prankster wrote: ↑07/02/2022 15:43
Napisao sam da je auto odrzavano, i svjestan sam da svakako kupujem polovno auto koje je podlozno velikom trosku. Pitao sam generalno za iskustva, savjete i iskljucivo sam ocekivao da se jave ljudi koji imaju nekog iskustva s ovim autom/motorom a ne vi padobranci. Nisam ovdje jadikovao, koliko mu kosta zamjena lanca, diskova, ovog-onog, znaci nigdje nisam spomenuo kvar, niti sam napisao bilo sta u kontekstu iz kojeg bi se moglo zakljuciti da se u startu zalim nesto ili kukam. Ja da ne mogu priustiti to auto, ne bih razmisljao o tom autu. Ali, lijepo je kad neko ko je imao ili ima to auto, ili kad neki mehanicar koji je odrzavao ili odrzava, napise neku info iz prve ruke. A vas dvojica niste niti jedno niti drugo, tako da ne vidim niti jedan jedini razlog zasto se javljate ovdje.
Ja imam e 60 530d, kupljen sa 190 a sad na 230 000 km, i sta da ti kazem...
imas redovan servis, sa vremenom i kilometrazom je za ocekivati da nesto se pokvari, nista kapitalno ali sve kosta prporcionalno vrijednosti auta.
3.0 motori su dobri i bez fabricki gresaka, ocekuj kvarove na ovjesu, termostatu, alternatoru, gluposti koje sa vremenom dolaze.
Tesko je reci e to vidi i ako je u redu kupuj ili ne....sva se auta kvare i nova i stara i bmw i merc, imas ugodjaj i tom autu i to placas.
Hoces 270 KS, automatik i x drive, e to kosta.... ako ti moze biti kupi ako ne nemoj.