Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑18/01/2022 18:26
Ja sam uvijek pazio bolje firmino auto nego svoje, kunem ti se.
Nekako mi to normalno, na kraju krajeva, nije moje auto, tuđe je, pa bi trebalo da se pazi.
Šta ja znam...
Ako se sjebe na cesti i tebe ce ostaviti
Meni je to najmrze bilo dok nisam svoje dobio, sjebe nesto i usuti se ili ne radi nesto i usuti se
Ti sjednes sutra krenes na put i ha puc na sred AC... Idiotizam.
Naslovnica wrote: ↑18/01/2022 18:26
Ja sam uvijek pazio bolje firmino auto nego svoje, kunem ti se.
Nekako mi to normalno, na kraju krajeva, nije moje auto, tuđe je, pa bi trebalo da se pazi.
Šta ja znam...
Kupi termostat ili u drugi servis i neka zamjene. Auto grije jer vjerojatno ima grijač kabine (Megane 3 ima), valjda se zove ptc grijač, tako da grijanje i ne ovisi toliko o tim crticama. Ako griješim neka me neko ispravi
Termostat ti košta 30-40 km i ruke možda 20ak
Da, taj grijac kabine pomaze ali se osjeti da je slabije grijanje. Njegova uloga iz moga iskustva je samo da dovoljno zagrijava dok se ne ugrije rashladna tecnost, kada grijanje postaje bolje.
AC Quatro , servis zupčastog na caddyu 2018to godište ... 1200 KM , u Zavidovicima kad sam izračunao s mehaničarem dijelove i cijenu ruku ,770 bi izašlo
Lijepi sarajevski standard
Trenutni akumulator mu izdise, vidim da mi farovi losije svijetle a i kad ne vozim neko vrijeme dobro pa upalim. Kad cesce vozim bude ok ali bi preventivno da to zamijenim.
Da li ima fajde od uzimanja originalnog u ovlastenom ili da ganjam koji god? Sto se tice cijene nije mi ni problem nit zao platiti vise, ako je fakat kvalitetnije a ne samo napuhano zato sto je original.
Starije je i auto, ne znam jel glupiranje s tim otici u ovlasteni i traziti nov originalni akumulator
gadnel wrote: ↑19/01/2022 13:50
Imam yarisa, desetak godina star.
Trenutni akumulator mu izdise, vidim da mi farovi losije svijetle a i kad ne vozim neko vrijeme dobro pa upalim. Kad cesce vozim bude ok ali bi preventivno da to zamijenim.
Da li ima fajde od uzimanja originalnog u ovlastenom ili da ganjam koji god? Sto se tice cijene nije mi ni problem nit zao platiti vise, ako je fakat kvalitetnije a ne samo napuhano zato sto je original.
Starije je i auto, ne znam jel glupiranje s tim otici u ovlasteni i traziti nov originalni akumulator
Jasta neg je glupost. Necei ti prodati originalni fabricki nego neki sa trzista, odgovarajuci.
Otiđi do radnje koja prodaje akumulatore i završi.
pozdrav ekipa
molio bih za pomoć.
Vlasnik sam toyote avensis 2005 2.0 dizel.
Auto kada prenoći palim ga po nekoliko minuta. Dizne sve reparirane, nova baterija. Kada ga uspijem upaliti i kad se zagrije može se lakše upalit.
Kada vozim nema pravu snagu, može ići do 100 km/h otprilike i dimi crno. Da ne spominjem da ružno radi kucka.
sheikh wrote: ↑19/01/2022 15:32
pozdrav ekipa
molio bih za pomoć.
Auto kada prenoći palim ga po nekoliko minuta. Dizne sve reparirane, nova baterija. Kada ga uspijem upaliti i kad se zagrije može se lakše upalit.
Kada vozim nema pravu snagu, može ići do 100 km/h otprilike i dimi crno. Da ne spominjem da ružno radi kucka.
Molio bih za pomoć ili za savjet. Hvala i lp
Što se tiče paljenja, jesi li provjerio grijače ? Prvo od toga kreni, ovo za snagu što govoriš, crn dim i kuckanje to je možda drugi problem...
Kad idem u rikverc, smotam puni i pritisnem kocnicu, cujem neki tup udarac (a nisam puk'o ni u sta ) pustim kocnicu pa opet pritisnem, opet isti zvuk. Touran.
Audi 80 1991.god. Centralno zaključavanje radi perfektno samo sa suvozačeve strane, sa vozačeve strane otključava i zaključava samo ta vrata. Šta to može biti?
Megane 3 1.6 16v plin rađen veliki servis u Gumi M sve uredno al pored još urađena račva vode i neke gumice. Helenejse prije servisa prebacivao na plin normalno, sad dođe temperatura skoro na radnu i onda prebaci. Pričam o hladnim danima ne ljeti. Da li su mogli nešto crijeva pomiješati krivo spojiti ili je moje laičko mišljenje senzor temperature vode. Ne vidim na računu da je mjenjam. Ili je 'pak nešto oko plina. Majstor za plin mi napisa neki senzor temperature. Da li plin ima to.. Lp
konektovan wrote: ↑19/01/2022 21:52
Kolega ima isti problem na megane 3 1.6 16v lpg..kolega jesi to ti??
Hahah sve je moguće, auto bilo bombona prije Gume M sad svako đavo fali Nego gledam račun nasuli su neki antifriz ne vidim tačno boju Valvoline. Iskreno nikad čuo da li izbaciti staviti drugi.
mk ultra wrote: ↑19/01/2022 22:03
Ima taj senzor mislim u darkomu 25KM meni naplatili... Mozda i manje ne sjecam se tacno
konektovan wrote: ↑19/01/2022 21:52
Kolega ima isti problem na megane 3 1.6 16v lpg..kolega jesi to ti??
Hahah sve je moguće, auto bilo bombona prije Gume M sad svako đavo fali Nego gledam račun nasuli su neki antifriz ne vidim tačno boju Valvoline. Iskreno nikad čuo da li izbaciti staviti drugi.
mk ultra wrote: ↑19/01/2022 22:03
Ima taj senzor mislim u darkomu 25KM meni naplatili... Mozda i manje ne sjecam se tacno
sheikh wrote: ↑19/01/2022 15:32
pozdrav ekipa
molio bih za pomoć.
Molio bih za pomoć ili za savjet. Hvala i lp
Što se tiče paljenja, jesi li provjerio grijače ? Prvo od toga kreni, ovo za snagu što govoriš, crn dim i kuckanje to je možda drugi problem...