Što se mene tiče , mene neće vidjeti opet dosta godina , em su maleni, posebno Ferhatović
Željo na čaršiji mi je OK!
Besko
Efes
Zmajevi solida, osim onog na željezničkoj!
"Čaršijske" ćevape ostavljam turistima
problemnatravunu wrote: ↑31/01/2022 06:53 Jučer maksuz odem na čaršiju da probam nakon godina i godina ćevape kod Ferhatovića i Hodžića , kupimo po peticu kod svakog![]()
Što se mene tiče , mene neće vidjeti opet dosta godina , em su maleni, posebno Ferhatović, em nikakvi, presuhi, somun loš , luka (pre)malo !
Besko![]()
Efes![]()
"Čaršijske" ćevape ostavljam turistima![]()
Sada je petica normalna porcijaNaslovnica wrote: ↑31/01/2022 11:15 Kakvi su ovo sada fazoni sa ćevapima "mala porcija", "velika porcija"?!
Vazda je bilo petica, desetka, odakle ove porcije i budalaštine!?
Da pogađam, reći ćeš da su ćevapi mali jer su napravljeni od vrhunskog mesa uvezenog direkt s Marsa?Raigor Stonehoof wrote: ↑31/01/2022 09:54problemnatravunu wrote: ↑31/01/2022 06:53 Jučer maksuz odem na čaršiju da probam nakon godina i godina ćevape kod Ferhatovića i Hodžića , kupimo po peticu kod svakog![]()
Što se mene tiče , mene neće vidjeti opet dosta godina , em su maleni, posebno Ferhatović, em nikakvi, presuhi, somun loš , luka (pre)malo !
Besko![]()
Efes![]()
"Čaršijske" ćevape ostavljam turistima![]()
da li znas zasto su "maleni", strucnjak
kakvi su na travunu?
pobrojao si da valja ono sto ne valja, i obrnutoseljacka politika, daj sto vece, a sto jedes brasno a ne meso, koga briga
to je kad jedes cevap jednom godisnje pa daaaaj da se natrpam
Boli me čuna šta si ti čuo, ja govorim šta znam.S4mpion wrote: ↑31/01/2022 14:34Da pogađam, reći ćeš da su ćevapi mali jer su napravljeni od vrhunskog mesa uvezenog direkt s Marsa?Raigor Stonehoof wrote: ↑31/01/2022 09:54
kakvi su na travunu?
pobrojao si da valja ono sto ne valja, i obrnutoseljacka politika, daj sto vece, a sto jedes brasno a ne meso, koga briga
Čuli smo tu priču par milijardi puta, pogotovo za ćevape koji su pravo smeće.![]()
Nije s Marsa, ali nema aditiva kao po drugim ćevabdžinicama. Zato i jesu maliS4mpion wrote: ↑31/01/2022 14:34Da pogađam, reći ćeš da su ćevapi mali jer su napravljeni od vrhunskog mesa uvezenog direkt s Marsa?Raigor Stonehoof wrote: ↑31/01/2022 09:54
kakvi su na travunu?
Čuli smo tu priču par milijardi puta, pogotovo za ćevape koji su pravo smeće.![]()
Ma znaju svi, nisu ćevabdžinice samo za odabrane, svi su jeli svugdje, smeće je smeće, a smoki nikad nije bio ćevap.
Sve to super, ali meni su najbolji kad se naprave od govedine, prave govedine i ovčetine, naravno omjeru 90-10 u korist govedine.epik wrote: ↑31/01/2022 16:11 Cuj cevapi bez sode... Pa ljudi soda je jedini dodatak u cevapima koji svi, apsolutno svi koriste.
Bitan je omjer, tj. da se ne stavi previse da ne bi doslo do "napuhivanja" i naglog "ispuhivanja".
Fazon je u kvaliteti mesa i kvaliteti masnoce koja se koristi.
Najbolja je kombinacija teleceg i juneceg mesa, ko voli smek dobra je i ovcetina.
Masnoca je najbolja od telece maramice i to 30% udjela.
Bitno je zrenje mesa, odlezavanje na niskim temperaturama, mljevenje minimalno 3 puta.
Cevape koje licno pravim bi bili veoma skupi...
Da, sto se mene tice govedina i ovcetina su top kombinacija, jer se radi o "zrelom" mesu. Medjutim, nazalost, to mogu samo sebi praviti, po izgledu su "tamniji" a i ovcetina se osjeti, pa se dodaje jos i sok bijelog luka. U ovom se slucaju koristi i ovcija masnoca/maramica topi se prilikom pecenja I cevapi su unutra mnogo socni.Tesla Edison wrote: ↑31/01/2022 19:20Sve to super, ali meni su najbolji kad se naprave od govedine, prave govedine i ovčetine, naravno omjeru 90-10 u korist govedine.epik wrote: ↑31/01/2022 16:11 Cuj cevapi bez sode... Pa ljudi soda je jedini dodatak u cevapima koji svi, apsolutno svi koriste.
Bitan je omjer, tj. da se ne stavi previse da ne bi doslo do "napuhivanja" i naglog "ispuhivanja".
Fazon je u kvaliteti mesa i kvaliteti masnoce koja se koristi.
Najbolja je kombinacija teleceg i juneceg mesa, ko voli smek dobra je i ovcetina.
Masnoca je najbolja od telece maramice i to 30% udjela.
Bitno je zrenje mesa, odlezavanje na niskim temperaturama, mljevenje minimalno 3 puta.
Cevape koje licno pravim bi bili veoma skupi...
Ostalo sve kako si i naveo, posebno kad je mljevenje u pitanju.
Ako praviš ćevape, probaj sa govedinom i ovčetinom i vjeruj mi, ništa ljepše i ukusnije nećeš probati.
Zmaj u Hrasnom I Zmaj na stanici razliciti pojmovi, mislim da vecina glasa zbog Zmaja u Hrasnom.bob_1921 wrote: ↑31/01/2022 19:53 kad uzimam, uzimam u zelji, dobri su mi .. stalna musterija pa malo pripaze a valjda i navika ... tj. dostave su rijetko sjednem na carsiji na cevape
al realno ferhatovic je najbolji prije mozda 2 godine sam sjedio bili su isti ko uvijek pa prepostavljam da se kvalitet zadrzao
... ferhatovic je i prvi poceo sa ovakvim tipom cevapa pa vjerovatno i kvalitet ko zna zna jbga
.... iskreno nije mi jasno kako je zmaj u vrhu i sto ga toliko hvale
realno tu sam jeo ono na stanici kad dodjes ujutru sa puta, prije kad nisi imao opcija da jedes navecer pa kad se napijes da ti ona masnoca ubije alkohol
istina davno sam jeo u zmaju ne znam jel se sta promjenilo, Hodzic je prije desetak godina bio u vrhu pa su pali kod njih na carsiji za rostilja vazda uzimam ... ono sto mi je sigurno da je mrkva na zadnjem mjestu, tu sam dva puta u zivotu pojeo cevape i nikako nisu legli
![]()