Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
JohnnyS

#8101 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by JohnnyS »

Kolinda wrote: 31/01/2022 21:11
JohnnyS wrote: 31/01/2022 21:06 Samo lud čovjek može povjerovati da ta kleptomafija koja je uhljebila desetke tisuća svojih poslušnika neće izaći na izbore.
Slažem se sa konstatacijom ali mislim da im je to jedino preostalo ukoliko žele problem dići na još višu razinu.
Političkom Sarajevu bi to 100% najteže palo.....

Blizu je 19.02. a odluka je već donesena....
Jašta, trese se političko Sarajevo :D

Ne bi nitko primijetio van države, možda bi ovi iz Mosta i Milanović malo graktali i to je to
Kolinda

#8102 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

soha96 wrote: 31/01/2022 21:13 Sta bi poltickom Sarajevu tesko palo? To sto nece biti hdza na izborima :lol:

Izbori ce se odrzati i ne mogu ih blokirati. Hoce li izaci hdz ili nece zaboli nas sviju kolektivno briga.
Znam jer ne vidite dalje od nosa.....što ako se ne izabere skupština u 3 županije odnosno ako 50 općina/gradova ne bude sudjelovalo u izbornom procesu, tko će proglasiti izbore održanim? Evo ovo je prvo što mi je palo na pamet.....
convict

#8103 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by convict »

Gandalf wrote: 31/01/2022 20:47 Ja bih dao hadezeu zakon kakav hoće:

Za uzvrat od zabrinute EU momentalni ulazak u EU i NATO.

Nakon toga gospoda iz hadezea nek blokiraju šza hoće
ne treba biti naivan, nista EU ne moze ponuditi. makedonci su pristali da promijene ime drzave u nadi da ce ubrzati evropski put pa su dobili kajlu.
soha96

#8104 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by soha96 »

Kolinda wrote: 31/01/2022 21:16
soha96 wrote: 31/01/2022 21:13 Sta bi poltickom Sarajevu tesko palo? To sto nece biti hdza na izborima :lol:

Izbori ce se odrzati i ne mogu ih blokirati. Hoce li izaci hdz ili nece zaboli nas sviju kolektivno briga.
Znam jer ne vidite dalje od nosa.....što ako se ne izabere skupština u 3 županije odnosno ako 50 općina/gradova ne bude sudjelovalo u izbornom procesu, tko će proglasiti izbore održanim? Evo ovo je prvo što mi je palo na pamet.....
Ko ce sprijeciti 50 opcina i gradova da ne odrze izbore?
Milenkov buraz

#8105 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

detroit-mercy wrote: 31/01/2022 20:54
muha_sa wrote: 31/01/2022 18:48

:(
Cuj, hafisaga rahmetli :(, iskreno zao mi ga je, bio je ok lik, raja starog kova. RIP Hafisaga.
Nisam znao, pokoj mu duši, šta ćeš, to ti je život. Je li on nije bio doktor, barem je tako tvrdio?
Point.

#8106 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

SaraFina wrote: 31/01/2022 19:27
SpecialOffer wrote: 31/01/2022 18:46

A nisam znao. A sjecam se da je stalno visio na ovakvim temama.
Neka počiva u miru i laka mu zemlja hercegovačka. Zao mi je. Mada smo stalno imali verbalnih nesuglasica.
Sad sam gledao, banovan je trajno 17 septembra 2020 godine, nema ni godina i po. Glupo mi reći ne mogu da vjerujem da je pokojni, možda ga čovjek zna lično.
convict

#8107 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by convict »

ako 1 birac izadje na izbore u nekoj izbornoj jedinici, izbori su vazeci. bojkotovali su srbi na kosovu svojevremeno i sta su dobili?

jedino ako se pod bojkotom ne podrazumijeva da ce neko pokusati fizicki sprijeciti odrzavanje izbora, ali to je onda neka druga prica.
Milenkov buraz

#8108 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Milenkov buraz »

Koga interesuje večeras je Konaković na HTV1 u 22:00
Kolinda

#8109 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

Ja ništa ne tvrdim ali ukoliko gradovi ne budu htjeli sudjelovati ajde mi vi recite tko će donijeti kutije recimo u Posušje i čekati tog jednoga da glasa?

Možda Bakalar?
Sociolog

#8110 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Sociolog »

Koje ljudsko smece Fahro..
Procitajte ovo

https://avaz.ba/vijesti/bih/713660/najv ... izracunale
escobar__

#8111 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by escobar__ »

Nešto i na OBN-u najavljuju.

Gandalf

#8112 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

convict wrote: 31/01/2022 21:17
Gandalf wrote: 31/01/2022 20:47 Ja bih dao hadezeu zakon kakav hoće:

Za uzvrat od zabrinute EU momentalni ulazak u EU i NATO.

Nakon toga gospoda iz hadezea nek blokiraju šza hoće
ne treba biti naivan, nista EU ne moze ponuditi. makedonci su pristali da promijene ime drzave u nadi da ce ubrzati evropski put pa su dobili kajlu.
Upravo tako, eu birokrate samo hoće da oni budu zaslužni što se neki problem kao riješio, boli njih od cipela džon, kakvo je rješenje i ko je problem zapravo i napravio.

Kasnije bi nam prigovarali da baš zbog tog aparthejdskog izbornog zakona je naš put blokiran jer zakon nije usklađen sa eu standardima :oops:

Onda bi tražli da se zakon promijeni a hadeze bi blokirao, pa bi odgovor iz brisela bio poziv na dijalog i poziv institucijama da obavljaju posao iz svoje nadležnosti :oops:

Borel i slični eu bezveznjakovići ne mogu narediti ništa čistačici u mehinoj mesnici, budsla je koga takvi smiješni bezlični likovi straše
Kolinda

#8113 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Kolinda »

soha96 wrote: 31/01/2022 21:20

Ko ce sprijeciti 50 opcina i gradova da ne odrze izbore?
Ma broj sam lupno, nisi shvatio.....nitko neće spriječiti, sami neće htjeti sudjelovati....naravno sve je hipotetski....
kokakolas

#8114 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by kokakolas »

escobar__ wrote: 31/01/2022 21:30 Nešto i na OBN-u najavljuju.
Dodik mala maca za ove
Point.

#8115 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Sociolog wrote: 31/01/2022 21:30 Koje ljudsko smece Fahro..
Procitajte ovo

Ne kontam šta ovaj dripac radi oko pitanja vezanih za državu, niti je rodom iz BiH niti je njegova mizerna i smiješna stranka u pokušaju relevantna za bilo šta.
Bossona

#8116 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Bossona »

Od Alije do Bakira, neprijatelji i rušitelji RBIH su imali partnere i spasioce u Izetbegovićima.
Bez njim oni su nemočni u podijeli i unuštenju Bosnu.

Tamo gdje je Alija stao nastavili su njegovi sljedbenici i mutanti nastali u SDA na Alijinom putu,..
Ivo Komšić: Čović u Neum otišao pripremljen, a Izetbegović s rukama u džepovima
VIJESTI Autor:N1 BiH31. jan. 2022

Ivo Komšić, univerzitetski profesor, član Upravnog odbora Hrvatskog narodnog vijeća BiH u emisiji Izvan okvira na N1 govorio je, između ostalog, o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine komentarišući trodnevne pregovore u Neumu koji ponovo nisu završili dogovorom. Upitao je koja je uloga bila Bakira Izetbegovića, lidera SDA, koji je, prema njegovom mišljenju u Neum otišao sa rukama u džepovima, dok je Dragan Čović, lider HDZ-a, s druge strane, bio pripremljen i znao je šta želi.

Komšić je rekao da pregovore u Neumu treba analizirati objektivno.

“Treba analizirati koje su to okolnosti i činjenice unutar kojih su se ti pregovori odvijali. Mi smo imali jednu vrlo snažnu aktivnost američke administracije prema Bosni i Hercegovini koja je rezultirala sankcijama prema Miloradu Dodiku i to zbog toga, kako su naveli, što ruši ustavni poredak naše zemlje, ruši Dejtonski sporazum. Dakle, dodan je onaj dio zbog kriminala, a s druge strane, na tu američku aktivnost prema BiH naslonila se i Evropska unija jer se u Parlamentu EU promijenio odnos snaga, ali se odnos snaga promijenio i u Njemačkoj koja je najutjecajnija u EU. Došla je nova vlada sa novim premijerom i ministricom vanjskih poslova koji su i prije imali afinitet za stanje u BiH, ali nisu bili u vlasti i nisu mogli nametnuti svoje stavove. Sada su oni promijenili odnos snaga u Evropskom parlamentu iz kojeg smo dobili otvorene upute u kom smjeru trebaju ići naši politički procesi. I oni su insistirali da mi moramo u temelj naših razgovora budućeg političkog puta staviti evropske vrijednosti, a ne ove etnonacionalne koje BiH drže u blokadi evo već punih 25 godina”, pojasnio je Komšić.

Dalje nastavlja da pod ovim okolnostima dolazi do sastanka u Neumu koji ovaj okvir, kako kaže, stavlja ad acta (odložiti ili napustiti nešto kao dovršeno ili nevažno op.a.).

“I težište svih naših ovdje političkih problema koji su nagoviješteni bili stavljaju na pregovore o Izbornom zakonu koji su potpuno neizvjesni jer ne postoji prethodna saglasnost o principa po kojima se ti razgovori uopće mogu voditi. Ne može se mijenjati Ustav jedne zemlje i bitan zakon kakav je Izborni, a da ne postoje principi po kojima se to može raditi. Nama su pravne evropske institucije davno ponudile te principe i to su presude Evropskog suda za ljudska prava. Oni su utvrdili da taj Ustav nije demokratski, da su u našem Ustavu ugrađene neke odredbe koje diskriminiraju građane, dok su tu presude našeg Ustavnog suda na temelju kojih bi trebalo mijenjati naš Ustav, onda bi to trebalo mijenjati. Onda se desio ovaj sastanak u Neumu nakon razgovora koji je obavio Bakir Izetbegović i Andrej Plenković u Dubrovniku. Matthew Palmer koji je vodio pregovore o Izbornom zakonu se povukao i rekao da on više neće dolaziti ovdje jer ne postoji nikakva saglasnost i ne postoji interes da se Izborni zakon promijeni u nekom željenom pravcu. Dva dana nakon tog ručka u Dubrovniku se najednom javlja Palmer da dolazi sa Angelinom Eichhorst. On se sigurno nije sam pozvao već je pozvan što upućuje na jednu od veoma važnih činjenica, a to je da je Bakir Izetbegović prihvatio neke kompromise o kojima naša javnost uopće ništa nije znala. On je neke kompromise prihvatio i obećao nešto”, konstatovao je Komšić.

Naglasio je da nakon toga dolazi do sastanka u Neumu.

“Američka i evropska pažnja se sa sankcija prebacuje sada na nešto što je potpuno neizvjesno, a sankcije su jedino bile izvjesne, jer Amerikanci su rekli da je to samo početak i da će biti još 50-tak pojedinaca, institucija i privrednih subjekata koji će biti obuhvaćeni sankcijama. One se neće zadržati samo na Dodiku i ljudima iz Republike Srpske, zahvatit će i Federaciju i nije bilo teško predvidjeti da će se tu naći i Dragan Čović. Oni su jasno rekli da sankcije idu svima onima koji sarađuju sa Dodikom na rušenju ustavnog poretka i prema svima onima koji su u nekom kriminalu zajedno s njim. A Dodikov najbolji savjetnik je Čović koji ga je odmah prvog obavijestio da su propali pregovori. Čović je njegov saradnik i nije uopće bilo teško predvidjeti da se on nalazi baš sada na toj listi za sankcije, a uostalom Čović na isti način ruši naš ustavni poredak jer blokira izbor federalne vlade i ucjenjuje naredne izbore sa Izbornim zakonom po njegovoj želji kako ga je on skrojio. Izetbegović sada postaje Čovićev sekundant u Neumu gdje je došao sa rukama u džepovima, a Čović je došao sa prijedlozima Izbornog zakona i Ustava i to sa svim varijantama. Koja je funkcija bila Izetbegovića zašto on sa papirima nije otišao i otvoreno razgovarao o izmjenama Izbornog zakona, ali poštujući principe”, poručio je Komšić.
https://ba.n1info.com/vijesti/ivo-komsi ... dzepovima/
convict

#8117 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by convict »

Kolinda wrote: 31/01/2022 21:29 Ja ništa ne tvrdim ali ukoliko gradovi ne budu htjeli sudjelovati ajde mi vi recite tko će donijeti kutije recimo u Posušje i čekati tog jednoga da glasa?

Možda Bakalar?
pa to je onda cisto tehnicko i logisticko pitanje, nije politicko.

u svakom slucaju, nadam da do toga nece doci. i pored svih neslaganja, potreban nam je pluralizam i dijalog makar bio besmislen kao ovaj forumski.
SaraFina

#8118 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by SaraFina »

Point. wrote: 31/01/2022 21:24
SaraFina wrote: 31/01/2022 19:27

Neka počiva u miru i laka mu zemlja hercegovačka. Zao mi je. Mada smo stalno imali verbalnih nesuglasica.
Sad sam gledao, banovan je trajno 17 septembra 2020 godine, nema ni godina i po. Glupo mi reći ne mogu da vjerujem da je pokojni, možda ga čovjek zna lično.
Vjerovatno su se poznavali u R.L Pa tako i informacije..Nisam imala pojma da je bolestan. Naprotiv. Odavao je covjeka radno aktivnog. I govorio je da je nadredjeni u bolnici u Mostaru. Da predaje na fakultetu i sl.

Momci su ga zezali da je konobar. Ja sam za avatar i milion drugih stvari. Bas mi je crnjak.
howdy

#8119 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by howdy »

bit će izbori :)
fosna2014

#8120 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by fosna2014 »

Dosta je bilo ucjenjivanja. Ko neće na izbore ne mora! To je svačije pravo. Tako da …
Gandalf

#8121 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

Point. wrote: 31/01/2022 21:35
Procitajte ovo

Ne kontam šta ovaj dripac radi oko pitanja vezanih za državu, niti je rodom iz BiH niti je njegova mizerna i smiješna stranka u pokušaju relevantna za bilo šta.
On radi za riđobradog prljavi posao, pusti probni balon u javnost, ako se narod levatski primi, esdeaovci će to uzvikivati na sav glas a kao lafo šćepina inicijativa. U slučaju pobjede esdea na izborima, šćepo će biti nagrađen mjestom u vladi, tenderom i sl. Ako propadne ideja, nikom ništa, šćepina inicijativa je u tom slučaju nebitna a kirbaš čist, win - win situacija, obzirom da šćepo vodi jednu opskurnu stranku koja je na svu sreću obična mizerija.

Slično kao stevandić i baya, jedan je potrčkalo sa lafo svojim idejama a gazda ga kao zainteresovano sluša. Potrčko govori što gazda ne smije javno reći.
mo-town

#8122 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mo-town »

Procitajte ovo

Ima on 14 miliona razloga za ovo ponasanje.
saimidin

#8123 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by saimidin »

Jel hdz def odlucio da nece ucestvovati ma izborima?

Ili je odlucio da ce na sve nacine pokusati blokirati izbore, te ima li/trazi li podrsku snsd za to?
mo-town

#8124 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by mo-town »

Kolinda wrote: 31/01/2022 20:46 https://youtu.be/AnGPSIv4f7k

Štivo za one koji žive u medijskoj izolaciji....
Fake news. Trebala si nam sta od Vukoje ili Pehara staviti.
zippoo87

#8125 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

Gandalf wrote: 31/01/2022 21:59

On radi za riđobradog prljavi posao, pusti probni balon u javnost, ako se narod levatski primi, esdeaovci će to uzvikivati na sav glas a kao lafo šćepina inicijativa. U slučaju pobjede esdea na izborima, šćepo će biti nagrađen mjestom u vladi, tenderom i sl. Ako propadne ideja, nikom ništa, šćepina inicijativa je u tom slučaju nebitna a kirbaš čist, win - win situacija, obzirom da šćepo vodi jednu opskurnu stranku koja je na svu sreću obična mizerija.

Slično kao stevandić i baya, jedan je potrčkalo sa lafo svojim idejama a gazda ga kao zainteresovano sluša. Potrčko govori što gazda ne smije javno reći.
ili u susjedstvu Vucic-gremlin Vulin :D

Evo na obnu kod Zvonka Komsica neka ekipa...Vidio sam da ima i onaj ustasa Karamarko...evo ga zapjenio,prijeti opasno.
Post Reply