Ukrajina

Capljina74

#29351 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Chmoljo wrote: 03/02/2022 23:00
Capljina74 wrote: 03/02/2022 22:57

Imam dobre prijatelje Jevreje.
https://vukajlija.com/ja-imam-prijatelja-crnca
Dvojica ne priznaju državu Izrael, da li su oni antisemiti kada već upotrebljavaš taj izraz?
pa da, antisemitizam se mjeri prema tome da li priznaješ ili ne priznaješ Izrael. zato je suludo reći da su nacisti bili antisemiti, jer Izraela tada... naprosto nije bilo.

:thumbup:

ti svjetski čovjek. erudita.
Super, to si sam zaključio? Po tebi, nacisti nisu antisemiti.
HarTar

#29352 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Chmoljo wrote: 03/02/2022 22:49 ne, samo da voliš čitati i preporučivati dejla osvjedočenih antisemita.

ne mislim ja da ste ti i Čeli nacisti. fakat :)

samo ste antisemiti.

jbg.
Oni nisu antisemiti, nego anticionisti, a to je priznat ćeš velika razlika...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29353 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Capljina74 wrote: 03/02/2022 23:05
Chmoljo wrote: 03/02/2022 23:00

https://vukajlija.com/ja-imam-prijatelja-crnca

pa da, antisemitizam se mjeri prema tome da li priznaješ ili ne priznaješ Izrael. zato je suludo reći da su nacisti bili antisemiti, jer Izraela tada... naprosto nije bilo.

:thumbup:

ti svjetski čovjek. erudita.
Super, to si sam zaključio? Po tebi, nacisti nisu antisemiti.
za naciste nisam siguran. ali za tebe jesam.
Chmoljo

#29354 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

HarTar wrote: 03/02/2022 23:05
Chmoljo wrote: 03/02/2022 22:49 ne, samo da voliš čitati i preporučivati dejla osvjedočenih antisemita.

samo ste antisemiti.

jbg.
i Radovan je bio antiterorista i borac protiv islamskog fundamentalizma, što u biti i nije nešto grozno, ali...
HarTar

#29355 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

:lol: :lol: :lol: Prema ruskoj glasnogovornici, nedostatak zemljopisnog znanja britanske ministrice vanjskih poslova dokaz je da svijet treba spasiti od “gluposti i neobrazovanosti anglosaksonskih političara”, napominjući da bi šefica barem tog ministarstva trebala znati nešto o geografiji.

Image

https://www.geopolitika.news/vijesti/mo ... crno-more/
Capljina74

#29356 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

samo ste antisemiti.

jbg.
Njemu je dobar ovaj Jaro što svako malo skokne dole i obuče se. IDF.
HarTar

#29357 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Chmoljo wrote: 03/02/2022 23:07

i Radovan je bio antiterorista i borac protiv islamskog fundamentalizma, što u biti i nije nešto grozno, ali...
Miješaš babe i žabe... Radovan i svi ostali koji se pozivaju na borbu protiv islamskog fundamentalizma mogu zahvaliti Aliji koji je doveo nekolicinu mudžahedina, pa to islamofobi koriste kao izgovor... Izrael je država aparthejda, pa ti piši šta hoćeš, istina polako izlazi na vidjelo i sve je više osviještenih, hvala Bogu...
HarTar

#29358 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Capljina74 wrote: 03/02/2022 23:09

Njemu je dobar ovaj Jaro što svako malo skokne dole i obuče se. IDF.
Niđe veze, ja nemam ništa protiv Židova, i treba da imaju državu, ako već ne gdje su trebali (u Evropi, tačnije na tlu Njemačke koja je i počinila holokaust), onda tu gdje i jeste, ali sa granicama iz 1967. godine i mirna Bosna...
Last edited by HarTar on 03/02/2022 23:18, edited 1 time in total.
Chmoljo

#29359 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

HarTar wrote: 03/02/2022 23:13
Chmoljo wrote: 03/02/2022 23:07

Miješaš babe i žabe... Radovan i svi ostali koji se pozivaju na borbu protiv islamskog fundamentalizma mogu zahvaliti Aliji koji je doveo nekolicinu mudžahedina, pa to islamofobi koriste kao izgovor... Izrael je država aparthejda, pa ti piši šta hoćeš, istina polako izlazi na vidjelo i sve je više osviještenih, hvala Bogu...
puno zujiš, malo meda daješ. prvo je išla borba protiv fundamentalizma, pa onda dovođenje mudžahedina.

Izrael je apsolutno nebitan u ovoj priči, i što se sada radi, jer se govori o stvarima koje su prrethodile Izraelu. i preporučivanju literature negatora Holokausta.

ali hej, čovjek ima prijatelje Jevreje. AIPAC je trenutno zbunjen ovom izjavom i ne znaju šta da rade. a ako se neko pita šta je poenta ovih postova?

poenta je da lik stvarno nije simpatizer nacista, samo njihovih djela.

ali ima prijatelje Jevreje, pa vjerovatno griješim.
HarTar

#29360 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Chmoljo wrote: 03/02/2022 23:18

puno zujiš, malo meda daješ. prvo je išla borba protiv fundamentalizma, pa onda dovođenje mudžahedina.

Izrael je apsolutno nebitan u ovoj priči, i što se sada radi, jer se govori o stvarima koje su prrethodile Izraelu. i preporučivanju literature negatora Holokausta.

ali hej, čovjek ima prijatelje Jevreje. AIPAC je trenutno zbunjen ovom izjavom i ne znaju šta da rade. a ako se neko pita šta je poenta ovih postova?

Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...
Capljina74

#29361 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Solženjicin negator holokausta?
Platonov negator holokausta?

Imaš li ideju o čemu je pisao Solženjicin?
u-pet-deka

#29362 Re: Ukrajina

Post by u-pet-deka »

Drug Žižek o Ukrajini (2015.)

https://www.youtube.com/watch?v=3Xy6JWwj9G8
Capljina74

#29363 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

HarTar wrote: 03/02/2022 23:25

Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...
Lupeta, niko to nije negirao.
Chmoljo

#29364 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

HarTar wrote: 03/02/2022 23:25Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...
Sedamnaesta sednica, 24–26. jul 1992. Karadžić:
“Šta ćemo mi raditi ako dobijemo državu u kojoj smo manjina? Šta ćemo raditi ako zbog jednog potoka ili jednog brda golog izginemo i opet dobijemo neprijatelja u svojoj državi na taj način. ... Evropa ne želi i ne smije da dozvoli islamsku državu ovde, to je naš veliki problem, to je naš najveći problem. Oni žele nas i Hrvate da zadrže u jednoj unitarnoj Bosni da mi kontrolišemo Muslimane, ne možemo u toj unitarnoj državi”.
Mi dobro znamo, gdje dođe fundamentalizam da se tu više živjeti ne može, nema tolerancije, oni se natalitetom učetvorostručuju, a mi Srbi nismo tome dorasli, ne da samo mi Srbi nismo tome dorasli, čak ni hrišćani u Libanu nisu dorasli tim orijentalnim mentalitetima koje daje islam. Prema tome, mi to ne možemo. Ni Srbi ni Hrvati zajedno natalitetom ne mogu da kontrolišu prodor islama u Evropu, jer za 5–6 godina bi u unitarnoj Bosni Muslimana bilo preko 51%. ... Ako oni, dakle, neće nikakvu islamsku državu na Balkanu, onda je još manje vjerovatno da hoće čistu islamsku državu, dakle islamski kanton, muslimanski kanton na području Bosne. Ovo je tačno što je gospodin Kuprešanin rekao, mada to niko otvoreno u Evropi neće reći, da je ovaj sukob podjaren da bi nestali Muslimani.”
kakvi mudžahedini u julu '92?
jasib

#29365 Re: Ukrajina

Post by jasib »

Pa nije tema o mudžahedinima :?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#29366 Re: Ukrajina

Post by Challenger_ »

Pošto se ovde masovno spama i trola, bitne stvari vrijedi kopirati.

Ko su, po dr. Paul Craig Robertsu glavni antiruski akteri u Vašingtonu koji održavaju postojeći ratnohuškački narativ?

The “Russian invasion” propaganda is kept alive by the Washington neoconservatives who dominate Biden’s government and who are regarded as Israeli agents who put Israel’s interests ahead of America’s. The neoconservatives are determined to pay Putin back for blocking Washington’s overthrow of Assad in Syria and bombing of Iran, wars the neocons pushed in order to strengthen Israel’s position in the Middle East.
Google prevod:
Propagandu "ruske invazije" održavaju u životu neokonzervativci iz Washingtona koji dominiraju Bidenovom vladom i koji se smatraju izraelskim agentima koji stavljaju izraelske interese ispred američkih. Neokonzervativci su odlučni u namjeri da uzvrate Putinu zbog blokiranja Washingtonovog svrgavanja Asada u Siriji i bombardovanja Irana, ratova koje su neokonzervativci vodili kako bi ojačali poziciju Izraela na Bliskom istoku.

:arrow: LINK
:arrow: Paul Craig Roberts

________
Challenger_ wrote: 03/02/2022 13:33 Kao što sam već pisao, vanredno je zanimljiv fenomen da potomci onih koje su nacisti trpali u logore i ubijali na teretne vozove bez problema paktiraju sa potomcima svojih satrapa protiv potomaka onih koji su ih iz tih logora spašavali.

Tek treba dati odgovor na ovaj intrigantan fenomen.
Last edited by Challenger_ on 03/02/2022 23:38, edited 1 time in total.
Chmoljo

#29367 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Capljina74 wrote: 03/02/2022 23:26

Solženjicin negator holokausta?
Platonov negator holokausta?

Imaš li ideju o čemu je pisao Solženjicin?
Russian historian Dr. Oleg A. Platonov writes of the "myth of the 'Holocaust', namely, that six million Jews were allegedly put to death in gas chambers during the Second World War." This myth, he continues, "has taken hold in the mass mind with particular force," with the aim of encouraging non-Jews to "feel a sense of guilt, repent[,] and pay restitution."[12]

Platonov further claimed that "[t]he myth of the Holocaust insults humanity".
imaš li ti ideju o čemu je pisao Platonov?
HarTar

#29368 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Chmoljo wrote: 03/02/2022 23:33
HarTar wrote: 03/02/2022 23:25Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...
Sedamnaesta sednica, 24–26. jul 1992. Karadžić:
“Šta ćemo mi raditi ako dobijemo državu u kojoj smo manjina? Šta ćemo raditi ako zbog jednog potoka ili jednog brda golog izginemo i opet dobijemo neprijatelja u svojoj državi na taj način. ... Evropa ne želi i ne smije da dozvoli islamsku državu ovde, to je naš veliki problem, to je naš najveći problem. Oni žele nas i Hrvate da zadrže u jednoj unitarnoj Bosni da mi kontrolišemo Muslimane, ne možemo u toj unitarnoj državi”.
Mi dobro znamo, gdje dođe fundamentalizam da se tu više živjeti ne može, nema tolerancije, oni se natalitetom učetvorostručuju, a mi Srbi nismo tome dorasli, ne da samo mi Srbi nismo tome dorasli, čak ni hrišćani u Libanu nisu dorasli tim orijentalnim mentalitetima koje daje islam. Prema tome, mi to ne možemo. Ni Srbi ni Hrvati zajedno natalitetom ne mogu da kontrolišu prodor islama u Evropu, jer za 5–6 godina bi u unitarnoj Bosni Muslimana bilo preko 51%. ... Ako oni, dakle, neće nikakvu islamsku državu na Balkanu, onda je još manje vjerovatno da hoće čistu islamsku državu, dakle islamski kanton, muslimanski kanton na području Bosne. Ovo je tačno što je gospodin Kuprešanin rekao, mada to niko otvoreno u Evropi neće reći, da je ovaj sukob podjaren da bi nestali Muslimani.”
kakvi mudžahedini u julu '92?
Drug, hoću da ti kažem da su to bajke bez ikakvog uporišta na koju su Radovan & Co. igrali računajući na islamofobiju u Evropi, ali da im je Alijino dovođenje mudžahedina došlo kao kec na desetku. Ne bih više o ovome jer nije tema.
Chmoljo

#29369 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

HarTar wrote: 03/02/2022 23:39

Drug, hoću da ti kažem da su to bajke bez ikakvog uporišta na koju su Radovan & Co. igrali računajući na islamofobiju u Evropi, ali da im je Alijino dovođenje mudžahedina došlo kao kec na desetku. Ne bih više o ovome jer nije tema.
pa ja, ali to svakako nije bila poenta nego nešto drugo. kako npr. naoko borac za pravdu je u stvari borac za istrebljenje...

pa tako je divan izgovor i antisemitima današnja država Izrael sa svojom segregacijskom politikom, najblaže rečeno.
jednonogi_Jack

#29370 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

:lol:
Dok Chmoljo ovu dvojicu šamara, treći pičić se pravi lud.
Osmi Socrates

#29371 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Čuj sad ovog Erdoganofila o mudžahedinima. :-)

Dijete drago nepromišljeno, Srbija je i Hrvatsku napala, a nije bilo ni oko islama ni oko mudžahedina. Napali bi BiH, taman da smo svi bili pape dole.

Lupati je najlakše.
HarTar

#29372 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Kako plitkih ljudi ima na ovom forumu, da čovjek ne povjeruje. Pametuje, a ne zna ni o čemu diskutujemo :-)
Palmalma

#29373 Re: Ukrajina

Post by Palmalma »

Osmi Socrates wrote: 03/02/2022 23:43 Čuj sad ovog Erdoganofila o mudžahedinima. :-)

Dijete drago nepromišljeno, Srbija je i Hrvatsku napala, a nije bilo ni oko islama ni oko mudžahedina. Napali bi BiH, taman da smo svi bili pape dole.

Lupati je najlakše.
Nije isto. U Hrvatskoj se odigrao Dogovoreni rat, koji je posluzio samo kao uvertitira i ispitivanje javnosti i Medjunarodne zajednice za ono sto ce uslijediti u BiH.
GandalfSivi

#29374 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Samo da provjerim kako ta rusko-njemacka alijansa nareduje :lol: :lol: :lol:

https://ba.voanews.com/a/njema%C4%8Dka- ... uVLz5tpjKA
eltroxin

#29375 Re: Ukrajina

Post by eltroxin »

Koja sizofrenija na forumu :lol:
Post Reply