Ukrajina

GandalfSivi

#29651 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:22
GandalfSivi wrote: 06/02/2022 19:17
Taj "cod" ne piše u tekstu Rezolucije.

:arrow: UN LINK

"Sve neophodne mjere" u zaštiti civila je pretvorena u klasičnu zloupotrebu ove rezolucije. Umjesto uspostavljanja NFZ i zaštite civila, pretvorilo se u oružanu intervenciju protiv vlasti u Tripoliju.

Ne, ja ne lažem.
Jah eto, “sve neophodne mjere” ne znace upotrebu vojske :lol: :lol: :lol:

Koga bolan ti lazes, je li te sramota svega ti?

I da ponovimo, tekst koji sam ti postavio je objavljen da nakon usvajanja rezolucije, a ne poslije vojne intervencije. Znaci od pocetka je bilo kristalno jasno sta se misli sa rezolucijom. I da nije tako, kao da bi ti izostavio taj dio iz originalnog posta.

Jadno…
Last edited by GandalfSivi on 06/02/2022 19:28, edited 1 time in total.
HarTar

#29652 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:25 Dobijen je mandat da se uspostavi NFZ i da se "upotrebe sve neophodne mjere za zaštitu civila". Umjesto toga, avijacija je bombala vladine snage, bila vazdušna podrška proxy franšizama AQ na terenu sve do Gadafijeve likvidacije.

A to nije bio mandat te rezolucije. To je njena zloupotreba.

________
Dovoljno je pročitati ovu izjavu...

Image
Osmi Socrates

#29653 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:22
GandalfSivi wrote: 06/02/2022 19:17
Taj "cod" ne piše u tekstu Rezolucije.

:arrow: UN LINK

"Sve neophodne mjere" u zaštiti civila je pretvorena u klasičnu zloupotrebu ove rezolucije. Umjesto uspostavljanja NFZ i zaštite civila, pretvorilo se u oružanu intervenciju protiv vlasti u Tripoliju.

Ne, ja ne lažem.
Lažeš, brt, kako stigneš.

Da je Gaddafi pristao na prestanak rata, onda bi se moglo reći da su prekršili rezoluciju. All necessary measures znači ono što znači.

Uostalom, Rusi su mogli staviti veto, i nisu. Dakle, poklopi se ušima kad lažeš svjesno.

Čuj zloupotreba. :-) Nisu slali UN mirovnjake tamo, pa da se opet desi genocid, nego ozbiljnu vojsku. All necessary measures. Šta tu ima nejasno?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#29654 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

GandalfSivi wrote: 06/02/2022 19:26Koga bolan ti lazes, je li te sramota svega ti?
Onako je kako sam napisao, školska zloupotreba Rezolucije. Umjesto zaštite civila pretvorila se u promjenu režima. Lažeš ti sebe i sve oko sebe. Počevši od Ajfelovog mosta pa nadalje.

Hajd' u podrum, gadiš mi se.

_______
Challenger_

#29655 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

HarTar wrote: 06/02/2022 19:27Dovoljno je pročitati ovu izjavu...

Image
Jasno kao dobar dan. Ne jednom su vođene rasprave u UN upravo oko zloupotrebe te Rezolucije. Ali, krivi su oni koji to nisu spriječili VETOM, uključujući i Rusiju.

Sad je kasno za priču, uništili su još jednu zemlju.
GandalfSivi

#29656 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:29
GandalfSivi wrote: 06/02/2022 19:26Koga bolan ti lazes, je li te sramota svega ti?
Onako je kako sam napisao, školska zloupotreba Rezolucije. Umjesto zaštite civila pretvorila se u promjenu režima. Lažeš ti sebe i sve oko sebe. Počevši od Ajfelovog mosta pa nadalje.

Hajd' u podrum, gadiš mi se.

_______
Kao sto rekoh, tvoje neznanje prikrivas nekulturom. Neki koji su citali knjige o Sarajevu a ne samo napamet naglabali znaju da u istima pise da nema dokaza da ga je on projektovao, ali eto urbani mit je simpatican. Po milioniti put, procitaj pomalo, obrazuj se.

A da se vratimo na Libiju, ponavljam opet, dan poslije se znalo i pisalo sta je odobreno, ali eto jadno i naivno vijece sigurnosti nisu znali za sta glasaju.

Laz ponovljena vise puta nikada nece postati istina, koliko god se ti trudio…
Osmi Socrates

#29657 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Gaddafi je uništio sam sebe, jer je vodio suludu šizofrenu politiku decenijama, pogotovo na Bliskom Istoku.

Nije nikome valjao, pa ni Rusima ni Kinezima. Zato i jeste pao. Putin nije imao ništa protiv njegovog pada, imao je protiv načina na koji je pao. Prepao se da svakoj svjetskoj budaletini slijedi isto.
Last edited by Osmi Socrates on 06/02/2022 19:48, edited 2 times in total.
Škobo Habu

#29658 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

HarTar wrote: 06/02/2022 19:27
Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:25 Dobijen je mandat da se uspostavi NFZ i da se "upotrebe sve neophodne mjere za zaštitu civila". Umjesto toga, avijacija je bombala vladine snage, bila vazdušna podrška proxy franšizama AQ na terenu sve do Gadafijeve likvidacije.

A to nije bio mandat te rezolucije. To je njena zloupotreba.

________
Dovoljno je pročitati ovu izjavu...

Image
Kad se vadiš, onda se pozoveš i na Wikipediu. :lol:
zavrzlama

#29659 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Gdje je ruski grob tu je i ruska zemlja..ha ja 8)
Challenger_

#29660 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

- Spremali franšize AQ za promjenu režima, godinama prije intervencije. Onda se izglasa rezolucija sa ciljem da se uspostavi NFZ i preduzmu "sve neophodne mjere za zaštitu civila" (neophodne, znači nužne a ne sve što manijacima padne na pamet), a onda par zemalja igra vazdušne snage svojih AQ-proxyja. Povrh svega, po likvidaciji Muamera Gadafija, protivno međunarodnom ratnom pravu, religijskim običajima i higijensko-epidemiološkim mjerama, ostavili mu tjelo da se na vrućini raspada 4 dana.

Za "primjer", je li.

- I onda dođu mali fašisti na baterije da taj evidentni ratni zločin, tu iz svemira vidljivu zloupotrebu izglasane rezolucije, pravdaju. Kao, sve je bilo po zakonu.

Jeste ali u *****.
Challenger_

#29661 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Evo im sad Rusije. Neka njima probaju da prodaju šibicarske trikove. Hoće, ali u limburgu mjesecu.

______
GandalfSivi

#29662 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Pronadji razliku izmedju dva posta :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:11 Izglasana je rezolucija o zoni zabrane letenja a ne intervenciji kako bombaš.
Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:25 Dobijen je mandat da se uspostavi NFZ i da se "upotrebe sve neophodne mjere za zaštitu civila".
________
Bossona

#29663 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

Hoće li nadmeni iskompleksirani ruski patuljak Putin postati novi Hitler koji je na putu sa katastrofalnim posljedicama po Evropu i čovječanstvo u cjelini.
Putin je nad Čečenima u Čečeniji načinio zločine genocida ideologijom spržene zemlje bez suđenja i suočavanja sa zločinima na svjetskom UN sudu i izvršio agresije na nekoliko zemlja uz okupaciju dielova njihovih zemalja među kojima je Ukrajina.

Ovi koji Putina doživljavaju kao pravednika i oslobodioca me posdjećaju na devedesete i klicanja Miloševiću u vrijeme njegovog uspona za kojeg su govorili da je srpski Napoleon na bijelom konju koji je poslat od Boga da spasi Jugoslaviju i ujedini sve Srbe u jednoj državi pa znamo posljedice. Na isti način se Putin ponaša kao Milošević.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#29664 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Gadafi je bio glup čovjek kao i Sadam.
Arapskim državama i narodima kapu kroji Saudijska Arabija. Ko je od njih dobar sa vladarima Saudije dobije pare, naftu, plin, oružje, hranu i svaki vid političke, ekonomske, medijske i vojne pomoći. Ako sve propadne imaju siguran egzil u kraljevinu i miran život. Bez sudskog progona i sa dovoljno finansija.
Zapadne demokratije ih samo deklarativno osuđuju za korupciju, kršenje ljudskih prava, medijskih sloboda, položaja manjina i marginaliziranih grupa a iza kulisa blisko sarađuju uz znanje i sa odobrenjem Rijada.

Ako pomisle da su veći i jači od Saudijaca, usude se kritikovati i ukazivati na pravu prirodu vlasti i govore o reformama, promjeni društvenog i političkog uređenja ili čak pokušaju nešto na tom polju, to je crvena linija i zvono na uzbunu i akciju u Rijadu.
Tada na snagu stupa i vidi se puni opseg Saudijsko-Američkog strateškog partnerstva. Ako Saudijska Arabija ne može da rješi problem onda će to uraditi USA.

Cijeli svijet je podijeljen na zone utjecaja. Ukrajina je u ruskoj zoni. Vratiće ih/zadržati, milom ili silom. U to nema nikakve sumnje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29665 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 06/02/2022 20:03 Pronadji razliku izmedju dva posta :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:11 Izglasana je rezolucija o zoni zabrane letenja a ne intervenciji kako bombaš.
Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:25 Dobijen je mandat da se uspostavi NFZ i da se "upotrebe sve neophodne mjere za zaštitu civila".
________
Hajde ba, osnovali antisemitski klub ljubitelja knjige, pa se ibrete što im autori ultradesničari.

Razglabaju o hazarskoboljševičkoj uroti, a uvrijede se kad ih se prozove zbog toga, uz neizbježno, imam prijatelje jevreje.

Lik crnog američkog predsjednika redovno zvao majmunom, bijelog, i ne baš tako često, a isto ih mrzi.

Ovdje je samo pitanje da li svjesno lažu oko sebe, a ili su nabijeđeni u vlastitu ispravnost da moraju sami sebe lagati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29666 Re: Ukrajina

Post by _BataZiv_0809 »

Za Rezoluciju 1974 smo i mi glasali kao nestalna clanica VS UN.
Challenger_

#29667 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Chmoljo wrote: 06/02/2022 20:57Hajde ba, osnovali antisemitski klub ljubitelja knjige, pa se ibrete što im autori ultradesničari.
Ko to? Gdje?
Point.

#29669 Re: Ukrajina

Post by Point. »

HarTar wrote: 06/02/2022 18:56
Osmi Socrates wrote: 06/02/2022 18:51

Sa Rusima nikad ne znaš ko kaže.

Ova brojka oko američke invazije je afganistanska.
Računaš li ti tu ljude koji su pomrli od raka i tumora zbig osiromašenog uranijuma, djecu koja se rađaju sa deformitetima? Evo, nedavno su u Siriji dronom raznijeli kuću navodnog vođe ISIL-a i ubili 6 djece i 4 žene. Prvo priznali, pa onda demantovali i rekli da je sam raznio kuču. Sadam imao nuklearno i hemijsko oružje, Gaddafi samo što nije jeo ljude, i ti takvim medijima vjeruješ?! Koliko je tebi godina?
Pitanje je koliko je tebi godina? Sa načinom na koji razmišljaš te načinom komunikacije, rekao bih maksimalno 20 godina.

Mislio si poentirati sa svojom tvrdnjom a kada ti je lik crno na bijelo stavio cifre ispred nosa gdje do nogu tuče tvoje tvrdnje onda mijenjaš priču pa fol ne vjeruj medijima. Čovječe Božiji, ove cifre nije moguće slagati i fingrirati, milion i po ljudi je izginulo u Afghanistanu za vrijeme sovjetske okupacije, od toga 90% civila.

Mene bi bilo sramota kao čovjeka dovoditi u pitanje te žrtve.
jeza u ledja

#29670 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 21:02
Chmoljo wrote: 06/02/2022 20:57Hajde ba, osnovali antisemitski klub ljubitelja knjige, pa se ibrete što im autori ultradesničari.
Ko to? Gdje?
Imas li i ti prijatelja jevreja?
Challenger_

#29671 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote: 06/02/2022 21:07Imas li i ti prijatelja jevreja?
To asistiraš Čmoljici u misiji "etiketiraj neistomišljenika kad nemaš argumente"?

:lol:
Osmi Socrates

#29672 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Libijsku rezoluciju je pokrenuo Libanon. Protiv Gaddafija je tada bila i gotovo čitava Arapska Liga, a njih nije lako ujediniti ni oko čega. Zatim, mnoge afričke zemlje.

Znači, kad su se svi oni u Libanonu uspjeli dogovoriti da mu treba stati u kraj, vala je jasno i budali zašto.

Tamo gdje je tokom decenija Gaddafi mutio i oslabljivao države u svom okruženju i šire, tamo su i bili protiv njega. I kad su mu smrtni neprijatelji unutar Libije pokazali zube, jasno je da mu je to bio kraj.
Capljina74

#29673 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

jeza u ledja wrote: 06/02/2022 21:07
Challenger_ wrote: 06/02/2022 21:02

Ko to? Gdje?
Imas li i ti prijatelja jevreja?
Ne zaboravi da slažeš kao Čmoljo da dobiješ na težini "argumenata".
Last edited by Capljina74 on 06/02/2022 21:13, edited 1 time in total.
Challenger_

#29674 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Jedno je lik i djelo Gadafija, drugo sadržaj izglasane Rezolucije a nešto sasvim treće ponašanje nekolicine zemalja koje su dovele do njegove likvidacije i promjene režima.
HarTar

#29675 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Point. wrote: 06/02/2022 21:06
HarTar wrote: 06/02/2022 18:56

Računaš li ti tu ljude koji su pomrli od raka i tumora zbig osiromašenog uranijuma, djecu koja se rađaju sa deformitetima? Evo, nedavno su u Siriji dronom raznijeli kuću navodnog vođe ISIL-a i ubili 6 djece i 4 žene. Prvo priznali, pa onda demantovali i rekli da je sam raznio kuču. Sadam imao nuklearno i hemijsko oružje, Gaddafi samo što nije jeo ljude, i ti takvim medijima vjeruješ?! Koliko je tebi godina?
Pitanje je koliko je tebi godina? Sa načinom na koji razmišljaš te načinom komunikacije, rekao bih maksimalno 20 godina.

Mislio si poentirati sa svojom tvrdnjom a kada ti je lik crno na bijelo stavio cifre ispred nosa gdje do nogu tuče tvoje tvrdnje onda mijenjaš priču pa fol ne vjeruj medijima. Čovječe Božiji, ove cifre nije moguće slagati i fingrirati, milion i po ljudi je izginulo u Afghanistanu za vrijeme sovjetske okupacije, od toga 90% civila.

Mene bi bilo sramota kao čovjeka dovoditi u pitanje te žrtve.
Mani me tih priča o godinama, zvučiš kao neki ostarjeli pedofil... Po zvaničnim (zapadnim) ciframa je poginulo 46 hiljada civila, ukupno oko 250 hiljada ljudi u Afganistanu. Garantujem da su barem oko 200 hiljada civili, nemaš nikakvih dokaza da me demantuješ osim ciframa koje su rekli sami Amerikanci. O posljedicama osiromašnog uranijuma, uništene infrastrukture i ekonomije zbog intervencije nema poteebe da govorim koliko je samo ljudi pomrlo, a ne ulazi u zvanične podatke. A posljedice uranijuma će se osjećati decenijama... A ti i dalje onaniši na na koga hoćeš i laži sam sebe, ali molim te bez tih pedofilskih primjesa...
Post Reply