Ukrajina

GAU8

#29701 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 22:28
GAU8 wrote: 06/02/2022 22:27Upravo to hoću da kažem. I ja sam sam pozitivno iznenađen.
Govorio si za žrtve Donjecka i okoline.
U redu je, razvodnjavaj. To uvijek pali.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#29702 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

GAU8 wrote: 06/02/2022 22:30U redu je, razvodnjavaj. To uvijek pali.
Ne, samo imam slonovsku memoriju.
GAU8

#29703 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 22:31
GAU8 wrote: 06/02/2022 22:30U redu je, razvodnjavaj. To uvijek pali.
Ne nego si Putinov fanboy na zadatku...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#29704 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

OK. Laku noć.

_____
exliberal-ex

#29705 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Osmi Socrates wrote: 06/02/2022 21:59
exliberal-ex wrote: 06/02/2022 21:50

Koji su podatci za Libiju?
Koji su podatci za ostale zemlje ukljucujuci i one sa istoka i zapada...
Čitaj malo bolje o ovom problemu. O ruskoj mafiji, problemima sa bijelim robljem, i kako Putin izbjegava da ruske standarde u vezi ovoga dovede na međunarodne standarde se priča godinama.

Sama država Rusija ubire profit od ovoga, i Putin svjesno ostavlja mafijaše na miru da rade ono što rade, jer bi i on lično, a i Rusija kao država izgubila dio prihoda.

Drugim riječima, mafijaški ustroj, raširen po čitavom svijetu, u kojem on na kraju ubire prihod od manjih riba.

Ne pravite se budale na međunarodne izvještaje od međunarodnih organizacija. Samo da bi branili idiota koji je uspostavio mafijašku strukturu na čijem je vrhu.
Vidis u ovome je razlika,ja znam da je putin mafijas...tu nema rasprave isto kao sto znam da je zapad lihvaran I dvolican. I kad ih stavis jedne pored drugih vidis ustvari da nema neke velike razlike.Svi znaju da su rusi otrovali ove sto su posli na drugu stranu...ali to se neuzima kao dokaz kod ovih sto ga brane. Isto tako znamo da su us slagali cijeli svijet da bi rasturili irak pobili stotine hiljada civila al ...to nije vazno. Po pitanju medjunarodnih izvjestaja neki dan je bila rasprava kad glasnogovornik us ministarstva vanskih poslova nemoze/nece da odgovori na novinarsko pitanje kako us prihvata izvjestaje amnesty international kad ovi kritikuju kini,rusiji, siriji i to se stavi u zvanicni dokumenat...ali kad ai spomene izrael onda ti podatci nisu vjerodostojni i nisu prihvaceni.....I onda kazes vjeruj medjunarodnim izvjestajima ...
Umjesto da raspravljamo kako se situacija desava I koji su moguci potezi I posljedice ovdje se sve svodi na to joj vidi mu glave....
Ja kad sam rekao da je odvajanje krima direktna posljedica odvajanja Kosova rekli su mi joj ti velikosrbin..cetnik...ali ako pogledas hronologiju dogadjaja ispade copy/paste.
jeza u ledja

#29706 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 21:10
jeza u ledja wrote: 06/02/2022 21:07Imas li i ti prijatelja jevreja?
To asistiraš Čmoljici u misiji "etiketiraj neistomišljenika kad nemaš argumente"?

:lol:
Sto ba? Ozbiljno te pitam.
jeza u ledja

#29707 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

exliberal-ex wrote: 06/02/2022 23:21 Ja kad sam rekao da je odvajanje krima direktna posljedica odvajanja Kosova rekli su mi joj ti velikosrbin..cetnik...ali ako pogledas hronologiju dogadjaja ispade copy/paste.
Zato sto ne mozes nesto ovako besmisleno govoriti a da te covjek shvati ko realnog. Kosovo apsolutno nikakvih dodirnih tacaka nema sa Krimom.
Jos napises kronologija dogadjaja copy/paste….nidze veze. :-)
Osmi Socrates

#29708 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

exliberal-ex wrote: 06/02/2022 23:21
Osmi Socrates wrote: 06/02/2022 21:59

Čitaj malo bolje o ovom problemu. O ruskoj mafiji, problemima sa bijelim robljem, i kako Putin izbjegava da ruske standarde u vezi ovoga dovede na međunarodne standarde se priča godinama.

Sama država Rusija ubire profit od ovoga, i Putin svjesno ostavlja mafijaše na miru da rade ono što rade, jer bi i on lično, a i Rusija kao država izgubila dio prihoda.

Drugim riječima, mafijaški ustroj, raširen po čitavom svijetu, u kojem on na kraju ubire prihod od manjih riba.

Ne pravite se budale na međunarodne izvještaje od međunarodnih organizacija. Samo da bi branili idiota koji je uspostavio mafijašku strukturu na čijem je vrhu.
Vidis u ovome je razlika,ja znam da je putin mafijas...tu nema rasprave isto kao sto znam da je zapad lihvaran I dvolican. I kad ih stavis jedne pored drugih vidis ustvari da nema neke velike razlike.Svi znaju da su rusi otrovali ove sto su posli na drugu stranu...ali to se neuzima kao dokaz kod ovih sto ga brane. Isto tako znamo da su us slagali cijeli svijet da bi rasturili irak pobili stotine hiljada civila al ...to nije vazno. Po pitanju medjunarodnih izvjestaja neki dan je bila rasprava kad glasnogovornik us ministarstva vanskih poslova nemoze/nece da odgovori na novinarsko pitanje kako us prihvata izvjestaje amnesty international kad ovi kritikuju kini,rusiji, siriji i to se stavi u zvanicni dokumenat...ali kad ai spomene izrael onda ti podatci nisu vjerodostojni i nisu prihvaceni.....I onda kazes vjeruj medjunarodnim izvjestajima ...
Umjesto da raspravljamo kako se situacija desava I koji su moguci potezi I posljedice ovdje se sve svodi na to joj vidi mu glave....
Ja kad sam rekao da je odvajanje krima direktna posljedica odvajanja Kosova rekli su mi joj ti velikosrbin..cetnik...ali ako pogledas hronologiju dogadjaja ispade copy/paste.
Sve totalne gluposti lupaš, samo da lupaš. Ne može se ni porediti.

Kako si ti saznao da Irak nije imao oružje za masovno uništenje? Šapnula ti neka fuckin' ptica sa grane ili su američko građansko društvo, savjest pojedinca i slobodna štampa odradili svoj posao? Mada, po milioniti put kažem, ukloniti čovjeka koji je pobio milion ljudi u svojoj državi i počeo dva smrdljiva rata u regionu i ne bi trebalo biti nešto oko čega raspravljamo. Kada bi bili zadovoljni? Da je Saddam uklonio još milion ljudi i počeo još dva-tri rata na Bliskom Istoku?

Al' eto nije imao WMD. Jedan se od vas Saddamofila i Ayatollahofila žali što je imao hemijsko oružje, a drugi što nije imao WMD. De dogovorite se. Sve moralne vertikale stale u odbranu osvjedočenog masovnog ubice svojih ljudi.

Ali, eto, nije imao WMD. E vidiš u tome je razlika. Za Putinovo trovanje nikad nećemo čuti da ga neki slobodni novinar iz Rusije i smije istraživati. Kad njihov slobodni pojedinac, kao ona djevojka što je razotkrila doping skandal, i nešto razotkrije, mora bježati. I nemoj sad Snowdena opet ovdje spominjati, da izjednačavaš, jer o Snowdenu su pravljeni i američki filmovi koji ga pokazuju pozitivno. Mada je obznanio državne tajne, a to je u svakoj zemlji svijeta kažnjivo. Makar u Americi ne bi popušio trovanje ili metak u glavu, kao što bi u Rusiji i Kini. A nije baš da je ijedna od ovih država nevinašce što se tiče špijuniranja svojih građana.

Takvo izjednačavanje je licemjerno. Pogotovo što si izabrao Zapad da živiš, a ne fuckin' Rusiju ili Bjelorusiju. Nemam ništa protiv ni da Zapad kritikuješ, ali ne pričaš potpunu istinu. Znaš vrlo dobro da imaš svaku slobodu da Trudeau jebeš sve po spisku, ako ti to padne napamet, i da ti se ništa ne desi, a u Rusiji bi popušio zatvor ili trovanje za istu stvar. Licemjerje.

Na Kosovu se spremao genocid Albancima, što nije slučaj sa Rusima u Ukrajini ili na Krimu. Svaki ostanak Kosova u Srbiji je značilo i genocid, još jedan. I vraćanje Kosova Srbiji danas bi značilo genocid. Ako misliš bilo šta drugačije, onda si ili slijep ili svjesno lažeš (sam sebe). Imao si priliku i da na Kosovo odeš živjeti, pa nisi. Znači šuplje priče oko zemlje u kojoj ogromna većina Srba ni ne želi da živi, pa čak ni da ih puškom tjeraš, nego se samo naprđava oko toga sa svijetom iz inata i budalaštine.

Relativiziraš stvari da bi ih naveo na svoj mlin.
Last edited by Osmi Socrates on 07/02/2022 01:54, edited 2 times in total.
exliberal-ex

#29709 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

jeza u ledja wrote: 07/02/2022 00:12
exliberal-ex wrote: 06/02/2022 23:21 Ja kad sam rekao da je odvajanje krima direktna posljedica odvajanja Kosova rekli su mi joj ti velikosrbin..cetnik...ali ako pogledas hronologiju dogadjaja ispade copy/paste.
Zato sto ne mozes nesto ovako besmisleno govoriti a da te covjek shvati ko realnog. Kosovo apsolutno nikakvih dodirnih tacaka nema sa Krimom.
Jos napises kronologija dogadjaja copy/paste….nidze veze. :-)
Po cemu kosovo nema dodirnih tacaka sa krimom?.....jel kosovo oteto od srbije , jeste? Jel un ili medjunarodna zajednica to odobirla nije.. dali je to unilaterlana akcija nato snaga...jest...jel rusija otela krim od ukrajine, jeste..jel to medjunarodna zajednica odobrila..nije ili je unilateralna akcija rusije sa lokalnim stanovinistvom...jeste.
Prije nego sto kazes da se bi se na kosovu desio genocid, sta bi americke snage uradile da neko pocne napadat njihovu vojsku ili policiju...jel treba da ti pojasnim...poravnali bi ih sa zemljom.
Kako kazes da su imali pravo zasto onda ti isti amerikanci nisu napali i bombardovali tursku koja isto to radi sa mnogo kurdima cak izvrsi invaziju na druge drzave i to je ok?
I onda kazes nema paralele...sve ima svoje paralele, svaki potez koji napravi amerika ili rusija ima kontra potez ili copy/paste sa druge strane.
Osmi Socrates

#29710 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Razlika je da su Amerikanci na Kosovu rastjerali Miloševićevu podivljalu stoku koja se životinjski iživljavala nad daleko slabijim. Onda je taj slabiji odlučio da bude nezavisan.

Na Krimu se niko nije silio ni nad kim.

Kosovo i Krim su pitanja evropske sigurnosti. Zato je NATO i osnovan.

Kurdi u Turskoj nisu pitanje evropske sigurnosti.
exliberal-ex

#29711 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Osmi Socrates wrote: 07/02/2022 01:34 Razlika je da su Amerikanci na Kosovu rastjerali Miloševićevu podivljalu stoku koja se životinjski iživljavala nad daleko slabijim. Onda je taj slabiji odlučio da bude nezavisan.

Nemoj zajebavat ...daleko slabiji pocne pucat na policiju I vojsku...kad oni odgovore na isti nacin kao I clanica nato-a (hint turska) onda su zivotinje I zasluzuju da budu napadnuti al ne kao ta ista clinical nato snaga....dupli arsini.... licemjestvo?..

Na krimu sproveli " referendum" i odvojili se...nelegalno kao sto je Kosova nato referendumom odvojeno....

Sve su to spojene posude...samo sto se malo pravimo naivni.
exliberal-ex

#29712 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Osmi Socrates wrote: 07/02/2022 01:03
exliberal-ex wrote: 06/02/2022 23:21

Sve totalne gluposti lupaš, samo da lupaš. Ne može se ni porediti.

Kako si ti saznao da Irak nije imao oružje za masovno uništenje? Šapnula ti neka fuckin' ptica sa grane ili su američko građansko društvo, savjest pojedinca i slobodna štampa odradili svoj posao? Mada, po milioniti put kažem, ukloniti čovjeka koji je pobio milion ljudi u svojoj državi i počeo dva smrdljiva rata u regionu i ne bi trebalo biti nešto oko čega raspravljamo. Kada bi bili zadovoljni? Da je Saddam uklonio još milion ljudi i počeo još dva-tri rata na Bliskom Istoku?

Al' eto nije imao WMD. Jedan se od vas Saddamofila i Ayatollahofila žali što je imao hemijsko oružje, a drugi što nije imao WMD. De dogovorite se. Sve moralne vertikale stale u odbranu osvjedočenog masovnog ubice svojih ljudi.

Ali, eto, nije imao WMD. E vidiš u tome je razlika. Za Putinovo trovanje nikad nećemo čuti da ga neki slobodni novinar iz Rusije i smije istraživati. Kad njihov slobodni pojedinac, kao ona što je razotkrila doping skandal, i nešto uradi mora bježati. I nemoj sad Snowdena opet ovdje spominjati, da izjednačavaš, jer o Snowdenu su i pravljeni američki filmovi koji ga pokazuju pozitivno. Mada je obznanio državne tajne, a to je u svakoj zemlji svijeta kažnjivo. Makar u Americi ne bi popušio trovanje ili metak u glavu, kao što bi u Rusiji i Kini. A nije baš da je ijedna od ovih država nevinašce što se tiče špijuniranja svojih građana.

Takvo izjednačavanje je licemjerno. Pogotovo što si izabrao Zapad da živiš, a ne fuckin' Rusiju ili Bjelorusiju. Nemam ništa protiv ni da Zapad kritikuješ, ali ne pričaš potpunu istinu. Znaš vrlo dobro da imaš svaku slobodu da Trudeau jebeš sve po spisku, ako ti to padne napamet, i da ti se ništa ne desi, a u Rusiji bi popušio zatvor ili trovanje za istu stvar. Licemjerje.

Na Kosovu se spremao genocid Albancima, što nije slučaj sa Rusima u Ukrajini ili na Krimu. Svaki ostanak Kosova u Srbiji je značilo i genocid, još jedan. I vraćanje Kosova Srbiji danas bi značilo genocid. Ako misliš bilo šta šta drugačije, onda si ili slijep ili svjesno lažeš. Imao si priliku i da na Kosovo odeš živjeti, pa nisi. Znači šuplje priče oko zemlje u kojoj ogromna većina Srba ni ne želi da živi, pa čak ni da ih puškom tjeraš, nego se samo naprđava oko toga iz inata i budalaštine.

Znači, relativiziraš stvari da bi ih naveo na svoj mlin.
O cemu ti pricas?

niko ovdje nekaze da je sadam bio cvjecka ali kad poredis sta je sadam radio i sta je amerika uradila tu nema poredjenja.
tog istog sadama kad je tamanio kurde i kad je isao u rat sa iranom su ameri tapsali po ledjima ali kad mu je istekao rok hladno slazu da ima oruzje iako se znalo i prije toga ( un ako si zaboravio je izvrsio unistavanje bojnih otrova i dokazao da nemaju mogucnosti za nuklearno oruzje) usa na svoju ruku i cak bez podrske nato clanica napravi invaziju na drzavu koja nije imala nikakve veze sa napadom na us....dok u isto vrijeme sklone saudijsku vezu sa teroristima.

sad se sve otkrilo, znamo da nije bilo oruzja, znamo da su napravili genocid nad irackim narodom sta se desilo sa onim koji su to pokrenuli, gdje je bus i blair..jel odgovaraju pred medjunarodnim sudom za ratne zlocine....ah da zaboravio sam oni taj sud nepriznaju.

To sto govoris za novinarsto stoji, ruska strana nema toliko razradjen sistem kako sto ima amerika ali tvrditi da amerika je bajna....ljude koji su otkrili javno sta americka vojska radi zatvaraju u zatvor iako se pokazalo da nisu slagali nista, jel to dokaz demokratije?

za genocid na kosovu...odakle ti znas sta bi se desilo, kako se nije desio genocid u sandjaku...

Ovo je tema o ukrajini ne o sadamu i kosovu, necu vise da skrecem sa teme.

Moje je misljenje da su svi ovi dogadjaji povezani i ako pogledamo kako su se stvari desavala izmedju us i rusije od 45 i sve krizne situacije onda ja vidim vezu , ti mozda imas drugacije misljenje ....do tebe
jeza u ledja

#29713 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

:shock:

Ne mogu da vjerujem kakva prica o Kosovu. Prijatelju ti zivis u nekom paralelnom svijetu srpskih mitova i legendi.
GandalfSivi

#29714 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Realno se i ja za glavu uhvatih. Prenos zesci i to bas ruzan…

Nije tema i necu vise, ali da se prisjetimo sta je prethodilo nezavisnosti Kosova:

www.slobodnaevropa.org/amp/sta-skriva-n ... 63451.html
Point.

#29715 Re: Ukrajina

Post by Point. »

exliberal-ex wrote: 07/02/2022 02:28
Osmi Socrates wrote: 07/02/2022 01:34 Razlika je da su Amerikanci na Kosovu rastjerali Miloševićevu podivljalu stoku koja se životinjski iživljavala nad daleko slabijim. Onda je taj slabiji odlučio da bude nezavisan.

Nemoj zajebavat ...daleko slabiji pocne pucat na policiju I vojsku...kad oni odgovore na isti nacin kao I clanica nato-a (hint turska) onda su zivotinje I zasluzuju da budu napadnuti al ne kao ta ista clinical nato snaga....dupli arsini.... licemjestvo?..

Na krimu sproveli " referendum" i odvojili se...nelegalno kao sto je Kosova nato referendumom odvojeno....

Sve su to spojene posude...samo sto se malo pravimo naivni.
Praviš se lud ili si samo bezobrazan? Hajde nam fino reci šta je prethodilo da slabiji počnu pucati po policiji?

To im bilo dosadno pa spontano krenuli šarati po nevinim drotovima. :roll:

Je li se ukrajinska policija odnosila prema proruskim separatistima isto kao srbijanska prema Albancima? Jesu li zbog istog razloga imali referendume?
GAU8

#29716 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Predlazem da BiH isto tako "zastite" Sandzak
tataćusak

#29717 Re: Ukrajina

Post by tataćusak »

Pa ljudi šta vam je pa ni srbija neće kosovo. Pa zamislite da se kosovo vrati srbiji i da recimo albancima pripadne mjesto premijera. Pa jel mislite da srbija želi albance da glasaju na izborima
Tvrtko II Kotromanić

#29718 Re: Ukrajina

Post by Tvrtko II Kotromanić »

malo da razbijemo ove svadje sa par stranica, evo konstruktivne ideje (kad je bal....):
nek Ukrajinci zakuhaju malo i ozive ideju Zelene Ukrajine, da malo Rusima sa ledja udare :D
GAU8

#29719 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

tataćusak wrote: 07/02/2022 08:10 Pa ljudi šta vam je pa ni srbija neće kosovo. Pa zamislite da se kosovo vrati srbiji i da recimo albancima pripadne mjesto premijera. Pa jel mislite da srbija želi albance da glasaju na izborima
Mitoligija je gadna stvar. Nijedan vodja ne smije to otvoreno da prizna... jer leti stolica... a mozda i nesto vise...
Spiritbreaker

#29720 Re: Ukrajina

Post by Spiritbreaker »

GAU8 wrote: 06/02/2022 22:33
Challenger_ wrote: 06/02/2022 22:31

Ne nego si Putinov fanboy na zadatku...
I to najgore vrste.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#29721 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Osmi Socrates wrote: 07/02/2022 01:03

Na Kosovu se spremao genocid Albancima, što nije slučaj sa Rusima u Ukrajini ili na Krimu. Svaki ostanak Kosova u Srbiji je značilo i genocid, još jedan. I vraćanje Kosova Srbiji danas bi značilo genocid. Ako misliš bilo šta drugačije, onda si ili slijep ili svjesno lažeš (sam sebe). Imao si priliku i da na Kosovo odeš živjeti, pa nisi. Znači šuplje priče oko zemlje u kojoj ogromna većina Srba ni ne želi da živi, pa čak ni da ih puškom tjeraš, nego se samo naprđava oko toga sa svijetom iz inata i budalaštine.

Relativiziraš stvari da bi ih naveo na svoj mlin.
A i da zele Rusije ih u velikom broju ne bi primila.

Nisu ni Rusi bas tolike budale. 8)
sumirprimus

#29722 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

dakle , ekskurzija u gruziju ih je kostala par milijardi a trajala je 8 dana.
koliko ce ova ekskurzija kostati vidjecemo, nije dzaba putin iso na olimpijadu, mozda trazi finansijsku podrsku od xija :D
kako god nece jos dugo moci drzati trupe u ovom stanju, blato i voda na sve strane, moral brzo pada ako se ne donese bilo kakva odluka.
a i ko pita porodice vojnika gdje su im najmiliji, danima sedmicama ne? :skoljka: na vjezbama svakako
Samprotivsviju

#29723 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Zahuktalo se, dobro je :D
sumirprimus

#29724 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

haman je putko ostario, doveli su ga pred svrsen cin, nit napast nit povuc se.
napadne li agresor, ekonomske sankcije, refa sa zapadom.
povuce li se, eeeee kim jong evropskog dijela sa ekstra paradama :D
Samprotivsviju

#29725 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Kako ih ameri nadgledaju satelitima ko na dlanu :D
Post Reply