Politika Hrvata u BiH - III

Locked
palermo

#351 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by palermo »

Black swan wrote: 10/02/2022 15:35
palermo wrote: 10/02/2022 15:04

To oni majorizirani i ugroženi Hrvati ???

Ili možda hoćeš da kažeš da su genetski predodređeni za uspjeh ???

U nedoumici sam
Kakve veze imaju bogate opcine i komsic
Te nacin popunjavanja doma naroda hrvatimama iz gorazda :mrgreen:
šta znam, čovjek kaže da su Hrvati najbogatiji i najsposobniji a ujedno su i najmajoriziraniji i najugroženiji, pa pitam kako....

Jedino mi smisleno pada, da su genetski predodređeni za slavu i bogatstvo.....
seln

#352 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by seln »

palermo wrote: 10/02/2022 16:13
Black swan wrote: 10/02/2022 15:35
Kakve veze imaju bogate opcine i komsic
Te nacin popunjavanja doma naroda hrvatimama iz gorazda :mrgreen:
šta znam, čovjek kaže da su Hrvati najbogatiji i najsposobniji a ujedno su i najmajoriziraniji i najugroženiji, pa pitam kako....

Kako da nisu... pogledaj Cirila, prvog u Hrvata.
Em slavan, em bogat.
LSD

#353 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by LSD »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/karamat ... /220212041

Frajer kopira Karadzica u govoru, nevjerovatno.
To je to. Maske su spale, otvoreni neprijatelji ove države su pokazali svoje pravo lice i nagovjestili pokušaj razaranje države putem usksrnuća uzp-ovske herceg bosne.
Nikakve razlike u retorici Dodika i ovi separatista. Bukvalno rade zajednicki i udarnicki da razbiju državu.
Osim_13

#354 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Osim_13 »

Ruku na srce, Karamatiću nikakva maska nije ni mogla pasti.
LSD

#355 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by LSD »

Osim_13 wrote: 12/02/2022 14:14 Ruku na srce, Karamatiću nikakva maska nije ni mogla pasti.
Pa dobro, to je tacno.
Ali on je trbuhozborac Dragana Covica i politike HDZ, jasno ko dan. Sve ono cirilicar ne govori javno, to ovaj odradi.
Nesto kao Vulin kod Vucica.

Bukvalno bolesnik prijeti ratom i niko da ga hapsi bitangu.
Last edited by LSD on 12/02/2022 14:18, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#356 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by DonieBrasco »

Napisao sam na temi izbornog zakona:
DonieBrasco wrote: 12/02/2022 13:56 Sutra da im se udovolji sa izbornim zakonom i ustavom, oni ce opet poceti da vracaju Herceg Bosnu i kao RS krecu put prenosa nadleznosti i secesije.

A moze im se obzurom na ponasanje stranaca prema BiH i u samoj ovih sto su zabrinuti.
fosna2014

#357 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by fosna2014 »

Kao fol prave pritisak pred pregovore. :D
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#358 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Str0nz »

Mehmedović: EU u funkciji politike Hrvatske prema BiH!

...

U tom kontektu važno je iščitati poruke posjete Manferda Webera BiH. Kakve smo poruke dobili? “Mi predstavljamo grupu EPP u EP, najveću političku porodicu u Evropi", rekao je Weber.
Koja je poruka Bošnjacima od najveće političlke porodice u EU. Da je došla sa Željanom Zovko koja zastupa Čovićeve interese i interese Hrvatske. „Preduvjet za funkcioniranje države je da imamo izborni zakon koji onda funkcionira” – To nije rekao Dragan Čović već evropski pučani i Manfred Weber. Manfred Weber (citat): “Dakle, preduvjet za funkcioniranje države je da imamo izborni zakon koji onda funkcionira. Molimo sve da investiraju u kompromis.”...Propast izborne reforme nije opcija uopšte. Osjetimo tenzije u zemlji, ali i šire. Tenzije unutar međunarodne zajednice. I hoću sve da podsjetim da je ovo historijski trenutak ne samo za BiH nego i za EU, pa između ostalog i zbog onoga što se dešava u Ukrajini. U ovakvoj situaciji potrebno nam je liderstvo, kompromis i naravno svjesnost o ovom historijskom trenutku. I moja ključna poruka je niko ne bi smio ustati od stola bez kompromisa”

Tada se obratila i potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a Željana Zovko rekla je da upravo dolazak zastupnika EPP-a u Evropskom parlamentu u BiH pokazuje koliko Pučani razumiju kako žurno se želi riješiti Izborni zakon. Zapravo se samo pravi pritisak na bosanski blok da prihvati Čovićeve želje, i time sebi nabaci omču oko vrata koje se više nikad nebi riješili. Zato je najvažnije potaknuti pravosudni sistem da radi svoj posao, jer imaju odgovornost pred građanima Bosne kao i ostala 2 stuba vlasti, a njima baš nedostaje državotvorne svijesti i hrabrosti", dodao je Mehmedović.
https://nap.ba/news/89861
mishic

#359 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by mishic »

Dragan Čović na upit o građanskoj državi BIH je rekao “Oni koji žele građansku državu – ja ih poštujem, samo danas u Bosni i Hercegovini reći ‘građanska država’ – to znači klasičan unitarizam u nekoj formi i teorijskom obliku, a to Vam znači u osnovi islamsku državu, a to što je to netko pretvorio u kalifat ili neku drugačiju konotaciju dao tom izričaju, I na taj način mi razgovaramo i u Briselu"

Evo jedan izričaj europejca, počasnog doktora zagrebačkog sveućilišća i bosanskog Al-Kaponea. Ovome ne treba nikakav komentar.
Ovo je srž politike HDZ-a BiH ali na svu sreću ne i politike Hrvata u BiH jer razuman čovjek ovakve nebuloze ne može ni shvatiti a kamo li prihvatiti.
Str0nz

#360 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Str0nz »

Dobro neka se pitaju svi, posebno SDA, koji razmisljaju o udovoljavanju HDZu. Posljedice su nastavak UZP politike kojom su HDZ BiH-HR infiltrirali organe za vanjske poslove EU vezane sa BiH. Srecom ovaj levat kojeg je Zeljana dovukla iz EPP da prijeti je gubitnik izbora u Njemackoj bez neke moce i ironija je u tome da prijeti sa zaustavljenim putem prema EU ako se ne "dogovori" kako HDZ trazi, sto naravno najvise odgovara onima na vlasti i Bakiru kome prijeti. Prioritet je sahraniti HDZ BiH, izbaciti sa svih nivoa vlasti kroz izbore i tako ukinuti vezu UzP politike koja dolazi iz EU preko HDZ HR-BiH.
PREDSJEDNIK KLUBA NARODNJAKA U EVROPSKOM PARLAMENTU: "Rekao sam političarima u BiH - ne napuštajte sto dok ne postignete sporazum!"

Image

Govoreći o odnosima Bošnjaka i Hrvata, odnosno reformi Izbornoga zakona, Weber je kazao kako gaji određeni optimizam, posebno kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH.

Delegacija Evropske narodne stranke protekle je sedmice u Sarajevu održala niz važnih susreta šaljući jasne poruke o potrebi stabiliziranja stanja u zemlji te važnosti postizanja kompromisa oko izmjene Izbornoga zakona. Naglasak ove posjete bila je izborna reforma bez koje BiH nema izgleda dobiti kandidatski status. Jasno je to poručio u intervjuu za "Večernji list BiH" predsjednik kluba EPP-a u Europskome parlamentu, njemački političar Manfred Weber.

"Za nas je država Bosna i Hercegovina, vrlo jasno kazavši, sastavljena od tri narodne komponente. Znamo da su Hrvati najmanji narod. Zato smo tražili od drugih da pokažu posebnu brigu upravo za najmalobrojnije. Za nas je to vrlo normalno. Tamo gdje imate različite narode, tada oni veći, brojniji, moraju pokazati posebnu osjetljivost prema manje brojnom dijelu populacije. Primijetio sam dosta spremnosti da se poštuje ta činjenica kada smo imali razgovore sa svim političarima. Doista moram reći da sam primijetio tu spremnost. Ali, ponovno želim istaknuti kako su tri naroda temelj ove zemlje i prema najmanje brojnima mora postojati poseban tretman", rekao je Weber za "Večernji list".

Govoreći o odnosima Bošnjaka i Hrvata, odnosno reformi Izbornoga zakona, izjavio je kako gaji određeni optimizam, posebno kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva.

"Evropska unija i američki prijatelji su tu kako bi pomogli, ponudili savjet i dali određenu podršku tome procesu. Ali, ponavljam, na domaćim je političarima da odrede kako će se stvari kretati naprijed, kako će živjeti zajedno, kako bi stvorili funkcionalnu državu. Mogu vam reći da bez rješenja izborne reforme, a to onda znači i bez funkcionalne države koja bi se trebala konačno uspostaviti nakon sljedećih izbora, a to onda znači i funkcionalne vlade, svaka vrata prema Europi bit će zatvorena. A EPP i ja želimo da se ta vrata otvore, želimo se boriti za kandidacijski status BiH. To BiH zaslužuje. Kada putujem u BiH, ne idem nikamo u tuđinu. Idem u Evropu i buduću članicu EU-a. Mi u EPP-u doista u to vjerujemo. U ovoj grupaciji imam dosta prijatelja, među kojima je i Andrej Plenković. On je prvi koji se snažno bori za kandidacijski status BiH, ali uvjet za to je da riješimo probleme. Zato sam sve s kojima sam razgovarao u Sarajevu doslovno pozvao - ne napuštajte sto dok ne postignete sporazum. U suprotnom, imat će zatvorena vrata prema EU u dugom vremenskom razdoblju."
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/23 ... razum.html
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#361 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by PreWiBa »

mishic wrote: 15/02/2022 20:12 Dragan Čović na upit o građanskoj državi BIH je rekao “Oni koji žele građansku državu – ja ih poštujem, samo danas u Bosni i Hercegovini reći ‘građanska država’ – to znači klasičan unitarizam u nekoj formi i teorijskom obliku, a to Vam znači u osnovi islamsku državu, a to što je to netko pretvorio u kalifat ili neku drugačiju konotaciju dao tom izričaju, I na taj način mi razgovaramo i u Briselu"

Evo jedan izričaj europejca, počasnog doktora zagrebačkog sveućilišća i bosanskog Al-Kaponea. Ovome ne treba nikakav komentar.
Ovo je srž politike HDZ-a BiH ali na svu sreću ne i politike Hrvata u BiH jer razuman čovjek ovakve nebuloze ne može ni shvatiti a kamo li prihvatiti.
Po čemu dolaziš do tog zaključka?
Upravo je samo rekao ono što velika većina bh. Hrvata misli, a iskreno rečeno, i onih u Hrvatskoj.
Od Kolinde do Zorana - narativ o islamistima u Bosni je ostao isti. Nemoj se zavaravati.
Pa čak i ovdje na forumu imaš ljude - "komuniste" ili druge - koji imaju makar jedan islamofoban komentar, "bojeći se od "muslimanskih zakona"" ili nečega sličnog.
mishic

#362 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by mishic »

sehohari wrote: 16/02/2022 18:26 Po čemu dolaziš do tog zaključka?
Kojeg zaključka? Šta sam ja to zaključio?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#363 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by PreWiBa »

mishic wrote: 16/02/2022 20:43
sehohari wrote: 16/02/2022 18:26 Po čemu dolaziš do tog zaključka?
Kojeg zaključka? Šta sam ja to zaključio?
Možda sam te krivo razumiuo, ali rekao si kako ove Čovićeve izjave nisu dio sveukupne politike Hrvata u BiH, već samo HDZ-a BiH.
Str0nz

#364 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Str0nz »

Potrebnije nego ikada sahraniti HDZ-BiH kao sto je sahranjena UZP kreaciju HB.
HDZ ogorčen amandmanom u izvještaju EU: Hrvatska ima štetnu ulogu u BiH!

Image

Klub HDZ/EPP zagovara dogovor hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka u BiH o izbornoj reformi

Klub HDZ/EPP snažno podržava i zagovara dogovor hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka u BiH o ograničenoj ustavnoj reformi i pravednoj izmjeni Izbornog zakona".

Saopćeno je ovo večeras iz HDZ nakon glasovanja o godišnjem izvješću o provedbi zajedničke vanjske i sigurnosne politike.

Navode kako bi se tako izbjegao "neprihvatljiv izborni inženjering i osigurao jednakopravan položaj Hrvata, kao što je i zajamčeno Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom".

Stoga se Klub HDZ/EPP u Europskom parlamentu usprotivio, kako navode, "štetnom i neodgovornom amandmanu socijalista koji dolazi u presudnim trenutcima osjetljivih pregovora o legitimnoj zastupljenosti Hrvata u Bosni i Hercegovini".

- Umjesto da jasno pozove na reformu Izbornog zakona i uvažavanje prava Hrvata, amandman dvosmislenim formulacijama insinuira da Hrvatska kao regionalni akter ima štetnu ulogu u Bosni i Hercegovini. To je politika onih aktera koji otvoreno optužuju Hrvatsku za destabilizirajuću agendu u Bosni i Hercegovini, zbog čega je posebno neshvatljivo da amandman supotpisuje i zastupnik (Tonino) Picula – stoji u priopćenju.

Ističu kako Klub HDZ/EPP redovito odbija takve optužbe i podržava "konstruktivan pristup hrvatske Vlade s ciljem očuvanja cjelovitosti i postizanja pune ravnopravnosti konstitutivnih naroda".

Smatraju i da je takav konstruktivan pristup posebno važan u odlučujućim trenutcima za pronalaženje dogovora u BiH.

- U ovim prijelomnim trenutcima za budućnost hrvatskog naroda u BiH, ali i budućnost cijele zemlje, potpuno je promašeno zaoštravanje retorike, skretanje pozornosti s temeljnog pitanja izmjene Izbornog zakona i pozivanje na sankcije, koje trebaju biti isključivo krajnja mjera – zaključeno je u priopćenju.
https://vijesti.ba/clanak/559779/hdz-og ... logu-u-bih
Grean

#365 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Grean »

Odgovorite ljudima

Kakva je budućnost Hrvata u BiH. Kako riješiti Hrvatsko pitanje? Uoči HNS-a. Što je plan B, a što crvena linija? Hoće li biti bojkota izbora? Odgovaraju: Zdenka Džambas, Zvonko Jurišić, Stipe Prlić, Dražen Barbarić
Jednostavno kod nas nema kapaciteta da se odgovori ovima koji guraju svoj aparthejd, kako ce biti kapaciteta da nesto proguras kod onih koji nemaju pojma o BiH npr. EU.

Gledam ovaj duel veceras i manupulacije koje iznose ovo HDZ strasilo iz N. Travnika Zdenka Dambas te ovaj profesor Drazen Barbaric, namjestaju im se na volej a ovi okrecu pricu, ukljucujuci tu i voditelja, na to da se narod iseljava.

Prvo Zdenka hoce da objasni njen model za Dom naroda, kaze hoce UZP-ovci 16 mjesta. Toliko im pripada. Stipe Prlic je prekida, kaze hocete da izbrisete Hrvate Sarajeva i Tuzle umjesto da im omogucite pozitivnu diskriminaciju a na to ce Zdenka, niste pustili da zavrsim, jedan od 17 predstavnika u domu naroda je 5,8 %. tipa matematika je neumoljiva. Niko da je upita za tu njenu matematiku i kako 90 000 Hrvata Sarajeva, Tuzle, ZE-DO, Unsko- Sanskog a i tog Podrinjskog na kojeg se vade, sto je vise od 16 % Hrvata u BiH, svedose velikodusno na 5,8 % ili jednog zastupnika?

I kazu njima se otimaju prava.

Na to se nadovezuje Barbaric, kao sve to gradjansko je ubleha, primjer je lokalna zajednica gdje u tim kantonima stranke sa hrvatskim predznakom imaju i onda pokazuje teatralno rukom, nula predstavnika.

Mozda na politickim naukama u Mostaru ne uce logiku jer u suprotnom profesor bi se zapitao da nije bas to dokaz da gradjanske stranke nisu ubleha i da predstavnika sa hrvatskim predznakom nema jer ovi Hrvati ne glasaju za te stranke. Neko od promaha u studiju ga je mogao upitati kako te stranke na nivou BiH imaju 9% glasova od 15% hrvatskog glasackog tijela i gdje je 1/3 glasova bh Hrvata. Sigurno ne kod SDA ili SNSD-a a jos je manje vjerovatno da Hrvati imaju manju izlaznost na izborima.

Jednostavno svi ovi lijevo orijentisani i probosanski su suplji u odnosu na ove huskace ili je populisticki program i govor mrznje lakse proklamovati. Ne znam ali negdje je fula.

Vjerovatno to ovako hoda i na ovim pregovorima.
Bossona

#366 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Bossona »

Str0nz wrote: 16/02/2022 23:50 Potrebnije nego ikada sahraniti HDZ-BiH kao sto je sahranjena UZP kreaciju HB.
HDZ ogorčen amandmanom u izvještaju EU: Hrvatska ima štetnu ulogu u BiH!

Image

Klub HDZ/EPP zagovara dogovor hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka u BiH o izbornoj reformi

Klub HDZ/EPP snažno podržava i zagovara dogovor hrvatskih i bošnjačkih političkih stranaka u BiH o ograničenoj ustavnoj reformi i pravednoj izmjeni Izbornog zakona".

Saopćeno je ovo večeras iz HDZ nakon glasovanja o godišnjem izvješću o provedbi zajedničke vanjske i sigurnosne politike.

Navode kako bi se tako izbjegao "neprihvatljiv izborni inženjering i osigurao jednakopravan položaj Hrvata, kao što je i zajamčeno Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom".

Stoga se Klub HDZ/EPP u Europskom parlamentu usprotivio, kako navode, "štetnom i neodgovornom amandmanu socijalista koji dolazi u presudnim trenutcima osjetljivih pregovora o legitimnoj zastupljenosti Hrvata u Bosni i Hercegovini".

- Umjesto da jasno pozove na reformu Izbornog zakona i uvažavanje prava Hrvata, amandman dvosmislenim formulacijama insinuira da Hrvatska kao regionalni akter ima štetnu ulogu u Bosni i Hercegovini. To je politika onih aktera koji otvoreno optužuju Hrvatsku za destabilizirajuću agendu u Bosni i Hercegovini, zbog čega je posebno neshvatljivo da amandman supotpisuje i zastupnik (Tonino) Picula – stoji u priopćenju.

Ističu kako Klub HDZ/EPP redovito odbija takve optužbe i podržava "konstruktivan pristup hrvatske Vlade s ciljem očuvanja cjelovitosti i postizanja pune ravnopravnosti konstitutivnih naroda".

Smatraju i da je takav konstruktivan pristup posebno važan u odlučujućim trenutcima za pronalaženje dogovora u BiH.

- U ovim prijelomnim trenutcima za budućnost hrvatskog naroda u BiH, ali i budućnost cijele zemlje, potpuno je promašeno zaoštravanje retorike, skretanje pozornosti s temeljnog pitanja izmjene Izbornog zakona i pozivanje na sankcije, koje trebaju biti isključivo krajnja mjera – zaključeno je u priopćenju.

Puca joj žućna kesa, od bijesa i stresa, Samo graĐaNaska :mrgreen:
Str0nz

#367 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Str0nz »

Bossona wrote: 17/02/2022 00:37
Str0nz wrote: 16/02/2022 23:50 Potrebnije nego ikada sahraniti HDZ-BiH kao sto je sahranjena UZP kreaciju HB.

Zato i govorim o potrebi da se sahrani HDZ-BiH da se zaustavi protok UZP politike kroz BiH, koja je infiltrirala vanjske poslove EU prema BiH od ulazka Hrvatske u uniju, danas ocigledno jaca nego ikada.

P.s, sada sam poslusao Zeljanu, kakve gluposti prica ali barem zna Engleski sto je plus. Ponavlja pricu o tri naroda, vracanjem originalnom Deytonu itd. a nigdje ostali/gradzana da spomene a poziva se na Deyton. Prijeti krizom poput Ukrajine. Dovoljno svima da vide da se UZP politika otvoreno zagovara u EU.

Sta ljudi misle da ce se desiti kada bi se popustilo? Hrvatska nema vanjsku politiku osim fiksaciju prema BiH, sve su tu ulozili, uzurpirali svaku poziciju u EU vezanu za odnose prema BiH jer druge boli Qrac za BiH. A EU od prvog dana je bila za podjelu BiH i njima odgovara ovakva prica. Sve pregovore sa HDZ pod hitno prekinuti, sve uraditi da se HDZ eliminisu u bilo kojoj formi vlasti poslje izbora, onda Zeljana moze guslati koliko hoce, koga briga.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#368 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Truba »

Jos jedna pobjeda probosanaca
Samo da je finalizirati taj niz nokauta
Protivnik nije na podu nego je vec iznesen
mo-town

#369 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by mo-town »

Bossona wrote: 17/02/2022 00:37

Puknuce njoj ne zucna kesa nego ono sto nije sapun da se potrosi ali se prevelikim "lobiranjem" izrauba.
Meni lijepo zao zene. Sta je sve preko nje u Briselu preslo...... vile znaju. I nista. Zato i frustracije.
Point.

#370 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Point. »

Ova Čovićeva fufica i dalje nastavlja svoj lažljivi narativ. Blago Hrvatskoj kad je zapadni Hercegovci i u EU predstavljaju. Mislim da to nije legitimno i fer prema Hrvatima iz Hrvatske.
mo-town

#371 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by mo-town »

Point. wrote: 17/02/2022 06:01 Ova Čovićeva fufica i dalje nastavlja svoj lažljivi narativ. Blago Hrvatskoj kad je zapadni Hercegovci i u EU predstavljaju. Mislim da to nije legitimno i fer prema Hrvatima iz Hrvatske.
Lopatom Dudeke uzimaju.
Imam prijatelja iz Posavine, zivi od 1992. u Zagrebu i vec ima hercegovacki akcent.
DonieBrasco

#372 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by DonieBrasco »

Evropski parlament

https://www.klix.ba/vijesti/bih/evropsk ... 220217037

Za je glasalo 504, protiv su glasala 93 zastupnika, a 72 su bila suzdržana. Zanimljivo je da je amandman Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta podržala većina iz grupacije EPP-a te da je hrvatski HDZ ostao uz radikalnu desnicu i populiste.
Na EU planu provode politiku protiv BiH, a ne na domacem.
Kolinda

#373 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Kolinda »

namiami wrote: 17/02/2022 14:04 Kako je moguce da je Zeljena legitimni predstavnik Hrvata i Hrvatske? Pa ona je rođena u Bosni i Hercegovini? :lol: :lol: :lol: :lol:
Jasno je da ti to ne razumiješ....potrudi se bolje možda i uhvatiš....
detroit-mercy

#374 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by detroit-mercy »

seln wrote: 10/02/2022 16:16
palermo wrote: 10/02/2022 16:13

Kako da nisu... pogledaj Cirila, prvog u Hrvata.
Em slavan, em bogat.
Em plemickog podrijetla :mrgreen:
Kolinda

#375 Re: Politika Hrvata u BiH - III

Post by Kolinda »

namiami wrote: 17/02/2022 14:30
Kolinda wrote: 17/02/2022 14:28 Jasno je da ti to ne razumiješ....potrudi se bolje možda i uhvatiš....
Dok sam normalan, ne mogu shvatiti :D Kako Zeljena moze da radi u interesu Bosne i Hercegovine, pa onda ode i radi za Hrvatsku, još nije ni rođena u Hrvatskoj, a legitimna. Ovo kad objašnjavaš nekome, sjebe mu se mozak od naših zatucanih plemena :D

Naš Komšto alkos je barem rođeni Hrvat Bosne :D
Ma shvatio sam ja da ti ne razumiješ.....teško je to :lol:
Tko bi razumio da Hrvatska ima izborni zakon koji kaže da Hrvati izvan RH mogu birati i biti birani na općim i EU izborima te izborima za predsjednika RH....možda sad uhvatiš...
Locked