Super, to si sam zaključio? Po tebi, nacisti nisu antisemiti.Chmoljo wrote: ↑03/02/2022 23:00https://vukajlija.com/ja-imam-prijatelja-crnca
pa da, antisemitizam se mjeri prema tome da li priznaješ ili ne priznaješ Izrael. zato je suludo reći da su nacisti bili antisemiti, jer Izraela tada... naprosto nije bilo.Dvojica ne priznaju državu Izrael, da li su oni antisemiti kada već upotrebljavaš taj izraz?
![]()
ti svjetski čovjek. erudita.
Ukrajina
-
Capljina74
#29351 Re: Ukrajina
- HarTar
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29353 Re: Ukrajina
za naciste nisam siguran. ali za tebe jesam.Capljina74 wrote: ↑03/02/2022 23:05Super, to si sam zaključio? Po tebi, nacisti nisu antisemiti.Chmoljo wrote: ↑03/02/2022 23:00
https://vukajlija.com/ja-imam-prijatelja-crnca
pa da, antisemitizam se mjeri prema tome da li priznaješ ili ne priznaješ Izrael. zato je suludo reći da su nacisti bili antisemiti, jer Izraela tada... naprosto nije bilo.
![]()
ti svjetski čovjek. erudita.
- Chmoljo
#29354 Re: Ukrajina
i Radovan je bio antiterorista i borac protiv islamskog fundamentalizma, što u biti i nije nešto grozno, ali...
- HarTar
#29355 Re: Ukrajina
https://www.geopolitika.news/vijesti/mo ... crno-more/
-
Capljina74
#29356 Re: Ukrajina
Njemu je dobar ovaj Jaro što svako malo skokne dole i obuče se. IDF.
- HarTar
#29357 Re: Ukrajina
Miješaš babe i žabe... Radovan i svi ostali koji se pozivaju na borbu protiv islamskog fundamentalizma mogu zahvaliti Aliji koji je doveo nekolicinu mudžahedina, pa to islamofobi koriste kao izgovor... Izrael je država aparthejda, pa ti piši šta hoćeš, istina polako izlazi na vidjelo i sve je više osviještenih, hvala Bogu...
- HarTar
#29358 Re: Ukrajina
Niđe veze, ja nemam ništa protiv Židova, i treba da imaju državu, ako već ne gdje su trebali (u Evropi, tačnije na tlu Njemačke koja je i počinila holokaust), onda tu gdje i jeste, ali sa granicama iz 1967. godine i mirna Bosna...Capljina74 wrote: ↑03/02/2022 23:09Njemu je dobar ovaj Jaro što svako malo skokne dole i obuče se. IDF.
Last edited by HarTar on 03/02/2022 23:18, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#29359 Re: Ukrajina
puno zujiš, malo meda daješ. prvo je išla borba protiv fundamentalizma, pa onda dovođenje mudžahedina.HarTar wrote: ↑03/02/2022 23:13Miješaš babe i žabe... Radovan i svi ostali koji se pozivaju na borbu protiv islamskog fundamentalizma mogu zahvaliti Aliji koji je doveo nekolicinu mudžahedina, pa to islamofobi koriste kao izgovor... Izrael je država aparthejda, pa ti piši šta hoćeš, istina polako izlazi na vidjelo i sve je više osviještenih, hvala Bogu...
Izrael je apsolutno nebitan u ovoj priči, i što se sada radi, jer se govori o stvarima koje su prrethodile Izraelu. i preporučivanju literature negatora Holokausta.
ali hej, čovjek ima prijatelje Jevreje. AIPAC je trenutno zbunjen ovom izjavom i ne znaju šta da rade. a ako se neko pita šta je poenta ovih postova?
poenta je da lik stvarno nije simpatizer nacista, samo njihovih djela.
ali ima prijatelje Jevreje, pa vjerovatno griješim.
- HarTar
#29360 Re: Ukrajina
Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...Chmoljo wrote: ↑03/02/2022 23:18puno zujiš, malo meda daješ. prvo je išla borba protiv fundamentalizma, pa onda dovođenje mudžahedina.HarTar wrote: ↑03/02/2022 23:13
Miješaš babe i žabe... Radovan i svi ostali koji se pozivaju na borbu protiv islamskog fundamentalizma mogu zahvaliti Aliji koji je doveo nekolicinu mudžahedina, pa to islamofobi koriste kao izgovor... Izrael je država aparthejda, pa ti piši šta hoćeš, istina polako izlazi na vidjelo i sve je više osviještenih, hvala Bogu...
Izrael je apsolutno nebitan u ovoj priči, i što se sada radi, jer se govori o stvarima koje su prrethodile Izraelu. i preporučivanju literature negatora Holokausta.
ali hej, čovjek ima prijatelje Jevreje. AIPAC je trenutno zbunjen ovom izjavom i ne znaju šta da rade. a ako se neko pita šta je poenta ovih postova?
-
Capljina74
#29361 Re: Ukrajina
Solženjicin negator holokausta?Chmoljo wrote: ↑03/02/2022 23:18puno zujiš, malo meda daješ. prvo je išla borba protiv fundamentalizma, pa onda dovođenje mudžahedina.HarTar wrote: ↑03/02/2022 23:13
Platonov negator holokausta?
Imaš li ideju o čemu je pisao Solženjicin?
-
u-pet-deka
-
Capljina74
#29363 Re: Ukrajina
Lupeta, niko to nije negirao.HarTar wrote: ↑03/02/2022 23:25Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...Chmoljo wrote: ↑03/02/2022 23:18
puno zujiš, malo meda daješ. prvo je išla borba protiv fundamentalizma, pa onda dovođenje mudžahedina.
- Chmoljo
#29364 Re: Ukrajina
HarTar wrote: ↑03/02/2022 23:25Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...
kakvi mudžahedini u julu '92?Sedamnaesta sednica, 24–26. jul 1992. Karadžić:
“Šta ćemo mi raditi ako dobijemo državu u kojoj smo manjina? Šta ćemo raditi ako zbog jednog potoka ili jednog brda golog izginemo i opet dobijemo neprijatelja u svojoj državi na taj način. ... Evropa ne želi i ne smije da dozvoli islamsku državu ovde, to je naš veliki problem, to je naš najveći problem. Oni žele nas i Hrvate da zadrže u jednoj unitarnoj Bosni da mi kontrolišemo Muslimane, ne možemo u toj unitarnoj državi”.
“Mi dobro znamo, gdje dođe fundamentalizam da se tu više živjeti ne može, nema tolerancije, oni se natalitetom učetvorostručuju, a mi Srbi nismo tome dorasli, ne da samo mi Srbi nismo tome dorasli, čak ni hrišćani u Libanu nisu dorasli tim orijentalnim mentalitetima koje daje islam. Prema tome, mi to ne možemo. Ni Srbi ni Hrvati zajedno natalitetom ne mogu da kontrolišu prodor islama u Evropu, jer za 5–6 godina bi u unitarnoj Bosni Muslimana bilo preko 51%. ... Ako oni, dakle, neće nikakvu islamsku državu na Balkanu, onda je još manje vjerovatno da hoće čistu islamsku državu, dakle islamski kanton, muslimanski kanton na području Bosne. Ovo je tačno što je gospodin Kuprešanin rekao, mada to niko otvoreno u Evropi neće reći, da je ovaj sukob podjaren da bi nestali Muslimani.”
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#29366 Re: Ukrajina
Pošto se ovde masovno spama i trola, bitne stvari vrijedi kopirati.
Ko su, po dr. Paul Craig Robertsu glavni antiruski akteri u Vašingtonu koji održavaju postojeći ratnohuškački narativ?
LINK
Paul Craig Roberts
________
Ko su, po dr. Paul Craig Robertsu glavni antiruski akteri u Vašingtonu koji održavaju postojeći ratnohuškački narativ?
Google prevod:The “Russian invasion” propaganda is kept alive by the Washington neoconservatives who dominate Biden’s government and who are regarded as Israeli agents who put Israel’s interests ahead of America’s. The neoconservatives are determined to pay Putin back for blocking Washington’s overthrow of Assad in Syria and bombing of Iran, wars the neocons pushed in order to strengthen Israel’s position in the Middle East.
Propagandu "ruske invazije" održavaju u životu neokonzervativci iz Washingtona koji dominiraju Bidenovom vladom i koji se smatraju izraelskim agentima koji stavljaju izraelske interese ispred američkih. Neokonzervativci su odlučni u namjeri da uzvrate Putinu zbog blokiranja Washingtonovog svrgavanja Asada u Siriji i bombardovanja Irana, ratova koje su neokonzervativci vodili kako bi ojačali poziciju Izraela na Bliskom istoku.
________
Challenger_ wrote: ↑03/02/2022 13:33 Kao što sam već pisao, vanredno je zanimljiv fenomen da potomci onih koje su nacisti trpali u logore i ubijali na teretne vozove bez problema paktiraju sa potomcima svojih satrapa protiv potomaka onih koji su ih iz tih logora spašavali.
Tek treba dati odgovor na ovaj intrigantan fenomen.
Last edited by Challenger_ on 03/02/2022 23:38, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#29367 Re: Ukrajina
Capljina74 wrote: ↑03/02/2022 23:26Solženjicin negator holokausta?Chmoljo wrote: ↑03/02/2022 23:18
puno zujiš, malo meda daješ. prvo je išla borba protiv fundamentalizma, pa onda dovođenje mudžahedina.
Platonov negator holokausta?
Imaš li ideju o čemu je pisao Solženjicin?
imaš li ti ideju o čemu je pisao Platonov?Russian historian Dr. Oleg A. Platonov writes of the "myth of the 'Holocaust', namely, that six million Jews were allegedly put to death in gas chambers during the Second World War." This myth, he continues, "has taken hold in the mass mind with particular force," with the aim of encouraging non-Jews to "feel a sense of guilt, repent[,] and pay restitution."[12]
Platonov further claimed that "[t]he myth of the Holocaust insults humanity".
- HarTar
#29368 Re: Ukrajina
Drug, hoću da ti kažem da su to bajke bez ikakvog uporišta na koju su Radovan & Co. igrali računajući na islamofobiju u Evropi, ali da im je Alijino dovođenje mudžahedina došlo kao kec na desetku. Ne bih više o ovome jer nije tema.Chmoljo wrote: ↑03/02/2022 23:33HarTar wrote: ↑03/02/2022 23:25Pametan si čovjek, upratio sam to, ali opet miješaš stvari. Ta navodna borba protiv islamskog fundamentalizma ne bi imala uporište bez dovođenja mudžahedina. I Dodik, i Vulin & Co. se hvataju mudžahedina kada govore o navodnoj borbi protiv islamskog fundamentalizma, bez tih mudžahedina nemaju nikakvo uporište za tu tvrdnju, i zato se konstantno hvataju za njih kao jedinog "dokaza" za tu tvrdnju. Što se tiče holokausta, to je fakt i oko toga ne bi trebalo biti nikakve diskusije. Nisam čitao sve, pa nisam upratio negiranje holokausta...kakvi mudžahedini u julu '92?Sedamnaesta sednica, 24–26. jul 1992. Karadžić:
“Šta ćemo mi raditi ako dobijemo državu u kojoj smo manjina? Šta ćemo raditi ako zbog jednog potoka ili jednog brda golog izginemo i opet dobijemo neprijatelja u svojoj državi na taj način. ... Evropa ne želi i ne smije da dozvoli islamsku državu ovde, to je naš veliki problem, to je naš najveći problem. Oni žele nas i Hrvate da zadrže u jednoj unitarnoj Bosni da mi kontrolišemo Muslimane, ne možemo u toj unitarnoj državi”.
“Mi dobro znamo, gdje dođe fundamentalizam da se tu više živjeti ne može, nema tolerancije, oni se natalitetom učetvorostručuju, a mi Srbi nismo tome dorasli, ne da samo mi Srbi nismo tome dorasli, čak ni hrišćani u Libanu nisu dorasli tim orijentalnim mentalitetima koje daje islam. Prema tome, mi to ne možemo. Ni Srbi ni Hrvati zajedno natalitetom ne mogu da kontrolišu prodor islama u Evropu, jer za 5–6 godina bi u unitarnoj Bosni Muslimana bilo preko 51%. ... Ako oni, dakle, neće nikakvu islamsku državu na Balkanu, onda je još manje vjerovatno da hoće čistu islamsku državu, dakle islamski kanton, muslimanski kanton na području Bosne. Ovo je tačno što je gospodin Kuprešanin rekao, mada to niko otvoreno u Evropi neće reći, da je ovaj sukob podjaren da bi nestali Muslimani.”
- Chmoljo
#29369 Re: Ukrajina
pa ja, ali to svakako nije bila poenta nego nešto drugo. kako npr. naoko borac za pravdu je u stvari borac za istrebljenje...
pa tako je divan izgovor i antisemitima današnja država Izrael sa svojom segregacijskom politikom, najblaže rečeno.
- jednonogi_Jack
#29370 Re: Ukrajina
Dok Chmoljo ovu dvojicu šamara, treći pičić se pravi lud.
-
Osmi Socrates
#29371 Re: Ukrajina
Čuj sad ovog Erdoganofila o mudžahedinima.
Dijete drago nepromišljeno, Srbija je i Hrvatsku napala, a nije bilo ni oko islama ni oko mudžahedina. Napali bi BiH, taman da smo svi bili pape dole.
Lupati je najlakše.
Dijete drago nepromišljeno, Srbija je i Hrvatsku napala, a nije bilo ni oko islama ni oko mudžahedina. Napali bi BiH, taman da smo svi bili pape dole.
Lupati je najlakše.
- HarTar
#29372 Re: Ukrajina
Kako plitkih ljudi ima na ovom forumu, da čovjek ne povjeruje. Pametuje, a ne zna ni o čemu diskutujemo 
-
Palmalma
#29373 Re: Ukrajina
Nije isto. U Hrvatskoj se odigrao Dogovoreni rat, koji je posluzio samo kao uvertitira i ispitivanje javnosti i Medjunarodne zajednice za ono sto ce uslijediti u BiH.Osmi Socrates wrote: ↑03/02/2022 23:43 Čuj sad ovog Erdoganofila o mudžahedinima.![]()
Lupati je najlakše.
- GandalfSivi
#29374 Re: Ukrajina
Samo da provjerim kako ta rusko-njemacka alijansa nareduje
https://ba.voanews.com/a/njema%C4%8Dka- ... uVLz5tpjKA
https://ba.voanews.com/a/njema%C4%8Dka- ... uVLz5tpjKA