Shiba wrote: ↑02/02/2022 12:36
Vjerujem da je već odgovoreno ranije i izvinjavam se ako jeste, ali ja moram pitati - šta biste preporučili strastvenom pušaču koji želi da se riješi duhana (a ne podavi najmilije u proceduri)? Vidim da ljudi prelaze i ja bih htio da probam, ali o ovome ne znam apsolutno ništa. Tečnosti, grijači, ovo nekakvo miješanje, otpor, folovi, golovi...
Ako može neko ko je uspio da se riješi duhana u kratkim crtama da mi kaže šta da naručim i gdje (Tuzla ili preko OLX-a), biću neizmjerno zahvalan. Ili samo da me usmjeri odakle da krenem, šta da pogledam, poslušam, pročitam.
Hvala unaprijed!
Vape shop mozes online narucit i dodje ti postom.
Uzmes taj vec preporuceni xros vaporesso dobit ces grijac i rezervni jos jedan, nikotinske soli uzmi na pocetku, ja bih ti preporucio za pocetak duhanske. Virginia, gold tobacco...10ml uzmes onaj od 3.5% nikotina. To ti je kao 35 mg, imas i 2% isto, ali ti mozda bude blago.
To ti je najbolja opcija za pocetak. Uredjaj je jednostavan, lagan za koristenje, moze u dzep. Naspes tecnost i paris. Ostalo ce ti dolazit vremenom, kako sam budes istrazivao i ucio. Tecnost je bas tesko preporuciti jer je to subjektivno. Nesto volis nesto ne volis. Drzi se za pocetak nikotinskih soli. Uvala ti je mozda 70km za pocetak za uredjaj i tekucinu. Poslije toga imas samo mijenjat grijace mozda 2 puta mjesecno i kupovati tekucinu. Isplativije je dosta.
Ja sam isto poceo vaporesso xros, onda sam presao na xros2 jer mi je bas super i tu je sve sto trebam. Ne da mi se nosit one velike uredjaje, a i odgovara mi s manje pare jer sam na poslu u zatvorenom. Ima malo jacu bateriju od keca sto mi isto odgovara. Vremenom sam dosta toga naucio i skontao, imam raznih tecnosti sad, i kako budes prelazio na arome bice ti jos jeftinije. Imas recimo u ejoy tecnosti one mozda 35km 100ml s nic shotovima i dodje ti kao 6mg nikotina. Ista kolicina oko 100 ml ovih malih soli ce biti mozda 80km jer su obicno u bocicama od 10ml. Miksanje aroma ti je jos isplativije. Kontat ces vremenom.
Za pocetak ovo gore. Xros, nikotinske soli i to je to. Nece ti se traziti ona na pocetku sigurno. Ostalo ti je u glavi. Eksperimentisi, istrazuj dok ne nadjes najbolju kombinaciju za sebe. Ja stalno miksam malo soli, malo duhanske malo vocne, malo free base, grijac 1.2 pa malo 0.8...ne dosadi nikad.
Sretno