Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Sierra club

#8426 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

namiami wrote: 07/02/2022 12:40 PS: volio bih da neko kaze koja mana moze biti kupovina bilo koje nekretnine u rs? Kontam da to ide nama normalnima u prilog, jer bolje je biti prisutan u tom dijelu Bosne i Hercegovine, nego dati za pravo političkim hijenama da kazu "pa nema ovdje niko osim Srba, zato cemo se i oCepiti".
Pozitiva je da kao stanovnik I. Sarajeva, možeš uticat na dešavanju u RS-u kroz glasanje. Negativa je da kad si na toj teritoriji onda su pod jurisdikciji njihovog pravosudja. Kako bi tamo prošo da te neko optuži za nešto? Ili u slučaju da neko kaže da si ga isprovociro pa on tebi persudi u kafani nožem, da li bi takva osoba dobila adekvatnu kaznu?

Mada ako moraš živjeti u RS-u, I. Sarajevo je sigurno najbolje mjesto u cijeloj "republici".
madesa

#8427 Re: Cijene stanova All about

Post by madesa »

SpecialOffer wrote: 07/02/2022 13:47
madesa wrote: 07/02/2022 13:26 ja vala ne znam nikog da ima 2k+ da prica o politici. Tu je prica, stanovi,auta,zimovanja,ljetovanja.
Pa ona ti ljudi vrte jednu istu pricu. A i nisu to neke plate za ozbiljne price o tome sto si naveo.
muz i zena po 2k. Za Sarajevo i cijene ovdje je i vise nego dobro
Sierra club

#8428 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

namiami wrote: 07/02/2022 13:56
Sierra club wrote: 07/02/2022 13:55 Kako bi tamo prošo da te neko optuži za nešto? Ili u slučaju da neko kaže da si ga isprovociro pa on tebi persudi u kafani nožem, da li bi takva osoba dobila adekvatnu kaznu?
Nazalost, stanje je isto na teritoriji čitave države. Evo ti primjera

https://radiosarajevo.ba/sport/ostali-s ... eci/445587
Podsjetimo, Spahović je 2016. godine osuđen na 7,5 godina zatvora nakon što je priznao ubistvo Amila Geca 22. aprila u sarajevskom naselju Buća Potok.
Pa ispade da je tako svugdje. Mada vjerujem za ovako nešto zavisno od toga ko je žrtva a ko je ubica, u I. Sarajevu bi neko mogo proći i sa 2-3 godine zatvora.
SpecialOffer

#8429 Re: Cijene stanova All about

Post by SpecialOffer »

madesa wrote: 07/02/2022 13:56
SpecialOffer wrote: 07/02/2022 13:47

Pa ona ti ljudi vrte jednu istu pricu. A i nisu to neke plate za ozbiljne price o tome sto si naveo.
muz i zena po 2k. Za Sarajevo i cijene ovdje je i vise nego dobro
I dalje nista ne mijenja ono sto sam napisao.
bilic

#8430 Re: Cijene stanova All about

Post by bilic »

Sierra club wrote: 07/02/2022 13:55 Kako bi tamo prošo da te neko optuži za nešto? Ili u slučaju da neko kaže da si ga isprovociro pa on tebi persudi u kafani nožem, da li bi takva osoba dobila adekvatnu kaznu?

Podsjetimo, Spahović je 2016. godine osuđen na 7,5 godina zatvora nakon što je priznao ubistvo Amila Geca 22. aprila u sarajevskom naselju Buća Potok.
Očigledno ste bili dijeca za vrijeme ratnih dešavanja..Ili niste bili u BiH.
Ja sam čitav rat bio U SARAJEVU ... I svašta preživio .
Imam sina 25 godina . I nisam ga nikad opterečavao sa ratom i ko je ko - Šta je ko radio u ratu ...
Bošnjo ili Srbin ili Hrvat kontaš .
Sječam se njegove mature prije 5,,6 god.
Oni sretni oko Katedrale slikaju se sa djevojkama idu na muziku i disko ... Ma idilaaa :-D -
-
Gledam slike po f,buku ...
Kad naletim na slike omladine iz Lukavice ,, Omladina 90% ŠAJKAČE I ZASTAVE sa tri S .
Obavezno 3 prsta .
Nisu djeca kriva , nego ova moja generacija što ih je tako odgojila ..
.
Poslije par godina kaže idemo na dernek u Lukavicu U selo KLEK ( iza Lukavice 8,,10 km )
....
Molim ga da ne ide .. Šta je ba problem ..,, HAJ MU SAD OBJASNI U 10 minuta što da ne ide .
On nema pojma šta se dešavalo niti šta je kakva zastava ..
,,,, jebe se njega dajj nekih treba ( djevojaka ) i zajebancije .
Nesvjesno če nešto provalit i problem imat...
I ja imam krivice u tom svemu ,, ali ovi stari u Lukavici su gori od nas ..
Još nešto ja nemam problema sa Lukavicom svaki drugi dan prodzem ili boravim u Lukavici ,,,
Nisam opterečen ratnim dešavanjima . :bih: ,
,
U Lukavici ne bi stan kupio da je 500 KM m2 .... IPAK JE TO REPUBLIKA SRPSKA .... :run:
drndalo

#8431 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

Sierra club wrote: 07/02/2022 14:01

Pa ispade da je tako svugdje. Mada vjerujem za ovako nešto zavisno od toga ko je žrtva a ko je ubica, u I. Sarajevu bi neko mogo proći i sa 2-3 godine zatvora.
Meni na Prekrsajnom Sudu u Lukavici sudila Sudinica sa Mahmutovca...
drndalo

#8432 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

bilic wrote: 07/02/2022 21:02

Imam sina 25 godina . I nisam ga nikad opterečavao sa ratom i ko je ko - Šta je ko radio u ratu ...
Oni sretni oko Katedrale slikaju se sa djevojkama idu na muziku i disko ... Ma idilaaa :-D -
-
Kad naletim na slike omladine iz Lukavice ,, Omladina 90% ŠAJKAČE I ZASTAVE sa tri S .
Obavezno 3 prsta .
.
Poslije par godina kaže idemo na dernek u Lukavicu U selo KLEK ( iza Lukavice 8,,10 km )
....
Molim ga da ne ide .. Šta je ba problem ..,, HAJ MU SAD OBJASNI U 10 minuta što da ne ide .
Još nešto ja nemam problema sa Lukavicom svaki drugi dan prodzem ili boravim u Lukavici ,,,
,
U Lukavici ne bi stan kupio da je 500 KM m2 .... IPAK JE TO REPUBLIKA SRPSKA .... :run:
Javi mi ako bude, meni se ne gadi, a i tebe cu pripaziti za pravovremenu dojavu.
Sierra club

#8433 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

bilic wrote: 07/02/2022 21:02 Očigledno ste bili dijeca za vrijeme ratnih dešavanja..Ili niste bili u BiH.
Oni sretni oko Katedrale slikaju se sa djevojkama idu na muziku i disko ... Ma idilaaa -
-
Obavezno 3 prsta .
.
....
Nisam opterečen ratnim dešavanjima . ,
,
U Lukavici ne bi stan kupio da je 500 KM m2 .... IPAK JE TO REPUBLIKA SRPSKA ....
Ja bi lično dopustio mu da ide, zato što:

1) Ako za 25 godina dijete nije shvatilo šta se dešavalo i ko je šta radio, onda neka skonta na drugi način

2) vjerujem u prirodnu selekciju,

3) možda ipak nadje neku dobru trebu koje bi se dočepala asfalta i preseli snjim u "federalno sarajevo".

U vezi prirodne selekcije, ja svom malom djetetu jednom reko, "daj sine donesi mi onaj nož". a malo dijete kaže meni, "jesil lud, djeca nesmiju držat noževe". Bravo, nema tu brige. A imaš djece koja nadju pištolj pa sebe i druge ubiju. Svako ima svoju sudbinu, roditelji mogu pomoć samo do oderdjene mjere.

A u vezu stana u Lukavici i RS-u, ja sam za. Zamisli da 50,000 ili 100,000 patriota doseli tamo, pa promjenili bi cijelu političku situacju u državi. Kolonizacija lukavice mislim da bi trebala biti naš prioritet dugoročno. I lakše je se doselit u Lukavicu nego u Prnajvor. Imaš makar posla bez problema preko entitetske linije. Dobro, "bez preoblema" relativno. Svako ima problem sa poslom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8434 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

Eno bisera turkovic s 10 kuca prica o politici
Lavic sa 3000
Besim spahic non stop o politici

Priroda posla
babanovac

#8435 Re: Cijene stanova All about

Post by babanovac »

namiami wrote: 07/02/2022 12:46
Black swan wrote: 07/02/2022 12:42 dok ne kreneš u dubioze o karakteru punskih ratova ili batonova ustanka za vrijeme avgusta
Ljudi s platom od +1500KM ne pricaju o takvim stvarima, a posebno oni iznad 2k.
Kada krene, najebali su svi, pa i oni sto su desetke imali. Da , pricaju.
Didier

#8436 Re: Cijene stanova All about

Post by Didier »

bilic wrote: 07/02/2022 21:02
-
Obavezno 3 prsta .
.
....
,
Pa da im onda pustimo da se otcijepe?

Koji je razlog što im ne damo, a nećemo nikakve veze s njima?
Sierra club

#8437 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

Didier wrote: 08/02/2022 10:49 Koji je razlog što im ne damo, a nećemo nikakve veze s njima?
Pa valjda što nam nije u interesu da izgubimo pola države. To nema veze sa tim ko bi volio skim i gdje živejti. Prosječni amerikanac iz New York-a nebi nikad želio živjeti u nekoj močvari u mississipi-u niti sa takvim ljudima dole, ali nebi im nikad dao da se odcijepe, iako su jednom probali.
Didier

#8438 Re: Cijene stanova All about

Post by Didier »

Sierra club wrote: 08/02/2022 11:06
Didier wrote: 08/02/2022 10:49 Koji je razlog što im ne damo, a nećemo nikakve veze s njima?
Pa valjda što nam nije u interesu da izgubimo pola države. To nema veze sa tim ko bi volio skim i gdje živejti. Prosječni amerikanac iz New York-a nebi nikad želio živjeti u nekoj močvari u mississipi-u niti sa takvim ljudima dole, ali nebi im nikad dao da se odcijepe, iako su jednom probali.
Pa ne možeš baš porediti močvaru s teritorijom koja je naša koliko i Federacija, i koja je realno potpuno vještački podijeljena.

Trebinje, Banjaluka, Istočno Sarajevo, sve su to mjesta gdje uopšte nije loše živjeti, ali ljudi tamo ne žele iz političkih razloga, a ne geografskih.

Ja poznajem ljude koji ne žele ni na kafu otići u RS, a obično su takvi najveći nacionalisti. I koji je interes da onda "imaš to pola države", kad te ne interesuje, i usput ti samo pravi troškove, žive na račun tebe u Federaciji?
lissics

#8439 Re: Cijene stanova All about

Post by lissics »

Ima tema politika pa tamo plivajte u đerizu
prankster

#8440 Re: Cijene stanova All about

Post by prankster »

I ja kontam nesto, kako na temi o cijenama stanova nadodjose o jebenoj politici, Biseri, Besimu Spahicu...

Da se vratim na temu, prati li ko ovo:

https://www.klix.ba/biznis/blue-residen ... /220207011

4800KM/m2 u preprodaji :D

Zna li neko koliko ce kostati u preprodaji kvadrat u novoj Tibrinoj koju ce praviti izmedju Remize i Nove Otoke?
Haris.ba

#8441 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

prankster wrote: 08/02/2022 15:14 Zna li neko koliko ce kostati u preprodaji kvadrat u novoj Tibrinoj koju ce praviti izmedju Remize i Nove Otoke?
Pogledaj cijenu stanova koji se prodaju u Novoj Otoci. I dodaj jos.
Last edited by Haris.ba on 08/02/2022 15:19, edited 1 time in total.
laik1981

#8442 Re: Cijene stanova All about

Post by laik1981 »

prankster wrote: 08/02/2022 15:14 I ja kontam nesto, kako na temi o cijenama stanova nadodjose o jebenoj politici, Biseri, Besimu Spahicu...

Da se vratim na temu, prati li ko ovo:

4800KM/m2 u preprodaji :D

5 milja kvadrat i za koju godinu
Sierra club

#8443 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

prankster wrote: 08/02/2022 15:14 Da se vratim na temu, prati li ko ovo:

4800KM/m2 u preprodaji

Zna li neko koliko ce kostati u preprodaji kvadrat u novoj Tibrinoj koju ce praviti izmedju Remize i Nove Otoke?
Ovo je nevjerovatno kvalitetna gradnja izgleda. plafoni 3 metra visine. aluminijski prozori. Kao što kažu, "vraćaju ljudima povjerenje u novogradnju", ali naš standard nažalost dozvoljava najviše Tibra 1 & 2 kvalitet.
Haris.ba

#8444 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Sierra club wrote: 08/02/2022 16:01 Ovo je nevjerovatno kvalitetna gradnja izgleda. plafoni 3 metra visine. aluminijski prozori. Kao što kažu, "vraćaju ljudima povjerenje u novogradnju", ali naš standard nažalost dozvoljava najviše Tibra 1 & 2 kvalitet.
A sto 3 metra i aluminijski prozori su kvalitet?

3 metra se izbjegava graditi jer gubis sprat.
Ne vidim sto su aluminijski prozori reper za kvalitet.

Ako se aludira na lokaciju, u normalnoj drzavi ondje ne bi mogla zgrada, i ono bi bio prostor za navijace. U slucaju stampeda imas usko grlo izmedju zgrade i stadiona.
Last edited by Haris.ba on 08/02/2022 16:12, edited 1 time in total.
Hajvan

#8445 Re: Cijene stanova All about

Post by Hajvan »

Haris.ba wrote: 08/02/2022 16:09
Sierra club wrote: 08/02/2022 16:01 Ovo je nevjerovatno kvalitetna gradnja izgleda. plafoni 3 metra visine. aluminijski prozori. Kao što kažu, "vraćaju ljudima povjerenje u novogradnju", ali naš standard nažalost dozvoljava najviše Tibra 1 & 2 kvalitet.

nego je kvalitet što?
Haris.ba

#8446 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Hajvan wrote: 08/02/2022 16:11 nego je kvalitet što?
Kvalitet je od okruzenje zgrade, prateci prostor zgrade, osuncanost, velicina stubista i opremljenost, debljina zidova, termika, velicina prozora, raspored i velicina prostorija po pravilima struke...

Visina stropa i aluminijski prozori su nista posebno sami za sebe.

Imam iskustva sa aluminijskim prozorima. Ne vidim kakav to luksuz pruzaju. Mom shvatanju luksuz su prozori sa okvirom od punog drveta.
Sierra club

#8447 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

Gubiš sprat, I to je skupi luksuz. znči Neko mörat to platiti.

Alu prozori su bolji. i skuplji, ljepše se zatvaraju, kao ono kad zatrvoriš vrata od BMW-a i od fiće. BMW kaže "tup" a fićo kaže "klenk".
Haris.ba wrote: 08/02/2022 16:09 Ako se aludira na lokaciju, u normalnoj drzavi ondje ne bi mogla zgrada, i ono bi bio prostor za navijace. U slucaju stampeda imas usko grlo izmedju zgrade i stadiona.
To stoji. najbolje zgrade u najgorim lokacijama. Ovo bi meni bilo bolje negdje iznad marijin dvora, ili mnogo boljih lokacija.
Sierra club

#8448 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

Haris.ba wrote: 08/02/2022 16:18
Hajvan wrote: 08/02/2022 16:11 nego je kvalitet što?
Kvalitet je od okruzenje zgrade, prateci prostor zgrade, osuncanost, velicina stubista i opremljenost, debljina zidova, termika, velicina prozora, raspored i velicina prostorija po pravilima struke...
Evo sve što si nabrojo bi bilo 7,000 KM na kvadrat. Ova sigruno ima debljinu zidova, i veličinu prozora i raspored.
Haris.ba wrote: 08/02/2022 16:18 Imam iskustva sa aluminijskim prozorima. Ne vidim kakav to luksuz pruzaju. Mom shvatanju luksuz su prozori sa okvirom od punog drveta.
I to je luksuz, ali Aluminium je isto uksuz.
Haris.ba

#8449 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Sierra club wrote: 08/02/2022 16:23

Gubiš sprat, I to je skupi luksuz. znči Neko mörat to platiti.

Alu prozori su bolji. i skuplji, ljepše se zatvaraju, kao ono kad zatrvoriš vrata od BMW-a i od fiće. BMW kaže "tup" a fićo kaže "klenk".
Haris.ba wrote: 08/02/2022 16:09 Ako se aludira na lokaciju, u normalnoj drzavi ondje ne bi mogla zgrada, i ono bi bio prostor za navijace. U slucaju stampeda imas usko grlo izmedju zgrade i stadiona.
To stoji. najbolje zgrade u najgorim lokacijama. Ovo bi meni bilo bolje negdje iznad marijin dvora, ili mnogo boljih lokacija.
Ne znam kakav zvuk daju tvoji prozori kad se zatvaraju ili otvaraju kod mene nikakvog zvuka nema osim mehanizma zatvaranja i otvaranja.

De napisi ima li kakve ispune u okvirima, kakva su stakla, imaju li npr.punjenje argonom i sl. Milion tu detalja ima.

Meni je luksuz da napise da na 3 metra visine stropa potrosice energije na zagrijavanje i hladjenje kao na 2,6. Sama visina po sebi nista ne znaci.

P.S.
Mene su pvc prozori dosli skuplje duplo nego aluminijski. Sta je veci luksuz? Ali, zato na pvc krilo krkan od 150 kila se objesi i cuca. Nit se deformise, nit se izvali.
Materijal okolo je sporedan tu. Daj sta je ispod, kakav je okvir.
Sierra club

#8450 Re: Cijene stanova All about

Post by Sierra club »

Haris.ba wrote: 08/02/2022 16:30 Ne znam kakav zvuk daju tvoji prozori kad se zatvaraju ili otvaraju kod mene nikakvog zvuka nema osim mehanizma zatvaranja i otvaranja.

De napisi ima li kakve ispune u okvirima, kakva su stakla, imaju li npr.punjenje argonom i sl. Milion tu detalja ima.

Meni je luksuz da napise da na 3 metra visine stropa potrosice energije na zagrijavanje i hladjenje kao na 2,6. Sama visina po sebi nista ne znaci.

P.S.
Mene su pvc prozori dosli skuplje duplo nego aluminijski. Sta je veci luksuz? Ali, zato na pvc krilo krkan od 150 kila se objesi i cuca. Nit se deformise, nit se izvali.
Materijal okolo je sporedan tu. Daj sta je ispod, kakav je okvir.
Vidi, nemože tebe niko ubijediti da je nešto luksuz ako ti je svejedno. Meni je aluminium luksuz, ja bi platio više za nejga, ja primjetim razliku i u mehanizmu zatvaranja. Ima i dobrih PVC, ali tako ja mislim. Plafon od 3 metra meni nešto znači. bolji osjećaj, više zraka, ima mjesta za visoke police, izgleda grandioznije. Plafoni u tibri su 255cm a u zgradi predsjedništva 4.5 metara. Gdje je veću luksuz? Mada to je subjektivno, ovi koji grade znaju šta pali kod onih koji imaju 5,000 KM za kvadrat. Raspored, plafoni i prozori su to što nude. Take it or leave it.
Post Reply