Iskustva sa koronavirusom

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#5976 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

Ima već 2-3 dana malo me grebucka grlo i kahnem ponekad, nos 99% vremena uredan, onda malo procuri (vodenasto) i to je to.
Danas popodne osjetim blagu zbunjenost, pomalo umoran, malaksao, temperatura. U gornjem dijelu grudnog koša i prema ramenima osjećaj kao da sam sinoć ispušio dvije kutije Morave.
Dođem kući, 37.9. Glava puca u prednjem dijelu i oko sljepočnica. Baš mi ne da gledati (kod mene rijetkost). Drmnem 2 kafetina, prestane glava, a spade i temperatura i onaj ružni osjećaj u prsima. Bio solidan nekoliko sati, evo sada jope raste.
Imam onaj kućni test pa ću sabahile prodžarati surlu prije posla, ako budem pozitivan jbjga.
U svakom slučaju, halalite.
:thumbup:
Point.

#5977 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Point. »

channel10 wrote: 01/02/2022 18:12
Point. wrote: 01/02/2022 16:33 Prošli petak se testirao, pozitivan. U četvrtak osjetio slabost u tijelu, kao da će prehlada, poslije tableta sve ok. Testirao se taj dan, negativan. Sutradan petak ustao isto malo osjećao slabost u tijelu, poslije tableta ok. Navečer test, pozitivan. Subota odličan, čak se i zamezilo sa hanumom uz vino navečer. Ona je u utorak osjetila bol u stomaku i bilo joj zima navečer i sutradan. U srijedu se testala, pozitivna. Poslije toga nikakvih simptoma, osim danas zove sa posla kaže da ne osjeti ukus kafe i ručka.

Lično, imao sam težih mahmurluka od ove korone.
Hanuma radi, a pozitivna?

Ti imao dan dva temperaturu i dalje sve ok, ako sam dobro razumio?
Ma jok. Prošle sedmice u utorak osjetila simptome, u srijedu radila kući test i pozitivna. Ovdje možeš na posao 5 dana nakon testiranja, ali pod uslovima da nisi imao temperaturu zadnjih 48 sati. Tako da se ona danas vratila na posao.

Nismo ni ja ni žena imali temperaturu. Ja sam samo imao neke bolove u tijelu odnosno kao početak prehlade dva dana, ništa strašno, pio paracetamol i poslije ok.
no_sikiriki

#5978 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by no_sikiriki »

suspect_zero wrote: 01/02/2022 23:31
no_sikiriki wrote: 01/02/2022 16:36 Je li se kome dešavalo da mu/joj je antigenski pozitivan duži period, meni 10. dan, suprugu možda već 15-16. i testovi i dalje pozitivni? :mrgreen:
Mi se jučer opet testirali, mali i ja još pozitivni a suprug negativan.....i da, niko nas nije zvao...nisam mogla ni opravdanje za školu dobiti jer je školsko odjeljenje u dz Stari grad zatvoreno.
Vidiš malog nismo opet testirali, on je samo 2 dana imao temp. i prvi dan povratio i to je to...možda je i on još pozitivan, ko zna. Svakako nismo nigdje išli, ali valjda nakon 10 dana ne bi trebali biti zarazni, tj. meni je 10 dana, a suprugu i malom već 15-16.
A to da vas niko nije zvao me ne iznenađuje, Bosna je to :mrgreen: Ni mog supruga nikad niko nije zvao, ali on je radio u privatnoj lab. test.
Naslovnica

#5979 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote: 01/02/2022 23:32 Ima već 2-3 dana malo me grebucka grlo i kahnem ponekad, nos 99% vremena uredan, onda malo procuri (vodenasto) i to je to.
Danas popodne osjetim blagu zbunjenost, pomalo umoran, malaksao, temperatura. U gornjem dijelu grudnog koša i prema ramenima osjećaj kao da sam sinoć ispušio dvije kutije Morave.
Dođem kući, 37.9. Glava puca u prednjem dijelu i oko sljepočnica. Baš mi ne da gledati (kod mene rijetkost). Drmnem 2 kafetina, prestane glava, a spade i temperatura i onaj ružni osjećaj u prsima. Bio solidan nekoliko sati, evo sada jope raste.
Imam onaj kućni test pa ću sabahile prodžarati surlu prije posla, ako budem pozitivan jbjga.
U svakom slučaju, halalite.
:thumbup:
Image

Eto ga.
Novembar 2020 prvi put, i jope sada.
banjaluka078

#5980 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by banjaluka078 »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 09:05 Eto ga.
Mi se pratimo u koroni. Nadam se da će ovog puta bliti lakše i blaže kao i meni. Ja sam već na poslu, pozitivno testirana u ponedjeljak prošle sedmice.
Sretno ti i obrati pažnju na one svoje dimere.
Naslovnica

#5981 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

banjaluka078 wrote: 02/02/2022 09:55
Naslovnica wrote: 02/02/2022 09:05 Eto ga.
Mi se pratimo u koroni. Nadam se da će ovog puta bliti lakše i blaže kao i meni. Ja sam već na poslu, pozitivno testirana u ponedjeljak prošle sedmice.
Hvala drugarice, od srca. :kiss:
Upravo potvrđeno testiranjem na punktu.
Meščini da manje para grlo, nemam temperature niti glavobolje. Vidjećemo kako će biti kako se bude primicalo veče.
Sinoć sam spavao sa kapom na glavi i 3 deke, smrz'o se k'o govno na prtini, tres'o se k'o Jermenija, groznica.
Jutros baš solidan.
Neću za sada kod doktora, samo se javim u ambulantu porodične medicine zbog bolovanja, a prema uputama i izolacija, samo ne znam koliko dana.
Žena na poslu, djeca u školi... :-)
Point.

#5982 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Point. »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 11:05
banjaluka078 wrote: 02/02/2022 09:55

Meščini da manje para grlo, nemam temperature niti glavobolje. Vidjećemo kako će biti kako se bude primicalo veče.
Sinoć sam spavao sa kapom na glavi i 3 deke, smrz'o se k'o govno na prtini, tres'o se k'o Jermenija, groznica.
Jutros baš solidan.
Neću za sada kod doktora, samo se javim u ambulantu porodične medicine zbog bolovanja, a prema uputama i izolacija, samo ne znam koliko dana.
Kakva su pravila u BiH ako je neko od ukućana pozitivan na covid? Je li svi moraju u karantin?
Naslovnica

#5983 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

Point. wrote: 02/02/2022 11:20
Naslovnica wrote: 02/02/2022 11:05
Jutros baš solidan.
Kakva su pravila u BiH ako je neko od ukućana pozitivan na covid? Je li svi moraju u karantin?
Veze nemam jarane. :-)
Nadam se da ću dobiti adekvatnu informaciju kada mi se neko javi iz ambulante porodične medicine. Ili je zauzeto ili ss niko ne javlja. Prema uputama od call centra, trebam se nima javiti, telefonom.
banjaluka078

#5984 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by banjaluka078 »

Naslovnica wrote: 02/02/2022 11:05 Hvala drugarice, od srca. :kiss:
Jutros baš solidan.
Ma, sad će to krenuti nabolje. :) Ako nemaš tegoba i potrebe, ne mrdaj nikud, obavi telefonom birokratiju, da te uteftere i za ovu "dozu" i uživaj u tv programu dok ti je mir i tišina kući. :)

Kod mene bila grlobolja dva dana, nos baš jako začepljen dva dana, temperatura sama klizala do 37,8 i nazad. Jedino me jedan dan baš boljela glava i bila sam umorna, ali sam loše spavala, jer sam stalno osluškivala mamu koja je jako kašljala. Pješačim do posla, nemam umora, da nos nije malo začepljeniji nego inače, ne bih nikad rekla da sam bolovala.
banjaluka078

#5985 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by banjaluka078 »

Ovdje su ova pravila na snazi.

Image

Image
Dzontra_Volta

#5986 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Dzontra_Volta »

banjaluka078 wrote: 02/02/2022 11:42 Ovdje su ova pravila na snazi.

Image

Image
To možda u RS. U FBiH svaki kanton svoju politiku vodi.
U Sarajevu ti bubnu 10 dana, vakciniso se nevakciniso.
Naslovnica

#5987 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Naslovnica »

Mene će tek sutra ujutro zvati doktorica iz ambulante porodične medicine, tako mi sestra reče kada sam ih dobio.
Svojevoljno mi napisala da sam prve simptome dobio u subotu (a nisam), čisto da bih što kraće bio u izolaciji nadam se. 8-)
Na kraju će, ko da gledam, više vremena u izolaciji provesti moja draga nevakcinisana polovina, nego ja.
banjaluka078

#5988 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by banjaluka078 »

Dzontra_Volta wrote: 02/02/2022 17:45
To možda u RS.
Tako sam i napisala.
TDK-90

#5989 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by TDK-90 »

Dva puta vakcinisan u augustu Pfizer Njemacka.
Cetvrtak dan glavobolja kroz nos i sinuse, cetvrtak noc pocinje blaga slabost malo smrcanje kasljucanje suhi kasalj.
Posto sam radio dobio od kolegice tabletu Brufen 600 mg neki proizvodjac iz Lichtenstein poslije 45 min. kO nov isto doping ,nisam nikad takvo islustvo sa tabletom imao. Testiram se na poslu antigen ..negativan
Poslije posla druga smjena u krevet ...poce malo drhtavica zima malo slabost , nema temperature.....zadnji put ovako imao prehladu 2017 sve isto.
Petak nisam bas 100%fit ali nisam ni za kreveta malo kasalj malo promuklost....testiram se u Testzentrum antigen ....negativan.... Poslovodja mi dao slobodan dan
da se dobro odmorim....
Vikend kasljucanje suho , cim popijem vise caja onda se osobadja slajm i lakse se kaslje .
Simptomi poceli u cetvrtak sa glavoboljom koja se nakon onog Brufena nije vracala
Ponedjeljak na posao prva smjena antigen test odmah pokaza dvije crte ...POZITIVAN
..odmah doktoru i u Testzentrum ....ovaj put PCR test pozitivan. Bolovanje izolacija ....po novom min. 7 dana pa testiranje ....moze i antigen test ili 10 dana bez zavrsnog testiranja
Znaci ponedjeljak test ili cetvrtak bez testa bi trebalo aBd biti to

Imao sam prije corone prehlade koje su bile silovitije,
ovdje je bio samo cetvrtak kritican mozda malo petak...trenutno ok ,malko kasljucanje malo promuklost nema bolova, nista krajnici koji su me kao dijete mucili

Da li je to Pfizer odradio svoje , za kojeg kazu da ne djeluje nakon 5 mjeseci ili sta ali to bi bilo to :)
MMM1977

#5990 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by MMM1977 »

Da li je nekome sve bilo kiselo tokom korone? Sve živo kao da ima okus na sirće...
Becky7

#5991 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Becky7 »

Da li je neko ima od simptoma samo temperaturu ? U utorak navečer suprugu temperatura bila 37,3 spala jucer nakon dva paracetamola veceras opet 37,6 nema drugih simptoma a ove u Dom zdravlju ne moze da dobije na telefon nikako... Jel rano da se kucni uradi danas?
no_sikiriki

#5992 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by no_sikiriki »

Becky7 wrote: 03/02/2022 03:19 Da li je neko ima od simptoma samo temperaturu ? U utorak navečer suprugu temperatura bila 37,3 spala jucer nakon dva paracetamola veceras opet 37,6 nema drugih simptoma a ove u Dom zdravlju ne moze da dobije na telefon nikako... Jel rano da se kucni uradi danas?
Pa večeras bih ja uradila test, prva dva dana najčešće još uvijek bude negativan test. Ja sam imala prvo temperaturu, glavobolju, groznicu, a tek 6. dan mi se uključilo grlo.
Erva40

#5993 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Erva40 »

Dali neko zna kako se dobija potvrda da ste prelezali Covid19?
Imao sam koronu prije 15 dana. Neka stranica gdje se mogu prijaviti!?
Becky7

#5994 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Becky7 »

no_sikiriki wrote: 03/02/2022 08:50
Becky7 wrote: 03/02/2022 03:19 Da li je neko ima od simptoma samo temperaturu ? U utorak navečer suprugu temperatura bila 37,3 spala jucer nakon dva paracetamola veceras opet 37,6 nema drugih simptoma a ove u Dom zdravlju ne moze da dobije na telefon nikako... Jel rano da se kucni uradi danas?
Pa večeras bih ja uradila test, prva dva dana najčešće još uvijek bude negativan test. Ja sam imala prvo temperaturu, glavobolju, groznicu, a tek 6. dan mi se uključilo grlo.
Onda cemo veceras kucni pa vidjeti sta dalje ... Nadam se da ce biti sve uredu. :sad:

@Erva40 kod svog doktora, meni je moj isprintao i potpisao dokument
no_sikiriki

#5995 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by no_sikiriki »

Becky7 wrote: 03/02/2022 09:40
no_sikiriki wrote: 03/02/2022 08:50

Onda cemo veceras kucni pa vidjeti sta dalje ... Nadam se da ce biti sve uredu. :sad:

Ma biće ok, dobre su šanse da jeste ovaj Omicron, sad baš hara svuda. Nije ništa neviđeno, mene još uvijek malo nervira grlo (12. dan), ali bilo je i puno gorih/težih viroza u životu, bar po ovim "vidljivim" simptomima. :mrgreen:
Becky7

#5996 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Becky7 »

no_sikiriki wrote: 03/02/2022 10:06
Becky7 wrote: 03/02/2022 09:40

Ma biće ok, dobre su šanse da jeste ovaj Omicron, sad baš hara svuda. Nije ništa neviđeno, mene još uvijek malo nervira grlo (12. dan), ali bilo je i puno gorih/težih viroza u životu, bar po ovim "vidljivim" simptomima. :mrgreen:
Meni je samo malo cudno spadne mu temperatura od paracetamola pa se opet vrati kroz nekih 7-8 sati... Ja kad sam imala prosle godine covid nije mi nikako spadala ispod 37...Nista veceras cemo test uraditi pa opet jedan za vikend
channel10

#5997 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by channel10 »

Becky7 wrote: 03/02/2022 12:26

Meni je samo malo cudno spadne mu temperatura od paracetamola pa se opet vrati kroz nekih 7-8 sati... Ja kad sam imala prosle godine covid nije mi nikako spadala ispod 37...Nista veceras cemo test uraditi pa opet jedan za vikend
Pokusajte umjesto paracetamola popiti nalgesin 550mg. Jedan u 12h
melb26sa

#5998 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by melb26sa »

Paracetamol (acetaminofen) niko ne bi trebao piti jer unistava glutathione koji jetra proizvodi koji pomaze oporavku. Ibuprofen, aspirin, vitamin D3 (velike doze 250 mcg/10000), plus zinc i ostali vitamini i minerali. Sambucol (sirup od zovinih bobica) ima antiviralno dejstvo.
BTW, osobe koje dobiju COVID u velikom broju slucajeva imaju nizak nivo vitamina D.

Mogu postaviti ovdje sta je moj muz dobio za piti kad je imao covid u novembru 2020.
Becky7

#5999 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Becky7 »

channel10 wrote: 03/02/2022 14:45

Pokusajte umjesto paracetamola popiti nalgesin 550mg. Jedan u 12h
Probat cemo

melb26sa wrote: 03/02/2022 16:53

Paracetamol (acetaminofen) niko ne bi trebao piti jer unistava glutathione koji jetra proizvodi koji pomaze oporavku. Ibuprofen, aspirin, vitamin D3 (velike doze 250 mcg/10000), plus zinc i ostali vitamini i minerali. Sambucol (sirup od zovinih bobica) ima antiviralno dejstvo.
BTW, osobe koje dobiju COVID u velikom broju slucajeva imaju nizak nivo vitamina D.

Mogu postaviti ovdje sta je moj muz dobio za piti kad je imao covid u novembru 2020.
Mozete staviti, mada sam i ja imala kovid i svasta sam pila jer sam imala upalu pluca od suplemenata, kortikosteroida i drugih lijekova. Ibuprofen ne bi trebala zdrava osoba da pije jer steti organima a nije ni preporuka da kovid pozitivni piju ga :(

Ja sam mu pripremila od suplemenata ako bude pozitivan one koje sam i ja pila beta glucan, sambucol, kvercetin, monolaurin, magnezij, cherry, vit c, vit d, b kompleks, cink, med sa polenom, propolisom i maticnom mlijeci. Od cajeva slatki pelin, zova, nana, kamilica. Ali uradit ce veceras test nadam se da ce biti negativan osim temperature nema nijednog drugog simptoma.
channel10

#6000 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by channel10 »

Ja sam imao samo temperaturu i bio sam pozitivan..Temperaturu obarao paracetamolima svakih 6 sati(po 2) i padala je do 37-37.2.
Nakon 3-4 ponavljanja popijem jedan nalgesin i obori mi temperaturu ispod 37 i tako ostane. Nakon nalgesina sam popio jos jedan paracetamol(nakon 7-8 sati) samo zato sto je bilo pola noci, pa da ne rizikujem nista dok spavam i da ne bih ujutro ustao sa temperaturom.
Locked