Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nesto gledam cijene najma stana u I. Sarajevu i u gradu ( ), razlika 200-250 KM, pa isplati se za te novce i vozariti. a beli su i rezije jeftinije.
izadje te stan 300-350 KM manje, nek 100 das mjesecno za prevoz, opet prilicna usteda, ko mora uzimati stan u najam.
nesto gledam cijene najma stana u I. Sarajevu i u gradu ( ), razlika 200-250 KM, pa isplati se za te novce i vozariti. a beli su i rezije jeftinije.
izadje te stan 300-350 KM manje, nek 100 das mjesecno za prevoz, opet prilicna usteda, ko mora uzimati stan u najam.
Joj teksta majko mila, poređenje cijena s nekakve potpuno nerelevantne stranice koja uopšte nema adekvatne podatke za BiH, nijedna izjava, nikakva priča, ništa... i stoji na naslovnici.
Hodžinice, bolje ti je sama sa napraviš ovo istraživanje nego da se oslanjaš na Kliks.
Joj teksta majko mila, poređenje cijena s nekakve potpuno nerelevantne stranice koja uopšte nema adekvatne podatke za BiH, nijedna izjava, nikakva priča, ništa... i stoji na naslovnici.
Hodžinice, bolje ti je sama sa napraviš ovo istraživanje nego da se oslanjaš na Kliks.
mozda sam se pogresno izrazila, fali - prema ovom clanku
ne mislim da je klix relevantan portal izasta. naprotiv.
nego eto postavih i sta mi je naumpalo dok sam citala. a evo vjerovatno ima iskustava iz prve ruke. koliko pratim temu cini mi se da nisu puno pogrijesili sa cijenama kvadrata (ako nisu i skromno ocijenili m2 u centru), sto se najma tice nemam iskreno predstavu. a mozda ce mi trebati uskoro
sa mnom je išla u školu jedna iz antuna hangija nisam ni znao gdje je ta ulica dok me nisu poslali po neke časne sestre u toj ulici jedva nađoh s navigacijom
tim sam ljudima jedino zavidio što su neovisni od grasa
pa? gdje drugi parkiraju ? Bar se ne parkira po zelenoj povrsini
Š'a "pa"? ja, i?
Komentarišem jer mi starci žive u toj mahali i znam koji je haos. Od pakiranih auta, na dosta mjesta se ne mogu dva auta mimoići. Posebno kad autobus naiđe na linij Dom Armije - Koševsko brdo. Ne kontam kakav je to rahatluk, parkira se na trotoaru i to gdje se nađe mjesto. Inače, sama ulica i lokacija su meni dobri.
pa? gdje drugi parkiraju ? Bar se ne parkira po zelenoj povrsini
Š'a "pa"? ja, i?
Komentarišem jer mi starci žive u toj mahali i znam koji je haos. Od pakiranih auta, na dosta mjesta se ne mogu dva auta mimoići. Posebno kad autobus naiđe na linij Dom Armije - Koševsko brdo. Ne kontam kakav je to rahatluk, parkira se na trotoaru i to gdje se nađe mjesto. Inače, sama ulica i lokacija su meni dobri.
To je nista ,sta je u drugim naseljima.Ja govorim samo da ima uvijek slobodno mjesto, a to sto je trotoar to je druga prica .
Oglas za prodaju stana,renoviranog,koji je u vlasništvu bivših supružnika objavljen na stranici agencije za prodaju nekretnina i na olx. ba,prije dvije sedmice.Danas se javlja jedan od bivših supruznika sa zahtjevom da se cijena stana ,zbog toga što se u 15 dana niko nije javio na oglas,smanji ni manje ni više ,za 20000 km
akcija007 wrote: ↑31/01/2022 17:55
Da li rastu cijene kirija ? Sarajevo
Cijene kvadrata rastu a da li rastu pararelno i cijene kirija stanova ?
Ja izdajem tri stana i nikome nisam povisio kiriju, mada bi to bilo realno, s obzirom na inflaciju. Bitniji mi je njihov odnos prema stanu nego što ću uzeti 100-200 KM više, pogotovo s obzirom da ovdje džaba potpisujem i ugovore i sve ostalo, tako da gledam da nisam truli kapitalista.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑31/01/2022 19:28
Oglas za prodaju stana,renoviranog,koji je u vlasništvu bivših supružnika objavljen na stranici agencije za prodaju nekretnina i na olx. ba,prije dvije sedmice.Danas se javlja jedan od bivših supruznika sa zahtjevom da se cijena stana ,zbog toga što se u 15 dana niko nije javio na oglas,smanji ni manje ni više ,za 20000 km
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑31/01/2022 19:28
Uostalom, ako stan košta 50.000 KM, pa ga on smanjuje na 30.000, to onda i jeste neka priča, ali ako je otišao sa petsto na 480, onda i nije neka razlika.
Uostalom, ako stan košta 50.000 KM, pa ga on smanjuje na 30.000, to onda i jeste neka priča, ali ako je otišao sa petsto na 480, onda i nije neka razlika.
pošaljem ti link u pp
nemam razloga izmišljati,stan po procjeni agencije se počeo prodavati po cijeni od 115000,prije 2 sedmice,danas dolazi ponuda od strane jednog od bivsih supruznika da se stan proda za 20000 manje
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 01/02/2022 09:42, edited 1 time in total.
Nego, cijena najma ovog stana ce biti, koliko : 1000 km/mjesecno? Nece. 550 km , maksimalno .
What Is the Price-to-Rent Ratio?
The price-to-rent ratio is the ratio of home prices to annualized rent in a given location. This ratio is used as a benchmark for estimating whether it's cheaper to rent or own property. The price-to-rent ratio is used as an indicator for whether housing markets are fairly valued, or in a bubble.
pošaljem ti link u pp
nemam razloga izmišljati,stan po procjeni agencije se počeo prodavati po cijeni od 115000,prije 2 sedmice,danas dolazi ponuda od strane jednog supruznika da se stan proda za 20000 manje