HarTar wrote: ↑06/02/2022 21:19
Point. wrote: ↑06/02/2022 21:06
Pitanje je koliko je tebi godina? Sa načinom na koji razmišljaš te načinom komunikacije, rekao bih maksimalno 20 godina.
Mislio si poentirati sa svojom tvrdnjom a kada ti je lik crno na bijelo stavio cifre ispred nosa gdje do nogu tuče tvoje tvrdnje onda mijenjaš priču pa fol ne vjeruj medijima. Čovječe Božiji, ove cifre nije moguće slagati i fingrirati, milion i po ljudi je izginulo u Afghanistanu za vrijeme sovjetske okupacije, od toga 90% civila.
Mene bi bilo sramota kao čovjeka dovoditi u pitanje te žrtve.
Mani me tih priča o godinama, zvučiš kao neki ostarjeli pedofil... Po zvaničnim (zapadnim) ciframa je poginulo 46 hiljada civila, ukupno oko 250 hiljada ljudi u Afganistanu. Garantujem da su barem oko 200 hiljada civili, nemaš nikakvih dokaza da me demantuješ osim ciframa koje su rekli sami Amerikanci. O posljedicama osiromašnog uranijuma, uništene infrastrukture i ekonomije zbog intervencije nema poteebe da govorim koliko je samo ljudi pomrlo, a ne ulazi u zvanične podatke. A posljedice uranijuma će se osjećati decenijama... A ti i dalje onaniši na na koga hoćeš i laži sam sebe, ali molim te bez tih pedofilskih primjesa...
A vidi vidi, prvi pitaš lika koliko ima godina a kad sam dobiješ isto pitanje onda histerišeš i mani se godina jel
Malo se gubiš vidim. Sovjeti, odnosno Rusi i njihov rat u Afghanistanu su krivi za milion i 500 hiljada mrtvih, 5 miliona izbjeglih i 3 miliona Afghanistanaca muslimana da naglasim pošto si povukao taj argument. Bježiš od istine jer nisi znao za podatke. Đaba se vadiš sa pričom o uranu.
Momak, još si ti zelen da razglabaš ove teme, fataj se knjige i mani se Habera, Russia Today i Chelijevih gluposti i propagande.
Ps. Niko ne dovodi u pitanje broj žrtava u zadnjem ratu u Afganistanu. A koliko ne znaš o čemu pišeš govori i tvoja rečenica o uništenoj infrastrukturi u Afganistanu ko eto Ameri uništili. Da te čika Point nečemu nauči. Afganistanska infrastruktura je bila uništena zbog građanskih rata davno prije nego što su Ameri došli, ekonomija je bila nepostojeća.