Novi Izborni zakon BiH
-
zippoo87
#8226 Re: Novi Izborni zakon BiH
Je li ovo Covke dolazi na sjednicu NSRSa ili je stari snimak?
-
zippoo87
#8227 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zadnjom recenicom je priznao da nije cilj rijesiti problem,nego da je cilj uhljebiti Dragana na 4 godine a onda ce opet izmisliti nesto novo za ucjenjivanje i trazenje nemoguceg.Trappist wrote: ↑01/02/2022 13:16Posto si ti najveci borac hrvatskih prava na svijetu. samo da vidim kako komentarises ovo domoljubne i demokratske komentare hrvatskih zvanicnika:Kolinda wrote: ↑01/02/2022 13:13
Link.....
Polako sine, prvo da prođe 19.02.22. onda slijedi zajednički stav nadam se svih hrvatskih stranaka.
Obzirom da znamo da će RH podržati stav HNS-a donosi posljedice da unutar EU više neće proći niti jedna inicijativa niti rezolucija koja neće biti na tragu hrvatskih zahtjeva( baci pogled kako sj.Makedonija prolazi sa Bugarskom i to iz glupih razloga).
Pa sad zbroji 2+2, ovakva nefunkcionalna država opterećena sa raznim blokadama da još nema konsenzus unutar EU....na što će sličiti????
Nadam se da si također svjestan da unutar EU i NATO ništa ne prolazi bez konsenzusa ( vidio si primjer kad je Milanović stopirao rezoluciju NATO saveza radi toga što nije pisalo konstitutivni narodi).....
Ako netko misli odnosno toliko je samouvjeren da će BiH ikada ući u ove dvije organizacije dok većinski Bošnjaci budu nametali Željka, Zlatka, Edima, Anela i slične mogu se samo![]()
![]()
Sad će naravno ići ona u smislu "tko će pitati Hrvate" a odgovor unaprijed, "nitko ne pita Bugare" ali Bugari ne daju......
"“Najavljujem da ćemo donijeti odluke kakve god mi hoćemo i da vi tu ne možete ništa i one će biti obavezujuće za sve hrvatske dužnosnike”, rekao je Karmatić.
Dunović je na to odgovorio da blokiraju Federaciju BiH.
“Kakva Federacija. Federacija je mala maca šta vas čeka. Žalit ćete vi za Draganom Čovićem. Suze ćete gorke roniti. Biće vam žao za Draganom. Najbolje što se može dogoditi za tu vašu građansku BiH je ponovni izbor Čovića. To bi primirilo tenzije na četiri godine”, poručio je Karamatić."
Evo cak i kolindica supljoglavac na forumu poceo prijetiti...usaglaseni stavovi HNSa...da se krene sa prijetnjama...prijete hrvati iz Hrvatske,prijeti Dragance,prijeti Karamatic,prijeti kolindica...slucajnost?
- Kolinda
#8228 Re: Novi Izborni zakon BiH
Prvo zašto da komentiram stav Karamatića, zovi ga i pitaj.....Trappist wrote: ↑01/02/2022 13:16Posto si ti najveci borac hrvatskih prava na svijetu. samo da vidim kako komentarises ovo domoljubne i demokratske komentare hrvatskih zvanicnika:Kolinda wrote: ↑01/02/2022 13:13
Link.....
Polako sine, prvo da prođe 19.02.22. onda slijedi zajednički stav nadam se svih hrvatskih stranaka.
Obzirom da znamo da će RH podržati stav HNS-a donosi posljedice da unutar EU više neće proći niti jedna inicijativa niti rezolucija koja neće biti na tragu hrvatskih zahtjeva( baci pogled kako sj.Makedonija prolazi sa Bugarskom i to iz glupih razloga).
Pa sad zbroji 2+2, ovakva nefunkcionalna država opterećena sa raznim blokadama da još nema konsenzus unutar EU....na što će sličiti????
Nadam se da si također svjestan da unutar EU i NATO ništa ne prolazi bez konsenzusa ( vidio si primjer kad je Milanović stopirao rezoluciju NATO saveza radi toga što nije pisalo konstitutivni narodi).....
Ako netko misli odnosno toliko je samouvjeren da će BiH ikada ući u ove dvije organizacije dok većinski Bošnjaci budu nametali Željka, Zlatka, Edima, Anela i slične mogu se samo![]()
![]()
Sad će naravno ići ona u smislu "tko će pitati Hrvate" a odgovor unaprijed, "nitko ne pita Bugare" ali Bugari ne daju......
"“Najavljujem da ćemo donijeti odluke kakve god mi hoćemo i da vi tu ne možete ništa i one će biti obavezujuće za sve hrvatske dužnosnike”, rekao je Karmatić.
“Kakva Federacija. Federacija je mala maca šta vas čeka. Žalit ćete vi za Draganom Čovićem. Suze ćete gorke roniti. Biće vam žao za Draganom. Najbolje što se može dogoditi za tu vašu građansku BiH je ponovni izbor Čovića. To bi primirilo tenzije na četiri godine”, poručio je Karamatić."
Ja znam da sad sa nestrpljenjem čekate 19.02. a odluka kakva god bude će biti stav 90%+ hrvatskog naroda a kakva će biti pojma nemam....
-
Trappist
#8229 Re: Novi Izborni zakon BiH
CekamO, nema sta, ja evo nokte sve grizem sjedim i cekam 19.02. jer je to sigurno dan D za svakog stanovnika ove male napacene zemljeKolinda wrote: ↑01/02/2022 13:24Prvo zašto da komentiram stav Karamatića, zovi ga i pitaj.....Trappist wrote: ↑01/02/2022 13:16
Posto si ti najveci borac hrvatskih prava na svijetu. samo da vidim kako komentarises ovo domoljubne i demokratske komentare hrvatskih zvanicnika:
Ja znam da sad sa nestrpljenjem čekate 19.02. a odluka kakva god bude će biti stav 90%+ hrvatskog naroda a kakva će biti pojma nemam....
- Kolinda
#8230 Re: Novi Izborni zakon BiH
Slažem se sa boldanim.....ali samo polako..... BiH je država hrvatskog naroda ma koliko se vaši politički predstavnici trudili ogaditi je istima....
- Nespin
-
Trappist
#8232 Re: Novi Izborni zakon BiH
SLazem se. ALI je drzava i bosnjackog, srpskog, jevrejskog, bosanskohercegovackog, i svakog drugog naroda koji ovdje zivi i placa porez. I niko od tih naroda nema pravo da zbog svojih licnih ambicija blokira sve druge narode i dovodi njihovo ekonomsko, zdravstveno, i svako drugo postojanje u pitanje.
-
Anquilla
#8233 Re: Novi Izborni zakon BiH
Meni je najsmjesnija prijetnja blokadama.Kolinda wrote: ↑01/02/2022 13:13Link.....
![]()
Vlada FBiH u tehnickom mandatu, Vijece ministara blokirano od strane RS…
Evo, da HDZ glasaci naprave novi slucaj Mostar, da bojkotuju izbore…
Sta ce se dogoditi, koje blokade?
Vjerovatno opet ostaju tehnicki mandati, status quo.
Fakat pitam, sta se ocekuje ako se odluci na bojkot izbora?
- Kolinda
#8234 Re: Novi Izborni zakon BiH
Slažem se ali također ni jedan narod nema pravo nametati predstavnike drugom narodu a to kaže USTAV.....Trappist wrote: ↑01/02/2022 13:39SLazem se. ALI je drzava i bosnjackog, srpskog, jevrejskog, bosanskohercegovackog, i svakog drugog naroda koji ovdje zivi i placa porez. I niko od tih naroda nema pravo da zbog svojih licnih ambicija blokira sve druge narode i dovodi njihovo ekonomsko, zdravstveno, i svako drugo postojanje u pitanje.
- Kolinda
#8235 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ako je tebi ok da je država blokirana onda je sve super....a sve zarad 6000 ŽK i pokušaja izbacivanja Hrvata iz vlasti, bujrum onda nek sve stoji....Anquilla wrote: ↑01/02/2022 13:40Meni je najsmjesnija prijetnja blokadama.Kolinda wrote: ↑01/02/2022 13:13
Link.....
![]()
- no_sekirli
#8236 Re: Novi Izborni zakon BiH
Jadan je Čović i njegova partija, kad mu megafon mora biti Karamatić.
Ipak sam od Čovića koji je zasigurno najbolji političar u BiH (slagali se mi s njim ili ne) očekivao malo više.
Ja i dalje mislim da je ovo sve HDZ-SDA igrokaz oko izbornog zakona, kao što igraju igrokaz od 1990.godine. Ipak, preko 30 godina braka s nekim, ima nekog uticaja na oba bračna partnera. Još samo ako im se pridruži i Komšić ponovnom kandidaturom, nema dalje...
Ipak sam od Čovića koji je zasigurno najbolji političar u BiH (slagali se mi s njim ili ne) očekivao malo više.
Ja i dalje mislim da je ovo sve HDZ-SDA igrokaz oko izbornog zakona, kao što igraju igrokaz od 1990.godine. Ipak, preko 30 godina braka s nekim, ima nekog uticaja na oba bračna partnera. Još samo ako im se pridruži i Komšić ponovnom kandidaturom, nema dalje...
Last edited by no_sekirli on 01/02/2022 13:44, edited 1 time in total.
- muha_sa
#8237 Re: Novi Izborni zakon BiH
Po istom USTAVU je Covic biran i izabran. Jel takoKolinda wrote: ↑01/02/2022 13:40Slažem se ali također ni jedan narod nema pravo nametati predstavnike drugom narodu a to kaže USTAV.....Trappist wrote: ↑01/02/2022 13:39
SLazem se. ALI je drzava i bosnjackog, srpskog, jevrejskog, bosanskohercegovackog, i svakog drugog naroda koji ovdje zivi i placa porez. I niko od tih naroda nema pravo da zbog svojih licnih ambicija blokira sve druge narode i dovodi njihovo ekonomsko, zdravstveno, i svako drugo postojanje u pitanje.
Predstavnici naroda sjede i stoluju negdje drugo
-
Anquilla
#8238 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pa nisam je ja blokirala.Kolinda wrote: ↑01/02/2022 13:42Ako je tebi ok da je država blokirana onda je sve super....a sve zarad 6000 ŽK i pokušaja izbacivanja Hrvata iz vlasti, bujrum onda nek sve stoji....Anquilla wrote: ↑01/02/2022 13:40
Meni je najsmjesnija prijetnja blokadama.
Onima koji je blokiraju je ocito OK, meni, iskreno receno, nije.
Stvarno me interesuje, sta se ocekuje od eventualnog bojkota izbora? U nekim kantonima tehnicki mandat (pojma nemam je li to opcija), dvije vlade iznad isto tako?
-
Trappist
#8239 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nametanje predstavnika drugom narodu = licna ambicija "legitimnog" predstavnika.Kolinda wrote: ↑01/02/2022 13:40Slažem se ali također ni jedan narod nema pravo nametati predstavnike drugom narodu a to kaže USTAV.....Trappist wrote: ↑01/02/2022 13:39
A 2014-2018 se nisi bunio nista na forumu, tad nije bilo nametanja, tad je svakom hrvatu bilo odlicno u drzavi, nisu napustali drzavu, svi su imali po 1000 eura platu minimalno, cvjetala je ekonomija u hercegovini ?
- Nespin
- Point.
#8241 Re: Novi Izborni zakon BiH
Izbor člana Predsjedništva je jasno definisan u USTAV-u, no kad se već pozivaš na USTAV onda da te pitam zašto ga kršiš na dnevnoj bazi koristeći neustavni naziv županija za kanton. Nećemo tako. Ne možeš se pozivati na USTAV a ne poštivati njegove odluke.Kolinda wrote: ↑01/02/2022 13:40Slažem se ali također ni jedan narod nema pravo nametati predstavnike drugom narodu a to kaže USTAV.....Trappist wrote: ↑01/02/2022 13:39
-
veddeta
#8242 Re: Novi Izborni zakon BiH
ovo je tako jadno, bezobrazno, nisko i podlo imajuci u vidu da HNS okuplja sve hrvatske stranke.
jesi li svjestan mamlazu sa kime si usporedio sve bih hrvate
-
Buli6
#8243 Re: Novi Izborni zakon BiH
trajni ban zbog širenja nacionalne mržnjeNespin wrote: ↑01/02/2022 13:51Nije samo blokada izbora u pitanju, Hrvatski Nacistički Sabor će donijeti odluku da blokira rad svih institucija i svega mogućeg što se može blokirati na nivou Federacije, tako da kao što je Dodik državu doveo u stanje totalne paralize, Hrvatski Nacistički Sabor dovede i Federaciju u stanje totalne paralize, sve sa ciljem nasilnog nametanja aparthejda a zatim i disolucije države. Nikakve tu nema borbe za ravnopravnost, to je čista sila, ucjena, nasilje, nezakonje, državni udar.
Međutim, ne treba zaboraviti Njutnov zakon koji kaže da "sila akcije izaziva silu reakcije".
- Kolinda
#8244 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije istina, 2016.je US donio odluku u slučaju Ljubić te od tada vrijedi ona (a što je i bila intencija u DMS) da narode predstavljaju legitimni predstavnici....veza ČP-Veto-DM nije vidljiva samo "slijepcima".....
- Kolinda
#8245 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nije istina, 2016.je US donio odluku u slučaju Ljubić te od tada vrijedi ona (a što je i bila intencija u DMS) da narode predstavljaju legitimni predstavnici....veza ČP-Veto-DM nije vidljiva samo "slijepcima".....
Eto slučajno jedna od glavnih tema u Neumu.....
- Nespin
- Nespin
- Point.
#8248 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ta presuda je već implementirana.
Nego, , no kad se već pozivaš na USTAV onda da te pitam zašto ga kršiš na dnevnoj bazi koristeći neustavni naziv županija za kanton. Nećemo tako. Ne možeš se pozivati na USTAV a ne poštivati njegove odluke.
Komentar?
- Teletubbies
#8249 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ako ne dođe do adekvatnog dogovora postavlja se kao činjenica to da je naša građanska dužnost glasati za ŽK.
- Kolinda
#8250 Re: Novi Izborni zakon BiH
Provedena
Znači sve do jedan mamlaz otišao u Neum da pregovaraju o provedenom