Ima tu istine, ali to radi i HDZ na opstinskim i kantonalnim nivoima. DNovak20 wrote: ↑09/02/2022 23:27Oduzeto im je pravo da samostalno biraju svoje predstavnike u DN F BiH i BiH kao i da u hrvatskom klubu DN F BiH o pitanjima nacionalnog interesa odlučuju prostom većinom kako je bilo predviđeno prvim Ustavom F BiH. Time su dovedeni u neravnopravan položaj u odnosu na bošnjačku politiku koja se ne libi da popunjava 1/3 kluba hrvatskog naroda Edimima kao što popunjava klubove Srba i ostalih Plehama sa očitom namjerom da paralizira mogućnost postavljanja pitanja vitalnog interesa na koji hrvatski narod ima pravo kao i drugi konstitutivni narodi.
Kada se u ovome uspije, ništa ne stoji na putu bošnjačkoj politici da Hrvate proglasi svojom političkom i nacionalnom manjinom u 1/2 države za koju Novalić kaže.U Federaciji imamo Bošnjake i Hrvate. Bošnjaci čine više od dvije trećine ekonomije BiH. Kada analiziramo povijest, nama Bošnjacima ne treba više od 30 do 50 godine da ovladamo ovim prostorom.
Licemjeri će govoriti kao i Branković da je sve po zakonu, a oni koje taj zakon u svakom pogledu pogađa u sadašnjosti i budućnosti će gledati da se izvuku i spašavaju što se spasiti da. ne čini ova država narode u njoj nego oni čine ovu državu. Valjda će to nekada nekome biti jasno.
https://www.predstavnickidom-pfbih.gov. ... php?id=103
Hajde da se podsjetimo ko se sjetio toga, 1:00
Ja iskreno zelim da pronadjemo rijesenje gdje ce nasi katolici biti zadovoljni, ali sve dok imamo politiku Covica koja vodi ka vecem dijeljenju BiH ili njenom nestanku to ne smije da se desi. Ja sam odrastao medju katolicima, nazalost skutorima, i znam da bi 85% njih(skutora) sada potpisalo raspad BiH. HDZ BiH vodi skutorska linija, tu je srz svih nasih problema. Isto kao sto nasi muslimani, mahom muhadziri iz Srbije i Gacka vecinom mastaju o fildzan begovatu.
Samo lijevo!