E-cigarete

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
muha_sa

#1076 Re: E-cigarete

Post by muha_sa »

Shiba wrote: 02/02/2022 12:36 Vjerujem da je već odgovoreno ranije i izvinjavam se ako jeste, ali ja moram pitati - šta biste preporučili strastvenom pušaču koji želi da se riješi duhana (a ne podavi najmilije u proceduri)? Vidim da ljudi prelaze i ja bih htio da probam, ali o ovome ne znam apsolutno ništa. Tečnosti, grijači, ovo nekakvo miješanje, otpor, folovi, golovi...

Ako može neko ko je uspio da se riješi duhana u kratkim crtama da mi kaže šta da naručim i gdje (Tuzla ili preko OLX-a), biću neizmjerno zahvalan. Ili samo da me usmjeri odakle da krenem, šta da pogledam, poslušam, pročitam.

Hvala unaprijed!
Samo jaka volja i to je to :-D Nakon što sam zgužvo i bacio kutiju sa cigarama- cvrsto odlucivši da je više na zapalim-- ujutro kupio suncokretovih sjemenki--napunio dzepove i jedno 3 mjeseca ko ptica zobo :lol:
Kad sam ja bacio-to je bilo u januaru 91, nisu postojale te elektronske novotarije.
Svo vrijeme u okupiranom Sarajevu proveo a NIKAD je više u ruku uzeo nisam a kamli zapalio :-D
beni-bu-man

#1077 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

dudlov wrote: 02/02/2022 12:56
Shiba wrote: 02/02/2022 12:36 Vjerujem da je već odgovoreno ranije i izvinjavam se ako jeste, ali ja moram pitati - šta biste preporučili strastvenom pušaču koji želi da se riješi duhana (a ne podavi najmilije u proceduri)? Vidim da ljudi prelaze i ja bih htio da probam, ali o ovome ne znam apsolutno ništa. Tečnosti, grijači, ovo nekakvo miješanje, otpor, folovi, golovi...

Ako može neko ko je uspio da se riješi duhana u kratkim crtama da mi kaže šta da naručim i gdje (Tuzla ili preko OLX-a), biću neizmjerno zahvalan. Ili samo da me usmjeri odakle da krenem, šta da pogledam, poslušam, pročitam.

Hvala unaprijed!
pronađoh na netu da u bingo city center tuzla ima umbrella shop elektronskih cigara. ja u umbrella kupujem tečnosti.što se opreme tiče, za početak kupi vaporesso xros cigaretu koja košta od 50 do 60 km i vidi kako ti prija vape a da se puno ne uvaljuješ jer ne znaš hoće li ti vape leći.
Ukusi su razliciti, meni nijedna njihova tekucina/aroma nije legla, na umbrellu mislim
dudlov

#1078 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

beni-bu-man wrote: 02/02/2022 13:04
dudlov wrote: 02/02/2022 12:56
pronađoh na netu da u bingo city center tuzla ima umbrella shop elektronskih cigara. ja u umbrella kupujem tečnosti.što se opreme tiče, za početak kupi vaporesso xros cigaretu koja košta od 50 do 60 km i vidi kako ti prija vape a da se puno ne uvaljuješ jer ne znaš hoće li ti vape leći.
Ukusi su razliciti, meni nijedna njihova tekucina/aroma nije legla, na umbrellu mislim
ma I ja mijenjam prodavnice, nekad umbella, nekad ejoy i vapeshop. u ejoy sam nekad kupio tekućinu sa okusom banane i to mi je najbolja tekućina koju sam probao ali je nemaju više.
dudlov

#1079 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

Last edited by dudlov on 02/02/2022 13:54, edited 2 times in total.
beni-bu-man

#1080 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

dudlov wrote: 02/02/2022 13:16
beni-bu-man wrote: 02/02/2022 13:04

ma I ja mijenjam prodavnice, nekad umbella, nekad ejoy i vapeshop. u ejoy sam nekad kupio tekućinu sa okusom banane i to mi je najbolja tekućina koju sam probao ali je nemaju više.
Ja umbrellu izbjegava totalno par puta uzeo tekucina i nije to to barem meni, od tad samo ejoy i vapeshop, jos kad bi neko od njih Journey tekucina nabavljao uhhh :mrgreen:
Shiba

#1081 Re: E-cigarete

Post by Shiba »

Hvala drugovi gdje čuli i gdje ne čuli na brzim i detaljnim odgovorima. Pogledao sam ovo na Vapeshop-u i ovu recenziju pa ću da probam ovo što je preporučeno. A temu pratim ubuduće svakako.
beni-bu-man

#1082 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

Shiba wrote: 02/02/2022 14:09 Hvala drugovi gdje čuli i gdje ne čuli na brzim i detaljnim odgovorima. Pogledao sam ovo na Vapeshop-u i ovu recenziju pa ću da probam ovo što je preporučeno. A temu pratim ubuduće svakako.
Da se nakacim na tvoj raniji post.
Ja sam licno dimio one motane cigare znaci nemere gore :mrgreen:
Uzeo vape nekakav od 30 marki i navece ga pocnem dudlat :lol: sad koristim razne MOD-ove Sub.ohm tankove pizde materen :lol:
ostale cigare bacim i ostavim jednu za jutarnju kafu da vidim kakva je razlika
ujutru uz kafu uzmem vape koji dim i cigaru i vidim da nije to to, bukvalno nakon 2 dima cigare bacim i nju , jeste na pocetku sam poceo sa nikotinskim solima 18mg nikotina ali ubrzo to srezem kroz dvije sedmice na arome od 6mg nikotina jer je barem meni to puno ukusnije.

U glavnom probaj do tebe je u cemu ces pronaci,bitno za pocetak je baciti cigare :mrgreen:
beni-bu-man

#1083 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

dudlov wrote: 02/02/2022 13:39

Jebo majku i ja ga sebi kontam uzet da ga imam dudalt u autu, nemere ovo cuda dva dima i maglau autu a da otvaram prozor hladno vani :mrgreen:
Tesla Edison

#1084 Re: E-cigarete

Post by Tesla Edison »

Pitar sa Kariba wrote: 31/01/2022 09:14 2 kod parenja
Pa za parenje je i potrebno minimalno dvoje :D :lol:
Shiba

#1085 Re: E-cigarete

Post by Shiba »

beni-bu-man wrote: 02/02/2022 14:26 Da se nakacim na tvoj raniji post.
Uzeo vape nekakav od 30 marki i navece ga pocnem dudlat :lol: sad koristim razne MOD-ove Sub.ohm tankove pizde materen :lol:
ujutru uz kafu uzmem vape koji dim i cigaru i vidim da nije to to, bukvalno nakon 2 dima cigare bacim i nju , jeste na pocetku sam poceo sa nikotinskim solima 18mg nikotina ali ubrzo to srezem kroz dvije sedmice na arome od 6mg nikotina jer je barem meni to puno ukusnije.

U glavnom probaj do tebe je u cemu ces pronaci,bitno za pocetak je baciti cigare :mrgreen:
Ma to je to, druže. Sve znam. I ja sam na motanom duhanu a svaka tura sve gora i gora. Ovaj zadnji što sam uzeo je da Bog sačuva, oči ispadoše. K'o da ga između guzova zabiju dok švercaju. Uzeo jučer dvije kutije cigara da se spasim i jutros mi pade na pamet ova tema, nekad sam naletio, pa reko' da priupitam eksperte gdje ću i šta ću, da se spasim belaja.
Revolucionar ★

#1086 Re: E-cigarete

Post by Revolucionar ★ »

Moji roditelji koji su po 30 godina pušaci, gdje se mjesecno lupalo po 150 maruna po osobi su bez problema presli na Vaporesso i sasvim im je zamijenilo cigare evo vec peti mjesec. Plus sto su troskove srezali u velikom obimu
beni-bu-man

#1087 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

Shiba wrote: 02/02/2022 14:37
beni-bu-man wrote: 02/02/2022 14:26 Da se nakacim na tvoj raniji post.

Ma to je to, druže. Sve znam. I ja sam na motanom duhanu a svaka tura sve gora i gora. Ovaj zadnji što sam uzeo je da Bog sačuva, oči ispadoše. K'o da ga između guzova zabiju dok švercaju. Uzeo jučer dvije kutije cigara da se spasim i jutros mi pade na pamet ova tema, nekad sam naletio, pa reko' da priupitam eksperte gdje ću i šta ću, da se spasim belaja.
Nista onda sad odmah trk u kakav vape shopneki aparatic ( onaj gore iz video je dobar XROS Vaporesso a nije neka uvala oko 60 marki ) i nikotinske soli pa ozezi :mrgreen:
tibetanac

#1088 Re: E-cigarete

Post by tibetanac »

Hvala unaprijed!
Vape shop mozes online narucit i dodje ti postom.
Uzmes taj vec preporuceni xros vaporesso dobit ces grijac i rezervni jos jedan, nikotinske soli uzmi na pocetku, ja bih ti preporucio za pocetak duhanske. Virginia, gold tobacco...10ml uzmes onaj od 3.5% nikotina. To ti je kao 35 mg, imas i 2% isto, ali ti mozda bude blago.
To ti je najbolja opcija za pocetak. Uredjaj je jednostavan, lagan za koristenje, moze u dzep. Naspes tecnost i paris. Ostalo ce ti dolazit vremenom, kako sam budes istrazivao i ucio. Tecnost je bas tesko preporuciti jer je to subjektivno. Nesto volis nesto ne volis. Drzi se za pocetak nikotinskih soli. Uvala ti je mozda 70km za pocetak za uredjaj i tekucinu. Poslije toga imas samo mijenjat grijace mozda 2 puta mjesecno i kupovati tekucinu. Isplativije je dosta.
Ja sam isto poceo vaporesso xros, onda sam presao na xros2 jer mi je bas super i tu je sve sto trebam. Ne da mi se nosit one velike uredjaje, a i odgovara mi s manje pare jer sam na poslu u zatvorenom. Ima malo jacu bateriju od keca sto mi isto odgovara. Vremenom sam dosta toga naucio i skontao, imam raznih tecnosti sad, i kako budes prelazio na arome bice ti jos jeftinije. Imas recimo u ejoy tecnosti one mozda 35km 100ml s nic shotovima i dodje ti kao 6mg nikotina. Ista kolicina oko 100 ml ovih malih soli ce biti mozda 80km jer su obicno u bocicama od 10ml. Miksanje aroma ti je jos isplativije. Kontat ces vremenom.
Za pocetak ovo gore. Xros, nikotinske soli i to je to. Nece ti se traziti ona na pocetku sigurno. Ostalo ti je u glavi. Eksperimentisi, istrazuj dok ne nadjes najbolju kombinaciju za sebe. Ja stalno miksam malo soli, malo duhanske malo vocne, malo free base, grijac 1.2 pa malo 0.8...ne dosadi nikad.
Sretno :thumbup:
beni-bu-man

#1089 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

BOze dragi skroz sam zaboravio koliko je onaj Heisenberg gadan, neki dan ga smiksam 4% Heisenberg i 7% Marakuja
Ispade fina aroma
Luxor-Concorde

#1090 Re: E-cigarete

Post by Luxor-Concorde »

Kakve su ove Halo Tribeca nic salts? Trazim nesto kvalitetno u vecoj ml i vidim na piku ih prodaju 25KM-30ml. Da li su original?
Koristio bi ih sa Vaporesso XROS 2 i 1.2Ohm grijacem.

P.S. Ovi iz Vaporesso uopste nisu konzistentni sto se grijaca tice. Zadnji koji sam kupio mi je trajao tek nekoliko dana prije nego se krenuo osjecati onaj spaljeni ukus dok su mi prosli grijaci ladno 10-15 dana izdrzali...
beni-bu-man

#1091 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

Luxor-Concorde wrote: 02/02/2022 19:05 Kakve su ove Halo Tribeca nic salts? Trazim nesto kvalitetno u vecoj ml i vidim na piku ih prodaju 25KM-30ml. Da li su original?

P.S. Ovi iz Vaporesso uopste nisu konzistentni sto se grijaca tice. Zadnji koji sam kupio mi je trajao tek nekoliko dana prije nego se krenuo osjecati onaj spaljeni ukus dok su mi prosli grijaci ladno 10-15 dana izdrzali...
Imas u ejoy-u Virginia Salts Mt baker tecnost 30ml 18KM
Te sam ja na pocetku koristio kad se skido s cigara, kao sto gore napisah nisam se nesto pronasao u nic solima al et.punac samo to roka na Vporesso GTX one na 0.8 - 1.2 gtx grijacu i pravo je zadovoljan
dudlov

#1092 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

Luxor-Concorde wrote: 02/02/2022 19:05 Kakve su ove Halo Tribeca nic salts? Trazim nesto kvalitetno u vecoj ml i vidim na piku ih prodaju 25KM-30ml. Da li su original?

meni grijač za xros 0.8 ohm traje po mjesec dana. prodavač iz vape shop-a mi je savjetovao da između dimova pravim malu pauzu od sekundu-dvije i to vrijeme je dovoljno da se grijač ponovo natopi tekućinom i ne zagorijeva i onda duže traje.
TzAnka

#1093 Re: E-cigarete

Post by TzAnka »

Naletim na ovu stranicu

www.vapeclub.co.uk

Je li ko naručivao ? Piše da ima dostava van UK ali ide po gramaži.
beni-bu-man

#1094 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

TzAnka wrote: 06/02/2022 19:27 Naletim na ovu stranicu

www.vapeclub.co.uk

Ja koliko vidim na stranici nema Bosne da se izabere
Al valjalo bi da ima koja shippuje do nas, koliko smo mi osakaceni sto s tice ponude i vape-shopova u BiH (ove s pika ne pikam koje pitas gdje vam se nalazi radnja a on odgovori samo preko pika)
TzAnka

#1095 Re: E-cigarete

Post by TzAnka »

[/media]
beni-bu-man wrote: 07/02/2022 10:46

www.vapeclub.co.uk

Al valjalo bi da ima koja shippuje do nas, koliko smo mi osakaceni sto s tice ponude i vape-shopova u BiH (ove s pika ne pikam koje pitas gdje vam se nalazi radnja a on odgovori samo preko pika)
Poslala sam im mail. Pise da ima opcija za drzave van EU, 500 grama 9 funti. Probat cu naruciti pa cemo vidjeti. Sad je akcija 12 funti 4 bocice po 10 ml plus uz uređaj nic salt tecnost gratis. Dostava do 5 radnih dana.
beni-bu-man

#1096 Re: E-cigarete

Post by beni-bu-man »

TzAnka wrote: 07/02/2022 15:56 [/media]

Poslala sam im mail. Pise da ima opcija za drzave van EU, 500 grama 9 funti. Probat cu naruciti pa cemo vidjeti. Sad je akcija 12 funti 4 bocice po 10 ml plus uz uređaj nic salt tecnost gratis. Dostava do 5 radnih dana.
Haj vidi i javi i ako je dostava do 5 radnih dana toje odlicno.
TzAnka

#1097 Re: E-cigarete

Post by TzAnka »

beni-bu-man wrote: 07/02/2022 15:58
TzAnka wrote: 07/02/2022 15:56 [/media]

Haj vidi i javi i ako je dostava do 5 radnih dana toje odlicno.

Ne salju u Bosnu jer nasi na carini konfiskuju bočice. Divno :roll:
Lepi_Gandalf

#1098 Re: E-cigarete

Post by Lepi_Gandalf »

www.vapeclub.co.uk

najbolja stranica sto se tiče vape opreme
https://www.fasttech.com/
Shiba

#1099 Re: E-cigarete

Post by Shiba »

Evo mene nakon par dana vejpanja da podijelim utiske. Uzeh po preporuci Xros 2, No Smoke Gold Virginia i jedan No Smoke Blueberry Ice za probu. Trenutno ide super, nije mi cigara pala na pamet od kako je ovo stiglo. Hvala svima još jednom, ovo mi je sjelo k'o budali šamar.

Blueberry mi se više svidio nego Virginia ali izaziva žgaravicu kakvu ja nisam osjetio u životu. :oops: Malo sam tražio online pa vidim da se dosta raje žali na isti problem sa tim sladunjavim opcijama. Da li je neko imao sličan problem i kako je riješio?
dudlov

#1100 Re: E-cigarete

Post by dudlov »

Shiba wrote: 08/02/2022 11:47 Evo mene nakon par dana vejpanja da podijelim utiske. Uzeh po preporuci Xros 2, No Smoke Gold Virginia i jedan No Smoke Blueberry Ice za probu. Trenutno ide super, nije mi cigara pala na pamet od kako je ovo stiglo. Hvala svima još jednom, ovo mi je sjelo k'o budali šamar.

Blueberry mi se više svidio nego Virginia ali izaziva žgaravicu kakvu ja nisam osjetio u životu. :oops: Malo sam tražio online pa vidim da se dosta raje žali na isti problem sa tim sladunjavim opcijama. Da li je neko imao sličan problem i kako je riješio?
I meni se slično desilo kad sam pario tečnost vapeloud od jagode. batalio sam tu tekućinu i prešaltao se na drugu i bilo je ok. skontao si da ti ta telkućina ne godi a duhanska je ok. ovo sve je još novo tako da nam ostaje da testiramo i vidimo šta i kako.
Post Reply