Ukrajina

exliberal-ex

#29676 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote: 06/02/2022 20:03 Pronadji razliku izmedju dva posta :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:11 Izglasana je rezolucija o zoni zabrane letenja a ne intervenciji kako bombaš.
Challenger_ wrote: 06/02/2022 19:25 Dobijen je mandat da se uspostavi NFZ i da se "upotrebe sve neophodne mjere za zaštitu civila".
________
Gandalfe jedno pitanje, ako je UN i USA toliko zabrinuta za civilno stanovnistvo sta sad rade da se ukine trgovanje robljem koje otvoreno cvijeta na teritorij Libije?
Te pijace nisu postojale kad je Gadafi bio diktator niti su radile svercerske rute za transport imigranata za EU ...nema logike zar ne?
GandalfSivi

#29677 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

exliberal-ex wrote: 06/02/2022 21:27
GandalfSivi wrote: 06/02/2022 20:03 Pronadji razliku izmedju dva posta :lol: :lol: :lol: :lol:

Gandalfe jedno pitanje, ako je UN i USA toliko zabrinuta za civilno stanovnistvo sta sad rade da se ukine trgovanje robljem koje otvoreno cvijeta na teritorij Libije?
Te pijace nisu postojale kad je Gadafi bio diktator niti su radile svercerske rute za transport imigranata za EU ...nema logike zar ne?
Ma niko ih ne brani bolan, od pocetka je usrana situacije puna lazi, politike i licemjerstva, nego mi smijesno kad ovaj forumski Mirko Sejketovski pokusava uvjeriti lika da laze uz njegove standardne uvrede, a cinjenice su jasne, ne mogu biti jasnije…
Osmi Socrates

#29678 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

E jesi se sjetio kome ćeš pametovati o trgovanju robljem. Jesi li čuo za rusku mafiju i trgovanje bijelim robljem, pogotovo iz zemalja u "ruskoj sferi uticaja"?
eltroxin

#29679 Re: Ukrajina

Post by eltroxin »

HarTar wrote: 06/02/2022 21:19
Point. wrote: 06/02/2022 21:06
Pitanje je koliko je tebi godina? Sa načinom na koji razmišljaš te načinom komunikacije, rekao bih maksimalno 20 godina.

Mislio si poentirati sa svojom tvrdnjom a kada ti je lik crno na bijelo stavio cifre ispred nosa gdje do nogu tuče tvoje tvrdnje onda mijenjaš priču pa fol ne vjeruj medijima. Čovječe Božiji, ove cifre nije moguće slagati i fingrirati, milion i po ljudi je izginulo u Afghanistanu za vrijeme sovjetske okupacije, od toga 90% civila.

Mene bi bilo sramota kao čovjeka dovoditi u pitanje te žrtve.
Mani me tih priča o godinama, zvučiš kao neki ostarjeli pedofil... Po zvaničnim (zapadnim) ciframa je poginulo 46 hiljada civila, ukupno oko 250 hiljada ljudi u Afganistanu. Garantujem da su barem oko 200 hiljada civili, nemaš nikakvih dokaza da me demantuješ osim ciframa koje su rekli sami Amerikanci. O posljedicama osiromašnog uranijuma, uništene infrastrukture i ekonomije zbog intervencije nema poteebe da govorim koliko je samo ljudi pomrlo, a ne ulazi u zvanične podatke. A posljedice uranijuma će se osjećati decenijama... A ti i dalje onaniši na na koga hoćeš i laži sam sebe, ali molim te bez tih pedofilskih primjesa...
Aj’ bjezi bolan, veze ti nemas. Zato se i divis ublehasima.
Osmi Socrates

#29680 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

The 2018 Global Slavery Index estimates 794,000 people currently living in slavery-like conditions in Russia. This includes forced labor, forced prostitution, debt bondage, forced servile marriage, exploitation of children, and forced prison labor.
exliberal-ex

#29681 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Osmi Socrates wrote: 06/02/2022 21:42
The 2018 Global Slavery Index estimates 794,000 people currently living in slavery-like conditions in Russia. This includes forced labor, forced prostitution, debt bondage, forced servile marriage, exploitation of children, and forced prison labor.
Koji su podatci za Libiju?
Koji su podatci za ostale zemlje ukljucujuci i one sa istoka i zapada...
exliberal-ex

#29682 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

GandalfSivi wrote: 06/02/2022 21:31

Ma niko ih ne brani bolan, od pocetka je usrana situacije puna lazi, politike i licemjerstva, nego mi smijesno kad ovaj forumski Mirko Sejketovski pokusava uvjeriti lika da laze uz njegove standardne uvrede, a cinjenice su jasne, ne mogu biti jasnije…
Kao sto sam napisao prije par stranica ukopane su pozicije i nema pomjeranja, kao da smo na zapadnom frontu. Sranje postoji i na istoku i na zapadu nije mi jasno zasto su pojedinci zadrti ko magarci samo jedno guraju bez obzira samo je tema druga....ako je o rusij zna se ko je za ko protiv, ako je o americi isti forumasi zamjenjene uloge...to vazi i za tursku, iran , siriju....
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#29683 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

exliberal-ex wrote: 06/02/2022 21:52Kao sto sam napisao prije par stranica ukopane su pozicije i nema pomjeranja, kao da smo na zapadnom frontu. Sranje postoji i na istoku i na zapadu nije mi jasno zasto su pojedinci zadrti ko magarci samo jedno guraju bez obzira samo je tema druga....ako je o rusij zna se ko je za ko protiv, ako je o americi isti forumasi zamjenjene uloge...to vazi i za tursku, iran , siriju....
Valjda postoji istina koja je iznad država i naklonosti državama. Da su Ukrajina i Evropa na rubu rata, da taj rub ne bi trebao da se pređe, da je rješenje u okviru mirovnih aranžmana a ne rata.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29684 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Capljina74 wrote: 06/02/2022 21:12
jeza u ledja wrote: 06/02/2022 21:07

Imas li i ti prijatelja jevreja?
Ne zaboravi da slažeš kao Čmoljo da dobiješ na težini "argumenata".
Još me nisi demantovao da preporučuješ knjige notornog ultranacionaliste i negatora Holokausta.
Osmi Socrates

#29685 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

exliberal-ex wrote: 06/02/2022 21:50
Osmi Socrates wrote: 06/02/2022 21:42
Koji su podatci za Libiju?
Koji su podatci za ostale zemlje ukljucujuci i one sa istoka i zapada...
Čitaj malo bolje o ovom problemu. O ruskoj mafiji, problemima sa bijelim robljem, i kako Putin izbjegava da ruske standarde u vezi ovoga dovede na međunarodne standarde se priča godinama.

Sama država Rusija ubire profit od ovoga, i Putin svjesno ostavlja mafijaše na miru da rade ono što rade, jer bi i on lično, a i Rusija kao država izgubila dio prihoda.

Drugim riječima, mafijaški ustroj, raširen po čitavom svijetu, u kojem on na kraju ubire prihod od manjih riba.

Ne pravite se budale na međunarodne izvještaje od međunarodnih organizacija. Samo da bi branili idiota koji je uspostavio mafijašku strukturu na čijem je vrhu.
Osmi Socrates

#29686 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Pa šta vi mislite, da je on u Ustav zakovao da ga se nikad ne smije krivično progoniti iz zabave? :lol:

De, bolan, razmišljajte ponekad. :-)

I Putin sam zna da je bjelosvjetski kriminalac, a vi ga branite. :lol:
Last edited by Osmi Socrates on 06/02/2022 22:11, edited 1 time in total.
GAU8

#29687 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 21:56
exliberal-ex wrote: 06/02/2022 21:52Kao sto sam napisao prije par stranica ukopane su pozicije i nema pomjeranja, kao da smo na zapadnom frontu. Sranje postoji i na istoku i na zapadu nije mi jasno zasto su pojedinci zadrti ko magarci samo jedno guraju bez obzira samo je tema druga....ako je o rusij zna se ko je za ko protiv, ako je o americi isti forumasi zamjenjene uloge...to vazi i za tursku, iran , siriju....
Valjda postoji istina koja je iznad država i naklonosti državama. Da su Ukrajina i Evropa na rubu rata, da taj rub ne bi trebao da se pređe, da je rješenje u okviru mirovnih aranžmana a ne rata.
Jedino rješenje je za Putina podići cijenu invazije na Ukrajinu, da se ne odluči na eventualnu invaziju.
Zaboravlja se ko je počeo ovo gomilanje vojske uz granicu. Nije zapad, nego Rusija. Samo su se malo preračunali.
Chmoljo

#29688 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

GAU8 wrote: 06/02/2022 22:10
Challenger_ wrote: 06/02/2022 21:56

Jedino rješenje je za Putina podići cijenu invazije na Ukrajinu, da se ne odluči na eventualnu invaziju.
Zaboravlja se ko je počeo ovo gomilanje vojske uz granicu. Nije zapad, nego Rusija. Samo su se malo preračunali.
Ja iskreno nisam očekivao ove poteze zapada. Sjećam se onog ignorisanja Gruzije i razjebavanja te šake jada.

Mislio sam da će ostati na deklarativnoj podršci uz neke pojačane sankcije. Ovo je što kažeš dizanje cijene.

Opet i ako pukne, nešto ne vjerujem da će poletiti svi u rat, ali samo slanje vojnika je itekako više nego što je do sada bilo. Možda bi invazija već i počela do sada da nije toga.
Point.

#29689 Re: Ukrajina

Post by Point. »

HarTar wrote: 06/02/2022 21:19
Point. wrote: 06/02/2022 21:06
Pitanje je koliko je tebi godina? Sa načinom na koji razmišljaš te načinom komunikacije, rekao bih maksimalno 20 godina.

Mislio si poentirati sa svojom tvrdnjom a kada ti je lik crno na bijelo stavio cifre ispred nosa gdje do nogu tuče tvoje tvrdnje onda mijenjaš priču pa fol ne vjeruj medijima. Čovječe Božiji, ove cifre nije moguće slagati i fingrirati, milion i po ljudi je izginulo u Afghanistanu za vrijeme sovjetske okupacije, od toga 90% civila.

Mene bi bilo sramota kao čovjeka dovoditi u pitanje te žrtve.
Mani me tih priča o godinama, zvučiš kao neki ostarjeli pedofil... Po zvaničnim (zapadnim) ciframa je poginulo 46 hiljada civila, ukupno oko 250 hiljada ljudi u Afganistanu. Garantujem da su barem oko 200 hiljada civili, nemaš nikakvih dokaza da me demantuješ osim ciframa koje su rekli sami Amerikanci. O posljedicama osiromašnog uranijuma, uništene infrastrukture i ekonomije zbog intervencije nema poteebe da govorim koliko je samo ljudi pomrlo, a ne ulazi u zvanične podatke. A posljedice uranijuma će se osjećati decenijama... A ti i dalje onaniši na na koga hoćeš i laži sam sebe, ali molim te bez tih pedofilskih primjesa...
A vidi vidi, prvi pitaš lika koliko ima godina a kad sam dobiješ isto pitanje onda histerišeš i mani se godina jel :lol:

Malo se gubiš vidim. Sovjeti, odnosno Rusi i njihov rat u Afghanistanu su krivi za milion i 500 hiljada mrtvih, 5 miliona izbjeglih i 3 miliona Afghanistanaca muslimana da naglasim pošto si povukao taj argument. Bježiš od istine jer nisi znao za podatke. Đaba se vadiš sa pričom o uranu.

Momak, još si ti zelen da razglabaš ove teme, fataj se knjige i mani se Habera, Russia Today i Chelijevih gluposti i propagande.

:kiss:

Ps. Niko ne dovodi u pitanje broj žrtava u zadnjem ratu u Afganistanu. A koliko ne znaš o čemu pišeš govori i tvoja rečenica o uništenoj infrastrukturi u Afganistanu ko eto Ameri uništili. Da te čika Point nečemu nauči. Afganistanska infrastruktura je bila uništena zbog građanskih rata davno prije nego što su Ameri došli, ekonomija je bila nepostojeća.
Last edited by Point. on 06/02/2022 22:26, edited 1 time in total.
Capljina74

#29690 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Chmoljo wrote: 06/02/2022 21:57
Capljina74 wrote: 06/02/2022 21:12

Ne zaboravi da slažeš kao Čmoljo da dobiješ na težini "argumenata".
Još me nisi demantovao da preporučuješ knjige notornog ultranacionaliste i negatora Holokausta.
Slagao si da je pisac Mita o holokaustu.
Škobo Habu

#29691 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

HarTar wrote: 06/02/2022 21:19 uništene infrastrukture i ekonomije zbog intervencije nema poteebe da govorim koliko je samo ljudi pomrlo
:lol: :lol: :lol:

Talibani, infrastruktura i ekonomija. Momak, zelen si ti. Vidi se da su godine mejtefa ostavile posljedice na tvoju psihu.
Challenger_

#29692 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

GAU8 wrote: 06/02/2022 22:10Jedino rješenje je za Putina podići cijenu invazije na Ukrajinu, da se ne odluči na eventualnu invaziju. Zaboravlja se ko je počeo ovo gomilanje vojske uz granicu. Nije zapad, nego Rusija. Samo su se malo preračunali.
Kakav "zapad", nije ovo 1973. Taj nekadašnji zapad je danas duboko, višestruko podjeljen. SAD su, početkom Korone prebacile iz USA mnogo vojnika sa ciljem da ih gurnu na istok, istočne članice NATO, ali je vježba propala jer je Korona odradila svoje. Minski sporazum podrazumijeva višestruku demilitarizaciju i razoružanje, a ponašanje SAD i satelita, uključujući i Kijev, ponašanje je koje je protivno slovu i duhu Sporazuma. Taj Sporazum su verifikovale ujedinjene nacije Rezolucijom br. 2202.

Sve su ti premise netačne.
Last edited by Challenger_ on 06/02/2022 22:20, edited 1 time in total.
eltroxin

#29693 Re: Ukrajina

Post by eltroxin »

Škobo Habu wrote: 06/02/2022 22:18
HarTar wrote: 06/02/2022 21:19 uništene infrastrukture i ekonomije zbog intervencije nema poteebe da govorim koliko je samo ljudi pomrlo
:lol: :lol: :lol:

Talibani, infrastruktura i ekonomija. Momak, zelen si ti. Vidi se da su godine mejtefa ostavile posljedice na tvoju psihu.
Unistili im cijelu infrastrukturu pecina.
Chmoljo

#29694 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Capljina74 wrote: 06/02/2022 22:16
Chmoljo wrote: 06/02/2022 21:57

Slagao si da je pisac Mita o holokaustu.
:lol:

Vau, kakva eskivaža jebemtiživot. Ne negira koga postavlja, još se pravi lud da ne zna o čemu frajer piše, a na sve to laže da sam ja nešto slagao.

Dakle, ovo sam postavio:
Russian historian Dr. Oleg A. Platonov writes of the "myth of the 'Holocaust', namely, that six million Jews were allegedly put to death in gas chambers during the Second World War." This myth, he continues, "has taken hold in the mass mind with particular force," with the aim of encouraging non-Jews to "feel a sense of guilt, repent[,] and pay restitution."[12]
Molim kolege amerikance da pinokiu prevedu sa engleskog, a učiteljici mu se pošampi u stau.
GAU8

#29695 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 22:19
GAU8 wrote: 06/02/2022 22:10Jedino rješenje je za Putina podići cijenu invazije na Ukrajinu, da se ne odluči na eventualnu invaziju. Zaboravlja se ko je počeo ovo gomilanje vojske uz granicu. Nije zapad, nego Rusija. Samo su se malo preračunali.
Kakav "zapad", nije ovo 1973. Taj nekadašnji zapad je danas duboko, višestruko podjeljen. SAD su, početkom Korone prebacile iz USA mnogo vojnika sa ciljem da ih gurnu na istok, istočne članice NATO, ali je vježba propala jer je Korona odradila svoje. Minski sporazum podrazumijeva višestruku demilitarizaciju i razoružanje, a ponašanje SAD i satelita, uključujući i Kijev, ponašanje je koje je protivno slovu i duhu Sporazuma. Taj Sporazum su verifikovale ujedinjene nacije Rezolucijom br. 2202.

U redu je, evo vjerujem tebi umjesto vlastitim očima...
GAU8

#29696 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Chmoljo wrote: 06/02/2022 22:13
GAU8 wrote: 06/02/2022 22:10

Ja iskreno nisam očekivao ove poteze zapada. Sjećam se onog ignorisanja Gruzije i razjebavanja te šake jada.

Mislio sam da će ostati na deklarativnoj podršci uz neke pojačane sankcije. Ovo je što kažeš dizanje cijene.

Opet i ako pukne, nešto ne vjerujem da će poletiti svi u rat, ali samo slanje vojnika je itekako više nego što je do sada bilo. Možda bi invazija već i počela do sada da nije toga.
To i ja govorim. Neočekivano odlučan i jasan odgovor zapada. Putin je očekivao Krimski scenarij.
Challenger_

#29697 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

GAU8 wrote: 06/02/2022 22:23U redu je, evo vjerujem tebi umjesto vlastitim očima...
Da te podsjetim na tvoje riječi, nakon puča: "Niko se na zapadnu neće ni počešati zbog žrtava" (u Donbasu). Je li tako bilo, ili su te i tada oči varale?
GAU8

#29698 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 22:25
GAU8 wrote: 06/02/2022 22:23U redu je, evo vjerujem tebi umjesto vlastitim očima...
Da te podsjetim na tvoje riječi, nakon puča: "Niko se na zapadnu neće ni počešati zbog žrtava" (u Donbasu). Je li tako bilo, ili su te i tada oči varale?
Upravo to hoću da kažem. I ja sam sam pozitivno iznenađen.
Challenger_

#29699 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

GAU8 wrote: 06/02/2022 22:27Upravo to hoću da kažem. I ja sam sam pozitivno iznenađen.
Govorio si za žrtve Donjecka i okoline.
Škobo Habu

#29700 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

Challenger_ wrote: 06/02/2022 22:19

Ejs.
Sporazum potpisan u Minsku
1. Strane u sukobu se obvezuju na bilateralni prekid vatre od 15. veljače u ponoć po vremenu u Kijevu (subota 23 sata po srednjoeuropskom) u regiji Donjeck i Lugansk. Sporazum iz rujna je predviđao uspostavu prekida vatre, ali to nije ispoštovano. Novi prekid vatre, uveden 9. prosinca također nije realiziran.

2. Dokument predviđa da obje strane povuku "svo teško naoružanje kako bi se uspostavila tampon zona široka 50 km i duga 140 km". Prethodni sporazum predviđali su zonu od 30 km širine.

3. Novi dokument precizira da je sadašnja crta fronte za snage Kijeva crta fronte, a za separatiste koji su od rujna zauzeli teritorij, ona treba odgovarati crti na snazi tijekom sporazuma iz Minska 19. rujna.

4. Povlačenje teškog naoružanja treba početi najduže dva dana nakon stupanja na snagu prekida vatre i treba završiti u roku od 14 dana.

5. Tekst također predviđa "povlačenje stranih oružanih skupina, vojne opreme i plaćenika s ukrajinskog teritorija, pod nadzorom OESS-a".

6. Tim dokumentom se predviđa i oslobađanje svih zatvorenika i talaca zatočenih od početka sukoba u travnju. Taj uvjet je već postavljen u prethodnim sporazumima ali je bio tek djelomično poštovan. Posljednja masovna razmjena stotine zatvorenika je bila krajem prosinca.

7. Kao i prethodni sporazumi, novi dokument predviđa pokretanje dijaloga radi održavanja lokalnih izbora, sukladno ukrajinskom zakonu i radi određivanja budućeg statusa regija Donjeck i Lugansk.

8. Predviđa se i amnestija za borce uključene u sukob.

9. Kijev je već u rujnu usvojio "specijalni status" teritorija pod kontrolom pobunjenika koji im je davao više autonomije, zajamčio slobodno korištenje ruskog i predviđao organiziranje lokalnih izbora 7. prosinca. Jedan drugi zakon predviđao je amnestiju dijela pobunjeničkih boraca.

Pobunjenici su odbacili ponudu i organizirali su 2. studenoga vlastite predsjedničke i parlamentarne izbore, koje su Kijev i Zapad osudili.

10. Ukrajina je objavila poništenje dvaju zakona i od sredine studenoga je prekinula financiranje teritorija pod kontrolom pobunjenika. Pobunjenici od tada upozoravaju na "gospodarsku blokadu" koju provodi Kijev.

Dokument precizira da se moraju odrediti "načini" uspostave gospodarskih i socijalnih veza, poput isplate mirovina, između zona pod kontrolom ukrajinskih snaga i pobunjenika.

11. Ukrajina treba odrediti djelovanje svog bankovnog sustava u regijama u sukobu.

12. Kontrola granica treba biti u nadležnosti snaga Kijeva u cijelom području sukoba, nakon održavanja lokalnih izbora.

13. Tekst predviđa provođenje ustavnih reformi, među kojima pokretanje izrade novog Ustava do kraja 2015. i "decentralizaciju" regija Donjecka i Luganska u dogovoru s predstavnicima tih zona.
Post Reply