak su rekli da je obrisano ono što su vidjeli. Oni su me tada nazvali i rekli da se mora izuzeti centralna jedinica, rekao sam da daju. Nikad me više nije pitao ni za ovo ni za ono.
Memić: Hajde da skratimo. Ja imam papire. Papir trpi. Imam zapisnik Elektroprivrede da je bila krađa kabla. Stambolić je saslušan, kaže da kabl nije prekinut. Ti isti policajci su došli kod mene kući, rekli su mi da imaju snimak od Šerifa Konjevića i da su ih otjerali iz hotela Kristal.
Budnjo: Ko može policiju otjerat?
Memić: Pa ti. Tebe se boje.
Budnjo: Ma ko me se boji?!
Memić: 18. 02. je rečeno da postoje operativna saznanja, rekli su da su vidjeli snimak. Na snimku se ne vidi mjesto događaja. Dženan je došao u aleju u 21.30, nama fali sat vremena. Eto ti policajaca pa provjeravaj.
Budnjo: Dat ćeš mi imena.
Memić: Znaš ti imena. Vještak je utvrdio da je snimak namjerno obrisan.Vještaj utvrdio, nije Muriz ni Ifet. Na snimku se vidi golf petica i šestica koji dolaze od Ilidžisa.
A i sam sam najavljivao da će suđenje, po sili prilika i prirodi stvari, razotkriti, i to pred očima javnosti, kolika je ubleha u pitanju. Ubleha koja ima snagu dok se lakovjernoj potkapacitiranoj javnosti priča šta god padne na um, a ta javnost to guta bez žvakanja.
Muriz Memić je u ovom gostovanju sa Budnjom, u vrlo malom vremenu i prostoru koncentrirao količinu laži koju teško da kamion može povući. SVE ŠTO JE REKAO, AMA BAŠ SVE, SLAGAO JE I DOKAZANO JE DA JE SLAGAO.
Hajmo redom.
1. PRVA LAŽ. Laž o navodnoj krađi kabla. Budnjo govori da je kabl prekinut tokom kopanja kanala, Muriz govori da kabl nije prekinut, nego da je u pitanju krađa kabla i da zapisnik o tome. ISTINA: Juče je policajac Konaković svjedočio da je bagerista prekinuo kabl i da ga je o tome službeno ispitao.
. Znači, Budnjo rekao istinu, Muriz Memić slagao.Svi oni koji su imali pristup videonadzoru u hotelu su pozvani u policiju, gdje su dali izjave i poligrafski tretirani. Konaković je saslušao i bageristu koji je presjekao kabl.
2. DRUGA LAŽ. Laž o tome da je Budnjo otjerao policajce koji su došli uzeti snimak. ISTINA: Policajci su došli dan prije, 18.02.2016. godine, pregledali snimke, rekli da snimci ostanu, da će sutradan doći forenzičari. BIli ljubazno primljeni, niko ih nije otjerao. "Forenzičari" (Konaković i Bešlija) došli sutradan, zatekli snimke, bili krajnje ljubazno primljeni od strane Ožegovića, počeli skidati snimak kad je zbog prekida kabla nestalo struje. Niko od policajaca, a tako ni Elmedin Konaković kojem je Muriz rekao da ga je neosnovano optuživao i da je osvjetlao obraz policije, tj. kome Muriz vjeruje, nije rekao da ih je iko tjerao. Rekli su sve suprotno. Dakle, Budnjo rekao isitnu, Muriz Memić slagao. Jer je njegova bolesna deluzija i paranoja po svaku cijenu htjela priču u kojoj neki moćnik i neka zavjera stoje iza Dženanove smrti. Ne tamo neki "šugavi Cigo koji je slučajno pijan naišao". Moćnik koji je toliko uticajan i zao da "s nokta" tjera policiju. Sve laži. A potkapacitirana javnsot guta ne žvačući.
3. TREĆA LAŽ. Laž zasnovana za džamijskom snimku o tome da je Dženan došao u Aleju u 21,30 (i da je ubijen u 21,45, a prikrivanje vršeno do 22,30). Ta je laž pravosnažno raskrinkana presudom Vrhovnog suda koja je utvrdila da je Dženan stradao oko 22,30 na mjestu gdje je pronađen, kao i tekstom optužnice Državnog tužilaštva. I činjenicom da ni ono u dokaze nije uzelo džamijski snimak koji pokazuje da u 21,28 (po vremenu video-nadzora) auto koji bi mogao biti Dženanov prolazi pored džamije. A teorija zavjere Feraget-Memić je Kantonalno tužilaštvo optuživala da su prikrivači i zavjerenici zato što nisu uzeli taj snimak u dokaze. Nije ga uzelo ni Državno tužilaštvo
4. ČETVRTA LAŽ. Laž da se na snimku vide golfovi petica i šestica. Dakle, policajac koji je gledao snimak je rekao da se vidi ne dva auta, nego jedan, i to vrlo loše, neupotrebljivo praktično. Snimak je toliko loš da nije mogao razaznati koji tip auta je u pitanju. I pored toga je rekao da auto prolazi oko 22,00 sata, što govori da nema nikakve veze sa događajem koji se desio oko 22,30, nakon što su se Dženan i Alisa vratili sa Zmajevca. IMamo dvojicu šetača koji prolaze mjestom događaja oko 22:15 i na mjestu događaja ne zatiču nikog i ništa, ni ljude, ni aute, ni krhotine. Ali, Muriza to nije spriječilo da stvarnost zamijeni svojim halucinacijama u koje je ugurao dva auta, vjerovatno zato što takvi auti postoje u voznom parku Zijada Mutapa, a i malo mu je bilo jedan auto za njegovu teoriju zavjere, pa je dodao još jednog, ono kao neka grupa ubica koji krstare gradom po zadacima valjda politike i ubijaju koga im se naredi.
Budnjo, sa čijim (ustinu smiješnim) zaklinjanjem na vodu se javnost šprdala, je za Muriza Memića ispao Majka Tereza. SVe što je rekao se ispostavilo kao istina. Ispao je moralna gromada u odnosu na Muriza. Muriz Memić je, evo dokazano, prekucao i barona Minhauzena. Sve što je rekao je slagao.
-
bitangeIprinceze
#24842 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa tad kad je došao na posao došla i struja. Ha ja. U petak otišao kući i nije bilo struje. U ponedeljak došli i struja i on.dzolix wrote: ↑12/02/2022 06:36Otkud tebi da je kvar uklonjen u ponedeljak.bitangeIprinceze wrote: ↑11/02/2022 23:03
A zna li se ko je popravio kvar u kablu koji je otklonjen u ponedeljak?
-
kvinoja
#24843 Re: Slučaj Dženan Memić
Prva "laž": kako god da je nestalo struje, snimak nije izbrisan na taj način, jer ga je očito svjedok za vikend gledao (ili neke njegove dijelove). Što znači da je "dobri dedo" ipak slagao da struja briše snimke.
Druga "laž": sve zavisi od tog da li je policajac na sudjenju smio reći šta se izdešavalo kada prvi put dolaze da vide snimke. Također postoji opcija da je i on slagao Murizu da je otjeran, iz ko zna kojih razloga.
Treća "laž": znači ipak je u 21:28 Dženanov auto. Eh hajde denden odvozi od Lužana do Mahirove pekare, pa onda do Vidikovca, pa ustanovi da je tamo "gužva" (ponedjeljak navečer) pa skontaj da nemaš para, pa se vrati skroz do Velike aleje, pa parkiraj, pa izađi iz auta, pa malo prošetaj sa djevojkom. Bonus dobijaš ako te udari kombi oko 22:30.
Četvrta "laž": na videu Muriz kaže Golf petica/šestica, jer ih je realno teško razlikovati i uživo a kamoli na snimku. Dakle tvoje budalaštine o laži o dva auta padaju u vodu.
Ugodan vikend koji ćeš provesti u pljuvanju oca ubijenog djeteta, presvijetli borče za istinu i pravdu.
Druga "laž": sve zavisi od tog da li je policajac na sudjenju smio reći šta se izdešavalo kada prvi put dolaze da vide snimke. Također postoji opcija da je i on slagao Murizu da je otjeran, iz ko zna kojih razloga.
Treća "laž": znači ipak je u 21:28 Dženanov auto. Eh hajde denden odvozi od Lužana do Mahirove pekare, pa onda do Vidikovca, pa ustanovi da je tamo "gužva" (ponedjeljak navečer) pa skontaj da nemaš para, pa se vrati skroz do Velike aleje, pa parkiraj, pa izađi iz auta, pa malo prošetaj sa djevojkom. Bonus dobijaš ako te udari kombi oko 22:30.
Četvrta "laž": na videu Muriz kaže Golf petica/šestica, jer ih je realno teško razlikovati i uživo a kamoli na snimku. Dakle tvoje budalaštine o laži o dva auta padaju u vodu.
Ugodan vikend koji ćeš provesti u pljuvanju oca ubijenog djeteta, presvijetli borče za istinu i pravdu.
-
denden
#24844 Re: Slučaj Dženan Memić
Ko su policajci koji su Murizu Memiću navodno rekli da (u vrijeme oko 18-19.02.2016. godine) imaju snimak sa kuće Šerifa Konjevića?Memić: Hajde da skratimo. Ja imam papire. Papir trpi. Imam zapisnik Elektroprivrede da je bila krađa kabla. Stambolić je saslušan, kaže da kabl nije prekinut. Ti isti policajci su došli kod mene kući, rekli su mi da imaju snimak od Šerifa Konjevića i da su ih otjerali iz hotela Kristal.
Hasana Dupovca se tereti da je presnimio taj snimak i negdje ga pohranio. A ovdje Muriz Memić tvrdi da su mu u to vrijeme dolazili policajci koji su tvrdili da imaju taj snimak.
-
bitangeIprinceze
#24845 Re: Slučaj Dženan Memić
Imal Hasana na forumu?
-
denden
#24846 Re: Slučaj Dženan Memić
1. "Muriz jeste slagao, ali to nije bitno, jer...vidi ovo nešto drugo, pusti to..." (pa opet nova laž).kvinoja wrote: ↑12/02/2022 08:56 Prva "laž": kako god da je nestalo struje, snimak nije izbrisan na taj način, jer ga je očito svjedok za vikend gledao (ili neke njegove dijelove). Što znači da je "dobri dedo" ipak slagao da struja briše snimke.
2. Opet teorija zavjere. Policija se ipak boji Budnje, pa ne smije reci sta su vidjeli.
3. Ne znamo je li, to je mogućnost. Ali znamo da su se i Vrhovni sud i Državno tužilaštvo popišali na teoriju zavjere o ukradenom satu. Februar, radni dan, vrijeme kad nema saobraćajnih gužvi, taman oko sat vremena. Jer bi problem bio i da ima previše vremenskog lufta. Uz napomenu da se ne radi o Vidikovcu na Trebeviću, nego Vidikovcu Zmajevac. Vjerovatno zamišljaš kako parkiranje i šetanje stotinjak ili koliko metara do događaja uzimaju desetine minuta kako bi tvoja verzija bila vjerodostojnija. Trebao si još napisati "i onda naprave jedan korak, pa još jedan, pa treći, znaš li ti koliko vremena treba za toliko koraka..."
4. U članku koji sam citirao se govori dva golfa koji "dolaze", u množini. Ako video kaže drugačije (ja ga sad vala ne gledao), onda su pogriješili ovi novinari, a ja prenio njihovu grešku. Ali svejedno Muriz ubacuje svoju halucinaciju sa tvrdnjom da je u pitanju bio golf, iako Muriz nije vidio snimak, a policajac koji jeste kaže da nije mogao utvrditi koji auto je u pitanju. I to ne samo na suđenju, nego i u vrijeme nakokn događaja kad su se pisale zabilješke, a i policajci koji su svjedočili su rekli da im je kolega rekao da se da u jako lošoj rezoluciji vidi neki (neodređeni) auto koji ide u kontra-smjeru, da vjerovatno ništa ne dokazuje, ali da ipak, "zato što hoće da se sve uradi maksimalno", za svaki slučaj, treba izuzeti snimak.
Nevjerovatno koliko volite laž, čak i kad je neoborivo raskinkana. Šta je motiv, stranačko zaduženje?
-
denden
#24847 Re: Slučaj Dženan Memić
I da, ja pljujem laži.
A vi svi koji ih podržavate se nalazite direktno pogođeni i morališete sa lažne visine. Ali, čime ste pogođeni? ISTINOM, u koju se deklarativno svi zaklinjete, a od koje nemate većeg neprijatelja.
-
dzolix
#24848 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑12/02/2022 08:21 Hajmo redom.
1. PRVA LAŽ. Laž o navodnoj krađi kabla. Budnjo govori da je kabl prekinut tokom kopanja kanala, Muriz govori da kabl nije prekinut, nego da je u pitanju krađa kabla i da zapisnik o tome. ISTINA: Juče je policajac Konaković svjedočio da je bagerista prekinuo kabl i da ga je o tome službeno ispitao.

No, šta je proizašlo iz razgovora s ovim bageristom Konaković nije pojašnjavao.
Da li je dobijena gradjevinska dozvola za kopanje bagerom. Ako nije moglo bi biti kradja.
Pritisnut ili prekinut ili presjecen kabel jest jednako pokvaren.
2. DRUGA LAŽ. Laž o tome da je Budnjo otjerao policajce koji su došli uzeti snimak. ISTINA: Policajci su došli dan prije, 18.02.2016. godine, pregledali snimke, rekli da snimci ostanu, da će sutradan doći forenzičari. BIli ljubazno primljeni, niko ih nije otjerao. "Forenzičari" (Konaković i Bešlija) došli sutradan,
time 20:13citiram: jel ti ili neko necu ja sad reci ko ih je otjero bez naloga ne moze.
Jeli Casa Grande.
ČETVRTA LAŽ. Laž da se na snimku vide golfovi petica i šestica. Dakle, policajac koji je gledao snimak je rekao da se vidi ne dva auta, nego jedan, i to vrlo loše, neupotrebljivo praktično. Snimak je toliko loš da nije mogao razaznati koji tip auta je u pitanju. I pored toga je rekao da auto prolazi oko 22,00 sata, što
time 20:50 ,,,,,, I 22;23citiram : na snimku se ne vidi mjesto dogadjaja.
Sta su Murizu pricali policajci u vezi golfa je pitanje.
Vide se dva auta, terenac i auto. Po svjedocenju recepcionera.
Last edited by dzolix on 12/02/2022 09:37, edited 2 times in total.
-
denden
#24849 Re: Slučaj Dženan Memić
21:36 Muriz Memić: "vještak utvrdio da je snimak namjerno obrisan, u toliko sati, toliko minuta, toliko sekundi"
Još jedna laž Muriza Memića. Nikad nije utvrđeno tačno vrijeme brisanja snimka. Optužnica tereti Ožegovića da je snimak izbrisan u periodu od petka do ponedjeljka.
Policajac koji je nedavno svjedočio je rekao da je čuo agencija na državnom nivou nije mogla utvrditi da li je snimak izbrisan zbog nestanka struje. To se vjerovatno odnosi na vještačenja SIPA iz 2021. godine za koje smo od Arijane Memić i Avaza čuli da se vrši i rade eksperimenti sa strujom, ali to vještačenje navodno nije uzeto za dokaze uz optužnicu.
Još jedna laž Muriza Memića. Nikad nije utvrđeno tačno vrijeme brisanja snimka. Optužnica tereti Ožegovića da je snimak izbrisan u periodu od petka do ponedjeljka.
Policajac koji je nedavno svjedočio je rekao da je čuo agencija na državnom nivou nije mogla utvrditi da li je snimak izbrisan zbog nestanka struje. To se vjerovatno odnosi na vještačenja SIPA iz 2021. godine za koje smo od Arijane Memić i Avaza čuli da se vrši i rade eksperimenti sa strujom, ali to vještačenje navodno nije uzeto za dokaze uz optužnicu.
Last edited by denden on 12/02/2022 09:28, edited 1 time in total.
- motachjointa
#24850 Re: Slučaj Dženan Memić
nema sanse da si bez neke novcane naknade od strane budnje ovoliki tekst sastaviodenden wrote: ↑12/02/2022 08:21Što kolega Gau8 reče, "internet sve pamti".Budnjo: Ima ta Jasminka neka, znam. Muamer kao direktor ide na suđenja ako ih ima, ja ne. Mogu se na ovu vodu zakleti. Nemam se šta pravdati. 18. 02. su došla dva policajca, nisu imali nikakv nalog, tražili su snimak. Rekli su da to stoji, da će doći forenzičari. Sutradan su došli, Ibro Stambolić je kopao kanal, prekinuo je glavni kanal, nestalo je struje, policajci su se pokupili i otišli. Oni nisu imali nikakav nalog. U ponedjeljak su rekli da je obrisano ono što su vidjeli. Oni su me tada nazvali i rekli da se mora izuzeti centralna jedinica, rekao sam da daju. Nikad me više nije pitao ni za ovo ni za ono.
Memić: Hajde da skratimo. Ja imam papire. Papir trpi. Imam zapisnik Elektroprivrede da je bila krađa kabla. Stambolić je saslušan, kaže da kabl nije prekinut. Ti isti policajci su došli kod mene kući, rekli su mi da imaju snimak od Šerifa Konjevića i da su ih otjerali iz hotela Kristal.
Budnjo: Ko može policiju otjerat?
Memić: Pa ti. Tebe se boje.
Budnjo: Ma ko me se boji?!
Memić: 18. 02. je rečeno da postoje operativna saznanja, rekli su da su vidjeli snimak. Na snimku se ne vidi mjesto događaja. Dženan je došao u aleju u 21.30, nama fali sat vremena. Eto ti policajaca pa provjeravaj.
Budnjo: Dat ćeš mi imena.
Memić: Znaš ti imena. Vještak je utvrdio da je snimak namjerno obrisan.Vještaj utvrdio, nije Muriz ni Ifet. Na snimku se vidi golf petica i šestica koji dolaze od Ilidžisa.
A i sam sam najavljivao da će suđenje, po sili prilika i prirodi stvari, razotkriti, i to pred očima javnosti, kolika je ubleha u pitanju. Ubleha koja ima snagu dok se lakovjernoj potkapacitiranoj javnosti priča šta god padne na um, a ta javnost to guta bez žvakanja.
Muriz Memić je u ovom gostovanju sa Budnjom, u vrlo malom vremenu i prostoru koncentrirao količinu laži koju teško da kamion može povući. SVE ŠTO JE REKAO, AMA BAŠ SVE, SLAGAO JE I DOKAZANO JE DA JE SLAGAO.
Hajmo redom.
1. PRVA LAŽ. Laž o navodnoj krađi kabla. Budnjo govori da je kabl prekinut tokom kopanja kanala, Muriz govori da kabl nije prekinut, nego da je u pitanju krađa kabla i da zapisnik o tome. ISTINA: Juče je policajac Konaković svjedočio da je bagerista prekinuo kabl i da ga je o tome službeno ispitao.. Znači, Budnjo rekao istinu, Muriz Memić slagao.Svi oni koji su imali pristup videonadzoru u hotelu su pozvani u policiju, gdje su dali izjave i poligrafski tretirani. Konaković je saslušao i bageristu koji je presjekao kabl.
2. DRUGA LAŽ. Laž o tome da je Budnjo otjerao policajce koji su došli uzeti snimak. ISTINA: Policajci su došli dan prije, 18.02.2016. godine, pregledali snimke, rekli da snimci ostanu, da će sutradan doći forenzičari. BIli ljubazno primljeni, niko ih nije otjerao. "Forenzičari" (Konaković i Bešlija) došli sutradan, zatekli snimke, bili krajnje ljubazno primljeni od strane Ožegovića, počeli skidati snimak kad je zbog prekida kabla nestalo struje. Niko od policajaca, a tako ni Elmedin Konaković kojem je Muriz rekao da ga je neosnovano optuživao i da je osvjetlao obraz policije, tj. kome Muriz vjeruje, nije rekao da ih je iko tjerao. Rekli su sve suprotno. Dakle, Budnjo rekao isitnu, Muriz Memić slagao. Jer je njegova bolesna deluzija i paranoja po svaku cijenu htjela priču u kojoj neki moćnik i neka zavjera stoje iza Dženanove smrti. Ne tamo neki "šugavi Cigo koji je slučajno pijan naišao". Moćnik koji je toliko uticajan i zao da "s nokta" tjera policiju. Sve laži. A potkapacitirana javnsot guta ne žvačući.
3. TREĆA LAŽ. Laž zasnovana za džamijskom snimku o tome da je Dženan došao u Aleju u 21,30 (i da je ubijen u 21,45, a prikrivanje vršeno do 22,30). Ta je laž pravosnažno raskrinkana presudom Vrhovnog suda koja je utvrdila da je Dženan stradao oko 22,30 na mjestu gdje je pronađen, kao i tekstom optužnice Državnog tužilaštva. I činjenicom da ni ono u dokaze nije uzelo džamijski snimak koji pokazuje da u 21,28 (po vremenu video-nadzora) auto koji bi mogao biti Dženanov prolazi pored džamije. A teorija zavjere Feraget-Memić je Kantonalno tužilaštvo optuživala da su prikrivači i zavjerenici zato što nisu uzeli taj snimak u dokaze. Nije ga uzelo ni Državno tužilaštvoNa snimku je ili sat netačan (vrijeme bi onda bilo 22:28) ili nije Dženanov auto na slici (razlika u bojama plavi vs metalik sivi). U međuvremenu mi se treća mogućnost, nedavno otvorena, čini vjerovatnijom. Naime, jedan od policajaca koji je svjedočio je rekao da sama Alisa kazala da su autom prošli kroz naselje Lužani, zbog čega je otišao da uzme snimak sa džamije. Pretpostavljam da je ona u izjavi rekla da je to bilo kad su pošli sa Ilidže prema Zmajevcu, što bi značilo da snimak potvrđuje njenu verziju priče i da ga zato tužilaštvo nije ni uzelo kao dokaz protiv nje. U suštini, raskrinkavanje ublehe o "ukradenom satu" je efektivan kraj teorije zavjere, svake njene smislenosti, ako ju je ikad imalo i imala. Bez tog ukradenog sata, uz odsustvo bilo čijeg motiva (nakon što je Ploskić izbačen iz jednačine), te uz činjenicu da je i Alisa Mutap, da je udarac bio malo jači, mogla biti razbijene lobanje, se sve svodi na neplanirani slučajni događaj. Nailazak pijanog Roma malo ranije izbačenog iz kuće svog oca. Čija je supruga priznala da su Dženana i Alisu pretukli palicom naklon izlaska iz kombija. A policajac Konaković reče da je čuo da je i Ljubo bio priznao da je ubio Dženana.
4. ČETVRTA LAŽ. Laž da se na snimku vide golfovi petica i šestica. Dakle, policajac koji je gledao snimak je rekao da se vidi ne dva auta, nego jedan, i to vrlo loše, neupotrebljivo praktično. Snimak je toliko loš da nije mogao razaznati koji tip auta je u pitanju. I pored toga je rekao da auto prolazi oko 22,00 sata, što govori da nema nikakve veze sa događajem koji se desio oko 22,30, nakon što su se Dženan i Alisa vratili sa Zmajevca. IMamo dvojicu šetača koji prolaze mjestom događaja oko 22:15 i na mjestu događaja ne zatiču nikog i ništa, ni ljude, ni aute, ni krhotine. Ali, Muriza to nije spriječilo da stvarnost zamijeni svojim halucinacijama u koje je ugurao dva auta, vjerovatno zato što takvi auti postoje u voznom parku Zijada Mutapa, a i malo mu je bilo jedan auto za njegovu teoriju zavjere, pa je dodao još jednog, ono kao neka grupa ubica koji krstare gradom po zadacima valjda politike i ubijaju koga im se naredi.
Budnjo, sa čijim (ustinu smiješnim) zaklinjanjem na vodu se javnost šprdala, je za Muriza Memića ispao Majka Tereza. SVe što je rekao se ispostavilo kao istina. Ispao je moralna gromada u odnosu na Muriza. Muriz Memić je, evo dokazano, prekucao i barona Minhauzena. Sve što je rekao je slagao.