Ščepo je Alijino i SDA čedo kojem je lično Alija dao prvi milion maraka narodnog novca kako je inače radio poglavica SDA plemena, da napravi novinski SDA telal za razvlačenje pameti svojim glasačima. Kada je njegovo čedo odraslo baveći se pored telalenja u korist svojih SDA gazdi, tajkunskokriminalni poslovi i narkotrafiking je bio dodatni izvor primanja. Kada je imovinu stečenu zaslugom SDA i kriminalom trebalo opravdati i oprati a sebe zaštiti političkim imunitetom nakon što je fingirao lažnu prodaju svoje telal novine bivšoj supruzi za cifru preko 200 miliona maraka. Nakon što je formirao svoju stranku sa nezadovoljnim SDA prebjezima preko svog ABA3A je opleo po SDA da im uzme glasove kao Konaković, da bi nakon izbora svaki put završio u koaliciji sa mrskom SDA i Bakirom koji ga je zatvorio pa ga opet prigrlio sa kojim je u vlasti dok istovremeno glumi opoziciju SDA. Šćepo bi Bosnu prodao Dodiku i Čoviću sutra samo da mu ne diraju stečevinu koju je stekao zahvaljujući SDA.Gandalf wrote: ↑31/01/2022 21:59On radi za riđobradog prljavi posao, pusti probni balon u javnost, ako se narod levatski primi, esdeaovci će to uzvikivati na sav glas a kao lafo šćepina inicijativa. U slučaju pobjede esdea na izborima, šćepo će biti nagrađen mjestom u vladi, tenderom i sl. Ako propadne ideja, nikom ništa, šćepina inicijativa je u tom slučaju nebitna a kirbaš čist, win - win situacija, obzirom da šćepo vodi jednu opskurnu stranku koja je na svu sreću obična mizerija.
Slično kao stevandić i baya, jedan je potrčkalo sa lafo svojim idejama a gazda ga kao zainteresovano sluša. Potrčko govori što gazda ne smije javno reći.
Novi Izborni zakon BiH
-
Bossona
#8126 Re: Novi Izborni zakon BiH
- Gandalf
#8127 Re: Novi Izborni zakon BiH
Šćepo, Kasumović, dinokio, šepić, namazane lije, meni lično ko je jednom haračio u esdea uvijek je u esdea, ne vjerujem im ni riječ, svi bi oni rado bili esdea umjesto esdea, kirbaš mjesto kirbaša
- Kolinda
#8128 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ma možeš ga nazvati kako god želiš ali siguran sam da bi se mnogi zabrinuli ukoliko 3 županije sklope ruke i kažu NE, eto vas tamo pa dođite u škole i postavite kutije, tko će doći i postaviti????
-
Milenkov buraz
- Nespin
-
kerke
#8131 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sta mislite da je u BiH 50 posto hrvata a 17 posto bosnjaka da li bi uopste bilo ovih pregovora u Neumu.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#8132 Re: Novi Izborni zakon BiH
Izgleda trajni ban gori od covida-19.Kolinda wrote: ↑31/01/2022 19:33Čekaj, ti si ozbiljan po ovom pitanju????? Zadnji post napisao 17.09.2020......i dobio trajni....stakasa wrote: ↑31/01/2022 18:30
Ima jedno godinu i po - dvije. Leukemija ja mislim. Dobar covjek bio pokoj mu dusi. Iznenadili bi se koliko su ga Bosnjaci (ne mislim na Hadziosmanoviceve Bosnjake nego obican svijet sa lijeve strane, borce Armije itd) cijenili IRL, pomogo kome je mogao pomoc. Forumski alter ego je ostavljao sasvim drugi dojam. Zajebavo se frajer
Salu na stranu, zao mi covjeka.
Laka mu zemlja bosanskohecegovacka.
- skafiskafsnjak
- escobar__
#8134 Re: Novi Izborni zakon BiH
Tih 17% Bošnjaka ne bi smjelo na ulicu izaći, a konstantno bi bilo izloženo torturi, vrijeđanju i fizičkom maltretiranju od strane nositelja EU vrijednosti.
-
kerke
#8135 Re: Novi Izborni zakon BiH
Oni bi inace imali obzira prema nama i gledali da nam izadju u susret. Eno im Tudjman sto je u njihovo ime potpisao Dejton pa nek se njemu zale.
-
last mohicans
#8136 Re: Novi Izborni zakon BiH
Što je najzalosnije,pitanje je ima li ih i toliko, a žele SVE,ni manje ni više.
- Nespin
- Haris.ba
#8138 Re: Novi Izborni zakon BiH
Europska uljudba na djelu.
https://stav.ba/vijest/zhk-jedini-kanto ... jezik/6406
Zapadnohercegovački kanton ostao je jedini u Bosni i Hercegovini s neustavnim odredbama Ustava koje ne priznaju bosanski jezik, ćirilično pismo i Srbe kao konstitutivni narod. Ni u samoj Skupštini ZHK ne znaju do kada će ovako ostati i kada će svoj Ustav uskladiti s presudom Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine donesenom još prije tri godine.
Predlazem primiti k znanju Covketove izjave.Dodao je da su oni kao Skupština primili k znanju da je Ustavni sud FBiH odlučio da Ustav ZHK nije usaglašen sa Ustavom FBiH i Ustavom BiH, te da je član 10. diskriminirajući po pitanju pisma i jezika.
- Grean
#8139 Re: Novi Izborni zakon BiH
mo-town wrote: ↑31/01/2022 20:20Nema uzurpacije prava tamo gdje to pravo ni ne postoji. Ja znam da su to lijepe zelje ali Ustav BiH i demokratska praksa EU takvo pravo ne poznaju.Chef_Sale wrote: ↑31/01/2022 20:08
To su ulomci iz Ustava R BiH. To je dovoljno.
No, ako Bošnjački nacionalisti nastave sa uzurpacijom prava hrvatskog naroda u BiH, to će biti loše za sve a ponajviše za Bošnjački narod. Srbi imaju matičnu Srbiju koja je puno veća i snažnija od Bošnjaka u BiH, a ima i potporu velike Rusije. Hrvati imaju matičnu Hrvatsku koja je članica EU i ima puno mogućnosti da osigura jednaka prava za Hrvate u BiH (iako to do sada nije koristila).
Bošnjaci i Hrvati bi trebali biti saveznici, a ne neprijatelji, no nacionalisti sa sve tri strane to priječe. Da Hrvati i Bošnjaci nisu stupili u vojni savez i prisilili Srbe na mir - to bi opet bilo najlošije za Bošnjake. No, malo tko se toga ovdje sjeća.
Moze ti prijetiti koliko te volja ali to ne mijenja pravno stanje.
Hrvati su napravili vojni savez sa Bosnjacima tek kada su pretrpjeli vojni poraz. Od sporazuma sa Srbima u Gracu osim prodaje Bosanske Posavine ratovali su samo sa Bosnjacima da ostvare cistu HZ(R)HB - u praksi ni do Neretve nisu uspjeli doci jer je rampa bila vec na Fejicevoj i Bulevaru.
Hrvatska mantra koja se konstantno ponavlja je to kako smo mi njima za sve duzni.
Donijeli nezavisnost na referendumu....ali se izostavi da je uslov bio kasnija unutrasnja podjela BiH, spasili Bihac Olujom a to sto su oni potpisali primirje nakon 10 mjeseci rata i pustili nas tri godine da icrpljujemo velikosrbe i medjunarodnu zajednicu da bi se oni mirno spremali za Oluju, to oni nama nisu duzni.
Hrvatska politika je vec godinama ista ona iz 93' i mi tu nemamo izbora. Ne bi Covic prestao sa referatima Banjaluci sve da dobiju oba mjesta u Predsjednistvu i kompletan Dom naroda. Jednostavno njihova agenda je razbijanje Federacije i san o trecem. Tu nema promjene.
-
zippoo87
#8140 Re: Novi Izborni zakon BiH
Auuu sto Karamarko prijeti svima nama...ovo je gora prijetnja nego kada je Karadzic rekao da ce "bosnjacki narod nestati".
Kakva sirovina i onda se cudimo sto nam je ovako.
Kakve sirovine su zaposjele funkcije,pa ovo nema ni u najjadnijoj zemlji mimo BiH.
Kakva sirovina i onda se cudimo sto nam je ovako.
Kakve sirovine su zaposjele funkcije,pa ovo nema ni u najjadnijoj zemlji mimo BiH.
-
zlajaBHF
#8141 Re: Novi Izborni zakon BiH
Grean wrote: ↑31/01/2022 23:00mo-town wrote: ↑31/01/2022 20:20
Nema uzurpacije prava tamo gdje to pravo ni ne postoji. Ja znam da su to lijepe zelje ali Ustav BiH i demokratska praksa EU takvo pravo ne poznaju.
Hrvati su napravili vojni savez sa Bosnjacima tek kada su pretrpjeli vojni poraz. Od sporazuma sa Srbima u Gracu osim prodaje Bosanske Posavine ratovali su samo sa Bosnjacima da ostvare cistu HZ(R)HB - u praksi ni do Neretve nisu uspjeli doci jer je rampa bila vec na Fejicevoj i Bulevaru.
Hrvatska mantra koja se konstantno ponavlja je to kako smo mi njima za sve duzni.
Donijeli nezavisnost na referendumu....ali se izostavi da je uslov bio kasnija unutrasnja podjela BiH, spasili Bihac Olujom a to sto su oni potpisali primirje nakon 10 mjeseci rata i pustili nas tri godine da icrpljujemo velikosrbe i medjunarodnu zajednicu da bi se oni mirno spremali za Oluju, to oni nama nisu duzni.
Hrvatska politika je vec godinama ista ona iz 93' i mi tu nemamo izbora. Ne bi Covic prestao sa referatima Banjaluci sve da dobiju oba mjesta u Predsjednistvu i kompletan Dom naroda. Jednostavno njihova agenda je razbijanje Federacije i san o trecem. Tu nema promjene.
Probosanski politicari koji ovog nisu svjesni, se mogu bas dobro nasukati.
-
kerke
#8142 Re: Novi Izborni zakon BiH
I ovi hdzeovi sendvicari nek poruce gazdi da nam prestanu prijetiti preko svojih fasistickih pudlica poput ovog Karamatica trenutno na obn. Samo izazivate veci revolt nismo mi nikakva niza rasa u odnosu na vas, nit smo vam sta duzni. Nastavite li sa prijetnjama Komsica cemo u kolicima gurat u predsjednistvo.
- madner
#8143 Re: Novi Izborni zakon BiH
Problem HDZa je sto nema nikakvo sredstvo da ostvari ciljeve, a nisu spremni na kompromis.
Navikli ljudi na KPJ, merhmetli drugu stranu.
Navikli ljudi na KPJ, merhmetli drugu stranu.
-
MujoLopina
#8144 Re: Novi Izborni zakon BiH
samo što je evo tačno 30 godina od Karadžordževa i dogovora krmaka Njofre i Slobe o komadanju Bosne a oni i dalje kmeče, pizde, cvile i kukumaču i jedino što su postigli da ih jos malo zajedno neće biti ni milion, usljed iaeljavanja i izumiranja, a bogami nit ima više JNA sa silom oružja gomilanog 40 godina nit tuđmanovih bojovnika, tako da...Grean wrote: ↑31/01/2022 23:00mo-town wrote: ↑31/01/2022 20:20
Nema uzurpacije prava tamo gdje to pravo ni ne postoji. Ja znam da su to lijepe zelje ali Ustav BiH i demokratska praksa EU takvo pravo ne poznaju.
narednih 30 godina mogu jos kmečat, pizdit, cvikit... dotle će i izumrijeti i iseliti
-
zippoo87
#8145 Re: Novi Izborni zakon BiH
Jeste li gledali ovu emisiju na OBNu sada ?
Fina emisija,nije bilo previse primitivizma,osim sto je Karamarko opasno zaprijetio,da se cak i voditelj Zvonko prepao i pitao ga ,kome on prijeti
ALi u emisiji su tako demaskirali ovu Covicevu politiku...bukvalno su raspakovali Karamarka...iako je cak i njemu nekada bilo neugodno da prima udarce za Covica,jer zna da nema 1% argumenata.
A znate sta je najsmjesnije u ovoj Covicevoj igranci...on nikada ne smije sa nekim uzivo 1 na 1 da raspravlja o ovim svojim nebulozama...uvijek organizuje neke presice na kojima on sam prica ili posalje svoje udarnike ovako da budu topovsko meso.
Da li postoji negdje intervju 1 na 1 ili neka dijaloska emisija gdje Covic sa nekim diskutuje u ovome ???
Fina emisija,nije bilo previse primitivizma,osim sto je Karamarko opasno zaprijetio,da se cak i voditelj Zvonko prepao i pitao ga ,kome on prijeti
ALi u emisiji su tako demaskirali ovu Covicevu politiku...bukvalno su raspakovali Karamarka...iako je cak i njemu nekada bilo neugodno da prima udarce za Covica,jer zna da nema 1% argumenata.
A znate sta je najsmjesnije u ovoj Covicevoj igranci...on nikada ne smije sa nekim uzivo 1 na 1 da raspravlja o ovim svojim nebulozama...uvijek organizuje neke presice na kojima on sam prica ili posalje svoje udarnike ovako da budu topovsko meso.
Da li postoji negdje intervju 1 na 1 ili neka dijaloska emisija gdje Covic sa nekim diskutuje u ovome ???
- video
#8146 Re: Novi Izborni zakon BiH
Iako smo se krvili ovdje na forumu, iznosili razna stajalista, ipak je bio za 10 kopalja ispred svih ovih sadasnjih adz botova.stakasa wrote: ↑31/01/2022 18:30Ima jedno godinu i po - dvije. Leukemija ja mislim. Dobar covjek bio pokoj mu dusi. Iznenadili bi se koliko su ga Bosnjaci (ne mislim na Hadziosmanoviceve Bosnjake nego obican svijet sa lijeve strane, borce Armije itd) cijenili IRL, pomogo kome je mogao pomoc. Forumski alter ego je ostavljao sasvim drugi dojam. Zajebavo se frajer
Pokoj mu dusi ako je napusio ovaj svijet
-
MujoLopina
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
-
zippoo87
#8149 Re: Novi Izborni zakon BiH
Izumrijeti ce i bosnjaci prijatelju...svima nam je ista sudbina sa ovim kriminalcima.MujoLopina wrote: ↑31/01/2022 23:13samo što je evo tačno 30 godina od Karadžordževa i dogovora krmaka Njofre i Slobe o komadanju Bosne a oni i dalje kmeče, pizde, cvile i kukumaču i jedino što su postigli da ih jos malo zajedno neće biti ni milion, usljed iaeljavanja i izumiranja, a bogami nit ima više JNA sa silom oružja gomilanog 40 godina nit tuđmanovih bojovnika, tako da...Grean wrote: ↑31/01/2022 23:00
narednih 30 godina mogu jos kmečat, pizdit, cvikit... dotle će i izumrijeti i iseliti
Zalosno je sto ti to ne vidis i ti mislis da je bolji samo zato sto je "tvoj" a nije bolji.
Nema razlike izmedju Bakira,Dodika,Covica...svima im je prvo vlast,novac,licni interesi pa tek onda na nekom tamo x mjestu drzava a gradjani im nisu ni na 50. mjestu.
Sva trojica su isti po tim pitanjima,sustinskim...razlikuju se u nijansama.
- don vito
#8150 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ostaje ljuljan komšo u predsjedništvu u tehničkom mandatu 
Valjda nećemo ko u Mostaru čekati na naredne izbore 12 godina, puno je do 2030.
Valjda nećemo ko u Mostaru čekati na naredne izbore 12 godina, puno je do 2030.
Last edited by don vito on 31/01/2022 23:22, edited 1 time in total.