Ovo jest izvodivo ako ce notar prekrsiti zakon.Android Knego wrote: ↑01/02/2022 23:16 Dobio sam jedan prijedlog da punomoć za registraciju dam supruzi (mogla bi se kod notara izbjeći lična), pa da ona preda papire za registraciju sa svojom ličnom. Ne znam je li to izvodivo? A nije mi prijedlog baš do kraja objašnjen...
Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#76 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
-
Username69
#77 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Ovo je izgleda taj problem @Android Knego je najvjerovatnije ze-do ili tk mup, kod "nas" u ks uplatis uplatnicom porez i cao dok kod ovih moras tu istu uplatnicu odnijeti u porezni ured i naravno predociti osobnu iskaznicu i prometnu dozvolu
- nKrkan
#78 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Moga agentica osiguranja je upisala samo broj LK sebi na neki papirić i otišla registrovati auto 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#79 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#82 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Ma glupa administracija. Strasno je do cega su te doveli jer tu rade ljudi bez mozga (po meni).
Al' to zna samo za LK jbt, jer je nek'o tako rekao kad ga je preko stele doveo da radi.Clan 12. ZAKONA O POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA BOSNE I HERCEGOVINE
Načini provjere identiteta
(1) Provjera identiteta lica vrši se uvidom u njegovu ličnu kartu ili koji drugi javni dokument koji sadrži njegovu fotografiju i njegov potpis.
(2) Izuzetno od stava 1. ovog člana, provjera identiteta može se izvršiti i na osnovu izjave drugog lica čiji je identitet utvrđen.
-
Android Knego
#83 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Ok, hvala.preludezalude wrote: ↑02/02/2022 02:09Ovo jest izvodivo ako ce notar prekrsiti zakon.Android Knego wrote: ↑01/02/2022 23:16 Dobio sam jedan prijedlog da punomoć za registraciju dam supruzi (mogla bi se kod notara izbjeći lična), pa da ona preda papire za registraciju sa svojom ličnom. Ne znam je li to izvodivo? A nije mi prijedlog baš do kraja objašnjen...
-
Android Knego
#84 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Bravo!Pitar sa Kariba wrote: ↑02/02/2022 08:40 Ma glupa administracija. Strasno je do cega su te doveli jer tu rade ljudi bez mozga (po meni).Al' to zna samo za LK jbt, jer je nek'o tako rekao kad ga je preko stele doveo da radi.Clan 12. ZAKONA O POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA BOSNE I HERCEGOVINE
Načini provjere identiteta
(1) Provjera identiteta lica vrši se uvidom u njegovu ličnu kartu ili koji drugi javni dokument koji sadrži njegovu fotografiju i njegov potpis.
(2) Izuzetno od stava 1. ovog člana, provjera identiteta može se izvršiti i na osnovu izjave drugog lica čiji je identitet utvrđen.
To je to na šta sam želio skrenuti pažnju. Zakon treba predvidjeti sve mogućnosti pa i tu da izgubiš ličnu, a treba ti vremena da dođeš do nove. Pa ne može država zakočiti tvoj privatni život u tom periodu. Meni je to zaista ozbiljno uskraćivanje građanskih prava, za koja vjerujem da bi se i na sudu moglo dokazati. Na stranu kako bi to išlo, koliko dugo bi trajalo i koliko bi se zbog toga zamjerio policiji, ali čisto kao suza da je dokazivo.
-
530i
#85 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
To ćeš morati provjeriti u CIPS-u gdje predaješ zahtjev za novu ličnu kartu. Trebao si jutros biti prvi na šalteru i pitati to, a ne pisati po forumu. Uz dužno poštovanje.Android Knego wrote: ↑01/02/2022 22:58E sad, šta smatraju "pokrenut proces uknjižbe stana"? Prije plaćanja poreza ili poslije? ZK izvadak su mi dali u Katastru i to sam predao u Poreznu. Vjerovatno se može izvaditi opet, ali da li im je to dovoljno?
Lična karta je obavezan dokument za sva punoljetna lica. Vozačka se može oduzeti, pa i poništiti, niko nije obavezan da je ima. Isto vrijedi i za pasoš.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#86 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Upravo tako.
- GAU8
#87 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Imao si jednostavno peh, da izgubis LK u nezgodnom trenutku.Android Knego wrote: ↑01/02/2022 23:05Na početku sam napisao da tražim rješenje za registraciju a ne za ličnu.
Vec su bila neka rjesenja ponudjena:
-Nadji kopiju LK. morao si je nekad kopirati. Isi s tim u neku od Agencija, koja ce ti izaci u susret.
-Pokusaj naci voljnog sagovornika u MUP-u koji ce razumjeti nezgodnu situaciju i nekako ti izaci u susret (necu reci vezu ili stelu hhh)
-Nadji sofera dok ne sredis papire
-Vozi neregistrovano dok ne sredis papire. Nisi prvi ni posljednji (ovo nisam mislio ozbiljno, ili?
-
Android Knego
#88 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Prvo, previše sam ovdje detalja napisao da bih sad objašnjavao ispočetka. Uglavnom, ne radi se ovdje o idi na šalter i predaj zahtjev. Ličnu ne mogu izvaditi dok ne bude gotova dokumentacija vezana uz porez na stan. A to traje...530i wrote: ↑02/02/2022 09:15 To ćeš morati provjeriti u CIPS-u gdje predaješ zahtjev za novu ličnu kartu. Trebao si jutros biti prvi na šalteru i pitati to, a ne pisati po forumu. Uz dužno poštovanje.
Lična karta je obavezan dokument za sva punoljetna lica. Vozačka se može oduzeti, pa i poništiti, niko nije obavezan da je ima. Isto vrijedi i za pasoš.
-
530i
#89 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Upravo se radi o tome da odeš na šalter i pitaš šta ti od dokumenata mogu prihvatiti.
-
Android Knego
-
530i
#91 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Nema registracije bez lične, osim ako nije preko štele. Parkiraj negdje auto da te sparta ne uhvati kako voziš neregistrovan.
- GAU8
#92 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Ako nisi prijavio gubitak LK, kopija te moze izvuci.
Ako imas vezu u MUP-u, to je druga opcija.
Treca opcija, potrazi LK. Mozda nadjes... meni se desilo jednom da sam je zagubio u kuci.
Sve drugo je prenemaganje. Posebno ovdje, na temi, definitivno neces rijesiti svoj problem. Mozes cuti savjete i to je to.
Kao sto neko rece, svaki dan koji umjesto na salteru provodis ovdje, je dan duze bez nove LK (i samim tim i registracije).
-
Android Knego
#93 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
U ovom dijelu se ne slažemo tako da nema potrebe dalje da raspravljamo.
Jbg kad ašićare počnu da me prave budalom onda i ja počnem malo drugačije da razmišljam...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#94 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Cini mi se da smo iscrpili smisao teme.
- GAU8
#95 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
A koje je auto u pitanju, ako smijem da pitam 
- Staylezz
#96 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Napisao si da imaš ZK izvadak, tj. da si ga predao u poreznu ali u suštini ga imaš. Za novu LK ti je potrebno:
1. Zahtjev (dobiješ u CIPSU)
2. Prethodna LK - s obzirom da si je izgubio, moraš prijaviti da je izgubljena pa nakon toga čekati da izađe u službenim novinama obavijest da je izgubljena/poništena
3. Ovjerena kopija ZK
4. Ukoliko na ZK nije navedena adresa (a najčešće nije), potrebno je uvjerenje iz mjesne zajednice o adresi
5. Uplatnica
Razumijem da ti je frka za registraciju, ali ovo je u suštini proces koji bi trebao proći kako bi dobio novu LK.
Naravno ako možeš na neki način srediti registraciju bez čekanja cijelog ovog procesa, još bolje za tebe.
2. Prethodna LK - s obzirom da si je izgubio, moraš prijaviti da je izgubljena pa nakon toga čekati da izađe u službenim novinama obavijest da je izgubljena/poništena
3. Ovjerena kopija ZK
4. Ukoliko na ZK nije navedena adresa (a najčešće nije), potrebno je uvjerenje iz mjesne zajednice o adresi
5. Uplatnica
Razumijem da ti je frka za registraciju, ali ovo je u suštini proces koji bi trebao proći kako bi dobio novu LK.
Naravno ako možeš na neki način srediti registraciju bez čekanja cijelog ovog procesa, još bolje za tebe.
- GAU8
#97 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Treba li LK za ovjeru kopije?Staylezz wrote: ↑02/02/2022 09:45 Napisao si da imaš ZK izvadak, tj. da si ga predao u poreznu ali u suštini ga imaš. Za novu LK ti je potrebno:
3. Ovjerena kopija ZK
5. Uplatnica
- Staylezz
-
Android Knego
#99 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
GAU8 wrote: ↑02/02/2022 09:24 Imao si jednostavno peh, da izgubis LK u nezgodnom trenutku.
Vec su bila neka rjesenja ponudjena:
-Nadji kopiju LK. morao si je nekad kopirati. Isi s tim u neku od Agencija, koja ce ti izaci u susret.
-Pokusaj naci voljnog sagovornika u MUP-u koji ce razumjeti nezgodnu situaciju i nekako ti izaci u susret (necu reci vezu ili stelu hhh)
-Nadji sofera dok ne sredis papire
-Vozi neregistrovano dok ne sredis papire. Nisi prvi ni posljednji (ovo nisam mislio ozbiljno, ili?)
Drugar, trenutno imam vremena da pišem po forumu ne zato što čekam da mi neko ovdje riješi problem nego iz drugih razloga. I to je još kratko.GAU8 wrote: ↑02/02/2022 09:40 Ako nisi prijavio gubitak LK, kopija te moze izvuci.
Ako imas vezu u MUP-u, to je druga opcija.
Treca opcija, potrazi LK. Mozda nadjes... meni se desilo jednom da sam je zagubio u kuci.
Sve drugo je prenemaganje. Posebno ovdje, na temi, definitivno neces rijesiti svoj problem. Mozes cuti savjete i to je to.
A ljudi su ovdje naveli odličnih prijedloga i vjerujem da će neki od njih riješiti problem. Ima ih još dobrih, nisi sve ni pobrojao, ali hvala ti na trudu.
-
Android Knego
#100 Re: Izgubio ličnu, ne daju mi registrovati auto
Hvala ti za ovo, uštedio si mi vremena.Staylezz wrote: ↑02/02/2022 09:45 Napisao si da imaš ZK izvadak, tj. da si ga predao u poreznu ali u suštini ga imaš. Za novu LK ti je potrebno:
3. Ovjerena kopija ZK
5. Uplatnica